תכנון טיול "גמלאים" לארה"ב
-
ביקרתי פעמים מטעם העבודה בצפון קרולינה בדצמבר (תוך טיול בסופי השבוע). מזג האויר היה די טוב. כמובן שהיה קר, ובמיוחד בלילה, אבל בכלל בלי השוואה לצפון ארה”ב. בלילה ירד מתחת לאפס. ביום הטמפרטורה היתה די נוחה. בהחלט ניתן לטייל. להרים (האפלאצ’ים) אני חושב שלא הגעתי בביקורים האלו. אני מניח שהם מושלגים. יש שם אתרי סקי.
מה שהיה מצוין הוא שהלחות נמוכה, שלא כמו בקיץ הנורא (מבחינה זו) וגם לא ירדו הרבה משקעים. שלג לא היה ואני לא זוכר אם ירד גשם. שוב, שינוי מהקיץ הגשום.
-
מאחר ואתם בונים על טיול ארוך- יש מצב שתצטרכו פשוט לעשות התאמות בדרך. כמו שאנחנו רואים עם שינויי האקלים בעולם תבניות של מזג אוויר משתנות מאוד. עונות מעבר תמיד היו עם סיכון- כמובן שהשאלה מה מתכננים לעשות. מזג אוויר רע יפריע יותר כשרוצים להיות בחוץ.כמו שציינתי- באחד הביקורים היינו ברוקיז הקנדיים בימים האחרונים של ספטמבר- אפילו עשינו לילה אחד באוהל ( מחוץ לרוקיז), היה לנו שבוע שכמעט כולו היה שמשי או מעונן אבל טמפרטורות מאוד קרות ויכולנו לעשות את כל ההליכות שתכננו ולהנות מכל הדברים שמחוץ לעונה מציע ( לא חלמתי לישון כ”כ בזול במלון בתוך באנף אי פעם בחיי). אבל לו היינו נוסעים שבוע קודם, כמו שתכננו בהתחלה- היה לנו כ”כ הרבה גשם שרוב הסיכויים שלא היינו יוצאים בכלל מהרכב למעט תצפיות קצרות… אנחנו באותה נסיעה היינו מאוד גמישים לשינויים ע”פ מזג האוויר, כי זו היתה הזדמנות עבורנו כשמטרת הנסיעה היתה אחרת לגמרי, אבל לו זה היה תכנון שמאוד חשוב לי לבצע, יכול להיות שהייתי מעדיף להצמד יותר לעונת הקיץ היותר בטוחה...
-
גדליה מזכיר פה נקודה חשובה: עם כל הכבוד לתכנון, בטיול ארוך עושים הרבה שינויים. אי אפשר לתכנן אותו לפרטי פרטים מראש. האם התנסיתם באחד כזה? כשמטיילים במשך חודשים אי אפשר ללכת על אותה אינטנסיביות של טיול קצר כי אחרת מתעייפים מהר מאוד, וצריך להשאיר מספיק מקום לספונטניות ושינויי מסלול, גם בגלל מזג אויר וגם בגלל רצון לנוח או נסיבות משתנות. אם גשם יורד בשמורת טבע שממש רציתם לבקר בה, מחכים 3 ימים של מנוחה או מסלול עירוני יותר ואז חוזרים.