האגם הלבן עם ילדים
-
אגב, אל תוותרו על הרכבת האדומה ומערת הקרח – הגדול יכול ללכת לבד את כל המדרגות, וגם פארק מארלה כמובן.
-
זה נשמע בדיוק כמו שאת כותבת – שההקפדה תלויה במפעיל הספציפי שנפלתם עליו…הייתי שמחה עם בכל רכבל ורכבל הם היו מציינים את הגיל, אחרת זה ליסוע אל הבלתי ידוע או פשוט ליסוע אחרי שכולם עברו את גיל 3 לפחות.
אגב באתר שלהם כתוב בפרוש שהאיגו די מידי מגיל 3 וההמלצה היא מגיל 5...
-
אני עשיתי את המסלול האגם הלבן הקיץ.
רכבל הפלג'ר היה סגור לשיפוצים, ואנחנו בחרנו ללכת במסלול המאתגר מחניון Col Des Montens בטיפוס רגלי.
זה מסלול קשה עד קשה מאוד ולמיטבי לכת, ולקח לנו לא פחות מ8 שעות כל המסלול הלוך וחזור !
אם האינדקס והפלג'ר ייפתחו מחדש בקיץ הבא אז המסלול בירידה מהאינדקס אל האגם הלבן אפשרי גם עם ילדים קטנים, אבל תלוי במזג האוויר ובמצב השלג על ההר!
הזברה ספרה שהטיול שלהם היה בתקופה בה שרר גל חום באירופה ושלא היה שלג במסלול, השנה ביולי היה הרבה שלג במסלול וסביב האגם (זה היה אחרי חורף עם הרבה משקעים, וגלי חום קצרים יחסית שלא המיסו את השלג).
ללכת במסלול בתנאים כמו יולי השנה מהאינדקס לאגם הלבן זאת תהיה משימה כמעט בלתי אפשרית בהרכב שלכם לדעתי.
כמו כן היה מעט מעונן ברוב מהלך ההליכה מה שהקל מאוד כי בחלק הראשון ההליכה הייתה בשמש בעליה מתישה, ונאלצנו כל כמה דקות לעצור למנוחה ושתיית מים.
אחר כך בטיפוס הקשה ביותר כולל במקטע עם הסולמות העננים הסתירו את השמש, וזה ממש עזר. ממש בסוף העליהאחרי הסולמות ההליכה הייתה כבר על השלג עד ההגעה לאגם עצמו.
מצורפות תמונות משם:
.
-
את צודקת,
אבל… לדעתי… אין מקום להשוואה בין שני המסלולים… מה שאת עשית זה בעליה של מאות מטרים + ירידה אח”כ. הם מתכננים את רוב העלייה והירידה לעשות בעזרת הרכבלים.
ובהחלט יש הבדל ניכר בכמות השלג בתחילת יולי / אמצע יולי / סוף יולי – כתלות גם בכמות המשקעים באותה שנה.
(גילוי נאות: לא הייתי שם אף פעם, אבל בדקתי את המסלולים השונים מכמה כיוונים...)
-
ברור שמדובר במסלול שהוא הרבה פחות קשה מזה שאנו עשינו, ולכן ציינתי שזה בר ביצוע גם להרכב משפחתי עם ילדים קטנים כאשר תנאי מזג האוויר ותנאי השלג מאפשרים זאת.
עדיין גם בירידה מרכבל האינדקס מדובר בהליכה לא קלה שלוקחת מספר שעות, ונדרש ציוד מתאים להליכה בו כולל שימוש במקלות הליכה שהן חובה בתנאים שיש הרבה שלג על המסלול.
-
התכנון הוא לסוף אוגוסט שבועיים אחרונים.
בכל אופן נשאל לפני אני לא בעניין לסכן מישהו עבור נוף (יפה ככל שיהיה ..) וכמובן ללא סולמות