טיול משפחתי לאנגליה
-
מתכננים טיול משפחתי של שבועיים לאנגליה באוגוסט.
נחיתה במנצ’סטרהמראה מלונדון.
שבוע ראשון מתוכנן בצפון ויילס
ארבעה ימים אחרונים בלונדון
באמצע יש לנו עוד שלושה ימים שמתלבטים מה לעשות בהם. 2 אופציות שחשבתי הם דרום ויילס או פיק דיסטריקט. היינו בעבר בחלק מהאתרים בפיק אבל נראה לי שנצליח למלא שם שלושה ימים. הבעיה שלי היא ששני המקומות האלו מרגישים לי more of the same למה שנעשה ונחווה בצפון ויילס. האם אכן כך ?
יש למישהו רעיון לחויה קצת שונה בימים אלו ? אזור אחר לטיול ?
כמה שאלות נוספות:
- איפה אפשר למצוא מידע על פסטיבלים ואירועים מקומיים בצפון ויילס ובכלל ?
- כרטיסים למשחק כדורגל – איפה ניתן לברר על תתאריכי משחקים ? מהיכן מומלץ לרכוש?
- מרוץ סוסים – מישהו היה? מומלץ עם ילדים ובכלל ?
תודה לעונים
-
הי
גם אנחנו נוסעים באוגוסט לפיק דיסטריקט וצפון ווילס. יש הרבה אתרים שבהם ניתן למצוא מידע על האיזורים האלה. אירועים בצפון ווילס – אתר עם הרבה מידע!
-
ב2 האזורים האלה (גם פיק דיסטריקט וגם צפון ויילס) יש מבחר עצום של אתרים – בהכנה שלנו לטיול נתקלתי בכמות של אתרים שהיו פי 2-3 מהזמן שהיה לנו, וזה עוד אחרי סינון קפדני. אני לא רואה סיבה שזה יהיה more of the same – כי זה תלוי בבחירות שלכם היכן לבקר.
לדוגמא, באזור הפיק אפשר להגיע לדאדלי אל BCLM, המוזיאון הפתוח הטוב ביותר שהיינו בו. או אל פארק הקופים בטרנטהאם. או אל אחת האחוזות המקסימות, אל פארק אלטו טאוארס וכו. בסנודוניה תוכלו להגיע לפסגת הסנודון, אל פורטמאיריון, אל אנגלזי, אי הפאפינים, אל חופי הגאות והשפל של חלדונדו, אל אחת הטירות (קונווי או קארנרפון), בית הכלא העתיק וכו. כלומר בכל אחד מהאזורים תמצאו אתרים מיוחדים.
יש כמובן גם אתרים ואטרקציות שאפשר למצוא ב2 האזורים: מכרות, פארקי חבלים, מסלולי טיול, רכבות היסטוריות, מירוצי סוסים, פסטיבלים, מגלשות הרים וכו. אז כמובן שכדאי לתכנן כך שלא תחזרו על אטרציות, ואז לא יהיה more of the same.
אירועים מקומיים ופסטיבלים אפשר לחפש בגוגל אם כותבים את שם העיירות המרכזיות בתוספת של “festivals” או “events”
-
בעיני צפון וויילס ודרום ויילס הם איזורים עם נופים ממש אחרים. בכל מקרה כמו שעמיחי כתב, עם תכנון מוצלח תעשו דברים שונים בכל אחד מהמקומות.
המוזיאון הפתוח סט. פאגאנס ליד קרדיף מוצלח מאד, ממליצה. החופים של דרום ויילס הם בין היפים בעולם [לפחות דורגו כך בעבר, לא שהייתי בכל החופים בעולם...] אם אתם רוצים חוויה חד פעמית, תכננו להגיע לworm’s head בזמן השפל – זה אי שניתן להגיע אליו אך ורק בזמן השפל, אז המים חושפים רצועת יבשה שניתן ללכת עליה, יש כשעתיים שבהן אפשר ללכת ולחזור.
בעיני מרוצי סוסים זה משעמם וגם ילדי חשבו כך, אז לא חזרנו על זה ואני לא ממליצה.
אוגוסט חודש מלא פסטיבלים, בכל טירה שמכבדת את עצמה יש כמה ימי פסטיבל, עם הדגמות חיות וכל מיני סוגים של כיף לילדים, קרבות אבירים וכד’.
-
@אוליב-י אמר:
worm’s head
תודה אוליב
אכן Worm’s head נראה מקום מאד מיוחד אבל מרוחק מאד מהאתרים המרכזיים בדרום ויילס.
איפה היית ממליצה לחפש לינה שיתאים כנקודת כוכב לדרום ויילס ?
-
לגבי לינה – הכל תלוי מה תרצו לעשות.בעיני, לנסות “להספיק את הכל” זה מתכון לאכזבה. צריך להחליט מה רוצים:
אם אתם רוצים חופים יפים, אז חצי האי גאוור בדרום וויילס מושלם. משם גם נוח יחסית לחזור ללונדון [כחמש שעות נסיעה, ויש נקודת עצירה מאד נוחה שאני ממליצה עליה ליד בריסטול].
אם אתם רוצים מכרות, אז יותר לכיוון המרכז, מרת’יר טידפיל וסביבתה יתאימו יותר.
אם אתם רוצים להיות בשמורת ברקון ביקונס, כולל מערות הנטיפים הנהדרות שיש שם ובאופן כללי שמורה יפה, אז שם [יש המוני אפשרויות לינה בשמורה רק קחו בחשבון שבאוגוסט צפוף ומלא והבריטים רגילים להזמין שנה מראש, אז לא הייתי מחכה עם הלינה]
[ואני לא מציעה את קו החוף הדרום-מערבי כי הוא עוד יותר רחוק].
אם אתם רוצים אתרים מרכזיים, אז אכן עדיף לכם ללון באיזור מרכזי. אנחנו אוהבים גם מקומות יותר נידחים ונקודות עניין לאו דווקא “מרכזיות”.