דואר לאוסטרליה
-
שלום,
האם בתקופה המשוגעת שאנו עוברים כעת בגלל הקורונה יוצאות טיסות מישלוחי דואר מאוסטרליה לישראל? אילו חברות תעופה ממשיכות לצאת משם לכיוון ישראל?
תודה רבה
-
אם אתה באוסטרליה, פשוט שלח מכתב לדאר. הם יענו לכך.
אותו תהליך (פניה באנטרנט) תניב אותן תוצאות בדיוק
בהצלחה
-
כנראה שכך או כך הדואר לא מגיע בטיסה ישירה אלא עובר ביעד ביניים.
כשהייתי בטיול הגדול שלי, אחרי חודשיים וחצי באוסטרליה רציתי לשלוח חלק מהדברים בחבילה הביתה. בחרתי באפשרות הזולה בלי לברר הרבה פרטים. מסתבר שזה היה דואר ימי. חזרתי הביתה אחרי שבעה חודשים של טיול והחבילה הגיעה חודשיים אחרי

מסכים עם הטיפ של eytanin, הכי טוב כששולחים לברר מה הצפי למשלוח. נראה שעם מה שקורה אצלנו ביחס לאוסטרליה, אם יווצר עיכוב זה יהיה דווקא בדואר ישראל.
-
היי, תודה על תשובתך. ותודה גם לתומס. אני כאן בארץ, בישראל. שלחתי חבילה לאוסטרליה אֶקופוסט והנמען טרם קיבל אותה. האם יש צימצום בטיסות לאוסטרליה בגלל המצב? כי הרבה חברות תעופה הודיעו על הפסקת פעילותן. מי כן עדיין טסה?
-
עקב הירידה בכמות טיסות הנוסעים, ארקיע הסבה מטוסי נוסעים להטסת מטען. כך שתנועת החבילות אמורה להמשיך.
-
מתי שלחת? משלוח חבילה לוקח בממוצע 10-12 יום להגיע.
עדיין יש לשם טיסות (טיסות ישירות מהארץ, אין וגם לא היו), החברות "המפרציות", עדיין טסות.
באתר הדואר ניתן לעקוב אחר החבילה.
-
דווקא אלעל השיקה מספר טיסות ישירות למלבורן לחודשים אפריל ומאי השנה. אם הן יצאו לפועל? תלוי בקורונה...
-
אתה אופטימי.
היו להם בעיות פיננסיות עוד לפני התפרצות המגיפה, רצו לעשות כמה טיסות "פיילוט" ואולי יוכלו לקבל אישור להמשיך - רק מזוכיסט מושבע יטוס עם עוד 200+ ישראלים בטיסה כזו, אולי עם תוספת של עוד כמה אנשי ביטחון על הטיסה.

נראה מה יהיה מצבם כשהסיוט יגמר.
-
שלחתי לפני 12 יום, ובאתר הדואר רשום: ON IT’S WAY. אני אתן לזה עוד קצת זמן. אתר הדואר האוסטרלי הכניס את ישראל לרשימת המדינות שצפוי להן עיכוב במישלוחים, אז אני מניח שזו הסיבה לעיכוב החבילה. נחכה עוד ונראה. תודה, בכל אופן.
-
-
משלוחים ממשיכים כרגיל. לרוב אין בכלל קשר לטיסות הנוסעים כי גם ככה משלוחים מסוג זה עולים על מטוסי מטען ייעודיים.
בהחלט ייתכן ויש עיכובים כי משלוחים אחרים שכן עולים על מטוסי נוסעים מוסטים למטוסי מטען עקב חוסר בהיצע (כי ביטלו המון טיסות) מה שיוצר עומס אדיר.
מה גם ששלחת רק לפני 12-13 יום כך שלא מדובר פה על עיכוב משמעותי כרגע.
-
-
מעניין אבל למה דווקא מפרת'

-
אפשר רק לשער, אין לי מידע "פנימי" - זמן טיסה קצר יותר מאשר לצד המזרחי, לא יצטרכו לשלם לארבעה צוותי-טייסים (בטיסה לפרו הצוותים שהו 36 שעות במטוס), אולי זה נתיב-הטיסה שאישרו להם או אולי מרבית המטיילים שפנו נמצאים באיזור הזה(?).
ואולי יש סיבות אחרות.