מנסה שוב - מסלול 4 ימים להרים הלבנים(ואולי ירוקים)
-
מגיע בסוף החודש הבא למנהטןעם שני חברים ומעוניינים להגיע להרים הלבנים. אין לנו בעיה עם נסיעות ארוכות.
אשמח להצעה למסלול נסיעה ולמסלול הליכה בהרים הלבנים.
אנחנו משאירים יומיים נטו באיזור זה וסהכ יש לנו 4 ימים ברוטו(טיסה חזרה בשעות הערב)
-
כפי שציינת, יש לכם שני ימים מלאים בהרים הלבנים. היום הראשון והאחרון בהקצבת הזמן שלכם יוקדשו לנסיעה אל ההרים הלבנים ובחזרה לניו יורק (להערכתי, מדובר בכ- 6-7 שעות נסיעה לכל כוון).
בשני ימים ניתן לבקר באתרים בהרים הלבנים, אבל חסר יום נוסף לפחות על מנת למצות את האזור. כמו כן, מדובר בסוף אוקטובר. בתקופה זו, שיא השלכת עבר לו כבר, ויש סיכוי שתתקלו בשלהי השלכת או בעצים חשופים, אבל סביר מאד שהטמפרטורות עדין יחסית נוחות ושעדין לא התחיל לרדת שלג.
לאור התאריך, האתרים הפרטיים הפועלים באזור ההרים הלבנים יהיו סגורים. אני מתכוון ל- Lost River, לרכבל הר canon ול- Flume. אתר Lost River נסגר ב- 16 לאוקטובר. זהו גם תאריך הפסקת פעילות הרכבל להר Cannon. ה- Flume Gorge עובד עד ה- 23 באוקטובר. גם הכביש העולה לפסגת הר וושינגטון פתוח עד ה- 23 באוקטובר.
מה שיהיה פתוח גם בסוף החודש הוא כביש ה- Kancamagus (כביש 112) שעובר ביער הלאומי ההרים הלבנים. יש בו מספר נקודות עצירה ומחלקם יוצאים שבילי הליכה באורכים שונים. שים לב שיש לקנות אישור יומי לחניה במגרש החניה הראשון בו תעצור.
גם פארק המדינה Franconia Notch, שיש בו מסלולי הליכה. ראה אתר הפארק
-
ראשית תודה רבה על התגובה המפורטת.
האם לדעתך אנחנו מפספסים המון כאשר מגיעים בתאריכים הנל? אנחנו חובבי טבע ולכן חשבנו שהאיזור הזה יכול להיות מקסים.
האם יש לך המלצה לשינוי המסלול(עדיין להישאר באופן כללי באיזור הזה)? אולי הרים ירוקים? אולי סיור אגמים, לייק פלסיד?
איפה עדיין נוכל למצוא שלכת?
-
@מטייל_4187368 סוף אוקטובר עלול להיות מאוחר מדי בצפון ארה"ב. השלכת נעה מהצפון לדרום. יתכן ועל מנת להנות מצבעי שלכת שווה לכם לשקול נסיעה דרומה יותר.
למשל, ראו את התמונה המצורפת, אותה צילמתי ב- 26/10/19 במערב וירג'יניה. השלכת נראית שם במיטבה. יתכן ותצטרכו לנסוע גם דרומה יותר על מנת להנות מצבעי השלכת. אולי שווה לבדוק את פארק הרי הסמוקי בקרולינה הצפונית

-
וף אוקטובר עלול להיות מאוחר מדי בצפון ארה"ב. השלכת נעה מהצפון לדרום. יתכן ועל מנת להנות מצבעי שלכת שווה לכם לשקול נסיעה דרומה יותר. למשל, ראו את התמונה המצורפת, אותה צילמתי ב- 26/10/19 במערב וירג'יניה. השלכת נראית שם במיטבה. יתכן ותצטרכו לנסוע גם דרומה יותר על מנת להנות מצבעי השלכת. אולי שווה לבדוק את פארק הרי הסמוקי בקרולינה הצפונית
במידה ואנחנו מוותרים על עניין השלכת. האם עדיין יש מה לראות באיזור ההרים הלבנים בתקופה הזו?
אני מחפש לפחות יום אחד למסלול רגלי יום שלם ברמת קושי בינוני.
יום אחר אנחנו יכולים להקדיש יותר לעצירות תצפית עם הרכב ואולי מסלול קל.
-
ההרים הלבנים הם מקום מקסים אבל פחות בסוף אוקטובר ולא נראה לי שמצדיק 7 שעות נהיגה בשביל יומיים שם בתקופה הזאת. מציעה לשקול את
בפנסילבניה, איזור מקסים עם טבע משגע שביקרתי בו אבל לא בשלכת. לפי כל הדיווחים השלכת אמורה להיות במיטבה במחצית השניה של אוקטובר כולל בסוף אוקטובר. בערך שעתיים נסיעה מניו יורק מה שיאפשר לכם ליהנות מארבעה ימי טיול ולא יומיים אספלט ויומיים טיול.
-
@מטייל_4187368 אני מצטרפת לקודמי בדיעה לפיה כל הקונספט של לסוע עד להרים הלבנים ליומיים בסוף אוקטובר הוא שגוי. האיזור מהמם בעיני לטיולי טבע בקיץ ובשלכת, אבל בסוף אוקטובר לא רק שכפי הנראה תפספסו את השלכת וההיילייטס (כמו פלום גורג, הר וושינגטון והלוסט ריבר) יהיו סגורים, גם מזג האויר צפוי להיות אפור, עגמומי וקר, אולי גם גשום ובטח שלא מהנה לטיול טבע.
יכול להיות שכדאי לעשות החלפת דיסקט ולהקדיש את יומיים-ארבעה (תלוי במרחק מניו יורק) האלה לטיול בעל אופי יותר עירוני - ניו יורק, וושינגטון, ו/או בוסטון. אם מתעקשים על טבע - צריך כנראה להגיע דרומה יותר, פה אני לא מתמצאת אז אשאיר את המלאכה לאלה שמכירים.
-
אני מבין לגמריי ומקבל את העצות. אכן חשוב לנו לשלב טבע. האם אני מבין שכל מה שצפונית למנהטן כבר פחות רלוונטי בתקופה הזו? צפון מדינת ניו יורק, ניו המפשיר, ורמונט?