10 ימים בפרובנס
-
אנחנו זוג פנסיונרים אוהבי לכת תרבות, אומנות וקולינריה מתכננים טיול בפרובנס והריביירה הצרפתית
הרצון הוא לטייל בפרובנס כ 8 ימים ברוגע וכייף בלי לרוץ מעיירה לעיירה ,מקריאת החומר הבנתי שרצוי לחלק את
השהייה בפרובנס ב2 מוקדים הצד המערבי -אביניון,ארל,קאמאראג,אקס אן פרובנס באיזו עיר כדאי להתמקד לטיול כוכב,
כמו כן הצד המזרחי – נהר הוורדון היכן להתמקם (באיזו עיירה – איזור )כדי לבצע טיול כוכב.
האם תקופה של 10 הנפים והעיירות חוזר על עצמו,רוצה לשלב נופים,תרבות,ושווקים
אודה מאד
-
קודם כל – מאוד תלוי בתקופה בה אתם נוסעים.
אנחנו היינו באביב, ואחד האלמנטים ש”עשו” לנו את הטיול הוא ריח הפריחה של מטעי הפרי בלוברון.
העדפנו את הכוכב הראשון שלנו בלורמרין שבלוברון, וכך יצא שהנסיעות שלנו לכל חלקי הכוכב עברו דרך הכרמים, המטעים והשווקים המרהיבים של הלוברון. ולא, בתכנון נכון הנופים והעיירות לא חוזרים על עצמם.
את הכוכב השני העדפנו לככב מעיירה פחות מתויירת, אך על הדרך להקפת הוורדון ונהננו מאוד גם ממנה עצמה
ועל הדרך, אם כבר – שני סיפורים קצרים מהטיול ההוא.
תיהנו.
רבקה
-
שמונה ימים זה ממש לא הרבה זמן לטובת כל מה שאתם רוצים לבלות ולראות.
בוודאי שלא 10 ימים לטובת פרובנס-ריביירה- וערוץ ורדון .זה בחזקת “תפסת מרובה לא תפסת”.
לפני מיקוד לינה (ותלוי עיתוי השנה!!) -כדאי לבנות את המסלול ולראות איך משלבים מה ומתי.
היתרון של לינה אחת -שאפשר “לשחק” עם ימי השווקים וימי פתיחה של מוזיאונים מסוימים, אחרת זה נהיה תשבץ לא פשוט.
-
לקניון ורדון כדאי ללום בערץיירה מוסטייר סנט צאקי. אחת העיירות היפות בצרפת כולה. מספיק ללילה אחד או שניים
לפרובנס כולה הכי נוח להתמקם בסנט רמי דה פרובנס מאפשרת טיולי כוכב בכל רחבי פרובנס
-
-
רבקה אני קוראת את הפוסטים שלך בהנאה גדולה,יכולת הכתיבה והניסוח מסבים לי הנאה גדולה,
אוהבת את הרגישות שלך והירידה לפרטים .
ולנושא פרובנס,ראיתי את המפה ,ברור לי באיזה ערים טיילתם,חשוב לי לדעת האם טיול הכוכב לא היה מתיש -נסיעות הלוך חזור,האם לא רצוי לקחת עיירה מרכזית נוספת ?כדי לקצר נסיעות ?
מתוך קריאה של מטיילים אחרים הבנתי שרבים מתמקמים לאביניון ל 3-4 לילות לטיול כוכב
ומטיילים ב ארל,בו דה פרובנס הקאמראג
המסלול השני בעמק הלוברון,
מה דעתך?
הנסיעה באביב-האם רצוי לנסוע בתחילת מאי,באמצע ? או סוף מאי תחילת יוני ל 10 ימים
המון תודה לך
.
-
התכנון הוא 10 ממים בפרובנס יעוד כ 5 ממים בריביירה הצרפתית.
האם לחלק את םאובמס ל 3 איזורים
1. אביניון 3-4 לילןת לטיול כוכב
ארל,בו דה פרובנס קאמראג.
2. אשמח לדעת היכן להתמקם לעוד 3-4 לילות
3. נהר הוורדון ל 2 לילות-רצון לטייל ןלהינות מתצפיות והליכה.
אשמח לתשובה
ציפי
-
האם לטיול כוכב בפרובנס כדאי להתמקם ב סנט רמי דה פרובנס ל 7 לילות?
לנהר הוורדון להתמקם ל 2 לילות בעיירה מסטייק סנט מארי?
בכוונתינו לנסוע במאי ל שבועיים,
האם רצוי באמצע מאי?או לקראת סוף מאי תחילת יוני כדי לחוות את הפריחה בעוצמתה.
המון תודה יונית
-
תודה רבה רוזי!!!
השאלה היא לא מה רבים עושים אלא מה הציפיות שלך מהטיול.
ברור שגם בחודש אי אפשר לראות הכל, וצריך בכאב רב לוותר על הרבה או לחזור לכמה טיולים לאזור…
אנחנו רצינו לחוות את הכפרים והעיירות הקטנות, העובדה שהתמקנו בעיירה אחת גרמה לנו להכיר אותה בשעות שונות של היום, כולל הערב, עם החגיגות שלהם וההתכנסויות שאני מקווה שחלק מהם יהיו גם עכשיו בתקופת הקורונה. הסתובבנו בשוק המקומי – לא זה של התיירים והתבוננו שעות. אי אפשר לעשות זאת כשעוברים מלינה ללינה – הנינוחות הזו קיימת רק כשיש לאן לחזור כל ערב.
המחיר הוא כמובן הנסיעות – אבל אנחנו חובבי נסיעות ורואים בהן חלק אינטגרלי מהטיול. את כמובן צריכה לבנות את הטיול שלך בהתאם להעדפות שלך.
לא היינו בקאמרג’, באביניון היינו יום אחד ומערבה ממנה הגענו רק לפונט דו גארד. אולי יום אחד נכסה גם את האזור הזה…
תיהנו
רבקה
-
המון תודה
עזרת לי מאדד
-
בוודאי שלדחות ליוני-פריחת הלבנדר!
סנט רמי דה פרובנס העיירה המועדפת עליי (או סביבתה אם פחות רוצים “עיירה” ומעדיפים כפרי יותר) ללינה בפרובנס הקלאסית.
לגבי לינה בערוץ וורדון- אני מעדיפה את קסטלאן (הקצה השני של הערוץ) בעיניי נוחה יותר ללינה (מבחר לינה,מסעדות וכו).
-
קראתי שפריחת הלבנדר בסוף יוני אמצע יולי,
חם בטירוף,כדי להינות מהאביב תחילת אמצע מאי?
או סוף מאי תחילת יוני
-
לא הבנתי את השאלה.
-
השאלה היא: מתי רצוי לטייל בפרובנס לחוות את האביב והפריחה,
בתחילת מאי,באמצע מאי,או בסוף מאי תחילת יוני?
תודה
-
הכי בטוח שיהיה ...יוני.
לפעמים גם סוף מאי.
אבל מבחינת מזג אוויר-מאי עדיף.
והכול בערבון מוגבל כי יש שנים שהפריחה מוקדמת/מאוחרת יותר בהתאם למשקעים של החורף.
-
לפי אתרים רבים הפריחה נמשכת מיוני עד אוגוסט (עם שינויים לפי מזג האויר) בהתאם לגובה מעל פני הים.
במקום אחר, האי חואר בקרואטיה, שם שדות לבנדר מהוים את רוב השטח החקלאי, הפריחה נמשכת מתחילת הקיץ עד סוף ספטמבר, אבל שם תנאי האקלים שונים מאד, האי צר וארוך בתוך הים האדריאטי הקר יותר מהים התיכון.
-
המון תודה
-
רק לאזור הריווירה וסביבתה הקדשנו טיול של 12 יום. לאזור המערבי יותר פלוס קצת יציאות מפרובנס הקדשנו
בשני טיולים יחד כשלושה שבועות.
-
-