כבודה והושבה באל על
-
כמה שאלות לגבי כרטיס טיסה LITE באל-על:
- איך ומתי מתקיים הליך הצ’ק אין ובחירת מושב במידה ולא שילמנו עבור הושבה?
- האם בד”כ מושיבים משפחה יחד ?
- כמה עולה הוספת מזוודה? באתר החברה ראיתי רק את העלות בעת הזמנת מזוודה בשדה (70$). לא מצאתי מה העלות בהזמנה מראש. מדובר לצורך העניין בטיסה ללונדון.
- האם ניתן על אותה הזמנה להזמין לחלק מבני המשפחה טיסות LITE ולחלק CLASSIC ?
-
- איך ומתי מתקיים הליך הצ’ק אין ובחירת מושב במידה ולא שילמנו עבור הושבה?
- האם בד”כ מושיבים משפחה יחד ?
- כמה עולה הוספת מזוודה? באתר החברה ראיתי רק את העלות בעת הזמנת מזוודה בשדה (70$). לא מצאתי מה העלות בהזמנה מראש. מדובר לצורך העניין בטיסה ללונדון.
- האם ניתן על אותה הזמנה להזמין לחלק מבני המשפחה טיסות LITE ולחלק CLASSIC ?
1. צ׳ק-אין (3-24 ש' לפני הטיסה).
2. תקראי בסעיף 4.
3. כאן באתר, המחיר משתנה לפי יעד ותקופה (בערך 40$).
4. קראי כאן.
-
במידה ולא שלמת על הושבה, מקומות יוקצו ע”י המערכת בזמן הצ’ק אין.
אנחנו לא הזמנו מקום מראש והיינו בטוחים שיושיבו אותנו ביחד. לפחות עם הבן הצעיר שהיה אז בן 7.
בפועל קבלנו מקומות בשורת המעבר אחד אחרי השני. הבן הצעיר לא אהב את זה ולטיסת החזור כבר הזמנתי מקומות.
בתכלס זה עניין של מזל.
-
מוזר מאוד
חוקית מחוייבים להשיב מבוגר ליד ילד מתחת לגיל 14.
מהניסיון שלי עם וויז זה אכן קורה כך.
ראינאייר דורשים תשלום מקום אחד כשיש בין הנוסעים ילד כזה אבל גם הם מקפידים על הושבה כזו.
קשה לי להאמין שהתעקשות לא היתה מועילה בנושא, זו הייתה כנראה פאשלה.
-
-
מעניין, את צודקת, מוזר שדווקא חברות לואו קוסט נותנות שירות טוב יותר בנקודה זו.
אל על רק רושמים שהם ישתדלו למנוע מצב כזה אך לא מתחייבים.
אצל וויז מוכרז כמדיניות שילד לא ישובץ במושב בודד ומהניסיון שלי גם מבוצע כך שאין צורך לקנות מקומות רק בגלל הילד.
-
זה מה שה- CAA(רת"א) בבריטניה כותב - אפשר להושיב ילד שורה מאחור, ליד וכו'.
* טסתי פעם אחת וזוג הורים שמח להפטר משני ילדיו הפעלתניים, וזרקו אותם לידי, די משעשע(במקום לנמנם הפכתי למפעילה בקייטנה, הם שרדו
). -
@pninit1234 אמר:
חוקית מחוייבים להשיב מבוגר ליד ילד מתחת לגיל 14.
לא רק שאין חוק, אלא שזה גם לא תמיד אפשרי. תחשבו על הורה עם 3 ילדים למשל (אוז זוג הורים עם 6 ילדים) ומושבים 3-3 כמקובל. איך מושיבים אותם? בהגדרה יהיה מעבר או שורה הפרש.
-
פעמיים טסתי עם אל על, בארץ קיבלתי את הכיסא ממש לפני שעליתי למטוס, לא נתן לי פשוט לבחור כיסא בזמן הצ’ק אין בAPP.
ב2018 הגעתי לT1, אמרתי שלא צריך לשלוח מזוודה לבטן של המטוס ואמרו לי “סבבה, אז פשוט תעלה” וזהו, כאשר הדיילת הגיע לעמדה שם איפה שעולים על המטוס, שאלתי אותה ואמרה לי “מה? לא קיבלת למטה?” הסברתי לה הכל וכאשר פתחו את השאר כדי שהאנשים יתחילו לעבור, הביא לי כיסה.
עכשיו, אמרו לי “אתה יכול לעמוד פה בתור למטה ולקבל את הכיסא כבר, או אתה יכול לעלות כדי לא להמתין ולקבל את הכיסא כבר למעלה”, גם בחרתי להמשיך פשוט חח.
סתם כותב לידע כללי, לא חייבים לעמוד בתור (אם אתם טסים בלי מזוודות, ברור לא?), אבל לדעתי, כמה שיותר מאוחר תעשו את זה, אולי יהיה יותר קשה להשיב אותכם ביחד, לדעתי, אם תגיעו מוקדם לשדה ותהיו הראשונים בתור לדלפקים, יהיה לכם יותר זיכוי לשבת ביחיד, אבל גם לא מבטיח כלום כי זה תלוי איזה מקומות יש פנויים.
-
-
טיפה תוספות ( מהטיסה של אלעל שחזרתי ממנה הלילה )
היינו 2 חברות והיו 2 הזמנות שונות.
לא רכשנו כסא אז ברור שלא נעשתה השמה שנשב יחד ( הזמנות שונות )
בש”ת ביקשנו לשבת יחד אם אפשר. אמרו שהמטוס מלא אבל רשמו את הבקשה ואמרו שינסו.
הם אכן ניסו ובעליה למטוס לקחו אותנו הצידה החליפו לנו כרטיסים וישבנו יחד.
בדרך חזור, אחרי הצק אין באינטרנט היה אפשר להיכנס למפת המטוס ולשנות מושבים ( לאלה שהיו פנויים והיו לא מעט ).
אני בחרתי לקנות מושב ליד מעבר חרום ואת החברה שלי העברתי ממעבר לחלון לבקשתה.
מזוודה עולה 40 דולר לכל צד אם מזמינים עד 3 שעות לפני הטיסה – באתר. ( לפחות זה מה שעלה לברלין )
בדרך חזרה חרגנו בגדול ( 26 במקום 23 ) אבל העבירו אותנו.
אם את לא יכולה להזמין באינטרנט על אותה הזמנה חלק לייט וחלק קלאסיק תתקשרי ויעשו לה את ההזמנה בטלפון.
ברגע שאת בוחרת אופציה שלא ניתנת לביצוע באינטרנט תקבלי בטלפון את מחירי האינטרנט.
ממליצה להשאיר למענה קולי טלפון , הם חוזרים תמיד וככה לא צריך לחכות על הקו.
למיותר לצייו שאני ( כרגיל ) מאוד מרוצה מאלעל ( שהלילה הגיעו לארץ 45 דקות לפני הזמן המיועד ) -
תודה לכל העונים.
-
אנחנו טסנו עם אל כל לפני שבוע , רכשנו כרטיסי LITE ואחרי שעשיתי צק אין זה נתן לי לבחור את ההושבה
-
שאלה בקשר לכבודת יד:
המזוודה של ה8 קילו באמת נשקלת? או רק נבדקת בגודל?
התיק יד הקטן שמותר בנוסף אליה- 30*35*18 זה יכול להיות תיק גב קטן? תיק צד? הוא נשקל גם?
מה שקניתי בדיוטיפרי אמור להכנס בתוכו?
-
@מטיילת-בירח אמר:
בנוסף אליה- 30*35*18 זה יכול להיות תיק גב קטן? תיק צד? הוא נשקל גם?
זה ממש עניין של מזל.
בארץ בד”כ לא בודקים
בחול...ממש תלוי בפקידה.
אני הגעתי בחול עם טרולי ששוקל 8 קילו ועוד תיק גב די גדול שגם שוקל.
ראיתיא ת הפקידה בצד מבקשת ממישהו להכניס את התיק גב לטרולי ולשקול ביחד.
ראיתי כבר איך אני משלמת הון.
ושלי בכלל לא התעניינה ולא ביקשה.
אי אפשר לדעת , זה הימור.
אם מחליטים לחייב אותך זה יקר.
-
מעולם בכל טיסותי בין בlow cost ובין בחברות רגילות לא מדדו או שקלו לי את הטרולי, אבל ברור שזה עלול לקרות, לגבי תיק גב באל על, אני העלתי בלי בעיה כמה פעמים תיק גב בגודל סטנדרטי בנוסף לטרולי