קלאב מד או חצי פנסיון?
-
שלום לחברי הפורום.יש לי כמה שאלות לגבי מה עדיף קלאב מד הכל כלול או חצי פנסיון.
- אני יודעת שבקלאב מד הכל שולם מראש 3 ארוחות מסודרות,אבל האם האוכל לא ממוחזר?
- האם זה תלוי ברמת הקלאב? במספר הקילשונים.
- האם יהיה לנו כוח אחרי שהורדנו את מגפי הסקי פשטנו את ביגדי הסקי ואכלנו ארוחה כבדה יהיה לנו כוח לצאת לגלוש שוב?
- אולי עדיף חצי פנסיון שהאוכל יותר מגוון וכבר נשארים על ההר לאכול משהו קטן ואין בירה חייבים להמשיך לגלוש.
-
- אין לי מושג אישי לגבי מה קורה במטבח, היגיינה ומחזור מזון. ההתרשמות האישית היא שלא קורים כאלה דברים (התארחתי כמה פעמים בצרפת). full board זה 3 ארוחות, הכל כלול הרבה יותר משלוש ארוחות, זה אוכל ובר משקאות מסביב לשעון לאורך כל היום עד לשעות הקטנות של הלילה. יש הרבה בין ואחרי שלושת הארוחות. אגב גם ב”הכל כלול” יש כמה רמות, למשל אם ה”הכל כלול” כולל גם את מיני בר המשקאות והחטיפים בחדר והאם כולל משקאות תוצרת חוץ וכו’.
- ניסיתי גם שלושה וגם ארבעה קלשונים, לא ראיתי הבדל
- לא חייבים לאכול ארוחה כבדה, אפשר לאכול צהרים קליל וערב כבדה. כך אני נהגתי. לא תמיד ניצלתי את ארוחת הצהרים, לפעמים לא היה כדאי לרדת מההר. אז שילמתי כמה יורו כדי לחטוף משהו למעלה בבקתה. העובדה שלא ניצלתי את האפשרות לאכול ארוחה מסוימת או 3 מנות עיקריות ולא אחת באותה ארוחה לא גורמת לי להרגיש שהפסדתי.
- בקלאבים שאני הייתי, כולל שלושה קלשונים, היו גם מסעדות מיוחדות חוץ מחדר האוכל המרכזי. כך שפעמים רבות לארוחת ערב שמבחינתי היתה העיקרית הזמנתי מקום (צריך להזמין מראש) באחת ממבחר המסעדות שכל אחת מהן יכולה להיות בסגנון אחר, איטלקי צרפתי וכו’ והיא גם מסעדה בהגשה ולא בופה. כך היה לי גם גיוון וגם מסעדה ברמה גבוהה יותר עם מפה יפה וכלים נאים ומלצרים. אין תוספת תשלום.
מה יותר כדאי? עניין אישי. אני מטייל לא מעט, בדרך כלל המודל של “הכל כלול” לא מתאים לי, בסקי כן מתאים לי.
-
אני לא מודאגת לגבי הגיינה.בטוחה שנקי.אבל אותה עוגה שהגישו בצהריים יוצאת גם בערב ועוד כמה דברים לזה אני קוראת אוכל ממוחזר.
-
מה ההבדל בין הכל כלול לחצי פנסיון? בשניהם אפשר להגיש את אותו מזון פעם שניה.
בתוכניות תחקירים בארץ הראו אפילו בתי קפה שעושים את התרגיל הזה.
לא זוכר שבקלאב מד איזושהי מנה שראיתי בבוקר או בצהרים הופיעה לי פתאום בארוחת ערב, גם לא היתה לי הרגשה של חוסר טריות.
ארוחת הבוקר די חוזרת על עצמה אבל ארוחת הערב שהיא העיקרית מאוד מגוונת גם בחדר האוכל הראשי, יש כמה וכמה סוגים של מנות עיקריות ורובן מתחלפות מידי יום. למשל לא בכל יום יש ביף בורגניון. כך שגם לא מעשי להעביר ארוחה מיום אחד ליום למחרת.
אני לא כזה אנין טעם שאדע להגיד אם הפלפל בפשטידה בערב הוא אותו אחד שהיה במגש הירקות של הבוקר, בלי קשר להכל כלול או חצי פנסיון.
מעבר לחוויה האישית שלי אין לי מידע לתת לך.
בגדול אני לא חסיד של הכל כלול. השיטה הזו כובלת אותי למלון. בד”כ בצהרים אני רוצה להיות רחוק בטיול ובערב אני מעדיף לגוון בין כל מיני מסעדות.
סקי הוא יוצא דופן. ברוב המקרים (לא בכולם) ממילא חוזר בצהרים למלון ותמיד בערב לא בראש שלי לחפש מסעדה אחרת (מה גם שלא רלוונטי במקרה של חצי פנסיון) מאוד נוח לי לא להתחיל לחשבן יורו לפה או לשם על כוס יין חם או בירה, פנקייק או ארטיק. נוח לי שכשבא לי לוקח וזהו.
-
רוצה בחורף הקרוב לנסוע ללפלאן עדין מתלבטת אם חצי פנסיון או קלאב מד.
-
לא יודע להחליט לך מה יותר כדאי לך, זו החלטה סוביקטיבית, סיפרתי לך מה השיקולים שלי לעצמי.
זה הפרמטר היחידי שלך לקביעת מקום לינה? אין לך פרמטר חשוב יותר?
מה הפרש המחירים?
-
אחרי התייעצות עם כל בני המשפחה כנראה נצא לחופשה במלון רגיל ולא בקלאב מד.מכמה סיבות1.המחיר טיפה יקר
2.נרצה להנות גם ממסעדות ובתי קפה מחוץ למלון.
-
@ענבל-אין-על-סקי אמר:
שלום לחברי הפורום.יש לי כמה שאלות לגבי מה עדיף קלאב מד הכל כלול או חצי פנסיון.
- אני יודעת שבקלאב מד הכל שולם מראש 3 ארוחות מסודרות,אבל האם האוכל לא ממוחזר?
- האם זה תלוי ברמת הקלאב? במספר הקילשונים.
- האם יהיה לנו כוח אחרי שהורדנו את מגפי הסקי פשטנו את ביגדי הסקי ואכלנו ארוחה כבדה יהיה לנו כוח לצאת לגלוש שוב?
- אולי עדיף חצי פנסיון שהאוכל יותר מגוון וכבר נשארים על ההר לאכול משהו קטן ואין בירה חייבים להמשיך לגלוש.
וואו, זה תמיד חוזר, השאלה הזו.
טוב , הייתי כבר ב 15 קלאבים לפחות ,אז מכיר היטב
האוכל לא ממומחזר – הוא בד”כ נע בין טוב מאד למצוין. שפע ומגוון
ההבדל בקילשונים הוא בעיקר ברמת הפסיליטיס וגם האוכל. כן זה מורגש לאניני טעם. אבל לא ממש חובה.
יותר חשוב נושא הסקי אין ואאוט
לא חייבים לחזור לצהרים, אפשר להישאר למעלה לבירה ולדלג.
אבל מבטיח לך שתחזרי כי הצהרים מצוין . וגם תצאי שוב בלי בעיה. שטיפת פנים במים קרים , לא לזלול יותר מידי ולדלג על האלכוהול.
בקשר למחיר….
בסופו של יום, כל קומבינציה אחרת שכוללת מסעדות , גם ללא צהרים סדיר – תעלה יותר. את זה אני מבטיח לך.
בשורה התחתונה, הקלאב אומנם צפוף קצת , הומה והמוני קצת אבל המעטפת הוא מושלמת , האוכל מצוין ובשורה התחתונה אם יש ילדים אז זה ממש חובה.
בלי ילדים זה אחרת.
זה ה 5 סנט שלי
התעורר לי התאבון יאללה ….
-
@ענבל-אין-על-סקי אמר:
רוצה בחורף הקרוב לנסוע ללפלאן עדין מתלבטת אם חצי פנסיון או קלאב מד.
לה פלאן סקי אין ואאוט. קומבינצית מלון , תלכי די ברגל. יש מלון דירות נחמד ממש ליד הקלאב. די זול
וגם ממנו יש סקי אין אאוט. הוא מעל הקלאב
אתר ענק ומדהים. אין סוף אפשרויות וחיבורים