החזרת רכב שכור בלילה
-
טיסה יוצאת מג'נבה ב 07:00 בבוקר, כלומר יש להיות בשדה ב 05:00.
מה עושים עם הרכב השכור?
-
בודקים עם חברת ההשכרה עם יש תיבת החזרה בשעות שהסניף סגור
-
ואין חשש להסתבך בג'נבה עם ההחזרה? מלחיץ אותי לאחר את הטיסה..
-
אם מגיעים בזמן אז לא צריכה להיות בעיה .
אבל תבדקי כמה זמן צריך להגיע לפני עולל זיכוי הרכב .
ואם מחזירים את הרכב בצד הצרפתי או דוויץ ומה זה אומר מבחינת זמנים
-
אם יש תיבת החזרה למפתח אין בעיה עם איחור טיסה, להיפך התהליך מאוד מהיר.הסיכון הוא אחר, אין מישהו בתחנת ההחזרה שיכול לתת לך טופס שהרכב הוחזר לשביעות רצון החברה, למשל מיכל דלק מלא ואין פגיעות ברכב.
-
פעם נתקלתי במצב שבו היה מקום חניה אחד בלבד פנוי בחניון שבו מחזירים רכבים. אז אני הסתדרתי.
לא יודע מה עושים אם אין מקום פנוי – איפה משאירים את האוטו? ולמי מודיעים איפה האוטו?
-
השאלה אם אלו חששות מספיק מוצדקים כדי להחזיר את האוטו ערב לפני וללון בבית מלון סמוך לשדה ...
-
אני חושב שזו התגובה הכי נכונה לשאלה המקורית משתי סיבות:
1. מה הסיכוי שמישהו כאן בפורום היה צריך להחזיר רכב שכור בשדה התעופה של ז'נבה בשלוש לפנות בוקר, לחברת ההשכרה שממנה מושכר הרכב (לכל חברה תיתכן מדיניות שונה), בשנה האחרונה?
2. אלא אם הפרש מחירי הלינה בשדה מול מקום אחר הם אסטרונומיים, האם זה לא שווה את השקט הנפשי ועוד שעתיים שינה?
אני הייתי הולך על אופציית הלינה בשדה ללא שום פקפוק.
-
- מודאים שלחברת ההשכרה יש תיבה להחזרה. (למשל אוויס) ומודאים *כשלוקחים* את הרכב היכן היא
- שומרים את המיקום שממנו לוקחים, כי אליו מחזירים
- לא צריך להחזיר ערב קודם, פשוט ישנים קרוב לשדה התעופה (למשל פרני וולטיר, במחיר זול)
- לשים לב, שעוקבים אחרי השילוט ואחרי ההוראות שמראש שמרתם
- אם אין מקום לשים, חוסמים רכב אחר של חברת ההשכרה. בגדול, כל רכב נלקח ממספר חניה *מסוים*, פשוט חוסמים את המספר הזה. (כך אני עשיתי, ונראה שהיה בסדר)
- כדאי גם להכיר איך הולכים מהחזרת הרכב - לטרמינל המתאים, כדי לא להיות לחוצים.
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
שאלה אם אלו חששות מספיק מוצדקים כדי להחזיר את האוטו ערב לפני וללון בבית מלון סמוך לשדה
השאלה מה האלטרנטיבה ומה הטיול כולו
הערב הזה לא עומד לבד. והשיקולים של החזרת הרכב גם לא עומדים לבד.
השיקול של לחסוך את אי הנעימות בהחזרה לתיבה מתחבר לשיקול של שעת ההשכמה (כשישנים קרוב ישנים עד יותר מאוחר). מצד שני יש את השיקולים של בזבוז הזמן הכרוך במעבר לינה (מקצר את היום הקודם), וגם הפרשי עלות בין המלון ליד השדה למלון מרוחק, ועלות התחבורה מהמלון המרוחק לשדה.
בלי להכיר את פרטי הטיול וההרכב קשה לענות באמת על השאלה. ובכל מקרה רק אתם יכולים לתמחר את הסעיפים השונים.
-
היות והטיסה של איזי ג’ט ממריאה בשעה המטורפת של שבע בבוקר, המשמעות תמיד היא להחזיר את הרכב בשדה התעופה עם תיבת מפתחות.
