ויאטנם תפתח לתיירות
-
לפי הודעה שקבלתי הבוקר ממשרד התיירות הויאטנמי, ויאטנם תפתח שוב לתיירות בין לאומית בחודש מרץ 2022 עם הגבלות מינימליות.
-
ויטנאם היתה כמעט נקיה מקורונה כל שנת 2020 - 1474 מאומתים ו-35 מקרי מוות מתוך אוכלוסיה של כמעט 100 מליון.
מקום שני בעולם אחרי ניו זילנד בהתמודדות עם הקורונה.
מתחילת השנה החלה עלייה בהדבקות ובתמותה, אבל רק ביוני עברו 10000 מאומתים (מצטבר מתחילת 2020) ו60 מקרי מוות.
ביולי החל גל ראשון משמעותי, השיא היה באוגוסט, היום זה כבר גל שני עם מעל 7000 מאומתים חדשים ביום, ס"ה מצטבר 1.1 מליון
וכמעט 24K מקרי מוות, בעלייה.
זה עדיין בין המדינות עם תחלואה נמוכה.
גם החיסונים שם מתקדמים מהר, כמעט 70% קיבלו חיסון אחד לפחות וכ 45% חיסון מלא (מה זה?)
אבל זה במחיר של הגבלות תנועה קשות במדינה, כולל סגר כמעט מלא בשנה שעברה ויציאה רק לצרכים חיוניים (עבודה, לימודים, קניות
הכרחיות וכו'.
אז כשהם כותבים הגבלות מינימליות, זה יקרה אולי עם קבוצות מאורגנות שיקבלו את כל האישורים מראש.
אני לא רואה איך מטייל עצמאי יכול לטייל בתנאים הקיימים.
לכן הייתי נזהר מהתחייבות כספית כלשהי מעכשיו. צריך יהיה לבדוק מה קורה לאחר פתיחת התיירות ולהחליט לפי דיווחים בעליל.וייטנאם היא המדינה האהובה עלי ביותר ואני ממליץ מאד לטייל בה עצמאית וליצור מגע עם המקומיים, אבל אני עדיין מסופק מתי מטייל עצמאי יוכל לבצע זאת.
-
-
אחפש וכשאמצא אשלח
-
אשמח לשמוע על ויטנאם בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר
-
אני הייתי פעמיים במרץ, ולמיטב ידיעתי ומההכנות שעשיתי בזמנו וסיפורי מטיילים שקראתי. ספטמבר מאוד רטוב ורובם חוו שטפונות רציניים גם בתוך הערים (בעיקר במרכז המדינה).
-
אנחנו שתי חברות שטסות מה11.8-5.9 לויאטנם.
אנחנו מתלבטות האם להתחיל בצפון ולסיים בדרום או הפוך.
כלומר האם זה קריטי מבחינת מזג האוויר (אנחנו יודעות שזו לא העונה, השאלה היא האם עדיך להיות בצפון באוגוסט או בשבוע הראשון של ספטמבר)
תודה מראש