טיול משולב מזרח ומערב
-
חלופה נוספת למוזיאון התעופה בוושינגטון הוא מוזיאון המדע California Science Center בלוס אנג’לס. הכניסה בחינם. תוכלו למצוא שם כמה מקפסולות החלל הכי מפורסמות מתוכניות אפולו ומרקורי וכמו כן את מעבורת החלל אנדברשמוצגת היום באולם גדול ומרשים ובעתיד הקרוב תוצג בתוך מבנה חדש (במצב עומד). יש במוזיאון גם תצוגות מעניינות אחרות כמו למשל אקוואריום ענק שמדמה את החוף הפסיפי. בצמוד נמצא גם מוזיאון הטבע Natural History Museum of Los Angeles County (NHM).
ביקרנו ב2 המוזיאונים במשך יום אחד מהפתיחה בבוקר ועד 3 אחרה”צ.
-
מוזיאון החלל בוושינגטון ידוע ומפורסם, אבל החלופות שהציעו מוצלחות לא פחות ואולי אף יותר.
-
הכל תלוי ברמת העניין של המטיילים.
במוזיאונים של וושינגטון לי היתה התרגשות גדולה “לגעת” בתוכנית מרקורי וג’מיני, לראות מעבורת (למרות שכבר ראיתי על האינטרפיד, כי מבחינתי לא כל המעבורות אותו הדבר), לראות את הציפור השחורה, אפילו לראות את המנדולינה של אחד מהאחים (נדמה לי וילבור) רייט.
ובמוזיאון של אינטרפיד חוץ ממעבורת חלל יש את נושאת המטוסים עצמה, יש צוללת (Aאין בוושינגטון וב LA), ויש אפילו כפיר.
אז אני יכול לעשות שבוע רק על תעופה וחלל ומשם להמשיך למדע ואחרי כן טבע וכו’.
אבל לא מדובר בתכנון טיול בשבילי, מדובר בשביל מישהו אחר, ולכן אמרתי שאם לא מדובר בחובבים מובהקים יכול להיות שבמקום ביקור בן יום אחד במוזיאון בוושינגטון שיאלץ נסיעה ברוטו של 3 ימים, אולי כדאי לבקר במוזיאון דומה כשנמצאים בניו יורק.
והחלופה שאתה מציע לדעתי אפילו עוד יותר טובה, כי היא תאפשר להם לוותר בכלל על ניו יורק בה יש להם מעט מאוד גורמי עניין.
תוספת של 7 ימי טיול (שמונה ימים שתכננו למזרח מינוס יום למוזיאון ב LA) זו תוספת של 25% לטיול, עוד שבוע טיול באותו הכסף – זה המון.
-
מי שרוצה לראות נושאת מטוסים, יכול לבקר בנושאת המטוסים הורנט, שנמצא באלמאדה, ממש סמוך לסן פרנסיסקו (קרוב לאורקל סנטר). נושאת מטוסים שהשתתפה בניצחון ההיסטורי במידווי, אולי הקרב הימי החשוב ביותר במלחמת העולם השניה. זו גם נושאת המטוסים שאספה את הקפסולה של אפולו 11 (ובתצוגה אפשר לראות את תא הבידוד המקורי בו שהו האסטרונאוטים אחרי שחזרו, מפחד שהביאו איתם וירוסים מהחלל החיצון). ומי שרוצה לראות צוללת, יכול לבקר בצוללת פמפניטו שעוגנת ברציפים הצפוניים של סן פרנסיסקו – מקום מאוד תיירותי. וכאמור, מעבורת החלל אנדבר נמצאת בלוס אנג’לס.
כפיר אפשר למצוא בחצרים, 5 דקות מבאר שבע

מצרף תמונות מהביקור שלנו בנושאת המטוסים בדיוק לפני שנתיים

-
נו אז עכשיו אני אקנא, כי על הנושאת הזו עוד לא הייתי ובזמן הקרוב ארה”ב מחוץ לתחום.
אבל אני עוד אשלים.
תכלס אני מקווה שהשואל ימצא תועלת בתשובות כדי שיתכנן טיול יעיל יותר
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
נו אז עכשיו אני אקנא, כי על הנושאת הזו עוד לא הייתי ובזמן הקרוב ארה”ב מחוץ לתחום.
אבל אני עוד אשלים.
תכלס אני מקווה שהשואל ימצא תועלת בתשובות כדי שיתכנן טיול יעיל יותר
מצא תועלת
, אני אעדכן ,תודה !