דולומיטים
-
אז אחרי שהתפוגגה סאגת אוסטריה וגילינו שאנחנו כמעט נטולי ילדים בסוכות, החלטנו אתמול לקחת הימור ולהזמין כרטיסים לשנינו לאזור הדולומיטים.
אני לא מכיר (מתחיל ללמוד עכשיו...), אשתי היתה 3 ימים באזור sesto לפני 12 שנים וחולמת מאז לחזור.
טיסת ערב ב- 22/9 למילאנו וטיסה חזרה ב- 30/9 בצהריים מונציה.
למעט הלילה הראשון במילאנו והאחרון בונציה יש לנו 6 לילות באזור הדולומיטים – האם לפצל או לישון באותו מקום?
הנטייה היא לפצל (כי היא חולמת על המלון שהיתה בו והוא נורא יקר).מקומות מומלצים וכיוונים למסלול יתקבלו בברכה (הכיוון – טיולים בטבע. אין בעיה לעשות הליכות ארוכות)
תודה ושנה טובה
ניר
-
לפצל לפצל לפצל.
אין סיבה לזוג לא לנוע עם הרוח ,הערפל וכווני האוויר.
תארגן לך מסלול
הנטייה שלי בטיול זוגי יומיים לפחות באותה נקודת לינה (לא לילה בודד)
ובהתאם תקבע לינות.
שים לב לעיתוי, לסגירת הרכבלים, ולתקנות איטליה לגבי כניסת תיירים (מחוסן עד 6 חודשים-אין בעיה, מעבר לכך נחשב לא מחוסן וצריך בדיקות קורונה 48 שעות לפני הטיסה, גם קצת מסבך בכניסה למסעדות,מלונות,רכבלים שמחויבים להציג תיעוד).
-
תודה
אנחנו מחוסנים בשלישית, כך שכנראה אין בעיה (למרות שאין התייחסות באתרים האיטלקיים לחיסון שלישי)השאלה היא איך לפצל – כי נראה שהאיזור לא גדול מאוד. באיזה איזורים כדאי להתמקד (וללון)?
יש אינסוף רכבלים – מי האטרקטיביים ביותר?
ניר
-
אין התייחסות בכלל האיחוד האירופאי לחיסון השלישי.
מה שחשוב הוא השני- האם אתם 180 יום או לא אחרי החיסון השני---זה המדד (נכון להיום!)
הדולמיטים בהחלט איזור מפוצל לפי עמקים ורכסים, מאד תלוי מה סגנון הטיול שמחפשים
אופציה אחת לחלוקה- לינה אחת באזור המרכזי-מזרחי(נניח וואל גארדונה) ולינה שניה בחלק הצפוני או המערבי.
זה מאד תלוי מה אתם רוצים לטייל וכמה.
-
לפצל לפצל !
הייתי שוב ביולי האחרון בדולומיטים . ספר מה אתם אוהבים בטיול ומה ראיתם עד עכשו ואשמח לעזור .
-
אנחנו בני 50. אוהבים לעשות הליכות בטבע – 10 ק”מ ואפילו יותר, ברמת קושי בינונית (בלי סולמות, חבלים, יתדות וכו’).
אוהבים נוף – הרים, אגמים, מפלים,...
היינו באזור בעבר (עם הילדים) בשוויץ, סלובניה והיער השחור. את שוויץ וסלובניה אהבנו מאוד. את היער השחור פחות (כי זה מקבץ של אטרקציות ופחות טיולי טבע).
החלקה ל- 3 ימים באזור גארדנה ו- 3 ימים באזור ססטו נראית לי מאוד
תודה
ניר
-
נהדר.
אז אני אתמקד במסלולי ההליכה שאני מכיר וכמובן מציע לכם לעלות ביום בהיר למרמולדה שלמרות שההליכה היחידה שם זה לדלג מרכבל לרכבל עדיין נוף אלוהי , בעיניי בגדר חובה. שאר המקומות חובה בטח יעזרו לך אחרים .
תסתכל באתר באתר Parco Naturale Tre Cime . מדובר על 3 פסגות ויש שם מסלול מאוד יפה לפסגה ומניח שהצבעים שתראו בסתו יהיו משגעים.
המסלול מעגלי , מאוד נח , כ 10 קמ 3 – 4 שעות .
ליד קורטינה ד׳אמפצו קצת צפונה Resti Del Castello Sant''uberto מסלול נהדר של 4- 5 שעות עם מפלים ותצפיות מעולות.
אגם בראייס … אפשר ללכת סביבו כשעה ולעלות את התחלת מסלול הטרק אלטה ויה 1 .
עלייה לפסגת הלאגאזויי ומשם לרדת לאגם .
-
יש באזור של tre cime גם את אגם מיזורינה- אגם מאוד יפה למנוחה אחרי המסלול, אפשר להקיף אותו בשעה של הליכה נינוחה.
וממש אהבנו גם את cinquie torri , חמישה צוקים מדהימים עם המון מטפסי צוקים, יש שם טיולים בכל מיני רמות.
מלבד מרמולדה, שהעליה אליה אכן בגדר חובר , גם את מעבר סלה ( passo sella) אסור לפספס- מדהים ביופיו!
ומהכפר אורטיזיי המהמם אפשר לעלות לאלפי די סיוזי- יש שם המון מסלולי הליכה, למרות שלא יודעת איך זה בסתו. היינו ביולי, הכל היה פורח ומדהים