כסא תינוק בתאילנד
-
טסים לטיול עם תינוקת בת 7 חודשים וילד בן 3. מתלבטים אם יש טעם להביא כסא בטיחות לרכב מהבית,
הבנתי שברוב הרכבים אין בכלל חגורות מאחור כדי לחבר את הכיסא…
מישהו יכול לתת מידע שימושי/עצות איך אפשר לשמור על הילדים בנסיעות?
לסחוב כסא בטיחות יהיה שימושי או מיותר לדעתכם?
-
אני הבאתי איתי את כסאות הבטיחות,כל הרכבים בתאילנד שאינם טוקטוק ודומיו שאני נתקלתי בהם כוללים חגורות בטיחות, יצרני הרכבים הבין לאומיים לא מייצרים לתאילנד רכבים מיוחדים שלא כוללים חגורות.
איך שומרים על הילדים בנסיעה? כמו בישראל, אם כסאות בטיחות מתאימים
-
אם לסחוב כסא בטיחות או לא זה עניין אישי מאוד ….
אין בתאילנד חובה חוקית לחגור את הילדים בכסאות, בטיחות בנסיעה זה לא משהוא שממש שמים עליו דגש בתאילנד

אם הנושא חשוב לך ולחגור את הילדים בכסאות בטיחות זה חוק בל יעבור מבחינתך – אז ברור שאת צריכה לקחת איתך כסאות כי לא תמצאי כאלו במוניות שם.
אני אישית לא לקחתי אף פעם, חגרתי את הילדים בחגורות בטיחות של המונית או החזקתי אותם על הידיים כשהיו קטנים – זה נראה לי לא הגיוני להסתובב ברחובות עם כסא בטיחות כל היום, בטח לא נוח!
-
קראתי תגובות של אנשים שמציינים שרוב הרכבים שנתקלו בהם היו עם חגורות בטן בלבד, שאיתם לא ניתן לקשור כסא בטיחות, לכן שואלת.
אתה אומר שלקחת איתך כסא תינוק? מניחה שיכולת להשתמש רק בנסיעות ארוכות בין מלון לשדה? או ששכרת שם רכב?
אשמח לקבל טיפים לגבי התנהלות. מאוד רוצה לקחת אבל תוהה אם יהיה להם שימוש פרקטי. אופציה נוספת מבחינתי לנסות להזמין לנסיעות הארוכות הסעות שכוללות כסאות בטיחות. אבל לא בטוחה אם זה זמין בכל מקום. תודה!
-
-
המכוניות המושכרות מהחברות הבינלאומיות והמקומיות הגדולות הן מכוניות מודרניות עם חגורות בטיחות אלכסון + בטן במושבים האחוריים.
אני כרגע נוהג בתאילנד ברכב שכור לא גדול, טויוטה vios , עם חגורות כנל.
-
אנחנו נהיה רק בבנגקוק (ממשיכים לפוקוק,אי בויאטנם)
-
@loly29 אמר:
קראתי תגובות של אנשים שמציינים שרוב הרכבים שנתקלו בהם היו עם חגורות בטן בלבד, שאיתם לא ניתן לקשור כסא בטיחות, לכן שואלת.
אתה אומר שלקחת איתך כסא תינוק? מניחה שיכולת להשתמש רק בנסיעות ארוכות בין מלון לשדה? או ששכרת שם רכב?
אשמח לקבל טיפים לגבי התנהלות. מאוד רוצה לקחת אבל תוהה אם יהיה להם שימוש פרקטי. אופציה נוספת מבחינתי לנסות להזמין לנסיעות הארוכות הסעות שכוללות כסאות בטיחות. אבל לא בטוחה אם זה זמין בכל מקום. תודה!
לא שכרתי רכב,שכרתי בעיקר נהג/מדריך עם רכב.
לא היה לנו כיסא תינוק, היה כיסא פעוט (שגדול יותר מכיסא תינוק) ובוסטר לגדול יותר. לא לוקח תינוק לתאילנד.
למשל בצפון כשבא לאסוף אותנו מהשדה בצ’יאנג מאי התקנו את הכיסא והבוסטר ושבוע שלם הוא הסיע אותנו ממקום למקום.
כן, יצא לי בבנגקוק נסיעה שלפעוט לא היה כיסא מתאים. להגיד שאני גאה בזה? לא ממש.
אין חובת כיסאות בטיחות בתאילנד לכיסאות בטיחות וכל אחד יכול לקבוע את המדיניות שלו לעצמו, המדיניות שלי אומרת שתוצאות תאונה בתאילנד יהיו בדיוק כמו בישראל בלי קשר לחוק ולכן אני אעשה הרבה מאוד כדי לשמור על בטיחות המשפחה.
אני לא מתווכח עם חוויות של אנשים אחרים, אם הם נתקלו ברכבים עם חגורות בטן בלבד אז זה מה שהם ראו. אני יכול להגיד שאני לא נתקלתי בתאילנד באף רכב עם חגורות בטן בלבד.
-
תודה!