ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

coast to coast

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ארהב גרנד קניון וושינגטון וושינגטון הבירה טיסה פנימית כללי לאס וגאס לוס אנגלס לוס אנג'לס מזרח ארהב מערב ארהב ניו יורק פילדלפיה שיקגו
    6
    8
    776
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yorubin
      yorubin נערך לאחרונה על ידי

היי אני וחבר טוב מנסים לתכנן טיול אחרי צבא (אזור קיץ 21) לארה”ב

עכשיו אנחנו יודעים שאנחנו רוצים להתחיל מלוס אנג’לס משם לוגאס ולגראנד קניון אז נסיעה לשיקגו ומשם לוושינגטון פילדלפיה וניו יורק.

אם למישהו יש עצות לנסיעה מגראנד קניון לשיקגו איפה לעצור באמצע על איזה דרך לעלות ועל הנסיעה משיקגו לוושינגטון(או שעדיף טיסה) זה יעזור לנו מאוד !!!

ובכללי כל מיני טיפים גם יהיה נחמד זה פעם חמישית שלי בארהב ראשונה שלו

דוקטור דו ליטל גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @yorubin נערך לאחרונה על ידי

@yorubin

טיפים?

א. לדעתי כדאי שתטוסו מאזור הגראנד קניון לשיקגו ולא תנהגו, ממילא אין לכם שום עוגן שאתם רוצים להיות בו באמצע הדרך.

גם משיקגו הייתי טס לוושינגטון, לא צריך רכב בוושינגטון (DC).

מאיפה אתם רוצים לחזור לישראל?

ב. קחו בחשבון שעלות רכב שכור לצעירים די יקרה.

ג. אני חושב שכדאי שתתכננו לכם נקודות עניין. כרגע הטיול שלכם כולל מעט מאוד – אלא אם הוא לזמן קצר

yorubin תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • yorubin
          yorubin @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

כדאי שתטוסו מאזור הגראנד קניון לשיקגו ולא תנהגו, ממילא אין לכם שום עוגן שאתם רוצים להיות בו באמצע הדרך. גם משיקגו הייתי טס לוושינגטון, לא צריך רכב בוושינגטון (DC). מאיפה אתם רוצים לחזור לישראל?

מעדיפים לחזור מניורק, מתכננים טיול של חודש בערך, יש איזה המלצות לנקודות עניין, בערים שכתבתי יש לנו תכנון מה לעשות, השאלה אם יש עוד מקומות שכדי לעבור בהם?

? שקד דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ?
            משתמש שנמחק @yorubin נערך לאחרונה על ידי

@yorubin

“נקודות עניין” תלויות במידה רבה במה מעניין אותכם…

האם אתם בקטע של ערים עם חיי לילה ומועדונים, טראקים בטבע, או פארקי שעשועים?

ספורט? אקסטרים? 

ארה”ב ענקית וההיצע בה אינסופי.

הדרך הנכונה להתחיל היא לקרוא קצת סיפורי טיול של אנשים עם תחומי עניין דומים לשלכם (כנראה מטיילים אחרי צבא, למרות שאולי לא רק), וללקט מהם רעיונות ומקומות שתפסו את עיניכם כדי להוסיף לרשימה ההתחלתית שלכם.

בשלב השני לוקחים את הרשימה, מתחילים למקם את המקומות שבה על המפה (גוגל מאפס מצויין לזה), כדי לבנות שלד לטיול (שלד = נקודות הלינה, כמה זמן תשהו בכל נקודה).

עכשיו יהיה בידכם שלד ראשוני “באויר” (על גוגל מאפס), שתצטרכו להתחיל לחבר למציאות. יש כמה שיקולים חשובים – איך תתניידו ממקום למקום (תחב”צ בינעירונית בארה”ב היא הרבה פחות יעילה מאשר באירופה, נהיגה זולה מבחינת הדלק אך יקרה לנהגים צעירים, בחלק מהערים הגדולות כמו ניו יורק או בוסטון מכונית רק תפריע, ובאחרות כמו לוס אנג’לס אי אפשר בלעדיה, וכו’), ושיקול התקציב כמובן. זה השלב שבו תתחילו לסנן החוצה מקומות, כשתגלו ש”על הדרך” בארה”ב יכול להתרגם לגיחה של כמה ימים בעלות של מאוד דולרים, אזל אולי תתכננו אחרת.

