סיבוב במונטבלאן ספטמבר 2023
-
כנראה ההודעה ראשונה שאני יוצר מאז שהותקף האתר.
עד עכשיו התעצלתי ורכבתי מהטלפון על הודעות של אחרים......
בעבר יזמתי וכתבתי שירשורים ארוכים מאוד בפורום אסיה בעיקר אבל גם צפון אמריקה (ואולי גם דרום) מלאים בתמונות (כשעוד ניתן היה להעלות מהטלפון). היום אני בעיקר מבקר באתר אבל החלטתי לפתוח שירשור שבו אוכל לעדכן רשמים מהטיול המתוכנן שלנו שמתחיל בסופ"ש הקרוב. את זה עוד אפשר לעשות עם הטלפון. כמובן שמומחי וחובבי מונטבלאן מוזמנים להכניס כאן עצות ותובנות תוך כדי תנועה (אני מקווה) שאשמח לקרוא ולישם כשניתן.
-
בהנאה ובהצלחה
-
תהנו מאוד ומאחלת שיהיה מזג אויר נעים!!
-
לכמה ימים חילקתי את המסלול?
-
תודה לכול המברכים תומר, לא עשיתי תכנון דקדני ונראה שגם לא אעשה. בשלב זה אנחנו הולכים בשבת לטייל בADM קצת לספוג נופים. מכיוון שב12 לחודש יש לנו לילה ברפוג׳יו קומבאל עשינו תכנון lifo (לאחור) וכך שאת שלושת הימים הראשונים עד שם נלך ״לפי הספר״ לפחות בכאילו. אני אומר בכאילו כי בלילה של ה11 אנחנו ישנים במלון שאמור להיות מושלם בעיירה Bourg Saint-Maurice רק שהעיירה רחוקה 11 קמ מהשביל וקרוב לוודאי שנדלג את הקילומטרים האלו במונית כי אני חושב שהשטאלים כבר יסתיימו עד אז. לילה לפני אנחנו ישנים ״סטנדרטי״ בLes Contamines אבל במלון כפי שנישן כנראה בכל הלילות מעבר לקומבאל. יציאה סטנדרטית מלה זוש אבל אני מתכנן לתכמן ולקחת רכבל על הבוקר. אין לי מה להוכיח ואני רוצה להתחיל קל כדי שאולי נצליח להגיע גם לכבד. עברו חמש וחצי שנים מאז שאני ואשתי הלכנו טרק באורך דומה ולמרות שהלכנו המון מאז יש חשש מסויים. אני יוצא עם גיד אכילס קצת מעוצבב כבר חודשיים בעקבות ריצה שקצת הגזמתי בה אז מתחילים בקלות. הציוד הראשי: תרמילי אוספריי 40 ו36 ליטר. זוגות נעלי ריצת שבילים Altra Loan Peak בערב אולי ארשום את ייתר הציוד אבל האינטרנט מלא ברשימות כאלו ולא המצאתי כלום. אשתי המציאה זוג נעליים יפות לקורמאיור שהבטחתי לה כבר לפני שבועיים שאסחב ..
-
הקיץ זאת היתה הפעם הראשונה שצילמתי את הציוד שהכנסתי לתיק 35.... (וזה רק כדי לזכור מה ללהכניס ולשפר לשנה הבאה). חצי היום האחרון שלי בטרק הזה היתה חופפת לTMB בכיוון "הפוך" לTMBיסטים (מבונאטי לקורמאיור), מצד אחד בגלל המונבלאן שפתאום "התפוצץ" לי לפרצוף החלטתי ללכת אותו שנה הבאה, מצד שני ראיתי בעיניים למה נמנעתי ממנו עד עכשיו - כמויות של הולכים. היה לי קשה ללכת יותר מ5 דקות בלי שמטייל, או קבוצות של מטיילים, עוברים אותי...
-
תהנו!
https://www.youtube.com/watch?v=9djtIfeOrDU
-
@dregev03 תהנו!
מצפה לדיווחים מהשטח, עם תמונות כמובן, מאחלת מזג אויר ידידותי וצעידה נעימה!
