התייעצות ברכישת מגלשיים
-
שלום
אשמח לדעת את דעתכם מה מומלץ יותר מהשניים המצורפים (אני רוכש יד שניה מחו''ל)
גולש בינוני פלוס - מדרונות אדומים סביריםכמו כן, אם יש למישהו כאן משהו אחר להציע (יד שניה במחיר סביר) אשמח לשמוע.. (מגלש בגובה 163-167)
תודה -
לדעתי, רכישה שאינה הגיונית.
חוץ מאשר אם אתה צופה לגלוש מספר רב של שבועות בשנה.
אחרת,
- אתה צריך לשנע אותם מישראל לחול וחזרה
- כעבור מספר שימושים הם כבר בני מספר שנים.
אתה אולי חוסך שקל או שניים מול להשכיר תמיד את המגלשים הכי חדישים.
מול זה הרבה יותר הגיוני לקנות נעליים
- ניתן להתאים אותם אישית
- זה סטרילי יותר מנעליים שמחליפים משתמש כל שבוע.
- יש דגמים מיוחדים שלא מושכרים בדרך כלל (לדוגמה – עם פרווה לחימום הרגל)
-
אכן כבר מזמן יש לי נעליים… והיות שלרוב אני גולש בחרמון (גר ממש קרוב...) אין לי בעיה של שינוע… להיפך, אני חוסך את זמן ההמתנה והתורות של השכרת הציוד -
-
הבן אדם שאלה שאלה פשוט וביקש עזרה בבחירת מגלשי גלישה-
במקום זה הוא קיבל סקירה אבולציונית למה לא כדי לו לקנות בכלל מגלשיים + מה כן לקנות ולמה...
תשובה של הישראלי הקלאסי ! -
ממש לא. אתה טועה בעיניי. לא כל האצבעות שוות. לא כל המגלשיים דומים ולא לכולם יש אותם סדרי עדיפויות.
ברגע שאתה נהנה לגלוש באדומים, אחרי שכבר ניסית מספר מגלשים מהשכרה, אתה כבר יודע מה אתה אוהב וממה אתה נהנה.
עדיף לקנות את זה מאשר לקוות שיהיה להם הדגם הזה, לשלם בכל פעם (שוויץ ואוסטריה יקרות בהשכרה, בבולגריה הציוד נחות ובצרפת לא תמיד מצאתי מה שאני אוהב) ולקבל משהו שתצטרך להתאים עצמך עליו וללמוד אותו.
מעבר לזה, כמי שגולש בכל מערב אירופה ובבולגריה, שינוע עם אלעל/בולגריאן/טורקיש/לופטהנסה עם סוויס ואוסטריאן בחינם. זה כבד לסחוב, אבל זה מעניק לי את הכלים שאני אוהב.
זה כמו לשחק גולף עם מקלות מושכרים.
-
לא חושב שמישהו יכול לענות במקומך. לא מכיר את הדגמים הללו אישית אבל זה לא מה שקובע. לכל אחד יש סגנון גלישה שונה והעדפות מסלול שונות.
גם אם לשניהם אותה צורה ואותו זנב, ההתנהגות כשאתה דוחק מטה את הברכיים תהיה שונה. אחד מהם לבטח יותר playful בשלג רך. אחד מהם יותר קשיח על שלג קפוא .
תמיד עדיף שתקנה מה ששכרת ואהבת. גם אם זה עולה יותר.
אם זה משומש, בדוק את איכות הbindings. עתיד הברכיים שלך תלוי באמינות השחרור שלהם.
בדוק עלויות כולל הובלה עם ביטוח ושחרור ממכס. אם זה יגיע דרך GCX, המחיר יקפוץ בכמה מאות ₪ כמו כלום.
לפעמים עדיף לקנות את זה באתר עצמו ולחזור עם זה לארץ. במיוחד בסוף עונה
ל
-
האם יש אפשרות לגלוש בכל אחד (זוג) יום אחד ולבדוק איך זה מרגיש? לפני שאתה רוכש.יש לדעתי בארץ כמה חניות שניתן לדעתי להשכיר ולהחזיר בתום הגלישה לא?
-
אם הבנתי נכון
המגלשיים מיועדים בעיקר לחרמון ולא לחול.
אם כן צריך שהם יתאימו לו, והחרמון בפרוש שונה מאתרי הפאודר והאתרים הגבוהים בחול.
מדובר על אתר
- לא גדול במיוחד, אורך המסלולים לא גדול.
- עם בעיית התקרחות מהירה (מה נעשה האתר דרומית יחסית ובמדינה חמימה)
- אם איני טועה גם כיסוי השלג די דק.
את כל המאפיינים האלה צריך בבחירת הציוד לקחת בחשבון.
-
-
-
קצת נסחפתם… שנים שאני גולש בחרמון ולא זכור לי מתי לאחרונה שפשפתי סלעים.. -
לדעתי עם כל הכבוד לפורום כדאי להתייעץ עם אנשים יותר מומחים בתחום שיכולים לייעץ לך בצורה הכי מקצועית.אני ממליצה להתייעץ עם מדריכי הסקימולטור. אלה אנשים שהם גם מדריכי סקי וגם יש להם הבנה מקצועית בציוד.
אני חושבת גם שמשם תוכל לשכור מגלשיים לבדוק ולהחזיר. אוכל לברר בשבילך אם תרצה.
-
ענבל, לא. לא ולא.
לא, לא ניתן לשכור מגלשיים בארץ בכמה מקומות. רק באתר החרמון מתוך המלאי שיש להם, ואלו דברים שראוים רק למדורת ל"ג בעומר. מזמן לא ראו שעווה וטיפוח זויות.
לא, הילדים שמדריכים בסקימולטור לא יכולים להמליץ על קנית מגלשיים. רק על איך לגלוש בסקימולטור. יש להם את הנסיון שלהם והפרספקטיבה שלהם. כל אחד זקוק למגלשיים שונים לפי סגנון הגלישה שלו. כמובן שאפשר להסתדר עם כל מגלש. לא ליהנות ממנו.
ולא, אי אפשר לשאול מישהו על מה הוא ממליץ רק בגלל שהוא מנוסה. זאת בעיני חוויה אישית מבוססת כישורים, סגנון והרגלים, בנוסף לסוגי המסלולים.
זה כמו לשאול את ביבי שנשוי בפעם השלישית על איזו אישה הוא ימליץ לו לקחת.
בכל פעם שקניתי בחרתי את המגלש שגלשתי עליו (השכרה או כמה שעות נסיון) וגרם לי לחייך כל הדרך מטה. למשל חיפשתי מגלש רחב באפריל בשנה שעברה. סלומון QST 99 היה מומלץ, מחיר טוב ובמלאי. הוא עשה את העבודה אך היה משעמם גם בסלאש וגם בקרח בבוקר. וויטדוט 104 הייה מגניב לאללה. וזה לא בגלל 5 ממ אנדר פוט, אלא בגלל שכל הבניה והצורה שלו התאימו לי ואפשרו לי ליהנות ולהרגיש בשליטה.
-
ראשית המדריכים בסקימלטור לא כולם ילדים חלקם בגילי ואף יותר מבוגרים. אני יודעת שבסקימלטור כן מטפלים בציוד.השאלה אם הוא יוכל להשכיר לבדיקה את 2 הזוגות שהוא הראה בתצלום ולהחזיר חזרה.
סקימלטור זה מקום שקיים מעל 20 שנה לדעתי.לא יכול להיות שלאנשים שעובדים שם אין הבנה בציוד.אני מסכימה שכל אחד צריך לגלוש עם מה שמתאים לו.
הרעיון להשכיר מהסקימלטור (אם אפשר) שזה כאן בארץ אם לא מתאים לו יוכל להחזיר.
-
אם את כל כך מתעקשת, אני בטוח שאת תוכלי ללחוץ עליהם חזק ולתת להם הצעה שלא ניתן לסרב לה.
ואז לשכור מהמלאי המוגבל ביותר שלהם. ולגלוש עם זה בסקימולטור אחר. את יודעת, עמק חפר/פתח תקווה. לשנות טפטים בהתמחות.
כי המגלשיים של סקימולטור לא יכולים לעלות על שלג אמיתי. ולהיפך.
הם משחיזים את הזויות בכוונה כדי שלא יהיו חדים ולא יחתכו את הבד. על ההר זה יכול להרוג. ותשאלי כל כמה ימים הם שמים שעווה ואיזה.
-
מחזקת את דבריך. מגלשיים, נעליים, קסדות, קונים רק לאחר התנסות. יתכן והמגלשיים עצמם יהיו מדהימים אבל זו גם יכולה להיות נפילה אמיתית. אני זוכרת שגלשתי פעם במון טרמבלן בקנדה, נמצא באיזור המזרחי של קנדה, כמה שעות טובות ממדינת ניו יורק. קיבלתי נעליים עצומות בגודלן שיכלו לאכסן בתוכן חיית מחמד קטנה בנוסף לרגליי. גלישתי הידרדרה ממש בשל חווית הנעליים.
המידה שלי ב 2006 נמדדה בסקימולטור 26.5. לפני 3 שנים קניתי מגפי גלישה חדשות בוייל עם בוט פיטר. מסתבר שמידת הנעליים שלי קטנה במידה שלמה- 25.5 וכך נמדדו רגליי וקיבלתי נעליים שהותאמו לי אישית. אהבתי את הקודמות, אבל החדשות מתאימות ככפפה ליד. כך צריך להיות גם עם המגלשיים. להתנסות, גלישה של כמה שעות, אין תחליף. יש לי מגלשיים משנת 2013, שקניתי לאחר חיפוש רציני באינטרנט, הגעתי לצילרטל ארנה באוסטריה, ניסיתי אותן ואז קניתי. אגב, אני חייבת להחליף אותן כבר. מי שהייתי אז כגולשת, אינו מי שאני עכשיו.
לדעתי, רק אם גלשת על שני סוגי המגלשיים ונהנית מהן, תוכל לבחור. כל שאר ההחלטות יכולות להיות נכונות מאד או שגויות מאד. ומכאן- בזבוז של כסף וזמן.
-
עשיתי ברור הם מוכרים גם מגלשיים לשלג.זה נכון שגולשיים בסקימלטור גולשים עם מגלשיים פחות חדים כדי לא לפצוע את המשטח.
אך הם לא משכירים לנסיון.
-
ב ד י ו ק
וזה מחזיר אותנו לטענה ההתחלתית שלי.
אגב, פחות חדים זה understatement. ובעיניי זה קריטי. בטח יצא לך לרדת במסלולים בהם הרוח/גולשי הבוקר העיפו את השלג הרך ונחשפת לקרח. לרגעים הללו (אני חולה עליהם, האדרנלין בשיא וכל סיב שריר צורח) את זקוקה לשיווי משקל מושלם וזויות 88 מעלות חדות וחותכות שיינעצו בקרח וירקידו אותך ימינה ושמאלה.
-
איך אתה אוהב לגלוש על קרח…!!!?$%^$&^%
חוויה קשה מנשוא. אותו הדבר על פאודר אבקתי וכבר החיים נהיים יפים יותר.