ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פסח? התלבטות גדולה

פורום צפון אמריקה
    יוניברסל לוס אנגלס מסלול עד שבוע בלוס אנג'לס ניו גרזי ניו יורק צפון אמריקה קליפורניה
    6
    12
    1109
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי אנשיםטובים

עלתה אפשרות לטיול משפחתי קצר בפסח. זוג + 3 שיהיו בני כמעט 15 עד כמעט 9.

היינו איתם כמה פעמים בארה”ב, לפני שנתיים בצפון מזרח כולל פרק קצר של ניו יורק, פילדלפיה ואיימיש.

מדובר על 9 ימים נטו – טיסת יום הלוך ביום שני, וטיסת יום חזור ביום חמישי. בכל מקרה אין לי כוונה לתפוס אמריקה, ולא להתרוץ יותר מדי.לכל היותר שני מקומות לינה (אם צריך מלון ללילה הראשון/אחרון זה גם בסדר). אם יהיה מקום אחד זה גם סביר. עדיפות לדירה מרווחת יותר כמו airbnb.

יש לנו שתי אפשרויות מעניינות יחסית – טיסות ללוס אנג’לס וטיסות לניו יורק (מן הסתם טיסות לניו יורק זולות יותר)

לוס אנג’לס:

לפני כמעט 7 שנים היינו כבר בקליפורניה (דיסני + סן דייגו + סן פרנסיסקו), אבל הילדים היו קטנים בהרבה.

מה בלוס אנג’לס:

משחק NBA (עדיפות למשחק של גולדן סטייט שמשחקת בפסח בלוס אנג’לס גם נגד הלייקרס וגם נגד הקליפרס)

כנראה יוניברסל

אולי דיסני, אבל בכלל לא בטוח (לפני שנה היינו בפריז, אבל ברור שתמיד כיף לחזור לדיסני).
      מרכז המבקרים של נאסא ב JPL – אם למישהו יש נסיון אני אשמח

אולי ביקור במצפה הכוכבים – או של הר ווילסון (קרוב) או של הר פלומר (רחוק בהרבה) – קטע של אחד הילדים

קצת שופינג

כמובן ביקור קצר בהוליווד ותצפית על השלט (אני יודע שזה עלוב אבל אי אפשר להמנע מזה בשביל בת הטיפשעשרה)

חשבתי להתמקם אי שם באיזור צפון מזרח לוס אנג’לס (מעט מזרחית להוליווד) – אבל אני מודה שאני לא מבין גדול בלוס אנג’לס

הייתי שמח לשלב 3 ימים בלאס וגאס, אבל אני לא ממש רואה איך זה קורה בהתחשב בעובדה שהנסיעה (הלוך ושוב) תיקח יום שלם. שילוב טיסות כך שנחזור מוגאס מייקר מאד את הטיסות.

עד כמה זה ריאלי לקחת טיסה מוגאס בבוקר ל LAX ולהמשיך ב-15:00 לטיסה לישראל דרך אירופה? גם מבחינת זה שלא נפספס את הטיסה, וגם מבחינת זה שמדובר על טיסה ב-3 רגליים?

רעיונות מעניינים מה עוד כדאי בלוס אנג’לס? אולי גיחה קצרה של טבע?

מישהו היה בJPL / הר ווילסון / הר פלומר?

החוף המזרחי

ברור שפה יהיה קר בהרבה.

ניו יורק עצמה פחות מושכת אותי כרגע, וגם בפילדלפיה ובוסטון היינו לא מזמן יחסית.ווישנגטון היינו כמה פעמים, אבל לאחרונה מזמן (לפני שהקטנה נולדה) אז הילדים ישמחו ליומיים שם.

גם פה נשמח למשחק NBA. יש מנהטן, ברוקלין, פילדלפיה וושינגטון

אלטון ג’ון בדיוק מופיע באיזור. בימים הרלוונטיים יש הופעות במנהטן, ברוקלין וניו ארק. ניו ארק מסתדר הכי טוב.

אני מחפש רעיונות מעניינים לאיזור.

תהיתי אם שווה לנסוע לפטיסבורג?

רעיונות לגיחה קצרה של טבע?

עיר מעניינת?

פארק שעשועים שפתוח בעונה? פארק מים מקורה?

קונטיקט יכולה להתאים לעונה? עמק האדסון?

לא בא לי להגרר לנסיעות ארוכות מאד

רעיונות תובנות ומחשבות יתקבלו בברכה

גדליהו מהגרעין ריקי 5 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@אנשיםטובים

רק לגבי הנסיעה של וגאס- לוס אנג'לס.  זה בערך 4-5 שעות בלי פקקים מסיביים... טיסה בבוקר הטיסה לישראל גם הורגת לך יום... וגאס בעיקר פעילה בלילה ולכן נהיגה אלייה אפילו בכיוון אחד , בבוקר, יכולה בהחלט לבוא בחשבון. כי להגיע לשדה לטוס אליה ושעה וחצי לפני טיסת פנים וכו יהיו בערך כמו לנהוג לוגאס...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ריקי 5
          ריקי 5 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי ריקי 5

@אנשיםטובים

קשה לי לבחור בשבילך, כי עבורי שתי האפשרויות שוות באותה מידה. 

האם בכוונה לא לקחת בחשבון אופציה של דרום מזרח (נניח מיאמי וסיבוב בפלורידה, כולל החלק המערבי שלה)?
          גם שם יש NBA, הופעות, שופינג, פארקי שעשועים (לא דווקא אורלנדו) , שילוב של עיר וטבע, NASA וכד’. 
          לא זוכרת אם כבר הייתם שם ואיפה

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שירליץ
            שירליץ @ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

@ריקי-5

בדיוק מה שחשבתי – איזור דרומי יותר כמו פלורידה. אופציה נוספת נפלאה זה ניו אורלינס-ממפיס שמאד מיוחד ושונה. 

אם לוס אנג׳לס הייתי הולכת על דיסני קליפורניה אדוונצ׳ר ולא הקלאסי. ואולי סאן דייגו ו/או פאלם ספרינגס ופארק ג׳ושוע אם לא רוצים לנסוע עד לאס ווגאס. 

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם

אני מוכן לשקול יעדים אחרים, אבל הבעיה היא שלא מצאתי טיסות אטרקטיביות יחסית. אני חייב לטוס ולחזור בימים נתונים (או לקצר את הטיול שגם ככה קצר). ולכן אין לי מגוון גדול של אפשרויות. הייתי למשל  שמח לטוס לסן פרנסיסקו (ואז לנסות למצוא חברים לליל הסדר) אבל הטיסות היו יקרות בהרבה (ולא מעשי לנסוע בזמן שיש לנו).

נוסף על כך אני חייב להתחיל את הטיול באיזור עם קהילה יהודית מספיק גדולה כדי שיהיו מעדניות כשרות לפסח להצטייד לכל השבוע (כן, אני מאלה). זו למעשה הסיבה שארה”ב על הפרק בפסח...

לגבי וגאס – אם לשלב את וגאס (וכאמור אני בספק) המחשבה הייתה לנסוע לשם בבוקר יומיים-שלושה לפני החזרה לארץ, ולטוס משם על הבוקר ל LAX. לא רוצה לנהוג את ה4-5 שעות האלה בבוקר של טיסה ארוכה. אבל אני תוהה האם לטוס בבוקר טיסה ארוכה זה כן לעניין. אגב, אפשר גם לטוס מבוב הופ ללאס וגאס במחיר מאד סביר ואני לא פוסל לגמרי את האפשרות.

סן דייגו – דווקא בטיול הקודם היינו שם כמה ימים טובים. לא שהילדים זוכרים יותר מדי. אם כבר לשלב יעד אחר במערב נראה לי שוגאס קורצת יותר (ואז לשלב גם מופע טוב)

פלורידה – היינו כם הגדולה כשהייתה קטנה מאד. אבל נתעלם מזה (גם בשאר האיזורים שאני שוקל היינו). הטיסות באותו מחיר כמו לוס אנג’לס ואולי אפילו יותר. דווקא המתקן של נאסא בפלורידה פחות מרשים בעיניי מאשר בקליפורניה. לפחות מרכז המבקרים שלו היה רק חביב ולא מדהים בזמנו (אבל אני לא יודע איך מרכז המבקרים של JPL).

לטוס לפלורידה ולוותר על סיבוב פארקים גדול באורלנדו זה חבל. וב-9 ימים כנראה שכל מה שנעשה בערך זה סיבוב פארקים גדול :).

ואם מוותרים על אורלדנו, אני לא רואה מה היתרון של פלורידה על פני פנסילבניה למעט מזג אויר (לא מזלזל)

ניו אורלינס, ממפיס, יוסטון – הטיסות אליהן יקרות יחסית אז לא פיתחתי את הנושא בכלל.

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

ממשיכים לבחון את הנושא של לוס אנג’לס

בחינה של התאריכים מעלה שמדובר על פסחא (כמה מפתיע). למעט הנושא הברור של עומסים ביוניברסל ובדיסני, למה עוד אני יכול לצפות מפסחא באיזור לוס אנג’לס?

שעות פתיחה / עומסים / אירועים?

האתר isitpacked טוען שביום ראשון של פסחא Easter Sunday דיסני דווקא לא עמוס. עד כמה זה נראה אמין? כי undercovertourist  חושב אחרת…

מה לגבי מגורים ב  east hollywood ?

עד כמה זה נראה לכם נורא לנסוע מאיזור הוליווד לביקור יום בדיסני?

