ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הדרקון הירוק

פורום אירופה
    דרכון
    21
    388
    82025
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

תוספת:

במקרה עכשיו ראיתי, גם פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור אומר ש:

“…..לצערי שוב ושוב אנו רואים שבמקום לטפל בדרך הישר – לטפל במקומות שבהם אנשים נדבקים – בוחרים אצלנו בגישה כוללנית שהיא לא ישימה"

“….כך למשל, כבר לפני שבוע היה הסיפור עם הנכנסים מחו"ל שכפו עליהם ללכת למלוניות, ההחמרה הזאת גורמת למעשה להיחלשות, שהרי למה לא לאפשר למי שיכול ללכת לבידוד ביתי לעשות את זה"?”

אז זה כבר לא רק אני, יש לנו גם דעת מומחה שאומר שחוק כמו חוק הכפיה הכוללני לא רק שלא תורם בריאותית אלא גם מזיק.

כך שגם פוגעים בבריאות הציבור, וגם ביכולת שלנו לטייל, ובשביל מה?

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Vadim3238398
        Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

בכל אופן אם באמת יבטלו אם בידוד בחזרה למתחסנים אז לנסוע למדינה שתכניס אותנו מחוסנים או לא (ללא בידוד ומקסימום עם בדיקה)

יאפשר לנסוע לאנשהו אני אסע. ומקסימום תכנן טיול סביב העיר אם בעיר הכל יהיה סגור.

רוסיה מאוד מושכת אותי – אז גם אם בסנט פטרסבורג הפבירז’ה יהיה סגור ואיתו הגלריות (מקווה דווקא שלא) אז נטייל סביב. אולי נובגורוד או גני פאבל.

אולי דובאי לא תיסגר ואפשר לטוס אליה או בלגרד או קרואטיה. אם יהיה שם הרוה פתוח מעולה למרות שהארכטקטורה של דוברובניק טובה גם ללא מוזיאונים כמו הטבע סביב. שוב, הטיולים יהיו ברגע האחרון ואולי יתמקדו בטבע או בעיר כשחצי סגור. 

אומנם זה לא אותה חווית טיול כמו בימי טרום קורונה ואי אפשר להנות מהכל. אבל יש ממה להנות.

ואם בשנה הקרובה האופציות יצטמצמו אז אני מעדיף חוויה חלקית מאשר חוסר חוויה בכלל.

העיקר שכשאחזור לא אבודד וכשאכנס למדינה הזרה (גם אם תתאלם מכל דרקון ירוק או כחול) הרי אהבה ממה שיש לה להציע גם בימים אלו.

אז חצי פה הולכים על הכל או כלום ויש כלו שיסעו עם מה שיש העיקר בלי בידוד.

סבבה.  אני כמחוסן בוודאי לא אחשוש לחטוף קורונה יותר ממה שאני חושש כשאני נוסע לאוטובוס או לעבודה בישראל מוכת התחלואה. 

ועם איום בידוד מתמיד. 

aljaje דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • aljaje
          aljaje @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

*הוא לא משתמש במושג ההזוי "אישפוז בכפייה"!

לקחת מילה אחת מתוך כתבה(לא צריך לעוות את הנאמרל. 

- מה הפתרון שלו ושלך לעובדה שעם היושב בציון מצפצף על ההנחיות ויש עליה במספר המאומתים? אין תשובה. 

כשרוב האוכלוסיה לא שמה על ההנחיות, בוחרים בדרך הפחות נעימה(אין מספיק מלונות בהם ניתן לשלוח את השבים מחו"ל, לכן כנראה חשבו לרדת מהרעיון) - השיטה המקובלת בארץ לניהול - ללא חשיבה קדימה עם נהלים ברורים וקיצורי דרך, לא עובדת עם אירועים מתמשכים(בדומה ל"חברות הסטארטאפ" בארץ, לעומת חברות אחרות בעולם). 

*אשפוז בכפייה - החלטה של פסיכיאטר מחוזי. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Vadim3238398
            Vadim3238398 @יונית נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

@יונית

אבל אם אצלינו חצי  אוכלוסייה יהיו אחרי חיסון (תחזית אופטימית)  התחלואה תירד אצלינו דרמטית יש סיכוי שנהיה ירוקים ויכניסו אותו לאירופה (אני מדבר על מחוסנים שלא יחששו מבידוד או הדבקה או לא מחוסנים שאין להם בעיה עם בידוד בחזרה לארץ) לא? 
            כמובן שאם הם יהיו בסגרים אין טעם לבקר שם. אומנם יש שם טבע נפלא ונגיד אבל לא יעזור כשאין היכן לאכול ואיפה לישון.