בשלב הזה תוכל לחזור לפה עם שלד גולמי לקבל הצעות לשיפור.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • שקד
              שקד @yorubin נערך לאחרונה על ידי

@yorubin

לפי דעתי היתרון הגדול של טיול יחסית ממושך ושל טיול על פני שטח נרחב זו האפשרות להגיע למקומות קטנים ונידחים, שהם פחות נגישים מערים גדולות שיש בהן שדה תעופה. במילים אחרות, אין ממש יתרון משמעותי לאחד בטיול אחד גם את וושינגטון וגם את שיקגו לעומת להגיע אליהן בשני טיולים נפרדים. לעומת זאת, יש יתרון בלטייל חודש בשיקגו ובאזורים ה״קרובים״ לה, באילינוי, מישיגן וויסקונסין. לחילופין, אם רוצים לחוות את כל המרחבים הגדולים של ארה״ב אז אפשר לנהוג ממערב למזרח, אבל אז חלק גדול מהטיול מוקדש לנסיעה, ולא רק למעבר בין מקומות.

בתכנית, כמו שאתה רשמת, אין ממש משמעות אמיתית ל״מחוף לחוף״, אלא פשוט טיול בכמה ערים גדולות. מהניסיון שלי בטיול עירוני של חודש (נגזר מנסיבות עבודה) – זה טיול מאוד מעייף ואני לא בהכרח ממליצה עליו, לפחות לא במסגרת כזו. לדוגמה, אם ניקח את ארבעת השבועות שהגדרתם ונחלק אותם שווה בשטוה במספר היעדים (6), נגיע פלוס מינוס ל-5 ימים לעיר, לא כולל מעברים מעיר לעיר. בפועל, כנראה 4 בגלל מעברים. זה אומר שכל 4 ימים, בערך, אתם צריכים לעבור עיר, וכל פעם יש התארגנות מחודשת עם להבין איך העיר ״עובדת״. למשל, איך מתנהלים בה בתחבורה ציבורית. בכל עיר עוד פעם הולכים למונומנטים, למוזאונים, לפארקים, ובאיזשהו שלב זה קצת מעייף, כי הקיבולת לספוג כבר מתמלאת. הערכתי בממוצע 4-5 ימים לכל עיר שכתבתם, אבל אני מעריכה שהחלוקה לא באמת תהיה שווה בשווה. אז אם יש לכם יומיים להיות בוושינגטון, לא תשקיעו אותם בכמה אתרים שהעיר מפורסמת דווקא בהם?  אפשרות אחת להתגבר על העייפות ותחושת המיצוי היא לצמצם מאוד את מספר היעדים. למשל, לטייל חודש רק בניו יורק ובשיקגו, ואז, כשיש שבועיים בכל עיר אפשר להוריד את קצב הטיול. אפשר שיהיו ימים שבהם תעשו איזו סדנה כיפית או תגיעו לשכונות יותר מרוחקות, או סתם תקומו מאוחר ותעבירו את היום בביקור בשוק מקומי ואז בישול של ארוחה ממצרכים שלא היכרתם. זה פחות דברים שעושים כשיש זמן כל כך קצר בכל מקום. אפשרות אחרת היא שתכפילו את הזמן שתכננתם להשקיע, ואז תוכלו לעשות טיול קצת יותר רגוע, בלי שצריך פעם או פעמיים בשבוע להגיע לטיסה או לנסיעת רכבת ארוכה. 

בכל מקרה, אני חושבת שכדאי לחשוב שוב על מטרת הטיול ועל משך הזמן שבחרתם. לפי דעתי, ואפשר לא להסכים איתה, זה טיול שיש בו השקעה לוגיסטית מאוד גבוהה, אבל תמורה די נמוכה בהשוואה לפיצול של הטיול הזה ל-2-3 טיולים נפרדים.

• דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @yorubin נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@yorubin אמר:

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

כדאי שתטוסו מאזור הגראנד קניון לשיקגו ולא תנהגו, ממילא אין לכם שום עוגן שאתם רוצים להיות בו באמצע הדרך. גם משיקגו הייתי טס לוושינגטון, לא צריך רכב בוושינגטון (DC). מאיפה אתם רוצים לחזור לישראל?

מעדיפים לחזור מניורק, מתכננים טיול של חודש בערך, יש איזה המלצות לנקודות עניין, בערים שכתבתי יש לנו תכנון מה לעשות, השאלה אם יש עוד מקומות שכדי לעבור בהם?

המרחק מוגאס לשיקגו בערך כמו המרחק מרומא איטליה לשטוקהולם בשוודיה. יש מה לעשות בין רומא לשטוקהולם? אפשר להעביר הרבה חודשים במה שיש לעשות.

יש מה לעשות בדרך בין וגאס לשיקגו? כן, אפשר לתכנן גם טיול של חצי שנה בדרך.

אתם צריכים לבחור מה מעניין אתכם בדרך, לא שמישהו אחר יחליט מה מעניין אותו בדרך. אתם צריכים לעשות את הטיול שמעניין אתכם ולא את הטיול שמעניין מישהו אחר.

לדוגמה אם הייתי במקומכם לא הייתי טס ללוס אנג’לס ואז בורח מקליפורניה לווגאס, הייתי מטייל בקליפורניה – לפחות חודש אם אפשר, ואם אפשר רק עיר אחת הייתי מעדיף את סן פרנסיסקו על LA. אבל הטעם שלכם שונה משלי ולכן אתם צריכים לטייל את הטיול שמעניין אתכם ולא טיול לפי הטעם שלי. כנ”ל לגבי איפה לטייל בין ווגאס לשיקגו.

ואם אין שום דבר שאתם החלטתם שמעניין אתכם במרחק העצום הזה, לדעתי כדאי שתעשו לעצמכם טובה ותחסכו הרבה זמן וכסף – תעלו על טיסה ותסגרו עניין.

בכל זאת טיפ

מוושינגטון לניו יורק סעו באוטובוס או רכבת, בשתי הערים מכונית היא בעיקר נטל ולא נכס.

אלא אם אתם מאוד רוצים לבקר באיזשהו מקום בדרך, למשל פילדלפיה אם התהוות האומה האמריקאית מאוד מעניינת אתכם.

• גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין @yorubin נערך לאחרונה על ידי

@yorubin

כתבת שהטיול הוא כחודש- ע”פ הערכת זמנים גסה שלי למקומות שציינת כעוגן:

ניו יורק- שבוע

וגאס וגרנד קניון- כמעט שבוע

לוס אנג’לס ( גם ג’ט לג)- 4 ימים.. ואם זה פארקי שעשועים אז אולי קצת יותר

וושינגטון- יומיים-שלושה

פילדלפיה- לא מכיר, לא יודע מה עושים ש- נגיד יומיים.

שיקגו-? 3 ימים?

אני כבר סופר פה כמעט חודש.. אז נסיעה בשביל נסיעה לא מוצא בזה הרבה טעם, במיוחד אם עלויות ההשכרת רכב אולי יהיו גדולות בגלל גילכם...

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • keves160
                    keves160 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

ואני אוסיף לשורה האחרונה של גדליהו: חלק מהחברות לא משכירות מתחת לגיל 24, וגם מי שכן לוקח על זה הרבה יותר כסף בגלל הגיל שמחייב ביטוח יקר יותר (מתחת ל-21 בכלל אי אפשר להשכיר). בנוסף אתם מדברים על לקחת רכב בנקודה אחת ולהחזיר בלגמרי אחרת שגם תהיה במדינה אחרת לגמרי, ועל זה משלמים תוספת יקרה במיוחד. 

במילים אחרות, תוותרו על הרכב כי זה יקר מדי, מסורבל מדי ואין לכם זמן. או שתקחו טיסות ותחבורה ציבורית לקיצור, או שתשנו מסלול לכזה שלא קופץ לנקודות מרוחקות בכל רחבי ארה”ב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון