טנריף - ברצלונה - שייט
-
טנריף - ברצלונה - שייטיואל היקר!
התרגשנו עד דמעות למקרא דבריך . אנחנו מצטערים וכואבים איתך את האובדן.
וגם אנו כמו כולם, שמחים שחזרת אלינו למשפחה. מי ייתן ונוכל לסייע ולו במעט.
אנחנו מניחים שהטיול האחרון של אביך עם כל המשפחה, אותו אירגנת למופת בודאי, עשה טוב לכולכם ומנחם אתכם קצת.
בריאות טובה לחמותך, לך ולרונית!
נורית ואילון
-
טנריף - ברצלונה - שייטהי יואל,
קראתי בלילה אתמול באחש האשכולות תגובה שלך,הבנתי בין השורות שמשהו קרה,משהו עמוק ,פנימי.התחלתי לרשום,רציתי לשאול אבל מחקתי,ידעתי שכאשר תוכל,תחזור.
מצטערת,משתתפת,ומאוד מבינה.
לא הרבה היו פועלים כמוך.נכון,היית צריך פרטנר מתאים.
לאירוע משפחתי לקח לנו לשכנע את אימי בערך חודש.לא יצאנו כמעט מהבית(אנו)כדי לא להדאיג אותה,כדי שהם ידעו שאנו כאן ,בכל רגע נתון.
היום,שנה לאחר טיפול האחרון,בדיקות תקופתיות,למדנו לקרוא תוצאות,למדנו להרפות,ומתחילים שוב לחיות.אחותי סחבה את כולם לירושלים,עם לינה וכל הטררם כדי לחגוג לכולנו את ימי ההולדת ואת בר מצווה לבנה הקטן,היו המון נגד,המון "קשה לנו" ולבסוף שמחה גדולה.
כולל הכתף השבורה שלי שהגיע יחד איתי בסעד מיוחד
למדתי מהפורום על טיולים עם ילדים קטנים,דבר שלא עשינו עד ששלנו היו בני מצווה,על טיולים עם אמא שלי,אמא שלו,עם חמותו של יואל,טיול סבתא ונכד/ה,והיום, תכנון של גלי,טיול לשלושת הדורות יחד עם מגבלות לא קטנות.
ואני רוצה להגיד לך כל הכבוד על הטיול המשפחתי הגדול שלכם.כי זה החיים,וכך צריך לחיות ,גם אם זה טיול/מפגש משותף כאן בארץ,היחד,ושיתוף פעולה הם החשובים באמת.וכך צריך לזכור את הנפרדים מאיתנו.
תמלא כוס בירה,שב עם בירה ביד,אבא וודאי שומע אותך ומחייך....
החלמה מלאה לחמותך,טיולים רבים,ובריאות טובה לכולם.
אמה
*חשוב לא פחות מקרציות באוסטריה-הבדיקות התקופתיות והגילוי המוקדם.
אם כל הקושי לקבל זאת ואי רצון להתעסק בזה-הן אשכרה מצילות חיים.
והחיים יפים. -
טנריף - ברצלונה - שייטתודה לכולם
מישהו "זקן" אמר לי
דבר-דבר-דבר
השיתוף נותן ועוזר
סיפור הטיול עוד יגיע, אך לרגע זה יש עוד הרבה "מנהלות" בבית אמא.
אבא ניהל את הצד הכספי ואני צריך לייצב את אמא שלא מבינה דבר בנושא.
לכן התעזרנו בסבלנות
קבלו שתי תמונות לטעימה
יואל
-
טנריף - ברצלונה - שייטיואל,
משתתפת בצערכם, ומאחלת רפואה שלמה ודרך קלה לחמותך.
זהו "פורום טיולי משפחות": מן הצד האחד מטיילים עם הילדים שלנו, מן הצד האחר דאגות הורים. אנחנו באמצע. כידוע לך, היו כאן כמה וכמה שחוו ימים קשים לאחרונה.
מאחלת לכם ימים קלים יותר,
אורנה -
טנריף - ברצלונה - שייט
יואל,
קצת עמוסה בימים האחרונים ונכנסתי לקרוא רק מפני שהשם שלך הופיע. היה מרגש ומעציב לקרוא. משתתפת בצערך ובצער המשפחה. שמחה עם שובך לכאן. פעלת הכי נכון שרק אפשר (כמובן על פי חושיך הפנימיים ולא על פי מדד אובייקטיבי כלשהו) - גם בתרומה שלך למשפחה וגם בהתרחקות מהפורום ובשיתוף הזה. -
טנריף - ברצלונה - שייטיואל - תודה רבה! כזה עוד לא ראיתי.
אתה כל כך צודק לגמרי השיתוף!!!!
חיזקו!
רבקה -
טנריף - ברצלונה - שייטליואל,
שלא תדעו עוד צער כלל והמון בריאות לחמותך.
אנחנו נמתין בסבלנות לשיתוף הטיול ברגע ובזמן שתרגיש עם זה הכי נח.
תודה
אחוה -
טנריף - ברצלונה - שייטיואל,
הצטערתי לשמוע,
הבוקר, שמחתי לראות את שמך על האשכול, נכנסתי בטבעיות לקרוא על טנריף, ברצלונה והשייט ויצא מה שיצא.
תודה על השיתוף, מחזקת את ידיכם,
איחולי החלמה לחמותך,
משתתפת בצערכם.
הגר. -
טנריף - ברצלונה - שייטיואל היקר,
הצטערתי מאוד לקרוא את הודעתך.
משתתפת בצערכם ומאחלת לכם בריאות טובה.
להתראות,
נועה -
ליואליואל
הייתי עסוקה כל כך באשכול שלי
ורק הבוקר ראיתי את הודעתך
ריגשת אותי מאד
תודה שבחרת לספר לנו,
אתה איש מעשים ואני רואה בשיתוף שלך מעשה של ידידות ואמון
משתתפת בצערך, לאבד הורה זה קשה, קשה מאד
מאחלת בריאות טובה וחיים ארוכים לכל בני המשפחה
(טפו טפו חמסה חמסה)
הרבה חלומות על נסיעות וחופשות
ותכניות שיוציאו אותן אל הפועל
כי אלה מייפים לנו את החיים
ממתנים את הדאגות
ממתיקים את הזכרונות
ונכון שהכל טבעי, הכל מובן ומקובל
בכל זאת אומר שהיית מאד חסר כאן
ושמחה שאתה חוזר אלינו
לכמה שתרצה ותוכל
יעל -
טנריף - ברצלונה - שייט
יואל,
היה לי מאוד עצוב לקרוא על מה שקרה.
שלא תדעו עוד צער.
מקווה שחמותך תבריא במהרה.
-
טנריף - ברצלונה - שייטיואל-רגשת אותי וגם החברים האחרים.
שולח לך חיבוק אמיץ וגם ברכת סופ"ש נעים.
מקוה לראותך במפגש השנתי.
רונן -
טנריף - ברצלונה - שייטמשתתפת בצערך, מי יתן ולא תדע צער.
וכל הכבוד שארגנת בחוש שישי טיול פרידה, שהשאיר זכרונות לכולם.
הרבה בריאות לחמותך, והרבה כוחות לך
תרים כוס בירה לזכרו,
טיאן -
טנריף - ברצלונה - שייטהיי יואל
מאחל לך שתחיה כל רגע, כי איין מחר. -
טנריף - ברצלונה - שייטיואל ידידי
משתתף בצערך .
חמותך שתזכה לחיים ארוכים מוזכרת לעיתים ואם זאת ההתניה לבריאות אני וג'מוס לא נפסיק .(ברשותך)
שמח שחזרת לפורום . -
טנריף - ברצלונה - שייטלא יודע האם לומר מנחמים או על ההשתתפות.
בכל מקרה תודה תודה לכולם.
בדרך כלל שומעים על משפחות שחסר מישהו לפאזל המושלם (סבים, הורים, ילדים/נכדים). אתה יודע שבאיזה שלב זה אמור להגיע אבל אתה דוחה את המחשבה. עכשיו גם אצלי אני טס במבנה חסר.
