מוזיאון מאוריציוס האג
-
האם ציור הנערה עם עגיל הפנינה היא היצירה היחידה המפורסמת במוזיאון זה או שיש עוד יצירות מפורסמות ? האם מוזיאון קרולר מולר לא עדיף מבחינת אוסף הציורים המפורסמים ? אני שואל כי אנחנו נמצא באמסטרדם שבוע ימים והבנתי שאת מוזיאון ואן גוך ורייקס “חובה” לראות אבל במסגרת הזמן וכחובב אומנות בא לי לבקר בעוד אחד שממוקם מחוץ לעיר. -
יש אין ספור מוזיאונים מרשימים במרחק קצר מאמסטרדם
בדלפט מרכז וורמיר עם 40 יצירות שלו (עד כמה שאני זוכרת תעתיקים ולא המקור)
בהארלם שני מוזיאונים שווים Teylers Museum ופרנס האלס- ויש גם כרטיס כניסה אפשרי משולב
-
בקרולר מולר, תמצא מגוון גדול יותר של יצירות מכמה תקופות וזרמים וגן פסלים -בעיני המוזיאון הזה יותר מעניין ממאוריצהאוס (יש למוזיאון אפליקציה עם כל היצירות, כדאי להוריד). -
בדן האח (כך קוראים לעיר האג בהולנדית) לך לראות את פנורמה מזדאח. הצייר מזדאח Mesdag צייר פנורמה של חוף סכפנינגן כשעוד היה כפר דייגים.כדאי לראות קודם את סכפנינגן, היום שכונת יוקרה של העיר עם קזינו, נמל מכולות וחוף רחצמ ברררר.
זה אחד הציורים הגדולים בעולם והוא מרשים ומעניין.
-
תודה רבה לכל המשיבים, אני משוכנע שיש הרבה מה לראות בהולנד בכלל ובאמסטרדם בפרט והשבוע ברוטו ( ! ) שנהייה שם לא יספיק כמובן … העניין הוא שאנחנו נלון באמסטרדם ואני לא בטוח שבא לי להתנייד ברכב שכור ולכן השאלה מתייחסת בין היתר לנגישות בתחבורה ציבורית אל האטרקציות הנ”ל שמחוץ לאמסטרדם, ( נניח ברדיוס של כ- 100 ק”מ ) מבלי להעביר את כל היום בנסיעות.
-
חוץ מקרולר מולר- כל השאר באגד הערים הסמוך לאמסטרדם ונגיש (מאד) ברכבת.
-
תודה רבה !
-
קודם לתקן שגיאה רווחת, זה לא “מאוריציוס” אלא “מוריץ-הויס”, לאמור “בית מוריץ” בשפת המקום. שנית, קל מאד לנסוע להאג ברכבת מאמסטרדם, עשינו זאת כאשר שהינו באמסטרדם לפני מספר שנים והיה קל ומהיר. שלישית, המוזיאון הזה קטן, אבל יפה מאד ויש יותר מאשר רק התמונה הידועה של ורמיר, למשל “השיעור באנטומיה” של רמברנט ועוד. לטעמנו, זה אוסף מובחר ממש. רביעית, וכפי שנאמר כאן כבר, כדאי לתכנן יום שלם בהאג שיש בה הרבה מה לראות, ובין השאר את “פנורמת מסדאך” המקסימה, את הכיכר המרכזית, הפרלמנט של הולנד, פסאג’ החנויות שלידו, ארמון המלוכה ועוד. מומלץ.
-
*ב- Den Haag, מבטאים "האוס", לא "הויס".
-
בטח, גם אומרים שם “ואן חוך” ולא “ואן גוך”, אבל לעניות דעתי אנחנו צריכים כאן להיות עקביים עם האיות האנגלי, כדי שמי מחפש באתרים לפני שנסע לשם, זה ייראה לו מוכר.
-
פאן חוך -
-
תודה רבה ויופי של תגובה מרחיבה דעת. “השיעור באנטומיה” בוודאי “שווה” ביקור. השאלה היא לגבי התניידות בשאר המקומות שהמלצת עליהם, האם תחבורה ציבורית מאפשרת התניידות נוחה ? אני שואל כי למשל קראתי שההגעה למוזיאון “קרולרק מולר” מאמסטרדם די מורכבת, כלומר יש להשתמש בכמה אמצעי תחבורה וגם ההגעה איננה ממש למקום אלא יש עוד ללכת … אז שלא ישתמע שכאילו אנחנו לא בנויים לכך ומתפנקים ... אלא שהשאלה היא כמה זמן זה ייקח מאחר שמדובר בביקור בן שבוע ברוטו שהיינו רוצים לשלב בו גם מוזיאונים וגם דברים נוספים והשיקול מה לראות בעושר הזה שהולנד מספקת חייב לקחת בחשבון גם את הנגישות בתחבורה ציבורית.
-
אני יכול להגיד רק מה שאנחנו עשינו בפועל. עלינו על רכבת והגענו לתחנה של האג. ירדנו שם ואת כל הטיול שלנו בהאג עשינו ברגל, במשהו כמו 7 שעות. הכל היה קל ונוח ונהנינו מאד. את המוזיאון שאתה מדבר עליו אני לא מכיר ולא ידוע לי איך מגיעים אליו.
-
אוקיי, תודה.
המוזיאון שהתכוונתי אליו הוא Kröller-Müller Museum. היה לי שיבוש בהקלדה. אומרים עליו שכולל הרבה ציורים של ואן גוך למשל, לא פחות מזה שבאמסטרדם.
-
@umh אמר:
Kröller-Müller Museum
המוזאון הזה היה נחמד אחרי טיול מעניין מאד בפארק הוחה פלווה.
אם אתה רוצה להקדיש יום טיול לפארק ובמסגרת זו לבקר גם במוזאון זה כדאי.
אם הפארק לא בתכניתך, חבל לנסוע כל כך רחוק בשביל מוזאון לא גדול גם אם מעניין.
-
המוזיאון בהחלט מכיל מגוון יצירות.
אבל----אתה באמסטרדם
רק שבוע
בתחבורה ציבורית.
כדאי לעשות תעדוף- וכאן לא בטוחה ששווה את הטרחה-צריך רכבת לEDE ומשם לדעתי רק מונית לאוטרלו ולשכור אופניים(או שני אוטובוסים והחלפה)
(יש לו יתרונות נוספים, טיול אופניים ביער מקסים וכו-אבל לא בתור יעד בודד-המוזיאון עצמו)
-
@יונית
אשתי לא רוכבת על אופניים לצערי. האם מכאן כדאי להסיק שלא משתלם להגיע למקום או שאפשרי גם טיול רגלי בפארק ? -
האם תוכל בכמה מילים לתאר את הפארק ומה ניתן למצוא בו ? אני בטוח שאפשר לקבל מושג על שאלות אלה באינטרנט, אבל לעולם לא ניתן לדעת באיזו מידה חוות הדעת אובייקטיבית ולא “נגועה” באינטרס כזה או אחר.
תודה.
-
חלק מהפארק הוא מרעה לחיות משק ולאיילים וחלק אזור שימור של הצמחיה המקורית באזור.בכניסה מקבלים מדריך לבעלי החיים והצמחים עם מפת הפארק.
אפשר לקבל בכניסה או במרכז בו נמצא גם המוזאון אופניים לשימוש בתוך הפארק.
אל תצפה לגדולות ממעט הטבע בהולנד, קצת יותר טבע יש לאורך החוף דרומית ומערבית לרוטרדאם לכיוון טרנויזן ועד הגבול הבלגי, אבל גם זה לא ממש מתחרה עם שמורות טבע במדינות אחרות באירופה.
זאת בכל זאת אתנחתא מעניינת בארץ שרובה עם אוכלוסיה צפופה.