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • adivelednizki
                  adivelednizki @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@אנשיםטובים

אני מקווה לא להיות על תקן המבאסת פה , אבל איך אתם עם הג'ט לג ?

כשאנחנו טסים לשבועיים למערב זה נראה לי ממש קצר והמינימום ההכרחי.. 

בהחלט יכולה להגיד שבחוף המערבי לוקח לנו יותר זמן להתאושש מהג'ט לג מאשר בנחיתה בניו יורק .

אז עם כמה שאני לגמרי בעד המערב , אני במקומך הייתי הולכת על האופציה של ניו יורק והסביבה ל 9 ימים .

היינו עכשיו בקיץ 8 ימים אצל המשפחה בלאס וגאס - סוג של כיף מטורף ומעולה אך גם סוג של טירוף שהיה קשה להתאושש ממנו...  וכל יום בצהריים היינו גמורים…

מכיוון שהיינו בביקור משפחתי זה היה פחות נורא להתעלף על הספות ... וזרמנו עם זה, אבל לא הייתי רוצה להיות בדיסני או יוניברסל עם העייפות הזאת...

לעומת זאת , ניו יורק - גם שם יש ג'ט לג אבל קל בהרבה. לפחות אצלי. נסעתי לקצר הרבה פעמים ( אפילו 4 ימים ),

ומבחינתי זה מאפשר ניצול טוב יותר של ימי טיול. 

• אנשיםטובים
                    אנשיםטובים @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

תודה.

את יותר ממוזמנת להיות המבאסת. אני עושה את זה להרב האנשים :). יש לנו נטייה להיות פסימיסטיים לגבי אחרים, אבל אופטימיסטיים לגבי עצמנו, אז חשוב שמישהו ישים לי מראה מול הפרצוף.

הנושא של ג’טלג ברור. אני מקווה שטיסת יום תצמצם את הג’טלג, אם כי ברור שלא לאפס. אני גם שוקל להעזר במלטונין על פי צורך.

את יוניברסל ודיסני סביר שנשאיר יחסית לסוף הטיול שבו אולי נהיה כבר עייפים, אבל פחות בג’טלג.

בכל מקרה משיקולי מזג אויר החלטנו לרדת מאיזור ניו יורק וללכת על לוס אנג’לס.

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • adivelednizki
                      adivelednizki @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@אנשיםטובים

איכשהו פספסתי את העניין של פסח... ואם כך אז ברור שלמזג האוויר יש שיקול מכריע .

אז תיקח מלטונין ( אנחנו טסנו בישירה ללאס וגאס וזו היתה טיסת יום מלאה... הזמן לא זז... ולא ממש עזר לג'ט לג .. ),

תתכננו באמת את ימי הפארקים לסוף כמו שכתבת ( עצה טובה שגם אני הקשבתי לה לתכנון הקיץ שלנו )  ותעשו חיים !

באופן אישי אני שמחה שבחרתם ללוס אנג'לס כי זה היעד שלנו לקיץ הבא כנראה , ואני אשמח לקרוא את התובנות שלך כשתחזרו .

• אנשיםטובים
                        אנשיםטובים @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

תודה

על תבני על תובנות מרחיקות לכת. זה לא יהיה טיול טיפוסי 🙂

• sigalza
                          sigalza נערך לאחרונה על ידי

סתם מעניין-

אהלן

איזה כיף שאתם מתכננים טיול ארה’ב נוסף!!!

מה אתה מגדיר כטיסות במחירים טובים?

מזג אוויר הוא שיקול אבל אני מחזירה אתכם

לאפשרות של חוף מזרחי,מהסיבה שהמערבי רחוק יותר ו’מתבזבז’

יום שלם על הטיסות.

אפריל במזרחי קר אבל כבר תחילת האביב ויכול להיות מהמם ביופיו.

ממשיכה לעקוב,

סקרנית(:

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים @sigalza נערך לאחרונה על ידי

@sigalza

קודם כל הייתה הכרעה לגבי לוס אנג'לס ויש כרטיסים 🙂

בכללי לגבי יום שלם על טיסות – בכל מקרה הולך יום שלם על טיסות, ומה שקובע זה הקונקשין 🙂 צריך לזכור שבהלוך מתוך 4-5 שעות של הפרש בזמן טיסה 3 שעות “נחסכות” בגלל הפרשי שעות, ולעומת זאת החזור בכל מקרה אוכל יום ויותר

הטיסה שבחרתי לחוף המערבי נוחחת בהלוך ב 13:30 וממריאה בחזור ב 15:00. הטיסות ששקלתי לניו יורק נוחתות בהלוך ב 14:00 וממריאות בחזור ב 16:30. לא הבדלים דרמטיים.

בכל מקרה – אני יושב עכשיו על גיבוש פרטים ותוכנית ראשונית, ובקרוב אבקש עזרה לגביה.

תודה לכולם

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון