צ'כיה - גרמניה - מעבר יבשתי
-
היי, אני ובת זוגתי טסים לצ’כיה (שנינו מחוסנים מנה שלישית) כמובן בכניסה לצ’כיה נעמוד בכל מה שצריך למלא וכו’.
במהלך השהות אנחנו מתכננים לנסוע לגרמניה (ברלין) לפחות מ-24 שעות (כמובן בנסיעה באוטו ולא בתחב”צ) ולחזור לצ’כיה.
האם מישהו עשה זאת לאחרונה ויכול לעדכן מהם הנהלים והטפסים שיש למלא באם יש צורך?
למיטב מהבנתי מההנחיות אין צורך בבידוד.
תודה מראש.
-
מה תספיקו לראות? אוטובאן? -
חחח מטרה מאוד ספציפית

-
מצטרף לשאלה, מתכנן לנסוע לאוסטריה בשבוע הבא. ומתכנן נסיעה למינכן ליומיים.
ידוע על מה צריך לעשות בגרמניה? יש בידוד?
-
@ecarmiel אמר:
מצטרף לשאלה, מתכנן לנסוע לאוסטריה בשבוע הבא. ומתכנן נסיעה למינכן ליומיים.
ידוע על מה צריך לעשות בגרמניה? יש בידוד?
מותר להיכנס לאוסטריה מישראל ? -
שימו לב
לכל מדינה תנאים משלה-
אבל בעיקרון כללי-מי שמחוסן יכול לנוע ברוב אירופה (למעט פורטוגל,שוודיה שחסמו כניסה) או הולנד שמחייבת בידוד בין אם אתה מחוסן או לא.
ילדים עד גיל 12 ,כמעט תמיד, כשהם נלווים להורים מחוסנים-יכולים להיכנס למדינה.
בחלק מהמדינות יש צורך להמיר את התו הירוק הישראלי במקומי (צרפת, ולאחרונה שוויץ) אבל לרוב מאפשרים כניסה לאתרים,מלונות,מסעדות על בסיס תעודת מתחסן ישראלית תקפה.
לגבי מחלימים ברוב המדינות רק מי שהחלים בטווח ששת החודשים האחרונים-נחשב “מחוסן” מי שותיק יותר-לא.
מחוסן על פי הגדרת האיחוד האירופאי- מי שחוסן בשני חיסוני פייזר (ועוד, אבל לא רלוונטי לישראלים).
לכן לכל השאלות הפרטניות- נשמח אם נוכל לענות אם יוגדר מה טיבו של המטייל (מחוסן חיסון שני בלבד, שלישי, לא מחוסן,מחלים ותיק,ילד בן שנתיים) כי ההנחיות משתנות. ויחד עם כל זאת וכל חכמת החברים-ההנחיות משתנות כל כמה ימים בכל מיני מדינות ולכן תמיד עדיף להסתכל באתרי המידע התיירותיים/ממשלתיים של מדינת היעד.
-
אם אתה מחוסן-חיסון שני תקף- כניסה לגרמניה למי שהיה ב10 הימים לפני הכניסה אליה במדינה “|בסיכון גבוה” מחייבת בידוד. אם אתה באוסטריה במשך יותר מ10 ימים-אני מניחה שלא תצטרך.
בכל מקרה בכניסה לשהות (לא מעבר!) בגרמניה צריך למלא טפסים ממשלתיים ולצרף את אישור החיסון/החלמה. לפני הכניסה לגרמניה ,לפני הטיסה- ואז מקבלים פטור מבידוד.
-
@kalda01
מחוסנים יכולים להיכנס לאוסטריה מישראל.
בעיקרון רק מי שחוסן לפני פחות מ270 יום את החיסון השני.
אבל לשכת התיירות האוסטרית עדכנה אותי (לאחר שאלה) שאם פרק הזמן גדול יותר והנוסע מחוסן חיסון שלישי, יקבלו זאת כחיסון שני-כלומר יכול להכנס ללא בעיה.
-
אם ככה נכון לעכשיו כמובן, ניתן ללא חשש לטוס לוינה לעד 72 שעות, ללא צורך בבידוד או בדיקה ביעד ? -
@kalda01
למחוסנים בלבד! כן.
-
@יונית אמר:
אם אתה מחוסן-חיסון שני תקף- כניסה לגרמניה למי שהיה ב10 הימים לפני הכניסה אליה במדינה “|בסיכון גבוה” מחייבת בידוד. אם אתה באוסטריה במשך יותר מ10 ימים-אני מניחה שלא תצטרך.
בכל מקרה בכניסה לשהות (לא מעבר!) בגרמניה צריך למלא טפסים ממשלתיים ולצרף את אישור החיסון/החלמה. לפני הכניסה לגרמניה ,לפני הטיסה- ואז מקבלים פטור מבידוד.
אני מחוסן בשלישית לאחרונה.
לגבי השני, זה באיזור פברואר-מרץ.
הבנתי שנסיעה לגרמניה מסבכת עניינים, אז אשאר רק באיזור אוסטריה.
תודה לתשובה.
-
@יונית אמר:
@kalda01
מחוסנים יכולים להיכנס לאוסטריה מישראל.
בעיקרון רק מי שחוסן לפני פחות מ270 יום את החיסון השני.
אבל לשכת התיירות האוסטרית עדכנה אותי (לאחר שאלה) שאם פרק הזמן גדול יותר והנוסע מחוסן חיסון שלישי, יקבלו זאת כחיסון שני-כלומר יכול להכנס ללא בעיה.
אגב, הם שינו אתמול לישראלים את הכניסה.https://www.bmeia.gv.at/en/austrian-embassy-tel-aviv/travel-to-austria/coronavirus-covid-19-and-travel-information/