פריס באפריל
-
ממשלת ישראל הודיעה שלקראת הבחירות ופסח אכן תהיה פתיחה מסוימת של נתב”ג.
אני מודע לכך שיש הסתברות מאוד ראלית שההנחות הבאות לא יתקיימו, אבל בכל זאת אלו ההנחות הטובות ביותר שיש לי כרגע
הנחה שאכן הממשלה תקיים את ההחלטה, ו
הנחה שועדת החרדים לא תחזור בדלת האחורית כי מספר הנוסעים מאוד מוגבל ואולי אוכלוסיות מסוימות יקבלו עדיפות, לכל ישראלי שירצה לצאת (ולחזור) תהיה הזדמנות ראלית ושווה.
לפי ממשלת ישראל יש כרגע ארבעה יעדים על הכוונת, מתוך אותם ארבעה פריס קורצת לי יותר.
השאלה שלי לגבי הצד הצרפתי,
מישהו יודע מה התנאים (כיום...) לכניסת ישראלים לצרפת?
מה מצב אתרי ושרותי התיירות בפריס?
-
לצרפת מורשים להיכנס תושבי צרפת או כאלו (אירופאים ) שיש להם סיבה טובה (שאינה תיירות) להיות בה.
כך שזה לא כל כך רלוונטי כעת. ו….. לא רואה סיבה לשינוי המדיניות בטווח הקרוב.
מעבר לכך בצרפת כולה יש כעת סגר לילי מ18.00-06.00 (יכול להיות שב15.3 יהיו שינויים)-יש רישוי אלקטרוני שמורידים וכו
סגרים של סוףשבוע מתקיימים לסירוגין בערים שונות (סופשבוע אחרון ניס ודנקירק)
כל בתי הספר פתוחים- אנשים מגיל 6 מחויבים במסיכה בכל מקום.
חנויות פתוחות עד 18.00, מולים שאינם מוכרים מוצרי מזון-סגורים.
הכול משתנה פעמיים בחודש (1 ו15 לחודש).
כך שגם אם אפשר להגיע, בספק אם כדאי להגיע .
-
אם ככה למעט לישראלים בעלי אזרחות צרפתית כרגע מדובר בעוד ספין-דה-לה-שמטע שאיננו רלוונטי למי שרוצה לנסוע כתייר.
אז כרגע אין לי מה לתכנן על פריס, מקווה שיפתח יעד אחר שמבחינתי רלוונטי.
תודה על המידע והקישור

-
ברור.
ישראלים בעלי אזרחות ישראלית מנועים מכניסה לצרפת, כמו מרבית מדינות אירופה.
***** מנצלת שרשור לא קשור לפריז באפריל*******************
רוצה עוד ספין ? רה”מ נפגש עם (לא זוכרת מי) קפריסין, יוון-
חברות התיירות כבר התחילו לבנות דילים לפסח לפאפוס
רק מה?
ישראלים יוכלו להיכנס לקפריסין באישור מיוחד וחובת בידוד שם. אין משמעות למחוסנים/או לא.
לא רק זאת אלא שישראל בקטגוריה האפורה (יותר מאדום) מבחינת קפריסין.
כבר היום קיבלתי במייל 2 הצעות מחברות שונות לחבילות נופש ליעדים שונים (כולל הולנד כפרי נופש, והיער השחור).
מציעה מאד להיזהר בהזמנה של טיסות ליעדים שנכון להיום בכלל לא פתוחים לתיירות
-
רוהמ נפגש עם הרבה מנהיגים באזור ומקיים שיחות עם אחרים על בסיס קבוע.
לא כדאי לקשור שיחות אלו רק לנושא תיירות.
-
זה מה שנאמר בחודש שעבר:"לפי ההסכם, מסתמן כי ישראלים שקיבלו את שתי מנות החיסון יוכלו להיכנס לקפריסין כבר בתחילת החודש הבא, ללא צורך בבידוד. קפריסין נחשבת לסיפור הצלחה בכל הקשור להתמודדות עם נגיף הקורונה כאשר מספר הנדבקים והנפטרים במדינה נמוך מאוד ביחס לגודל האוכלוסייה...”.
*הם התנו את הכניסה במצב התחלואה במדינה(בהמשך שר החוץ אמר משהו אחר).
-
שורה תחתונה ואני חוזרת לפריז באפריל--- או כל טיסה אחרת.
כל המילים,הסיכומים, ההסכמים, ההצהרות, הבועיות, הדרכונים, --- הכול עננים של מילים באוויר
(בשלב זה)
לא מציעה לאף אחד להתבסס על הצהרות אלו לרכישת כרטיסים עתידיים.
-
-
אגב בבדיקה לגבי הסגר בפריז, בגלל אחוז התחלואה הגדול יותר מאשר בערים בחבלים השונים, כל פעם עולה מחדש נושא הסגר -להרחיב אותו מעבר לסגר הלילה שכבר קיים היום. ראשת העיר של פריז מתנגדת ואומרת שלא תגיע לכך. אחרים בגורמי ממשל אחרים טוענים שהיא טועה בשיקול. בנתיים בכל אופן הסגר רק לילי, אבל כמו אצלנו- כל יום יכול להיות נוהל חדש.
-
השיר יותר משמח.