צריכה עזרה עם תכנון לארה"ב
-
בן ה-19 שלי מתכנן לטוס לבד לבוסטון באמצע פברואר ומשם לטוס לכ-6 ימי סקי.
הוא חושב על יוטה, לי אין מושג ואני בסטרס מזה שיגלוש לבד (למרות שהוא גולש מצויין).
אשמח לעצות לגבי יוטה או יעדים אחרים בארה"ב, שיקולים להגעה בתחבורה ציבורית (אני לא צריכה לחץ נוסף מזה שינהג לראשונה בשלג, ואני גם לא חושבת שיכול לשכור רכב בגילו, בטח לא בעלות סבירה).
-
הוא אכן יכול לשכוח מהשכרת רכב. למה יוטה? יש טובים יותר בקולורדו. מצד שני, יוטה קרובה מאד לכמה מאתרי הסקי המובילים בארה"ב- פארק סיטי-קניונס, ודיר וואלי.
את לא צריכה לחשוש מגלישה בארה"ב- הכל מאד מסודר. הוא יודע לגלוש אוף פיסט? מתמחה בשלג עמוק/מוגולים?
וכמובן, צריך להתכונן לעלויות סקי פס משוגעות. יש לו ציוד או שישכור? גם זה יקר. שיבדוק באתר ליפטופיה- יש שם הנחות לאתרים פחות פופולריים לגלישה.
-
הוא חשב על יוטה מסיבות טכניות - לטוס לסולט לייק סיטי, להתמקם שם ולנסוע באוטובוס לאתרים הקרובים אליה.
אין לו ציוד והעלויות בכלל נראות לי מטורפות (אני לא חושבת שזה שווה את זה, אבל זה יהיה מהכסף שלו והחלטה שלו).
הוא גולש סנובורד, בעיקר אופפיסט ופארקים, לא חושבת שיצא לו לגלוש בשלג עמוק ממש.
איך הרגשת הבטחון שלך בגלישה לבד? יצא לך ליפול ואנשים ניגשו אליך?
-
פארק סיטי אכן רחוקה חצי שעת נהיגה משדה התעופה SLC. סקי פס לא כולל פס כמו שיש לי (שקונים לפני תחילת עונה), עולה עכשיו לדוג' 1000 דולר ל 6 ימים בפארק סיטי. לחילופין, בבדיקה פשוטה בליפטופיה, שאני מאד ממליצה שיבדוק, סקי פס ל 3 ימים באתרים כמו אלטה וסנואובירד שנחשבים אתרים ברמה בינלאומית, יעלה 450 דולר. חיפוש טוב יכול לחסוך לו כסף גם במקום כמו קופר מאונטיין בקולורדו שהוא ממש על הכביש הראשי ומדובר באתר נחמד מאד. שיתחיל לחקור את הנושא בהקדם כדי להקל על עצמו פיננסית- הוא גם יכול לחפש דילים להשכרת ציוד. כמו כן, השכרת ציוד בעיר יכול להיות זול יותר מהשכרת ציוד באתר עצמו. שיבדוק ברשת.
בהתחלה הייתי מגיעה לארה"ב עם נעלי סקי בלבד (את המגלשיים קניתי ב 2013). חסך לי כמה שקלים בהשכרה... אם הוא סנובורדיסט, הוא ייהנה בטירוף בארה"ב- השלג ברמה גבוהה יותר, הכל יותר קל על שלג כזה, באחריות. אני גולשת גם באירופה וגם בארה"ב- יש לי נקודת השוואה טובה. שישמור את הטל' של הסנואו פטרול, ועקרונית, אם הוא נכנס למקומות שוקקים, תמיד יהיה מי שיעזור. אם הוא נכנס בין עצים, לא תמיד יהיה מי שיעזור והוא גם צריך להזהר מאד שלא להכנס לבורות שמקיפים את העצים- מדובר בסכנת נפשות אמיתית. היה סנובורדיסט שאיבד את חייו לפני מס' שנים בארה"ב כי הוא נפל לבור חבוי כזה ונחנק. אם הוא נוהג בשיקול דעת, לא צריכה להיות בעיה, וודאי בפארקים ובשלג עמוק שזה די המקבילה של אוף פיסט. אם תרצי תפני אליי בפרטי- אני יכולה לשוחח איתך או איתו.
-
-
צפון אמריקה יקרה, נקודה. ויסלר בלקומב (שעה וחצי מונקובר)- השהיה יקרה, הסקי פס יקר. מדובר בקבוצת האתרים של האפיק פס (וייל, ברקנרידג' וכו'). הרבה אתרים בפס אחד. מי שקונה את הפס בתחילת עונה וגולש כל השנה- זכה במחיר שווה מאד. ממליצה שוב שיבדוק בליפטופיה- הוא חייב לעשות סריקה של אתרים לפי קרבתם לשדה התעופה ועלות הסקי פס ל 6 ימים. גלישה בארה"ב לא דומה לגלישה באירופה. כפי שציינתי בעבר- הגלישה הכי מזכירה אוף פיסט, אבל על פיסט. לא צריך להרשם וסיכויי האוואלנש נמוכים- אפסיים כי מתכוננים לזה מראש. פשוט עולים חזרה על המעלית וגולשים איפה שמתחשק לפי הרמה והיכולת.
-
תודה רבה. הבנתי את הקונספט של הגלישה שם מהדיווחים שלך, שאני קוראת בקנאה. הסתכלתי בליפטופיה, אבל יש מעט הצעות וגם הן יקרות -נראה לי שזה שבוע חופשה בבתי הספר שם.
-
-
1000 דולר? פאקינג אלף דולר לשבוע גלישה? זה אפילו כבר לא בגדר "מטורף". האמריקאים נפלו על הראש ( שלא ממש היה להם אבל ניחא)
סתם מסקרנות- בדקתי באישגל- 6 ימים יעלו 358 יורו. 614 יורו יקנו לנו 14 ימי גלישה..... שבוע סקי בסנט מוריץ- 640 פרנקים שוויצרים.
וזה עוד לפני עלויות הציוד [ שלא לדבר על טיסה לארה"ב. תגידו לבחור שפשוט יטוס לאנשהו באירופה ויגלוש בכמעט חצי מחיר.
-
ברור שזה יקר, אני כותבת את זה בכל הזדמנות. מי שרוצה לגלוש בזול יכול למצוא טווח חופשות בבנסקו או בגודאורי וגם במערב אירופה בתכנון מראש.
אבל יש דרכים להוזיל את המחיר. כמו לדוג', רכישת פס לפני תחילת עונה, ולמי שגולש למעלה מ 4 ימים זה כבר שווה. אני שילמתי על הפס 680 דולר- במידה ואגלוש 15 יום העונה, לדוג', שילמתי 45 דולר ליום. שינה במלונות לא הכי יקרים (קומפורט אין אייבון ולא שרתון אייבון) זו גם דרך להוזיל. נסיעה בתחב"צ ולא ברכב פרטי. רכישת כרטיסי טיסה מבעוד מועד. חווית הגלישה בארה"ב באמת לא דומה לחווית הגלישה באירופה. אנחנו מדברים על עולמות שונים לחלוטין. נדרשת העמקת טכניקה לגלישה בארה"ב בכל חלקי האתר. לא למדתי מוגולים באירופה. למדתי בארה"ב והיה לי טווח רחב של מסלולים ללמוד בהם. אני זוכרת את הנפילה שלי בפילה ממוגול קטנטן. היום אני מחפשת אותם. מי שלא עמד על סיפה של "קערה" ענקית שכולה פתוחה לגלישה בדרגות קושי שונות, לא יבין את ההבדל וכמה הוא נפלא. זה שווה את הכסף, את המרחק, את הג'ט לג. וכמובן, השופינג של אחרי זה. אני חושבת שברמת גלישה הכי דומה אפשר להשוות לסן אנטון, ועדיין לא. השלג בסן אנטון כבד. השלג במערב ארה"ב דק ופאודרי. .
חוץ מזה, הילד של מיכל כבר בארה"ב.... הוא רק מחפש איפה לגלוש.
-
לא גולש בעצמי. אבל שאלה למי שמבין: למה בחור בן 19 צריך לטוס ליוטה כדי לגלוש? האם באזור ניו אינגלנד אין אתרי סקי טובים? כאלה שאפשר להגיע אליהם הרבה יותר בקלות מבוסטון? (קרובי משפחה שלי ניו יורקרים גולשים בעיקר בוורמונט)
-
תודה לכולם. אכן הילד בכל מקרה יהיה בארה"ב ולכן רוצה לגלוש שם. הוא חובב NBA מושבע (כבר שנים קם באמצע הלילה לראות משחקים) ולכן מאוד רוצה לטוס לשם לפני הגיוס. סנובורד זה אהבה שנייה אצלו. בעניין הזה הוא לא באמת מכיר את השטח - אין לי ספק שמערב ארה"ב זה עולם אחר, אבל יתכן שהשיקולים הכספיים יכריעו. בודקים גם את ורמונט וגם את קנדה. הוא מתכנן לטוס לסקי בסביבות 20-25 לפברואר וממה שראיתי זה שבוע חופשה בהרבה בתי ספר בארה"ב. בקנדה החופשה היא כנראה שבוע אחרי (אני עדיין מנסה להבין את זה). הוא לא מחפש אתר ענק, אבל כן חשוב לו פארק אחד לפחות.
-
ברמת העיקרון ב"מערב" ההרים גבוהים יותר- כל איזור הרוקיז ואז שם יש תמיד סיכוי טוב יותר לשלג איכותי וכו'.
-
לא מדוייק- במערב השלג דק ופאודרי, במזרח יש לחות גבוהה בהרבה ולכן השלג הרבה פחות מוצלח. גלשתי פעם במון טרמבלן בקנדה והשלג היה קרחי ממש. היו במסלול פאצ'ים ענקיים של קרח ולא הייתי טובה די אז. ממש נבהלתי. מצד שני אמרו לי אנשים כי מי שעובר את השלג במזרח יכול להתמודד עם כל דבר במערב. גם זו גישה.
ידוע שהאתרים בקולורדו וביוטה הם בעלי השלג הטוב ביותר בצפון אמריקה. ויסלר בקנדה (שעה וחצי צפונית לונקובר), לדוג', שיש בה המון המון שלג, קרובה לאוקיינוס ולכן גם שם השלג יכול להיות רטוב ופחות פאודרי.
נפילה על שלג פאודרי היא כמו נפילה על טרמפולינה או ענן- רך ונעים. למרות שמן הסתם נפילה יכולה להיות מאד לא נעימה כלל ועיקר, עדיף ליפול על פאודר ולא על קרח...
מיכל- האם הילד בדק את האתרים המרוחקים יחסית בקולורדו כמו steamboat לדוג'? לדעתי ניתן להגיע יחסית בקלות מהשדה וככל שהאתר פחות פופולרי ומאוכלס סיכויי נומך העלות גדלים. כמו כן שווה לבדוק אתר כמו arapaho basin ו winter park. הם יחסית קרובים בקולורדו.
-
הילד ראה את המחירים וירד ל-4 ימי גלישה (שזה סבבה מבחינתי). בהתאם הרעיון הוא לגלוש רק באמצע השבוע. ראיתי שיש אתרים בהם הוא יכול לקנות סקי פאס לנוער (ימלאו לו 19 רק כשיחזור). אני עדיין מתקשה עם מציאת אתרים עם גישה קלה בתחבורה ציבורית. אם אני מבינה נכןן אז הרבה אתרים בנויים כך שהלינה היא בכל מיני עיירות באזור ולאתר עצמו מגיעים עם האוטו - אני טועה?
-
שיבדוק באתרי האינטרנט של האתרים עצמם- יש שם מידע על תחב"צ- ראי לדוג' באתר האינטרנט של אלטה- https://www.alta.com/shuttle-information
פרט לויסטלר שם ישנתי בעיירה עצמה ולא באמת הצטרכתי רכב, כמעט בכל אתרי הסקי שהייתי בהם ישנתי בעיירות לווין ולקחתי רכב.לחילופין, באתרים כמו וייל וביבר קריק אפשר לישון בעיירה ולקחת סקי באס או ללכת למדרונות. מצד שני- כגובה הקרבה, גובה עלות המלון. ישנתי ב 2 הזדמנויות בוייל עצמה, זה לא היה שווה את הכסף. לא בגלל איכות המלון, אלא כיוון שזה היה מאד יקר, ובסוף הרכב ישב בחניה ופחדתי להוציא אותו משם. בהקשר זה נראה שיוטה עדיפה- גם זולה יותר, גם קרובה יותר, וכן הבנתי שירדה כמות מטורפת של שלג.
-
תודה רבה עבור כל המידע והעזרה!
אחרי שישבתי על זה שעות על גבי שעות, הגעתי למסקנה שזה יקר מדי ומסובך מדי: כשכבר מצאתי סקי פאס והשכרה במחירים סבירים, אז מחירי הלינה היו מטורפים ולהיפך וגם ההתניידות וההתמצאות לבד לבן 19 נראית לי קצת בעייתית.
אז הפשרה היא שהוא ישהה כל התקופה בניו יורק (שבכל מקרה הוא התכוון להגיע אליה בשביל לראות NBA) ומשם ייצא לכמה טיולי סקי יומיים.
אומנם מדובר באתרים קטנים יחסית ובהרבה נסיעות (2-3 שעות לכיוון, תלוי באתר), אבל בכולם יש סנואו פארק (שזה משמעותי לילד) והמחירים שפויים - 180$-200$ לנסיעה + סקי פאס + ציוד.
מישהו במקרה היה ב-Mountain Creek ? זה האתר הכי קרוב. יש מצב שאני הייתי שם ב-1995 ליום אחד, אבל אני לא זוכרת (נסעתי אז ליום גלישה מניו ג'רסי וחוץ מזה ששקעתי בשלג עמוק והייתי צריכה עזרה כדי לצאת אני לא זוכרת כלום, גם לא את שם האתר).
-
ב 2014 הייתי יום אחד באתר קטן שנקרא GREEK PEAK בצפון מדינת ניו יורק ( אני חושב....) . אחד הימים הכי קרים שלי אי פעם בסקי אם לא "ה"- היה מינוס 23 מעלות. הבעייה הייתה שהרכבלים עולים לאט יחסית והמסלולים לא כ"כ ארוכים אז הגוף לא ממש מצליח להתחמם. חחחחחחחחח.
אבל סקי זה סקי ונהניתי-. מכיוון שאני גולש סקי- לא יודע אם הי שם סנו-פארק. זה אתר קטן- לא יותר מיום גלישה. אבל הוא מקסים מבחינת נוף וגלישה בין העצים.
מה שכן- הוא אמור היה להחליף בעלות אז יש מצב שהעניינים שם שופרו
-
לצערי (או לשמחתי) לא יכולה לסייע לעניין מזרח ארה"ב... כאמור, קולורדו ויוטה נחשבות להכי נגישות וטובות בצפון אמריקה. במזרח הייתי רק במון טרמבלן בקנדה.
-
תודה, אבל זה לא אחד מהאתרים שיש אליהם הסעה מאורגנת.