לכן אני מביט דווקא על מדינות כמו רוסיה, תורכיה, בלקנים וכו’

• aljaje
              aljaje @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

רק דיברת על קרואטיה ותראה מה קרה. 

נחכה ונראה מה יקרה עם השאר 🐍.

*לא הבטיחו שהחיסון ימנע ממך להידבק בוירוס, אז אל תשתולל.  

Vadim3238398 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Vadim3238398
                Vadim3238398 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

לא נעים חח

תראי 95 אחוז הגנה זה אחלה דבר. ואני לא חושב שפחות מסוכן לי לחטוף בידוד בארץ מאשר בחו”ל (עוד לא בשלב לטיסות ארוכות אלא לגיחות).

ככה שתורידי לי בידוד בחזור ואני לא משתולל אני מתחרפן חח 

שוב, השאלה אם הם יתנו לי להיכנס בלי בידוד שם (בלי קשר לחיסון) ואם יהיה לי שם לינה ואוכל (רצוי גם אטרקציות אבל טבע גם מקובל בשבילי).

• aljaje

@Vadim3238398

אם שאלת אותי, אז אני מאשרת לך את ביטול הצורך בבידוד. 

לא לשכוח, יש עדיין סיכוי להיות בין 5% - קמעות ותפילות, לא יעזרו(סליחה שאני "הורסת מסיבות"). 

*מה איבדת בדובאי?😁

• Vadim3238398

@aljaje

כן יש 5 אחוז אבל אני עדיין לא זקן והסיכוי להידבק בארץ יהיה יותר גדול.

והיות ועדיין אני לא רואה אופציה לטיול ארוך אני חושב ש 4-5 ימים הסיכוי שאתקע שם עם קורונה כשאהיה מחוסן נמוך ביותר.

דובאי – מרחצאות, נופי הרים ירוקים ותרבות אירופית.

סתם. חח.

ארכטקטורה מרשימה, גנים בוטנים, שווקים, מבצרי מדבר, מוזיאונים (לובר באבו דאבי). 

• עמיחי13
                      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

בניגוד לגעת הרוב כאן, אני דווקא קצת יותר אופטימי. לא לטווח המיידי או הקרוב מאוד, אבל בהחלט לקראת המשך 2021. בעוד כמה חודשים יתחילו לצאת עוד ועוד חיסונים מחברות נוספות על בסיס ייצור בטכנולוגיות סטנדרטיות. מחיר החיסונים ירד מאוד (עשירית מהמחיר היום) וגם הכמות תגדל מאוד. כמו כן החיסונים שבמערב חוששים מהם (הסיני והרוסי) יצברו קהל עצום של מתחסנים במדינות לא מערביות. המומחים טוענים שחסינות עדר מושגת כאשר 70% מהאוכלוסיה מחוסנים וזה יעד שאפשר להגיע אליו, לא רק בעולם המערבי.

אם נשתמש רגע במשקפיים הוורודים, אפשר לקוות לפתיחה של התיירות בין מדינות ירוקות (נקווה שגם ישראל בפנים) כבר באמצע 2021.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                      • Vadim3238398
                        Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

האופטימי 

https://www.mako.co.il/travel-world/magazine/Article-8a1bf28faa5a671027.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=789204362

הפסימי

https://www.ynet.co.il/economy/article/rkGdg5wpP

• דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@Vadim3238398 אמר:

בכל אופן אם באמת יבטלו אם בידוד בחזרה למתחסנים אז לנסוע למדינה שתכניס אותנו מחוסנים או לא (ללא בידוד ומקסימום עם בדיקה)

יאפשר לנסוע לאנשהו אני אסע. ומקסימום תכנן טיול סביב העיר אם בעיר הכל יהיה סגור.

רוסיה מאוד מושכת אותי – אז גם אם בסנט פטרסבורג הפבירז’ה יהיה סגור ואיתו הגלריות (מקווה דווקא שלא) אז נטייל סביב. אולי נובגורוד או גני פאבל.

אולי דובאי לא תיסגר ואפשר לטוס אליה או בלגרד או קרואטיה. אם יהיה שם הרוה פתוח מעולה למרות שהארכטקטורה של דוברובניק טובה גם ללא מוזיאונים כמו הטבע סביב. שוב, הטיולים יהיו ברגע האחרון ואולי יתמקדו בטבע או בעיר כשחצי סגור. 

אומנם זה לא אותה חווית טיול כמו בימי טרום קורונה ואי אפשר להנות מהכל. אבל יש ממה להנות.

ואם בשנה הקרובה האופציות יצטמצמו אז אני מעדיף חוויה חלקית מאשר חוסר חוויה בכלל.