ועכשיו לשמחות
בתחילת ספטמבר נסגור מעגל בנוגע לאבא וגם בנוגע לכל הניירת שאבי השאיר (בחיי שלא ידעתי איזה אספן נייר הוא היה. מצאתי תשלומי ארנונה לעיריית קרית ים בשנת 1968. וקוריוז- מצאתי את תעודת הפטירה של סבי מצד אבא ומה .. גם סבי (שלא הכרתי) וגם אבי נולדו באותו יום !!!, אפילו אימי לא ידעה).
נתחיל לעבור על כל הרשומות שלי ונתחיל לספר את סיפור הטיול (לא קל לזכור חצי שנה אחורה את כל השטויות שהיו שם, והיו !!!
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייטטוב אז מתחילים ...
קצת מנהלות: 12 איש הינם שליש מטיול מאורגן. כמו בכל דבר יש יתרונות וחסרונות. בחלק מהמקרים הצלחתי לקבל מחיר מוזל ולחלק לא.
טיסות באל-על (קנייה חצי שנה לפני) - ת"א / מדריד / טנריף / ברצלונה / ת"א 683$ - 613$ (מבוגר - ילד בהתאמה). זוכרים את המקרה של חמתי? שבועיים לפני פסח, המחיר עלה ל- 1010 $. כחבר ב"חבר" הנחה נוספת.
רכבים (שבוע) - בתכנון היה לקחת שני מיניוואן, אך ברגע האחרון החלטתי שעדיף שיהיה רכב לכל משפחה ולכן שכרנו שני רכבי (Fullsize) דוגמת הפאסאט ואחד (Smellsize) דוגמת הטוראן. 372$ ו- 324$ בהתאמה. קיבלתי הנחה של 15% על לקיחת 3 מכוניות.
לינה בטנריף (שבוע) - עלות מזערית ל- 3 יחידות (ל- 4 איש כל אחת) - חבר RCI.
לינה בברצלונה (3 לילות בפסח - (מלון condestable) - חדר ל- 3 - 298 אירו, חדר ל- 4 - 353 אירו. הוזמן דרך אתר (sundorholidays.co.il).
שייט (קנייה חצי שנה לפני) (שבוע באוניה Splendida של חברת MSC) נלקחו שני קבינות עם מרפסת ועוד קבינה פנימית בקומה 10. מחיר התחלתי 1422$ ו- 954$, אך מעקב אחר מבצעים ולחץ פיסי מתון ירד ל- 1049$ ו- 699$, על זה יש להוסיף 150$ מיסי נמל לראש ובסוף השייט משלמים טיפ גלובלי של 7$ לנוסע ליום. 2 ילדים עד גיל 18 בחינם (משלמים רק מיסי נמל !!!), כחבר ב"חבר" הנחה נוספת.
שורה תחתונה לטיול של 18 יום עלות למשפחה עם שני ילדים מתבגרים כ- 40,000 ₪.
בטיול זה כמעט לא השתמשתי בפורום עקב חוסר במידע ויזואלי על טנריף והשייט. את רוב המידע שאבתי מהרשת הגלובלית והיכן שהיה צורך לחפור פניתי לאורן ידידנו עם אתר http://www.toureply.com המקסים. את ברצלונה ורומא השלמתי מהמידע הרב המצוי בספריית למטייל.
תמונות - מצלמת המינולטה שבקה חיים והחלטתי שבטיול זה אני לא מצלם. יש תמונות וסרטים בשפע (יגיעו בהמשך).
את טיולי החוף הפקדתי בידיה הנאמנות של אחותי הקטנה (מגיע גם לי קצת חופש)
לסיפור ולתמונות -
-
טנריף - ברצלונה - שייט
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 1יום 1 יום שישי (19.3)
משפחה מורחבת בת 12 נפשות יוצאת לטיול. אבי ז"ל ואימי, אני , רונית ושני מתבגרים (18, 14), אחותי, בעלה ו- (13, 10, 5), ואחותי הקטנה (למישהו יש חתן ?)
אין כמו רכבת ישראל !!! מנהריה דרך עכו והקריות החמולה מתאספת. בדרך כלל מנמנמים ובודקים שלא שכחנו פריט חשוב. נראה לכם עם ילדי אחותי שלא טסו ? שאלות של למה, כמה ומדוע גרמו לנסיעה של שעתיים לחלוף במהירות. את הבן הבכור (18) הצמדתי למזוודות של הסבא (אבי ז"ל), הרי אמרתי לו שלא ידאג ?!
ביקורת דרכונים, הקטנה של אחותי (5) כמעט הפילה אותנו שאמרה שאף אחד לא שמר על המזוודה .... אבל בסוף הגענו לדיוטי-פרי. כלל הנשים התאיידו להן לבשמים ואני אבי וגיסי שתינו בנחת טורקי קטן.
טיסת בוקר עם חברת אל-על למדריד ומשם לטנריף עם ספיינ-אייר (את מיקום המקומות בטיסות שריינתי כבר מזמן ולכן כולם ישבנו אחד אחרי השני). ילדי אחותי טסים בפעם הראשונה. היה יפה לראות את ההתפעלות מכל דבר חדש. ההמראה, האוכל, תאי השרותים ואפילו השינה. זוכרים את שאלותיי לגבי זמן המעבר בין הטרמינליים ? אזי זה לקח כשעה וחצי מעבר מטרמינל 4s לטרמינל 2 וזה עוד בקצב איטי (זוכרים שאמרתי זה טיול ב"כייף". זה מתחיל עם מטרו פנימי המעביר אותך לטרמינל 4 ומשם באוטובוס שאטל לטרמינל 2. מלכתחילה ציינתי בפני כולם שאין עצירות בחנויות ושאר שטויות.
נחתנו בטנריף בשד"ת הצפוני (Los Rodeos airport). הזמנו שני רכבי פולקסווגן פאסאט למשפחות ורכב טוראן להורי ואחותי הרווקה. בפועל קיבלנו שני רכבי אאודי A4 (אחותי קיבלה בנזין 1.8 ליטר ואני דיזל 2 ליטר) וסיטרואן.
בטרמינל היו עדיין שאריות מבובות הקרנבל המתקיים כל שנה בחודש פברואר ונחשב כשני בגודלו לאחר הקרנבל בברזיל. אספנו מפות מעמדת משרד התיירות בתוך הטרמינל ויצאנו לצד הדרומי של האי.
בתכנון היה לעצור בקניון (Alcampo La Laguna) לאכול צהריים (בטיסת ספיין-אייר לא מקבלים כלום), אך גוגל לא היה מעודכן ופספסתי את הפנייה. זה לא שינה ועצרנו לאכול במקדונלד. הילדים של אחותי השוו כל הזמן בין המקדונלד הספרדי לצבר הישראלי, ומי לדעתכם ניצח ? הספרדי כמובן עם מנת גבינה צהובה על ...
המשכנו על כביש החוף לכיוון דרום עד ליחידות הנופש שהוזמנו דרך RCI. לקחתי 3 יחידות באתר דירות העונה לשם (Apartamentos Tropical Park, Adeje). בדרך ניסנו לראות את הר הטיידה המפורסם אך עננים נמוכים כיסו את האי ולכן לא ראינו דבר. כביש החוף לא מבייש שום אוטוסטראדה באירופה/ארה"ב (120 קמ"ש) ומזכיר כל הזמן את הכניסה לחיפה לבאים מתל אביב (האוקיינוס דבוק לכביש).
יצאנו לרכוש מצרכים לדירה ברשת סופרמרקטים (Mercadona) חזרנו לדירה ומשם לדלפק הקבלה לרכוש כרטיסים לאתרים השונים באי. התברר שיש שוני בין האתר של מופע האבירים למבוצע בפועל וכיוצא מזה שונו חלק מסדרי הימים.
היה תכנון לצאת בערב אך כולם היו עייפים. לילה טוב.
לילה טוב לא בשבילי. אני אוהב לתור את אזור המחייה וכך יצאתי ברגל ומצאתי את עצמי שותה בירה מקומית + פיצה ושומע מוסיקת רוק באיזה פאב מקומי.
התגנבתי לחדר שרונה לא תשמע אותי, חלומות נעימים.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 1
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות