ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות לגביי מסלול מדונוור לדנוור

פורום צפון אמריקה
    קרוואן הפארק הלאומי ארצס דנבר
    6
    12
    356
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • diklan
      diklan נערך לאחרונה על ידי diklan

היי לכולם.

אשמח לשמוע את דעתכם וגם קצת לקבל עזרה בתיכנון.

נוסעים באמצע יולי לדנוור, יש לנו 3 שבועות עם קארוון.( זוג+3 מתבגרים)

התוכנית היא להתחיל ברוקי האמריקאים (לקחנו 2 לילות באסטס פארק), לנסוע בכביש היפה שם עד לגארנד לייק. ופה מתחילה ההתלבטות.

הנתונים הם:

לגאנד לייק נגיע ביום שלישי בצהריים בערך...

ביום ראשון שאחריו יש לנו חניון מוזמן בילוסטון ל 4 לילות

לא נוסעים בשבת.

כלומר, יש לי איזה יומיים וחצי שלושה לתכנן בין לבין.

בתחילה חשבתי שניסע למואב לארצר וקניונלנד ומשם נעלה לילוסטון (מה שמאוד מאריך את הנסיעה)

להבנתי, חם מאוד ביולי וחברה המליצה לי לוותר על מואב ולנסוע לילוסטון דרך ROTT FOREST למשל או משהו אחר בדרך.

בקיצור, אני מאוד מתלבטת. (מוסיפה שלילדים שלי לא מפריעה חום- ההיפך)

האם ארצר שווה את הנסיעה הארוכה ולסבול את החום? או שאפשר "לתפור" דרך אחרת שתהיה לא פחות מוצלחת.אם כן, אשמח לרעיונות....

תודה מראש

rona.n segev17 dhz 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

אני דווקא מתחיל את המחשבה מהסוף.. איפה אתם רוצים להעביר את השבת אם נאמר זה בג'קסון, משמע בנסיעה דרך מואב מגרנד לייק גוגל נותן 13 שעות . ז"א יום רביעי תסעו כ-6 שעות למואב ובגלל שמחשיך מאוחר יהיה לכם כמה שעות לבקר שם ועוד כמה שעות ביום חמישי, כי הייתי מציע קצת לקצר טווח ( כי שישי יום קצר (?!). האם הארצ'ס שווה את הנסיעה- כן. יש לכם עוד כמה אופציות עצירה בקולורדו על הדרך לשם .. ואני לא חושב שאופציית הנסיעה המהירה ( בכביש דרך רולינס) יציע לכם מספיק מגוון אופציות לטייל ולהעביר היטב את הימים עד לינת ילוסטון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • karnielr
          karnielr נערך לאחרונה על ידי

ארצ'ס לגמרי שווה!

• rona.n
            rona.n @diklan נערך לאחרונה על ידי

@diklan נראה לי נסיעות מאוד ארוכות. מעבר לבילוי של יום בארצ'ס את שאר הימים תעבירו בנסיעות...

אנחנו אחרי גראנד לייק מתוכננים לעלות צפונה לכיוון ג'קסון. פיצלתי את הנסיעה הזו ליומיים כדי להצליח לעצור בדרך בעיירות (קספר לדוגמא) ולהרגיש קצת את החוויה של מדינת ויומינג.

זו גם תקופה של פסטיבלים ואירועי רודיאו, אז אתם יכולים לנסות לתפוס אחד כזה. https://www.centralwyomingfair.com/

ויכולים להקדיש זמן גם לעיירה ג'קסון וכמובן לגרנד טייטון (שלערכתי יכולים לבלות בו בכייף את השבת, אם תצליחו להשיג מקום בחניונים)

נסיעה של 5-6 שעות ביום עם הקרוואן זה 'יום שרוף' יחסית. ובשילוב של ארצ'ס יהיו לכם נסיעות עוד יותר ארוכות...

תהנו.

diklan תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • diklan
              diklan @rona.n נערך לאחרונה על ידי

@rona-n תודה. אז אני מוסיפה ושואלת אם בדרך לג'קסון אתם עוברים רק בעיירות או גם תיראו טבע\מעיינות חמים\משהו אחר ? האם גם אתם מטיילים עם קארוון ?

rona.n תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • rona.n
                rona.n @diklan נערך לאחרונה על ידי

@diklan כן גם אנחנו מטיילים עם קרוואן. אוספים אותו בדנוור בתחילת יולי.

את החלק הדרום מערבי עשינו בקרוואן לפני 3 שנים.

לנו בין הרי הרוקי לילוסטון יש 3 ימים.

יום וחצי של נסיעה צפונה דרך עיירות קספר שמורת האינדיאנים וינד ריוור ו- riverton (כולל זמן לקניות בוולמארט כדי להצטייד לכמה ימים לפני הכניסה לילוסטון)

ועוד יום וחצי לגרנד טייטון שם בהחלט יש הרבה טבע. מסלול - Hidden Fall and Inspiration Point שייט באגם ג'ני ואנחנו ישנים בתוך השמורה.

אחרי ילוסטון ממשיכים צפונה לעוד הרבה טבע בגליישר וברוקיז הקנדיים...

סה"כ טיול של חודש. מתחילים בדנבר ומסיימים בסיאטל

• segev17
                  segev17 @diklan נערך לאחרונה על ידי

@diklan

עונה גם בפורום הכללי

בהקצבת הימים שלכם בעיני לא כדאי (ואין טעם) לשלב את מואב (אזור נפלא, אבל דורש יומיים טיול מלאים לדעתי לפחות)

שאלה - האם מגיעים לטיטון אחרי ילוסטון? או זה גם בהקצבת הימים?