העיקר שכשאחזור לא אבודד וכשאכנס למדינה הזרה (גם אם תתאלם מכל דרקון ירוק או כחול) הרי אהבה ממה שיש לה להציע גם בימים אלו.

אז חצי פה הולכים על הכל או כלום ויש כלו שיסעו עם מה שיש העיקר בלי בידוד.

סבבה.  אני כמחוסן בוודאי לא אחשוש לחטוף קורונה יותר ממה שאני חושש כשאני נוסע לאוטובוס או לעבודה בישראל מוכת התחלואה. 

ועם איום בידוד מתמיד. 

מנהלות

טיסה חזרה לישראל:

אם הייתי צריך לנחש הייתי מנחש שמדינת ישראל תוותר על הבידוד לחוזרים שהתחסנו. הניחוש שלי מבוסס על ההחלטה הקיימת כיום לפתור מבידוד ביתי או אשפוז בכפיה במלוניות קורונה לבעלי תעודת מתרפא

טיסה אל היעד:

מבחינת אישור כניסה למדינות היעד, כמה ישראלים יהיו מוזמנים ובאילו תנאים, יכולים להיות כמה פרמטרים, 

למשל כמו שהצעת רמת התחלואה במדינת ישראל, נשמע הגיוני שככל שתרד רמת התחלואה בישראל כך גדל הסיכוי שישראלים יהיו מוזמנים יותר ובפחות מגבלות (בדיקה לפני טיסה, בידוד בארץ היעד וכו’)

עוד פרמטר הוא מדינות כללית של מדינה, לארה”ב טורקיה ורוסיה כל מי שרוצה – נכנס. למדינות אחרות בתנאים מסויימים ולמדינות אחרות כמו ישראל – לא מקבלים תיירים.

אם רוסיה מושכת אותך נראה שיש סיכוי, תצטרך לעקוב מה מדיניות רוסיה לתיירים נכנסים ומדיניות ישראל לישראלים שחוזרים כשיהיה רלוונטי.

הטיול עצמו

אני מתחבר לזה שאתה אומר שלא מדובר בהכל או כלום.

נכון שיהיו חוויות ואטרקציות שכנראה לא יהיו זמינות, בעיקר מופעי תרבות, אז מה?

תכנון טיול צריך להתחשב במגבלות, מי שיתכנן מחזמר בברודווי או מופע בלט בולשוי כנראה יתאכזב, אבל מי שיתכנן לבקר במקומות פתוחים, או במבנים סגורים כמו מוזיאונים שדורשים הזמנה מראש יכול בהחלט ליהנות ואפילו יותר.

למשל דיסני שמוגבל לשליש מהקהל שהיו מקבלים טרום קורונה יכול להיות הרבה יותר כייפי, אם מישהו מאוד רוצה לראות את המונה ליזה ומספר המבקרים בלובר יוגבל יקבל חוויה הרבה יותר טובה.

הכל לגבי העתיד, כרגע מבחינת ישראל כל המדינות הוכרזו כאדומות, קרי כמינימום בחזרה לישראל באשפוז כפוי במלונית קורונה, בתקווה שבשבוע הבא יסתפקו בבידוד ביתי,

תוספת: אני קורא עכשיו שאדלשטיין מנסה לבטל את המלוניות, מקווה שיצליח, פרטים כאן

כל מדינה לגבי המדיניות שלה לישראלים ואטרקציות כן/לא פתוחות לקהל וזמינות שירותי בריאות,

וכמובן אי ודאות גדולה.

Vadim3238398 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • aljaje

@Vadim3238398

מצטערת להודיע לך, אבל גם צעירים "חוטפים".

לקריאה בזמנך הפנוי: כאן, כאן.

ובמבט חטוף(עדיף לא לחטוף):ביקור במוזיאונים, מומלץ. 

כשיעשו הסכם עם עומאן, תוכל למצוא מבצרים "שווים".  

ובהצלחה עם הסאונות. 

• Vadim3238398

@aljaje

את הסאונות אני אראה עוד מלא זמן.

סאונות בנוסך וואבלי בברלין או טרמה ארדינג במינכן או אפילו הסאונות הקטנות יותר של פולין… כנראה לא בעתיד הקרוב.

יש תרבות סאונות ברוסיה אך הן מקפידות על הפרדה מגדרית (ואני טס עם זוגתי לא כדי לשהות במבנים מופרדים)

ניראה שנסתפק באילו אתרי מים לבושים בבגדי ים, ואנו מאמינים ברחצה נטוריסטית,  כמו שיש בארץ. וכנראה ברמה פחותה ממה שהתרגלנו אילהם (כמו שיש בארץ)  – פשרה לאור המצב… 

לגבי הקורונה.

לא אמרתי שצעירים לא חוטפים אלא שחלק נכבד מהם (חוץ מהזן הדרום אפריקאי המאיים) א סימפומטים או בעלי מחלה קלה יחסית.

אבל אני לא בונה על העובדה הזו בכלל ובכלל.

אלא על החיסון + גיל. חיסון יעל 95 אחוז פלוס העובדה שאני צעיר מקטינה ליפול על ה 5 אחוז.

ושוב, בארץ יש סיכוי יותר גדול להיות ב 5 האחוז האלו.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Vadim3238398
                                Vadim3238398 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

מהפה שלך אל האלים.

זה הכיוון שאני חשבתי גם (במידה והיענות וקצב החיסון ימשיך או לפחות אספיק להנות ממנו) שיהיה.

בנתיים אמשיך להיתחלק בכתבות על עניין דרקונים ירוקים וביטול בידוד. 

אחרי הכל כרגע כשכולם אדומות זה האור בקצה המבוך

• keves160
                                  keves160 @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398 אמר:

לא אמרתי שצעירים לא חוטפים אלא שחלק נכבד מהם (חוץ מהזן הדרום אפריקאי המאיים) א סימפומטים או בעלי מחלה קלה יחסית.

הכרתי כמה וכמה צעירים שיכולים להעיד מניסיון אישי שזה לא המצב. וגם חלק מאלו שחטפו במקור מחלה קלה יחסית התחילו לסבול אחרי ה”החלמה” מתופעות לוואי קשות במשך חודשים ארוכים. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • Vadim3238398
                                    Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

בודקים פתיחת  מרכזי חיסון לכולם. ע”פ וואלה אם הכל ילך כשורה (ואת ה”קשורה” אני קושר את זה לכתבה מאתמול ל MAKO על הניסיון להקדים חלק ממשלוח החיסונים של פייזר מפברואר לתחילת ינואר  וביטול בידוד לשבים) עוד שבועיים. נוכל להיתחסן. אז מלבד אלפי פנסיונרים, אנשים בסיכון ועובדי בריאות. אנחנו נזכה להיפטר  מחובת בידוד בחזור עוד 14+21+14 יום. שוב, במידה ויהיו גם אז מספיק חיסונים ויבטלו לנו את הבידוד בחזור למחוסנים.

https://news.walla.co.il/item/3408121

אגב, בת זוגי קיבלה חיסון ראשון היום (עובדת בריאות). 

זה אומר שהיא עוד 21+14 יום עומדת בקריטוריון. שלא כמוני בנתיים. 

מצד שני החשש הוא כאן:

“כרגע אין בישראל מספיק מנות חיסון לאזרחים שאינם בקבוצת הסיכון. הערכת גורמי המקצוע במשרד הבריאות - עד סוף מארס הכמות הנחוצה - 14 מיליון מנות חיסון - תהיה בידינו. המשמעות: לקראת סוף אפריל נוכל להגיע לחסינות עדר@MoavVardi #חדשותהערב pic.twitter.com/bDeMP6uBWX”

“כרגע אין בישראל מספיק מנות חיסון כדי להתחיל לחסן אזרחים שאינם בקבוצת הסיכון. ההערכה היא שבמהלך חודש ינואר יגיעו מנות נוספות שיאפשרו זאת. “

לפי זה כנראה שאם אצליח להיתחסן באמצע ינואר אעמוד בקריטוריון לקראת סוף פברואר. אז בטוח כבר נדע אם יחליטו לבטל בידוד בחזור למתחסנים. 

https://www.kan.org.il/Item/?itemId=82041

aljaje דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • aljaje

@Vadim3238398

החמצת הזדמנות.

• דוקטור דו ליטל
                                        דוקטור דו ליטל @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

קצת סבלנות,

נכון שנראה שבינואר יהיה מחסור בחיסונים, אז אם לא יהיו בינואר יהיו בפברואר ובמרץ כנראה יהיו גם חיסונים של מודרנה.

ואם לא יהיו של פייזר או מודרנה, למרות שאין סיבה שלא יהיו, יהיו חיסונים אחרים זמינים.

אז יקח עוד חודשיים, אולי שלושה, אבל יהיו חיסונים זמינים לכולם.

• Vadim3238398
                                          Vadim3238398 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל 

שנה של סובלנות זה יותר מדי חח

• aljaje

@Vadim3238398

בינתיים, זה מה שיש:

"קפריסין תאשר לישראלים שהתחסנו להיכנס לתחומה מחודש מארס 2021".

@sharonidan

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 3 / 20
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון