דרום אפריקה - האם מסוכן?
-
שלום
נתקלתי היום בכתבה הבאה
כן, אני יודע שהמטרה שלה היא להפחיד
וכן, אני יודע שככל הנראה הדברים קצת שונים במציאות.
אבל בכל זאת, כאחד שמתכנן לנסוע לשם לטיול ארוך לרגל בר המצווה של הבן בעוד מספר שנים, נתקפתי חשש קל.
האם החשש מוצדק?
אשמח לתגובות
-
(דיסקליימר - דעה אישית ולא לגמרי מבוססת)
לא הייתי בדרום אפריקה, אבל לא מזמן קולגה שלי מהעבודה חזר משם מטיול משפחתי עם שני ילדים קטנים (מאוד נהנו, דרך אגב).
נראה לי שלפני טיול כזה אתה צריך להשקיע טוב טוב בללמוד מה לא כדאי לעשות ואיפה מסוכן להסתובב. אם עשית שיעורי בית אז הסיכון לא שונה מטיול בדרום אמריקה, לדוגמא.
-
בעקרון, הכל בעיני המתבונן.
תיירים שאינם עושים 'שטויות', כמעט ואינם נפגעים מהפגעים הרעים המצוינים בכתבה!
-
אנחנו היינו בדרום אפריקה עם ילדים קטנים לפני יותר מעשור ולא הרגשנו חשש מיוחד כמובן תוך שמירה על כל הכללים הבסיסים
מכיר עוד כמה שנסעו בשנים אחרונות והרגישו דומה
לא נראה לי יותר מסוכן ממקסיקו גם בה היינו
-
חלק מהנאמר בכתבה הוא טריוויאלי - לשמור על הכסף, לא לעצור טרמפים לציית לחוקים ולנסוע במהירות המותרת.
חלק בלתי נמנע - שוטרים שעוצרים בשבי שוחד. תזרום. זה קורה בכל מדינות העולם השלישי. שילמתי לא מעט. ממש בלתי נמנע, וזה תמיד מעט מאד כסף בשווי שיקלי.
ויש את החלק הממשי.
לא סתם הדוגמה במאמר היא יוהנסבורג. התארחתי שם אצל חברים וטיילנו עם מדריך ברחובות.
כזו רמת הגנה על הפרט והרכוש בבית ובשכונה לא ראיתי בשום מקום. אולי בברזיל ובמקסיקו. טיול ברחוב עם מדריך נראה פשוט אבל הייתי חושש להסתובב לבד.
לעומת זאת בקייפטאון ההרגשה היא אירופה.
אז בגדול לא צריך לפחד אבל כן להתכונן ולתכנן ולהתנהג כתייר מנוסה.
כי המדינה מדהימה ביופיה ובמה שיש לה להציע לתייר.
אה, ותזהר מהג'ירפות.
נסיוני - כמעט חודשיים טיול עצמאי ברכב בדר"אפ ונמיביה, 2018
-
תודה למגיבים. אצטרך להיות במעקב, אם כי תמונת המצב לא נעשית טובה יותר
-
אני גר חלק מהשנה בדרום אפריקה. תחליפו את השם בכתבה מדרום אפריקה ליהודה ושומרון וישמע לכם מאוד מוכר. אותם הזהרות גנריות..
וחוצמיזה הפשע בדרום אפריקה מיובא בחלקו מישראל ראה ערך "דמי חסות וניסיון השתלטות על מכרות: מה עשה "יד ימינו של אברג'יל" בדרום אפריקה?:"
-
לא השוואה טובה כל כך... אני לא לוקח את ילדיי גם לאיו"ש... מאותה סיבה. והכוונה לא הייתה למשפחות פשע (זה בהחלט יש בארץ ובכל מקום) - אלא לפשע מסוגים אחרים.
-
תודה למגיבים. אצטרך להיות במעקב, אם כי תמונת המצב לא נעשית טובה יותר
מסקנה שגויה, לדעתי.
-
היינו בטיול משפחתי לפני כ-6 שנים, הרגשנו בטוחים במקומות בהם הסתובבנו.
קייפטאון ברובה בטוחה, על יוהנסבורג הייתי מדלגת בגלל ענייני הבטיחות אבל לדעתי פחות מעניינת.