טיסה עם תרופות שצריכות קירור
-
היי אני טסה עוד מעט לקוסטה ריקה עם תרופות שחייבות קירור בין 2-8 מעלות. הבנתי שאין מקרר או מקפיא במטוס ולכן קניתי ציידנית כדי לשאת את התרופות. הציידנית מספיקה בין 8-10 שעות אבל הטיסה היא 26 שעות ולא כולל את הדרך הלוך וחזור מהשדה. אשמח לשמוע מאנשים שעשו זאת לפני איך מתמרנים עם הפרוצדורה הזאת והאם זה אפשרי. -
-
בלי קשר למה שנכתב מתחתיי- שאולי זה מחזיק יותר, או שיש צידניות שמחזיקות יותר. זו לא טיסה ישירה- השאלה אם את אולי יכולה ליצור קשר עם מקום בשדה”ת של הקונקשן שאולי יכול לאחסן לך איפה שהוא בזמן הקונקשן- ואולי יש גם אפשרות לשים את הקרחומים או הצידנית ( לא יודע איך עובד שמירת הקור) להרוויח עוד שעות להמשך? -
אין לי ניסיון אבל יש לי הצעה.
לקחת ציידנית קטנה נוספת עם קרח יבש ולשים גם בה קרחומים.
הקרח היבש ישמור את הקרחומים קפואים וכך תוכלי להחליף בינם לבין הקרחומים שהפשירו בציידנית עם התרופות.
עם קצת מזל יכול להיות שהקרחומים המשומשים יקפאו מחדש ויוכלו לשמש אותך לעוד סיבוב של קירור.
הערות:
א. לבדוק קודם אם מותר להעלות קרח יבש לסיפון המטוס
ב. לנסות את התהליך עכשיו בארץ ולוודא שאכן ההצעה עובדת
בנוסף אני ממליץ בחום לקבל מהרופאה בכתב את השמות של התרופות, ולא רק את השם המסחרי כי לפעמים הוא לא מוכר במדינת היעד – ובאנגלית.
למשל לאוקמול או דקסמול (תלוי בחברה) קוראים פארצטמול.
חשוב פעמיים:
א. אם התרופות ניזוקות רופא מקומי ביעד יוכל להסתמך על הכתוב ולתת מרשם חליפי לבית מרקחת.
ב. למקרה של שאלות ע”י מוכס על מה כוללת בדיוק החבילה, ניתן להראות שמדובר בתרופות מרשם לשימוש עצמי מותר.
-
במטוס יש מקרר, אפשר לבקש מהצוות לאחסן את התרופות במקרר או לבקש להקפיא קרחון נוסף(אם תקחי אקסטרא) , אם יסרבו הם יכולים לתת לך קוביות קרח - לשם כך תצטרכי להביא שקיות זיפר/דומות, שניתן לאטום, חשוב להחליף את הקרח ברגע שהוא נמס.
בזמן הקונקשן תוכלי לבקש קרח במסעדות/ברים בנמה"ת.
יש עוד אופציות, כמו תרמוס מיוחד - בעמוד למטה תמצאי שלל מוצרים לנשיאת תרופות בקירור(יש כאלה שממליצים על מוצר בשם 'Frio' - לא ניסיתי, קראי את הביקורות.
-
קרח יבש מותר, גם קרחום קפוא מותר, קרחון שהתחיל להפשיר ויש ג’ל לא קפוא בתוכו זה בעייתי.בבורדו העבירו את כל הקרחומים בתא בדיקה מיוחד, כנראה סוג של גלאי חנ”פ ואישרו אותם, בשדות אחרים עלולה להיות בעיה בקונקשן.
-
צודק, קרחום לא קפא בעצם נחשב נוזל ויש מגבלה על כמות הנוזלים שמותר לקחת בטיסה.
בכל מקרה נועה כהן לא הגיבה אז כנראה שהתשובות שנתנו עד עכשיו סיפקו אותה