חופשה לחודש + עם הילדים
-
היי לכולם,
כבר הרבה זמן שרצינו לעשות חופשה של חודש ומעלה עם הילדים, 4 ילדים, הגדולה בת 13, הקטן 5.5
חשבנו להתחיל בתאילנד.
טך לפני חודש פרסמה ממשלת תאילנד כי היא תאשפז כל תייר שייצא מאומת לקרונה גם אם אין לו תסמינים.
הדבר קצת מחליץ אוצי חאור העובדה שהילדים לא מחוסנים.
הייתי שמחה לקבל המלצה על יעד תיירות לחופשה עם 4 הילדים. חודש מומלץ לטיסה וכל פרט שיכול לעזור.המון תודה!
-
בכל מקרה, כדאי לבחור רק מדינה אחת ולא לעבור בין מדינות (כתבת “להתחיל בתאילנד”). מעברים מסבכים עניינים כי לכל מדינה חוקים אחרים בזמן קורונה והכל גם יכול להשתנות. אפשר להמליץ אבל החוקים בישראל ובמדינת היעד יכולים להשתנות מחרתיים, אז קשה לתכנן. הרי יכול להיות שנמליץ לכם על מדינה אחת היום ועד שתסעו כבר תצטרכו בידוד בחזור, או שיאסרו על כניסה מישראל וכו’. יכול גם להיות שישנו את התקנות בעודכם שם. בקיצור, צריך להיות מוכנים להכל בתקופה הזו.
צריך גם לזכור שאם נוסעים למזרח ליותר מחודש צריך חיסונים בלי קשר לקורונה (טיפוס הבטן, טטנוס, צהבת וכו’). את זה אפשר לבדוק עם מרפאת מטיילים.
-
א. יש היום דרישה לבידוד של שבוע לאחר חזרה לארץ,
יש 4 יעדים (תאורטית 10, בתכלס 4) שהחוזרים מהם לא נדים לבידוד אם הם מחוסנים,
הילדים שלכם לא מחוסנים ואם יש הורה צמוד אליהם – גם הוא בבידוד.
בקיצור כמה חשוב לכם שלפחות אחד מההורים לא יהיה בבידוד?
אגב יכול להיות שעוד חודשיים יהיו יעדים אחרים, או שבכלל כל היעדים ידרשו בידוד – הכל יכול להיות.
ב. כמה חשוב לכם להיות בסביבה נקיה יחסית מקורונה?
כי להדבקות בקרונה יש גם משמעויות בריאותיות, לא רק מנהלתיות.
ג. כדי לבחור יעד צריך עוד פרמטרים חוץ מקורונה. מה מושך אתכם? מה אתם רוצים לראות ולחוות?
אם אתם מחפשים חופים יפים ובטן גב נכון למחר סיישל נמצאת במצב טוב גם מבחינת דרישות מדינת ישראל, גם מבחינת התחלואה בסיישל, וגם מבחינת עלות הטיסה. אין לי מושג מה יהיה המצב כשתרצו לנסוע
-
לגבי תאילנד, שמעתי שמאשפזים ילדים בלי הורים (אם רק הילד חולה)..לא יודעת כמה זה מבוסס, אבל הייתי בודקת היטב, כי זה משהו שאין מצב שהייתי לוקחת סיכון לגביו.
כנ”ל לגבי יוון, קראתי באחת הקבוצות, על ילדה בת 16 שנמצאה חיובית והוכנסה למלונית בידוד, ולא הורשתה להגיע עם מלווה.
-
ארה”ב מאוד תתאים אם יש ויזה ואם העלויות מתאימות
-
בארה”ב יש כרגע את הזן החדש המסוכן שנראה שעמיד לחיסונים. נראה לי שדווקא על ארהב הייתי מוותר בשלב זה.
-
קראתי כתבות המשך על זה, ניראה פחות מפחיד.
ובלי קשר….א יש זו מסוכן שיתפשט בארה”ב הוא יגיע לכאן( באמת בלי קשר למשפחה המטיילות הזאת)
-
@ayeletback אמר:
א יש זו מסוכן שיתפשט בארה”ב הוא יגיע לכאן
זה נכון, מסתבר שהזנים האלו מגיעים גם לאוסטרליה ואפילו ניו זילנד למרות ששם סגרו אטמו וניילנו את המקבילה שלהם לנתב”ג.
@ayeletback אמר:
באמת בלי קשר למשפחה המטיילות הזאת
נראה שהמשפחה המטיילת הזו איבדה עניין בשרשור
-