אוסטריה בסוף אפריל
-
היי,
הזמנתי כרטיסי טיסה שבוע אחרי פסח, לוינה.
זו התקופה היחידה שגם אני וגם בעלי יכולים לקחת חופש..
אני רוצה לנסוע לזלצבורג להיות שם יומיים, ביום הראשון לכסות את הר ינר והרכבל, לרדת איתו עד לאגם קוניגסי ואם אוברסי יהיה פתוח אז גם לשם נגיע, וביום השני לנסוע מזלצבורג להאלשטט, לקפוץ בדרך לאגם גוסאו או משהו בסגנון
אנחנו לא מחפשים אטרקציות מיוחדות אלא רק נופים ולחוות את המקום.
השאלה אם אפריל מתאימה לכל התכנון שלי ואם לא יהיה מושלג בכל האיזורים האלו.
-
יצא לי להיות בפסח באזור זלצבורג האגמים ואף ללון בהלשטאט.עדיין היה שלג ואף ירד שלג קל בעיקר במקומות הגבוהים.
הצירים היו פתוחים והמזג אויר היה קר.
נופים – יש במלאי – אולם תמיד יכול להתיישב ענן / ערפל/ גשם ואז לא תראו כלום.
אזור הלשטאט וחלק מהאגמים די שומם משעות הצהריים ואילך – תקופה זו.
זו לא העונה המומלצת, אבל אם זה התאריך היחיד והשיקול הוא אוסטריה / ארגז החול – לא הייתי חושב פעמיים אפילו עם היעד היה לאלסקה.

-
זהו שבעלי לא ממש בקטע של לרוץ ולהסתובב ולחפש מה לעשות. מצידו לשבת באיזה ספסל ולרבוץ בנוף. לכן אני רוצה מסלולים קצרים יפים שימצו את עצמם אחרי כמה שעות בודדות.
הקטע של ערפל יכול לתפוס אותי תמיד בלי קשר לתקופה, צריך לקוות שיהיה בסדר.
לגבי ההרים עצמם הכל מושלג מלמעלה ועד למטה? לא רואים ירוק בכלל באיזור?
-
בוודאי שרואים ירוק וגם כחול והאוויר נקי .שלג זה עניין של כמות שלג שתרד השנה ומהירות ההמסה, תחילת אפריל זה מוקדם מידי לשלג להיעלם.
אבל אתם תיהנו היות ואין לכם דרישות מיוחדות.
ולכל תקופה יש את הייחודיות שלה.
אני שכרתי חדר ( צימר– היינו זוג צעיר בתחילת דרכנו ) בבית של זוג אנשים מבוגרים בהלשטאט ונהנינו מהפשטות הכפרית והאווירה מסביב השקטה.
אתם תרוויחו שלא יהיו הרבה תיירים מעיקים בסביבתכם, ( פחות עומסי תנועה , תורים לאתרים וכד’ ) ומצד שני חלק מהאתרים יהיו סגורים כחלק מההכנה לעונת הקיץ.
במידה ותחליטו על רכבל /שיט וכד’ תוודאו מראש את פתיחתו ושעות הפעילות שמשתנות גם הן בהתאם לעונה.
-
אנחנו טסים בסוף אפריל, ב20 לחודש,
מקווה שתהיה להם שנה עם חורף קל

איך אוכל לברר מה פתוח ומה לא? דרך האתר של כל אטרקציה?
הדבר היחידי שממש בתכנון זה הרכבל של הר ינר והשייא באגם מתחתיו
מעבר לזה אני הולכת לטייל פריסטייל, לא משהו מיוחד.
-
קודם כל מקווה לחורף חזק עם הרבה שלג, היות ואני מגיע לאזורים האלו וליותר גבוהים באלפים בתחילת יוני ומעוניין בשלג וקרחונים יפים., אבל כל אחד והצפיות שלו.כל אתר יש לו אתר אינטרנט ושם מופיעים לוחות הזמנים לעונות השנה וחגים.
יש כל כך הרבה מה לראות ולעשות באזורים האלו שכדאי לפחות :
לבדוק גם איזה שיט באגם הלשטאט / תצפית מעל הלשטאט ומערות המלח או רכבל לחמש אצבעות.
שיט באגם סנט וולפגאנג ו/או רכבל ZWOLFERHORN משולב טיול בפסגה ומסעדה עם נוף מדהים לאגם.
בתנאי שמקומות אלו פעילים באפריל.
-
אוקיי תודה רבה
אני אבדוק
ממה שבדקתי אתמול כל האיזור שמעל האלשטט סגור באפריל, אבל כמובן שזה משהו שאבדוק קרוב יותר לנסיעה ואתכנן בדיוק את המסלול
-
ברור שאי אפשר לדעת מה יהיה מצב השלג השנה, ועד כמה יהיה משמעותי באפריל.
וכן- חלק ניכר מהאתרים עדיין סגורים (כולל מעל הלשטט כולל שיט ברוב האגמים)
לשאלתך איך מבררים מה פתוח –
קודם כל באתרים עצמם (אם כתוב שפתוח מ15.5 אז זה יהיה תאריך הפתיחה ואין מה להמשיך לבדוק)
איפה שכתוב שיהיה פתוח מאפריל- אז לשלוח מייל נקודתי ולקבל מענה--- ושוב לברר לקראת סוף החורף.
אינדיקציה למזג אוויר לא רעה שאני משתמשת בה לחפש תמונות של היעד +אפריל (נניח Jenner Mountain+april)
אבל מה שתפס לי את העין שהנחיתה וההמראה מוינה עצמה.
שאת בונה מסלול של יומיים
ביום הראשון לכסות את הר ינר והרכבל, לרדת איתו עד לאגם קוניגסי ואם אוברסי יהיה פתוח אז גם לשם נגיע,
וביום השני לנסוע מזלצבורג להאלשטט, לקפוץ בדרך לאגם גוסאו או משהו בסגנון
אבל יש גם את ההיבט של להגיע מוינה לזלצבורג -חצי יום יפה של נסיעה לכל כוון.
מכאן אני גם מניחה שהטיול קצר בימים (כמה?) כי אם הטיול ל4 ימים ורוצים 2 חצאי ימים לנסיעה ועוד יומיים טיול ומותיר יום לוינה--- כבר פחות אפקטיבי
ואם יש לכם 7 ימים אז אולי היה נכון יותר להתמקם בכלל באזור זלצבורגלנד ולוותר על וינה?
-
הטיול קצר, אני משאירה בבית 3 ילדים עם סבתא ולא יכולה יותר מזה.
אנחנו טסים לוינה וממריאים מוינה. את הנסיעה הלוך וחזור נעשה עם רכבת בשעת ערב,
חבל זלצבורג מאד מושך אותי, אם כי יהיה מי שיגיד לי שיש כאלו מרחבים גם קרוב לוינה וידריך אותי. כי ממה שבדקתי זה רק זלצבורג.
שוה לי הנסיעה בשביל היומיים הללו.
מה שחשוב לי שיהיה פתוח זה הר ינר למעלה- עד האגם,
בהאלשטט אני לא עולה למעלה. אני אבקר בעיר ומשם אלך ישר למפלי גולינג.
כמובן שאחפש תכנית חלופית שתהיה כגיבוי.
ואם יש לך קישורים לאתרים אשמח לקבל
-
-
-
מצטערת לחרב לך תוכניות
זה אינו טיול שמותאם לאפריל.
אני מבינה שאת מתכננת נסיעה ברכבת בשעות ערב מוינה לזלצבורג- הגעה והשכרת רכב(בדקת שעות פעילות של הרכבות? של חברות השכרת הרכב בזלצבורג תחנת רכבת? ) לינה איפושהו
יומיים טיול (לא ריאלי בחלקו בתיזוז בין היעדים) החזרת הרכב בערב בזלצבורג תחנת רכבת ונסיעה לוינה (אותן שאלות).
באפריל- כאשר המפלים עדיין לא זורמים, כאשר חלק מהנגישות להרים מוגבלת- את לוקחת סיכונים מיותרים ותכנון שמבזבז לא מעט שעות טיול על ניידות בין החבלים.
בחבל זלצבורגלנד יש הרבה יותר ממה שציינת ביומיים- שמרי אותו לעיתוי אחר ארוך יותר ובקיץ.
האם יש סביב וינה טבע? כן.
האם הוא בעוצמה של זלצבורגלנד ? לא. אבל מאד נחמד.
ושוב- אפריל!!! לא בדיוק העונה לטייל.
אבל חפשי מידע על יערות וינה(wienerwald) ובדקי את ההתאמה לאפריל.
אולי גם Schneeberg יהיה ריאלי (בספק, בגלל השלג והגובה)
-
-
אני לושב שהסבירו לך שלאזור זלצבורג לא כדאי להגיע בטח לא במסגרת הזמנים ולא בתקופה זו.
כדאי להישאר בסביבות וינה .
חבל זלצבורג כולל האגמים והמפלים כולל הלשטאט וכולל דאכשטיין ועוד ראוי שיקבל טיול ממוקד של כשבוע בחודשים יוני ועד ספטמבר
-