טיול לפולין ברכב שכור
-
אני מעויניין לצאת לטיול זוגי ברכב שכור בעוד שבועיים ורוצה לבקר בקרקוב אושויץ וליזענסק
לפי התחזיות יש סבירות לשלג
מי יודע האם הנהיגה בשלג אפשרית שם
ומה העלויות המיוחדות הכרוכים בזה
-
אפשר לנהוג בשלג ובתנאי שהכביש עביר והרכב מצוייד בשרשראות שלג והנהג מיומן בהרכבת שרשראות ונהיגת שלג וקרח.
כבישי פולין הם לא מהמשובחים בלשון המעטה .
הכביש המהיר שלהם הוא כמו כביש עירוני אתלנו . רק שהוא יותר משובש.
הנהיגה ממקום למקום איטית יותר .
אני הייתי לוקח בתקופת החורף נהג צמוד או תחבורה ציבורית.
-
-
לא .
צמיגי חורף מתאימים לעונת החורף בעיקר לכבישים רטובים . הצמיגים הם כמעט אותו דבר למעט מקדם חיכוך יותר גבוה . אבל לא מספיק לשלג.
-
צמיגי חורף אגב הם חובה באירופה ללא קשר לירידת שלג למשך כל עונת החורף וכל בעל רכב מחוייב להחזיק ברשותו 4 צמיגי חורף וארבעה צמיגים רגילים לשאר עונות השנה.
-
ועוד טיפ .
צמיגי חורף מוגבלים במהירות המרבית ..
במקרה שלי זה היה 240 קמש במקום 250 קמש .. ניסיתי והרגשתי רעידות בהגה מעל 240 .. .
אבל כמובן זה מאוד תלוי בסוג רכב והמהירות המירבית של הרכב.
-
-
כן אבל קל לשכור רכב . השאלה האם תוכלו להתמודד עם נהיגת שלג בתשתית כביש לא מהמשובחות והאם הסוף זה ז יהיה שווה את הטרחה בהשוואה לתוסת של עוד 300 יורו .. סתם זרקתי מחיר לנוחות ושירות.
-
לקחת בחשבון שאם ירד שלג כבד הכביש פשוט יהיה סגור? -
פוסט זה נמחק! -
אם הכמות של השלג תהיה גבוהה- יש סיכון שהכביש יהיה חסום- כמובן.
מעבר לכך בכבישים כאלו לא נוסעים 240 או 250 קמ”ש- כך שזו הערה לא רלוונטית לפולין .
לנסוע במדינה שלא מכירים את התנועה שלה, בחורף מושלג (וגם אם “רק” קרח, ערפל וכו) ואם אין נסיון בנהיגת חורף- לא רעיון טוב כל כך.
חלופות? תחבורה ציבורית? סיורים מודרכים (לאושוויץ יש מקרקוב).
-
ההערה לגבי מהירות מירבית לצמיגי חורף רלוונטית כי היא שונה מצמיגי קיץ ואנחנו מישראל לא מודעים לה.
ועלולים להיבהל אם הרכב יתנהג שונה אפילו בכביש יבש בגלל חתך הצמיד ופני שטח החיכוך.