-
תודה הילל ויונה שאמוני ממש ממש ממש יש לנו כרטיסים מחר לADM ב12:00 (הכי מוקדם שמצאנו). מזג אוויר אמור להיות מצויין מחר. נקווה שלא יהיו הפתעות. יציאה מתוכננת ליום ראשון
-
דרור תהנה !!! בעצמי עכשיו על ה GR5 (מאגם ג'נבה דרומה). שילוב של בקתות ואוהל ולכן כמעט לא זמינה... דיווח יגיע מתישהו

-
תודה ענבר. תהני לך שם. מקווה שלא חם לך יותר מידי…… היום עלינו לADM במזג אוויר די מושלם. טיול קצר לאגם הכחול והיפיפה והרבה התחרדנות בשמש במסעדה שבאמצע. יום הסתגלות והתמצאות יפיפה ומומלץ למי שיכול להקדיש עוד יום. יוצאים מחר לדרך. אמרתי כבר ששאמוני נהדרת?… אז אפילו עכשיו ברחוב הראשי צפוף. לא רוצה לחשוב מה קורה ביולי.
-
יום מדהים לגמרי. יוצאים בקרוב אחרי בוקר איטי. ניקח את הווריאנט הגבוה (״של ענבר״) אבל קצת נרמה בהתחלה עם הרכבל עד Bellevue
-
זאת לא רמאות, כל אחד ומה שנח לו
-
אז ככה. ניסינו לעלות לBellevue. ירדנו שם והרכבל היה סגור. הלכנו על הכביש כקילומטר ותפסנו רכבל Tet du petit Prarion. משם ירדנו איזה 300 מטר וטיפסנו איזה 200 לBellevue. הפסדנו שעה או קצת יותר מהתכנון המקורי שלנו והתחלנו בעצם בBellevue ב12 בצהריים. הגענו די עייפים או אפילו מאוד עייפים לLes Contamines ב6:45. עשינו הפסקה ארוכה בערך ב3 בצהריים בלה מיאג׳. יום יפה מאוד. היה חם אפילו ב״ווריאנט הגבוה״. השביל היה מלא באנשים. אומנם יום ראשון ונראה איך יראה השביל מחר אבל לא רוצה לחשוב מה קורה כאן ביולי. אז משכנו את עצמנו איכשהו למסעדה קרובה למלון וכמעט כמו בכל מקום בו התיישבנו עד היום ישבו שם 4 ישראלים צעירים מאיתנו בממוצע ב15 שנה. אמרתי לעצמי, טוב ארבעה גברים ושלושה נראו ממש חזקים בטח קטן עליהם. כשהם קמו והתנדנדו ללכת הבנתי שגם עליהם עבר יום יום. היו כמובן מקומיים ומקומיות שראינו רצים או הולכים במהירויות בילתי נתפסות. קשה לי לא לקנא. זוכר כמה קשה היה לי לפני 3 שנים לרדת מהרכבל העליון לקופות במירוץ החרמון. גם שם בירידה אנשים עפו ביחס אלי אבל היום ראיתי אנשים ובעיקר נשים ברמות ריצת שביל אחרים.
-
אז ככה. ניסינו לעלות לBellevue. ירדנו שם והרכבל היה סגור. הלכנו על הכביש כקילומטר ותפסנו רכבל Tet du petit Prarion. משם ירדנו איזה 300 מטר וטיפסנו איזה 200 לBellevue. הפסדנו שעה או קצת יותר מהתכנון המקורי שלנו והתחלנו בעצם בBellevue ב12 בצהריים. הגענו די עייפים או אפילו מאוד עייפים לLes Contamines ב6:45. עשינו הפסקה ארוכה בערך ב3 בצהריים בלה מיאג׳. יום יפה מאוד. היה חם אפילו ב״ווריאנט הגבוה״. השביל היה מלא באנשים. אומנם יום ראשון ונראה איך יראה השביל מחר אבל לא רוצה לחשוב מה קורה כאן ביולי. אז משכנו את עצמנו איכשהו למסעדה קרובה למלון וכמעט כמו בכל מקום בו התיישבנו עד היום ישבו שם 4 ישראלים צעירים מאיתנו בממוצע ב15 שנה. אמרתי לעצמי, טוב ארבעה גברים ושלושה נראו ממש חזקים בטח קטן עליהם. כשהם קמו והתנדנדו ללכת הבנתי שגם עליהם עבר יום יום. היו כמובן מקומיים ומקומיות שראינו רצים או הולכים במהירויות בילתי נתפסות. קשה לי לא לקנא. זוכר כמה קשה היה לי לפני 3 שנים לרדת מהרכבל העליון לקופות במירוץ החרמון. גם שם בירידה אנשים עפו ביחס אלי אבל היום ראיתי אנשים ובעיקר נשים ברמות ריצת שביל אחרים.
-
אני באמת תוהה למה זה ככה. האירופאים עושים יותר הליכות מגיל צעיר? מה ההסבר לכושר הזה שלהם?
-
@dregev03 מצטרפת לתחושת הקנאה באירופאים. יש לאמא שלי ולי חברה ילידת שטרסבורג. היא היתה נשואה לישראלי, וכשהייתי נערה וגרתי בסנטה מוניקה נהגתי לעשות בייביסיטר לשני הבנים שלה, וכך התיידדנו מאוד, וגם אמא שלי שהיתה מסיעה את הבנים שלה מביה"ס.
היא "חיה רעה" ותמיד היתה! עשתה טראקים מטורפים וגם סקי קרוס-קאנטרי כל חייה, בכל מקום בו גרה (שזה היה ישראל, לוס אנג'לס, ועכשיו פלאגסטאף אריזונה). הבן הגדול שלה מכור למירוצי איירון מן וכאלה, ובגיל 60+ היא עשתה איתו בריצה מסלולים ביוסמיטי. עכשיו היא כבר מתקרבת ל-80, ועושה הליכות של כמה ק"מ בגבעות המיוערות של פלגסטאף כל בוקר וכל ערב. זו תרבות שנולדים וגדלים לתוכה, ואכן מעוררת קנאה.
-
שמחת. אני משער שחלק מזה ״אבולוציוני״ אנשים כאלו הצליחו יותר טוב כנראה לרעות צאן …? אבל אין לי שום מידע קונקרטי. הם ממש נראים תת גזע של דקיקי גזרה חזקים וגם די ארוכים. גם אם ארעיב את עצמי לא אראה כמוהם בחיים. אני רצתי תמיד ולא רע ברמות הלא תחרותיות אבל לא יכול לדמיין את עצמי רץ כך בירידות כמו עז הרים. גם היום ראינו המון רצים כאלו. כאחד שאוהב ריצה יד בזה משהו נאצל בעיני. אנשים שקיבלו מתנה פיזית ומטפחים אותה. אם כבר גישה אבולוציונית אז אני חושב שהם יעלמו בתוך כמה דורות. הכל השערות אבל בדמיוני הם אנשים שפחות מתחתנים בימינו ופחות עושים ילדים.
-
היה היום יום מדהים. לא קל, די ארוך אבל שטוף שמש ופשוט מסלול יפה ומגוון. עברנו אשד מדהים ומפלים ואפרים ואגם מקסים מרחוק וקרחונים גבעות בכל מיני צבעים ותצורות ופסגות משוננות ועליות (1250 מטר) וירידות (800 מטר). 9 שעות. אשתי הייתה קצת חלשה כי לא אכלה כמו שצריך אתמול בלילה והיום בבוקר וכל מיני דברים שהיו לנו כמו חטיפי אנרגיה קצת פירות ושקדים ובוטנים פחות באו לה והיה לנו רק סנדוויץ אחד עבורה כי בנינו על לאכול בדרך מה שלא הסתייע. בקיצור מי שיודע שהוא נחלש מאוד בתת תזונה יומי חייב לצאת מוכן. שאפו לענבר שהיום הזה היה קל עבורה אבל עוד יותר על זה שישנה בקרוייקס דו בונהם. הרפוג׳יו שהכי מזכיר את נפאל שראיתי ביומיים האחרונים.
-
היה היום יום מדהים. לא קל, די ארוך אבל שטוף שמש ופשוט מסלול יפה ומגוון. עברנו אשד מדהים ומפלים ואפרים ואגם מקסים מרחוק וקרחונים גבעות בכל מיני צבעים ותצורות ופסגות משוננות ועליות (1250 מטר) וירידות (800 מטר). 9 שעות. אשתי הייתה קצת חלשה כי לא אכלה כמו שצריך אתמול בלילה והיום בבוקר וכל מיני דברים שהיו לנו כמו חטיפי אנרגיה קצת פירות ושקדים ובוטנים פחות באו לה והיה לנו רק סנדוויץ אחד עבורה כי בנינו על לאכול בדרך מה שלא הסתייע. בקיצור מי שיודע שהוא נחלש מאוד בתת תזונה יומי חייב לצאת מוכן. שאפו לענבר שהיום הזה היה קל עבורה אבל עוד יותר על זה שישנה בקרוייקס דו בונהם. הרפוג׳יו שהכי מזכיר את נפאל שראיתי ביומיים האחרונים.