לפחות מהניסיון שלי בכמה פעמים (יורופקאר ואוויס) היו תיבות מפתחות. למען האמת לא נתקלתי מעולם בחברת השכרה רצינית עם דלפק בשדה וללא תיבת מפתחות גם בשדות די זניחים, אבל זו הערת שוליים.
האם עדיף לישון בסמוך לשדה התעופה? כן, כדי לצמצם את מרחב הטעות והתקלות בהגעה לשדה ב05.00 בבוקר.
מתחמי החניונים גם מהצד הצרפתי וגם השוויצרי זמינים לכניסת רכבים.
מהצד השוויצרי- המתחם של החניה יותר מרוחק מהטרמינל- וההסעה הראשונה יוצאת ב05.00 בבוקר(צריך לבדוק לגבי 2020 כמובן-אבל ככה היה תמיד כולל בחורף הקפוא לגמרי בהמתנה חיצונית)
מהצד הצרפתי- המתחם של החניה נמצא למעשה בקומת הקרקע של הטרמינל, ואחרי שתי שניות אתם בטרמינל עצמו למסע רגלי ומעבר גבול צרפת שוויץ בקומה הראשונה- הכול משולט .
אין מה להגיע לפני 05.00 , או כמה דקות לפני -05.00 וזהו.
האופציה החלופית היא להחזיר את הרכב בערב- להגיע למלון (מונית?/שאטל) ובבוקר לסמוך על נהג תורן שיבוא לאסוף אתכם (אם השאטל בכלל פעיל בשעות המופרעות האלו/ או מונית ) לשדה התעופה.
אני מעדיפה לינה בקרבת השדה (מהצד הצרפתי יותר זול ונגיש ) והשכמה באחריות עצמי והגעה לשדה באחריות עצמי ולא לדאוג שמישהו יתעורר לקחת אותי לשדה התעופה.
לא לשכוח תדלוק בערב הקודם, ולא לשמור את זה לבוקר.
-
אני רק שאלה ?
לא היה עדיף לשכור רכב בשדה תעופה גדול ומרכזי כמו ציריך/מיכן הקרובים לאזור ולטוס בחברות סדירות שטסות בשעות שפויות ?
אני לא מכיר את מחירי האיזי ג’ט, אבל בסוף אם צריך להשקיע משאבים ומאמצים נוספים לוגיסטיים והכל בלחץ של לקום כמו בטירונות לשמירה, האם לא היה עדיף אחרת ?
זה לפחות מה שאני עושה, מראש מזמין טיסות לשדות תעופה מרכזיים בטיסות סדירות ואז נושא הרכב אינו מטריד אותי .
טיפ נוסף שלפחות אני חישבתי והוא משתלם גם מבחינת העלות – ניתן לשלם במועד לקיחת הרכב השכור על החזרת הרכב ללא תדלוק ואז חוסכים גם את העונש הזה.
-
גם הטיסות הסדירות לא בהכרח טסות בשעות שפויות. להמריא עם אל על ב 06:00 בבוקר בהלוך- גם רחוק מלהיות מושלם.
יש המון שיקולים בבחירת טיסות...
-
דווקא בהלוך לא שוכרים רכב בשביל להגיע לנתב”ג.ואז מגיעים בדיוק בזמן לאירופה בשעות בוקר אחרי הפקקים, הרכב השכור מחכה לנו בלי תורים ועיכובים ויוצאים לדרך .

-
אני אענה בשם עצמי:מחיר – הפרש העלות בין טיסות איזיג’ט ללופטהאנזה למשל יכול להגיע למאות דולרים/אירו לאדם. כפול כמה נפשות אם יש זה כבר ברמה של אלפים.
נוחות – ללכת במינכן לטרמינל המרוחק זה לא בדיוק נכנס לקטגוריה של נוחות בעיניי.
נוחות 2 – שדה גדול עתיר הליכה (בלי קשר לנושא מינכן ספציפית), עם תורים ארוכים יותר – זה גם כמובן לא נוח
שעות – גם טיסות סדירות לא בהכרח בשעות נוחות. למשל טסנו בשנה שעברה לוינה עם אוסטריאן והטיסה נחתה בוינה בשעה גבולית להשכרת הרכב
מחיר 2 – תשלום על מיכל דלק ראשון הוא פעמים רבות במחיר כפול בערך מהמחיר בתחנת דלק. למעשה ה”קנס” על החזרת מיכל דלק לא מלא דומה לתוספת התשלום על מיכל דלק ראשון. לא עדיף הפוך – לא לשם מראש, ואז לשלם את הקנס רק אם לא נספיק למלא בדרך?
-
-
איזי ג’ט היא חברת תעופה סדירה. אלו טיסות לואו-קוסט, אבל סדירות. זו לא חברת שכר. למען האמת, הטיסות של איזיג’ט הרבה יותר סדירות מכל חברת לגאסי שאתה מכיר (הדיוק המבצעי שלהם זה חלק מהאיסטרטגיה לספק מחיר נמוך). למי שרוכש כרטיסים מוקדם, מדובר לרוב בחיסכון של 200$ ויותר לכל אחד – כלומר כ4000 ש”ח למשפחה של 5. עבור הרבה נוסעים כדאי להשקיע לילה אחד של שינה פחות טובה בשביל לחסוך סכום גבוה (גם אחרי שמגלמים עלות לילה במלון וכו).
-
אמרתי מראש שזו דעתי ודרכי .לא הכנסתי שיקולי כדאיות כספית היות וכל אחד וכיסו ובנוסף שיקולי עלות מול תועלת ו”אנחנו בטיול / חופשה ורוצים לשם שינוי לא לחשוב על עלויות”.
הליכה בשדה התעופה זה בריא לשחרר רגליים אחרי טיסה של שעות במושב דחוס.
חברות השכרה בשדות גדולים מציעים מבחר רחב יותר של רכבי השכרה בכל הסוגים הגדלים והצבעים.
לא ברור איזה תורים ארוכים יש בהשכרת רכב – לא זכור לי שעמדתי בתור או שהיה בכלל תור, הגעתי לדלפק חתמתי המתנתי כמה דקות שיביאו לי את הרכב ולקחו אותי לרכב בחניה, טיפלו לי במזוודות ולאחר הדרכה על הרכב יצאתי לדרכי.
החזרת מיכל ריק – אני חישבתי לפי מיכל של 70 -80 ליטר במכוניות שאני שוכר ( מרצדס אס קלאס/ ב.מ.וו 7 ) למול עלות המילוי בתחנת דלק למיכל כמעט ריק לחלוטין ולא היה הבדל או הבדל זניח של כמה יורו .
-
@משה-22 אמר:
החזרת מיכל ריק – אני חישבתי לפי מיכל של 70 -80 ליטר במכוניות שאני שוכר ( מרצדס אס קלאס/ ב.מ.וו 7 ) למול עלות המילוי בתחנת דלק למיכל כמעט ריק לחלוטין ולא היה הבדל או הבדל זניח של כמה יורו .
אבל אתה לא מחזיר מיכל ריק. הרי לא תשאב את שרית הדלק מהמיכל ותקח אותו אתך הביתה במזוודה. אולי ביום האחרון לא תמלא דלק ותתן לו לדעוך. אם תתאמץ להחזיר מיכל ריק, אני מניח שעדיין תחזיר רבע מיכל. אל לא תתאמץ זה יכול להיות גם יותר מחצי מיכל.
רבע מיכל של 50 ליטר זה 15 אירו בקירוב (תלוי בפרטים הקטנים כמובן). חצי מיכל של 70 ליטר זה כבר קרוב ל-40 אירו. כלומר 15 עד 40 אירו ששילמתי בלי לנצל. זה לא הבדל זניח של כמה אירו.
-
הכל מחושב אני מחזיר את הרכב על האדים
כאשר מחשב המנוע מספר לי על כך שנותרו לי 50 ק”מ לנסיעה שזה בערך 2.5 ליטר . ( מנוע של 4000-5000 סמ”ק מתוגבר עושה בערך 5 -4 ק”מ לליטר בנסיעה חסכונית ).
אבל ברור שברכב כזה חישובי הדלק הם לא מה שחשוב, כי הצריכה היא מטורפת והשיקול הוא למנוע טרחה בעצירה לתדלוק טרום החזרת הרכב.