טיטון דורש לפחות יום טיול מלא אחד - אז אם תמצאו מקום לישון שם בשישי בלילה באחד הקמפים (אולי ליד אגם גקסון) אז בעצם יש לכם מרביעי בבוקר עד שישי בצהריים להגיע לטיטון

אני הייתי עושה משהו כזה:

יום רביעי - אם יש חובבי דינוזאורים בחבורה (האמת בעיני שווה מאד בכל מקרה( - משלב את (Dinosaur National Monument ( Dinosaur National Monument Quarry Visitor Center,

לן אולי באזור העיירה ורנל

וביום חמישי משלב את Flaming Gorge - אפשר לבדוק אגב גם לשלב שם פעילויות (יש לא מעט) אנחנו הסתפקנו במסלול הליכה

ביום שישי מתחיל בעיירה גקסון, מצרכים לשבת ומתארגן ללינה או בעיירה עצמה או בקמפ בטיטון

ראשון בבוקר משלים טיול בטיטון ונוסע לילוסטון

קצת מהחוויות שלנו

diklan תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • diklan
                    diklan @segev17 נערך לאחרונה על ידי

@segev17

תודה שגב על התשובה המפורטת

האמת שתיכננו להגיע לטיטון דווקא אחרי ילוסטון ( אז יש לנו גם איזה 4-5 ימים לתפור עד החזרה)

אבל אם נעשה ככה כמו שאתה אומר אז אולי נצא מילסטון לכיוון קודי ונראה איך נזרום משם (צריכים לחזור לדנוור)

אכן אין לנו יותר מיום למואב אז אקבל את עצתך.

תודה

segev17 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • segev17
                      segev17 @diklan נערך לאחרונה על ידי

@diklan

משום מה הנחתי שאחרי ילוסטון אתם ממשיכים צפונה לגלשייר, אם לא - אפשר כמובן להגיע לקודי לפני ילוסטון ואז טיטון אחרי

משהן כזה

https://goo.gl/maps/x8LEV3AysPR8XCFd6

• dhz
                        dhz @diklan נערך לאחרונה על ידי מוני

@diklan אתחיל מהערות שלא קשורות ישירות לשאלה. שימו לב שלחלק מהפארקים הלאומיים יש צורך בהזמנת כניסה מראש. אחד מהפארקים הללו הוא ה- Rocky Mountains NP. פארק נוסף בקטגוריה זו הוא פארק Arches. אם מדובר ביולי של שנה זו וטרם הזמנתם מקום לפארק Rocky Mountains NP, הרי שכפעולה המיידית הראשונה הייתי מתחבר לאתר recreations.com ומנסה להזמין כניסה לפארק. אם כבר יש לכם מקום לינה בתוך הפארק, יתכן ואין צורך בהזמנה זו, אבל לא הבנתי שזה המצב מהשאלה. לגבי פארק Arches, יתכן והצורך בהזמנת מקום מראש (בהנחה שלא הזמנת עדין) יגלול את האבן מעל האפשרות הזאת.

לגבי מסלול הנסיעה מה- Rocky Mountains NP ועד לילוסטון (כי לגרנד טטון תגיעו אחר כך) הייתי רוצה להציע מסלול שונה מזה שהוצע על ידי המגיבים הקודמים, שמאד חביב עלי. אני מציע לנסוע לצפון מדינת וויומינג לעירה Sheridan ומשם לפנות מערבה להרי הביגהורן ולעלות עליהם ומשם לרדת בצד המערבי. ישנם שלושה כבישים איתם ניתן לחצות את הרי הביגהורן. אני מציע לקחת את כביש 14A. לאחר הירידה בצד המערבי של הרכס, אני מציע לפנות צפונה בכביש 37 ל- Big Horn Canyon NationalRecreation Area. גם אם תחליטו על ביקור קצר במקום, שוה לעלות לתצפית ב- Devil's Canyon שקרובה לכניסה לפארק. משם, אני מציע להמשיך מערבה לעירה Cody. עירה זו שווה יום שלם של בילוי. יש בה קומפלקס מוזיאונים Buffalo Bill Center, יש בעירה גם מוזיאון אויר פתוח. נוסף על כך, בקיץ יש גם מופעי רודיאו בערבים (מקום המופע הוא ליד המוזיאון אויר פתוח, בקצה העירה). משם ממשיכה דרך של 50 מייל עד לכניסה המזרחית לילוסטון. בתחילת הדרך ניתן לבקר בסכר Buffalo Bill שעל נהר ה- Shoshone. הסכר נמצא ממש ליד העירה. אחר כך, אפשר להמשיך עם הכביש, לאורך נהר ה- Shoshone לכוון ילוסטון.

הבלוג שלי מכיל תאור וקצת תמונות הקשורות להמלצה שלי:

הבלוג המבוקש

דורון

rona.n תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • rona.n
                          rona.n @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz הי דורון,

לגבי הכניסה ל Rocky Mountains NP למיטב ידיעתי אפשרות ההזמנה ליולי תיפתח רק מחר ב- 1.6. כרגע ההזמנות פתוחות רק עד סוף יוני...

זה כמובן מתייחס רק לגבי הגישה לכביש החוצה את השמורה ולא לגבי חניוני לינה...

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • dhz
                            dhz @rona.n נערך לאחרונה על ידי

@rona-n אינני בקי בפרטים עצמם. רציתי להסב את תשומת הלב לכך שיש צורך בהזמנת "אישור" כניסה כזה.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון