איטליה פסח 2020
-
שלום לחברי הפורום,
משפחה עם 3 מתבגרים (16,14,9) נוסעים במהלך פסח הקרוב להלן הפירוט:
רומא – יומיים
פומפיי – יום – לינה פומפיי
סורנטו + קאפרי – יומיים – האם כדאי להעביר את הרכב במעבורת לקאפרי? לינה סורנטו
אמאלפי – יומיים – לינה באחת העיירות באמאלפי (100 מדרגות עלייה לחדר מרפסת עם נוף – מקווה ששווה את הטיפוס)
פולייה – יומיים – לינה באזור בארי
נסיעה מבארי לבולוניה – האם שווה לעצור בגאראגנו באותו יום? המלצות לעוד עצירות קצרות באותו יום?
נסיעה מבולוניה לונציה – לינה בונציה – טרם הוזמן האם כדאי לישון בעיר? המלצות לבולוניה?
פירנצה – טוסקנה – 3 ימים – טרם הוזמן מקום לינה, היכן כדאי להתמקם?
תודה לעונים
-
עד אמאלפי הכול היה בסדר ופתאום בלאגן. מה זה הנסיעות הארוכות המטורפות האלה?
רק בפוליה העברנו 6 ימים ואת טסה ביום אחד לבולוניה הצפונית והרחוקה ואח”כ עוד ונציה???
ניחה טוסקנה עוד קרובה לרומא אבל מה כול הקפיצה הצפונית הזאת??
-
-
הטיסות מוזמנות לרומא מרומא -
6 ימים רק לאיזור פוליה באפריל, זה לא הרבה מידיי? באיזה שהוא שלב הנופים לא מתחיל לחזור על עצמם? גרנו הרבה שנים בצפון אמריקה מבחינתנו 6 שעות נסיעה זה לא חריג -
קבלי קישור לטיול בדרום איטליה כולל 6 ימים בפוליה שעשינו ב- 2007.לצערי הורידו לי את התמונות אז תוכלי להתרשם רק מהכתוב. בודאי שיש
מה לעשות 6 ימים בפוליה. את אומנם יכולה להחליט שאת לא רוצה למצות
ואת רוצה רק יומיים אבל שוב מה פשר הנסיעה הארוכה לבולוניה וונציה כשיש לך
המון מה לראות בטווחים קצרים הרבה יותר. אפילו רק באזור סורנטו אפשר להעביר שבוע.
רואים גם שלא כול כך עשית שעורי בית. לפוליה לא באים בשביל נופים אלא בשביל אתרים.
אולי בדרום דרום יש נופים אבל בכול השאר זה לא העיקר.
וזאת גם טעות נפוצה של מי שטיילו קודם רק בארה”ב ופתאום מטיילים באירופה. זה בכלל לא אותו
דבר. בארה”ב את נוסעת מרחקים גדולים מאוד כדי לראות דברים גדולים מאוד ואילו באירופה האתרים
והמקומות ששווים עצירה מרוכזים בשטחים הרבה יותר מצומצמים. רק בין רומא לפירנצה את יכולה להעביר חודש.
6 שעות אגב זה נטו ללא עצירות. מניסיון זה ייקח לכם 7.5-8 שעות. למה לבזבז כול כך הרבה זמן?
-
כנראה שכל אחד מאיתנו מטייל בסגנון שונה, במיוחד עם מתבגרים, לא בטוח כמה סבלנות יש להם למוזיאונים וכנסיות.
-
גם לדעתי הטיול עמוס מדי, הייתי בכל המקומות שאת מציינת, ובאיטליה בפסחא – שנופל על פסח שלנו כמובן – גם האיטלקים מטיילים. וזה אומר פקקי תנועה, בעיות חנייה קשות ביותר וצפיפות כללית. איטליה צפופה, אין מה לעשות, זה לא ספרד או צרפת.
אני חושבת שכדי להבין מה אפשרי ומה לא, תבדקי את זמני הנסיעה שגוגל מאפס נותן לך לכל יום, ותוסיפי להם 20-30% (פסחא, פקקים רגילים של איטליה, עצירות וכו’).
אחרי שיהיו לך המספרים האלה, תחשבי אם למתבגרים שלך תהיה סבלנות לשבת באוטו, חלק ניכר מהזמן בתנועה איטית ומייגעת. לדעתי זה קריטי.
אם אחרי זה, ייראה לך הגיוני לנסוע את המרחקים האלה – ושוב לא באוטוסטראדות של צפון אמריקה אלא בכבישי איטליה, שבהם כבר עמדתי בפקקי-אימים גם באוטוסטרדות, אפשר יהיה אולי להוריד רק יעד או שניים ולרווח קצת.
אני שוב חוזרת – פסחא באיטליה זה לא פשוט, ולא רק בחוף אמאלפי – שם תמיד לא פשוט – אלא גם במקומות אחרים, וחיייבם להביא את זה בחשבון.
-
אני מבינה לגמרי את הצורך התזזיתי של נוער, ואי העניין שלהם בכנסייה 456 או ארמון 76 בטיול.
יחד עם זאת היות והטיסה חזרה מרומא – לא הייתי מצפינה עד בולוניה וונציה
אלא בחלק השני של הטיול אחרי פוליה (אותה לא אהבתי במיוחד,אגב. ועוד פחות לדעתי מחוץ לעונה ..מציעה לא לפספס בפוליה את מאטרה ואת אלבורלו או כפר בתי טרולים אחר.)
הייתי מצפינה עד אומבריה- דרום טוסקנה- גג עד פירנצה ולא צפונה משם.
(בארי -בולוניה- וונציה זה סיפור של מעל 800 ק”מ נסיעה- אתם עולים עד וונציה לטובת יום בעיר?
(לא כל כך מצליחה לספור כמה ימים יש לכם אחרי חופי הדרום? ) אבל בהנחה שיש בערך 6 ימים עד החזרה לרומא
אפשר להתמקד באומבריה ואולי טוסקנה ולא מעבר לכך, לדעתי.
-
תודה על ההתייחסות
-
תודה על התייחסות, את יכולה בבקשה לפרט טיפה יותר על אזור אומבריה ודרום טוסקנה מבחינת אטראקציות
-
לא יודעת מה הכוונה שלך בהיבט אטרקציות?
(גם בדרום איטליה אין “אטרקציות” במובן האקטיבי של ילדים ונוער בעיתוי זה)
תלוי גם מאד בתאריכים – כי בסופשבוע של החג (כלומר -11-12-13 ) יש פעילויות יותר, יש אירועי פולקלור וטקסים או שווקים
אם העיתוי שלכם שם יהיה אחרי 14.4- המשמעות שונה.
-
-
ב-11 לחודש בלילה אנחנו כבר טסים בחזרה, יש לנו בערך מה-6 לחודש לאזור טוסקנה ואומבריה, אטראקציות לא התכוונתי לפארקי שעשועים, אלא מבחינת נקודות עניין, לאו דווקא לנוער. -
אם אני מבינה נכון יש לכם 5 או 6 ימים לטובת החלק של אומבריה טוסקנה בתחילת אפריל (6-11 לחודש)?
הינה מסלול של אומבריה- באפריל ואולי עוד כמה רעיונות כי הם התחילו בדרום.
חפשי אולי תיפלו על פסטיבל כלשהו (למרות שרובם בימי סופשבוע שאין לכם שם)
ו...לא בטוחה שבמספר הימים שלכם תספיקו יותר מזה,
או לחלופין טוסקנה – ואז רק טוסקנה \כי בשישה ימים כולל הגעה מהדרום וסיום ברומא-לא תספיקו יותר,לדעתי.
-