התייעצות שוויץ - לאן לטוס ואיך לחלק את הזמן?
-
פוסט זה נמחק! -
מניסיון עם יעדים אחרים באזור נראה לי שאכן יהיה קשה למצוא דירה עם מזגן. אם אמצא זה כמובן יהיה יתרון
-
שיהיה בהצלחה ותהנו -
תודה רבה

-
-
יהיה קשה (עד בלתי אפשרי) למצוא לינה ממוזגת בדירה בשוויץ או באלפים הצרפתיים, ואם כן--המחיר יהיה בהתאם.
לרוב- בקושי בתי מלון 4 כוכבים ממוזגים.
אבל----אם לא נופלים על חמסין---לא צריך גם מיזוג (ולכן הם גם לא מתקינים מזגנים בדירות).
בעיניי- יותר חשוב מהיבט המיקום והגובה, הוא המיקום בהיבט בידוד- לא באמצע כפר או עיירה- הסיכוי לזרימת אוויר (זבובים ויתושים גם לעיתים) גדול יותר, גם במקרה של חום בלתי צפוי.
-
הוצאתם לה את החשק לשוויץ

זבובים, יתושים, חמסינים, מחירים בשמיים
שוויץ מדהימה. יש בה ריכוז של הרים גבוהים מעל 4000 מר שאין באף מדינה באירופה נופים מופלאים ועיירות וכפרים נהדרים.
גם מבחינת מז"א מעל 1000 מר הסיכון לחום בלילה קלוש. סיכון יותר גדול הוא ליפול על גשמים בקיץ
שלושה שבועות זה הרבה זמן ולנו אחרי שבועיים מקסימום נמאס גם מהאלפים.
בטיול כזה חשוב לתכנן נכון כדי לשמור על גיוון ומתח חיובי.
הייתי עושה שבוע באלפים הברניים למשל בגרינדוולד הנפלאה. משלב כמה ימים בלוצרן, כמה ימים באגם מאג'רה בצד השוויצרי באסקונה למשל ובצד האיטלקי עם לינה בסטרזה.
ואולי גם משלב את אזור אלזס הקרוב לבזל עם קולמר הנפלאה והכפרים הנפלאים סביבה.
-
חחחח, לא הצליח להם. אני עדיין בעניין

צחצח, תודה רבה!!! עזרת לי מאד. אם יש לך מקומות לינה מומלצים באזורים שציינת אשמח לקבל פרטים.
-
נדמה לי שאם בוחרים בקולמאר אז כדאי לטוס לבאזל ולטייל ביעדים “צפוניים בדרום גרמניה ושוייץ..
כשתחליטו תבדקי את הנושא: לצאת מהצד הצרפתי או השויצרי?
אני לא בקיאה מספיק.
באזור Konstanz /אגם Bodnsee כבר טיילתם? זה יעד שיכול לתת גוון אם בוחרים במסלול צפוני. לא הייתי אבל שמעתי מחברים יפה באזור Dornbirn וגם Walensee. כדאי לבדוק.. אני עדיין מקוה להגיע לאזורים אלה. בזמנו ניסיתי לשלב בטיול שלנו אבל ללא הצלחה. העדפתי שבוע מלא בגרינדלווד. נסיעה מגרינדלוולד לש.ת. באזל כ 3+ הפסקות. (נזכרתי שלאדם שפגשנו במלון בMulhouse היתה בעיה עם הניווט לשדה התעופה. אנחנו הגענו רק בטיסות)