ביטוחים מתייקרים?
-
עוד כתבה משביתת שמחות. אם מדויק, מתכון נפלא לעוצר יציאות ממושך.
https://www.ynet.co.il/economy/article/ry00MhPKoL
-
אכן לא בשורה מרננת אבל:
למדינות שעלות הביטוח תעוף ל 50$ ליום כנראה שלא ניסע כתיירים, כי מדובר במדינות אדומות. למדינות כאלה נוסעים רק אנשי עסקים במצב של “אין ברירה” ואז התמחור שלו יהיה שונה לחלוטין.
למדינות ירוקות אולי תעריף הבסיס יעלה נניח מ 1$ ליום ל 3$ ליום מה שיכול לקבל כותרת כמו “עליה של 300%”, אבל ההשפעה על העלות הכללית של הטיול תהיה שברי אחוזים.
-
בשנתיים-שלוש האחרונות מחירי הביטוח עלו, ולפחות התעריפים שאני שילמתי היו קרוב יותר לשני דולר לאדם (לאנשים בריאים כולל ילדים).למשפחה של 5 נפשות זה כבר יצא 9 דולר ליום. לטיול של 10 ימים זה כ-90 דולר לא הון אבל גם לא שברי אחוזים ויותר מדוייק 1-2 אחוז מעלות הטיול.
אם זה יעלה פי 3. זה כנראה לא יהיה דיל ברייקר אם לטוס או לא, אבל בהחלט לא זניח
-
גם ככה היום הרבה ביטוחים הם 2 דולר. אז לא נראה לי שיעלו ל-3. אם יעלו ל-10 נגיד, זה לא נורא לזמן קצר, אבל למשל למי שנוסע לחודש, או תרמילאים שנוסעים לחצי שנה בתקציב נמוך, זה כבר סכום משמעותי. ועוד יותר למי שאין לו ברירה אלא להוסיף סעיף של “החמרה במצב קיים” (שלעתים מחייבים בו גם אם סתם עשית צילום CT בחצי שנה האחרונה והוא בכלל יצא ללא ממצאים), שיכול להכפיל/לשלש את המחיר הזה.
אני עצמי לא אסע לטיול לשום מדינה שתצריך סכומים של 20 דולר ומעלה ליום. נראה לי מופרך.
יכול להיות שאם המחירים יהיו כאלו, נתחיל למרבה הצער לשמוע על יותר ויותר מקרים של מטיילים שנסעו ללא ביטוח, וזקוקים לתרומות בעקבות פציעה/תאונה.