עמק אאוסטה במאי?
-
התפנה לנו שבוע באמצע מאי ומצאתי טיסות במחיר טוב לג'נבה ולמילאנו.
אנחנו זוג בני 50 אוהבים טיולים בטבע ועיירות עתיקות.
האם יש טעם להגיע במאי לאזור עמק אאוסטה עם נגיעה באלפים הצרפתים? כבר ראיתי שהרכבל למון בלאן סגור בתאריכים האלה, ואני מבינה שמאי זה האוף סיזן של האזור, אבל האם בכ"ז נוכל לראות טבע ולהנות?
חשבתי על מסלול שמתחיל בג'נבה, אח"כ אנסי, שאמוני, אאוסטה (וגראן פרדיסו ו-Cogne).
-
היי,
לטעמי-אם יש לכם רק שבוע הייתי נשארת באלפים הצרפתיים, בייחוד במאי.
באזור אנסי ואגם בורז'ה יש עיירות חמודות וטבע לטייל.
אם זה לא מספיק יש את אגם ז'נבה עם העיירות סביבו.
באזור שאמוני-הרכבל לאגי דו מידי עובד במאי (זה בעצם הרכבל שבטעות אומרים עליו למונבלאן) והמסלולים בעמק עצמו אמורים להיות פתוחים.
אני חושבת שיש די "בשר" גם ליותר משבוע בלי לעבור לעמק אאוסטה.
מאי הוא חודש בעייתי מבחינת הרכבלים והמסלולים הגבוהים, אבל במסלולים הנמוכים ניתן לטייל ולהנות מהטבע והפריחות. המסלולים בעמק Cogne למשל לגמרי עבירים ויפים במאי.
-
אשמח לדוגמא למסלול "נמוך" מומלץ בעמק שאמוני
-
עשינו לפני די הרבה שנים טיול כוכב של 6 לילות באיזור שמוני, הלינה היתה בPassy. לא פרסמתי סיפור טיול . זוכרת שנסענו יום אחד לאגסי, יום אחד במנהרת המון בלאן לאיזור אאוסטה ובין היתר מפלי לילאז, יום אחד מסלול בCirque du Fer à Cheval זרימת המים מההרים בקרקס הזה מדהימה במאי ויום אחד ברכבלים שעבדו בשמוני לא זוכרת פרטים וביום החזרה לפני הלינה ליד שדה התעופה בג'נבה נסענו טיילנו בעיירות המתוקות ליד אגם ג'נבה כגון Yvoir וגם Evian.
לפני שלוש שנים נסענו בתחילת יוני לטיול כוכב שהבסיס שלו היה באגם אנסי. מצורף סיפור הטיול. למרבה הצער כמו בהרבה תכנים בפורום מאז שעלה מחדש גם כאן התמונות לא מופיעות וחבל. טיול רגלי שעשינו ב Le Cheran היה מקסים. האיזור הזה ממש לא נחקר על ידי גולשי הפורום והוא יפה מאוד ולדעתי יש בו המון מסלולים מאוד יפים. וגם המסלול המלא של מפלי הריסון הלוך וחזור היה מהמם.
-
דוגמאות למסלולים "נמוכים" מומלץ בעמק שאמוני-PETIT BALCON SUD-מ argentiere ל tines.
דוגמא נוספת למפל dard ממש קרוב למנהרת המונבלן, ואפשר ללכת לפארק מרלה, לא זוכרת בדיוק מאיפה . ליד argentiere יש כניסה לשמורה וגם שם יש מסלולים יפים פתוחים.
בטוחה שבמרכז המידע יתנו עוד די הרבה המלצות, בהתאם למצב. .