ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יוון בספטמבר - התייעצות

פורום אירופה
    סלוניקי אתונה
    10
    41
    573
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונה וקשת
      יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

זוג בני 50 פלוס, התחלנו לחלום על יוון, ואני (המתכננת) קצת התבלבלתי מכל השפע ואשמח עזרה בהתמקדות ראשונית:

מה אנחנו רוצים?

• טיול בתחילת ספטמבר 2024, בין 7-9 ימים, עם רכב צמוד.
      • אנחנו חובבי טראקים, אבל הפעם מעדיפים טיולי יום - בטבע מרהיב (מפלים, נהרות, הרבה ירוק וכחול...), מיטיבי לכת.
      • רוצים גם לבקר בכפרים ציוריים, איפה שאפשר להכיר קצת את המקומיים ולהנות מארוחות אותנטיות.
      • ורוצים גם איזה יומיים-שלושה על חוף קסום עם חול לבן ומי טורקיז (זה מה שאני חולמת... משהו בסגנון חופי תאילנד, כי שמעתי שיש).
      • ואם אפשר להגיע גם לאתרים הידועים (מטאורה, אולימפוס..) זה יהיה נחמד, אבל לא בעדיפות ראשונה.

מה אנחנו לא רוצים?

• יותר מדי נסיעות
      • נסיעות בכבישים צרים מפותלים ומפחידים (זאת אומרת אפשר קצת, אבל ממש כמה שפחות).

אשמח, כאמור, אם תעזרו לי קצת להתמקד, מאיפה להתחיל לחפש?

תודה רבה.

עודד יונית יערי 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy2
        imeshy2 נערך לאחרונה על ידי imeshy2

כיף לראותך שוב.

האם הייתם ביוון עד כה?

אם אתם מחפשים מסלולים יפים למיטיבי לכת - אז יש שני איזורים מוצלחים בעיקר.

• הראשון- זגוריה. יש שלל מסלולים לא קשים ואחד ארוך יותר (14 ק"מ) של קניון ויקוס. לא קשה מדי אבל מאוד מרשים. בצומרקה לא הייתי, אבל התרשמתי שקצת פחות מרשימה בהיבטים אלו והכבישים פחות מוצלחים. 3 ימים בערך. מומלץ גם לבקר ביואנינה החמודה עד מאוד. אגב, אם אתם מעוניינים, יש כאן מסלול דו יומי עם לינת בקתה לאגם הדרקון (שהוא חלק ממסלול סובב זגוריה).

• האיזור השני - הוא סביבות האולימפוס. באיזור יש מספר מסלולים שניתן לעשות באפיקים קניוניים מרשימים עם בריכות ומפלים קטנים או גדולים קצת יותר. ואם אתם בעניין, אפשר לעשות מסלול ארוך של יומיים עם לינת בקתה בדרך לפסגת האולימפוס.

• ניתן לשלב את גם את מטאורה - ליום שלם (כולל לינה - לא הייתי אבל נראה שהמקום מואר יפה בלילה). וגם שם לשלב מסלולי הליכה ולא רק נסיעת תצפיות

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • יונה וקשת
          יונה וקשת @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 תודה!

האם היינו ביוון? עדיין לא😊

תודה על המללצותיך - אבדוק אותן!

אשמח לשמוע עוד, בעיקר על ההתמקדות הגיאוגרפית - הבנתי שהצפון ההררי הוא בעייתי מבחינת רצוננו להמעיט בנסיעות - האמנם?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • imeshy2
            imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

לא לגמרי מבין על הנושא של מיעוט הנסיעות.

מסלוניקי לזגוריה - זה בערך 3 שעות נסיעה. את זה עושים ביום אחד (אפשר לעשות גם עצירות בדרך). בימים של זגוריה עצמה, אין יותר מדי נסיעות ארוכות - לכל היותר 45 דקות בערך לכיוון. וניתן גם פחות.

נסיעה חזרה מזגוריה ליואנינה - בערך שעה נסיעה

נסיעה מיואנינה למטאורה - בערך שעה וחצי

נסיעה ממטאורה לליטוכורו (אולימפוס) - שעתיים

נסיעה מליטוכורו חזרה לסלוניקי - שעה. בין ליטוכורו לאתרים עצמם - כחצי שעה.

אתם תחליטו אם זה הרבה נסיעות.

• יונה וקשת
              יונה וקשת @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי יונה וקשת

@imeshy2 נשמע לי הגיוני מאוד! תודה, עזרת לי 🙂

בבדיקה בגוגל מאפס: המרחקים נראים ארוכים יותר משמעותית ממה שכתבת (למשל סלוניקי לזגוריה - 4 וחצי שעות לפי גוגל מאפס)...

אבל נניח שנלך על סיבוב כזה בכל זאת. איפה יש חוף שווה במסלול הזה?

imeshy2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • שמחת הפרטים הקטנים
                שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

לא לוותר על מטאורה!! מקום ממש ממש מיוחד!! וחוף קסום- פארגה, מקום קסום בעיירה קסומה

• imeshy2
                  imeshy2 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

איך ראית 4.5 שעות?

לאן כיוונת בזגוריה כדי לבדוק מרחקים?

יונה וקשת עודד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • יונה וקשת

@imeshy2 Zagory Greece

• יונה וקשת
                      יונה וקשת @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים תודה! יש גם חוף יפה בצד של סלוניקי? כדי לקצר מרחקי נסיעה...

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • שמחת הפרטים הקטנים

לא הייתי במקומות אחרים, אומרים שהחופים בחצי האי פליון זה משהו ממש מיוחד, לא חושבת שזה יותר קרוב מבחינת נסיעות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • pninit1234
                          pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

מצרפת טיולון זוגי קצר שלנו בספטמבר

https://community.lametayel.co.il/topic/162811/%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%9C%D7%96%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94-%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%96%D7%95%D7%92%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A1%D7%AA%D7%99%D7%95

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • pninit1234
                            pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

https://community.lametayel.co.il/topic/162811/%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%9C%D7%96%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94-%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%96%D7%95%D7%92%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A1%D7%AA%D7%99%D7%95

• שמחת הפרטים הקטנים

רק הערה- מבחינת זרימה בנהרות ספטמבר זה קצת פחות מוצלח, למשל למקום כגון pools of rogovo שנחשב מקום מאוד מומלץ, אין מה ללכת בספטמבר. כמובן שאם זו האופציה היחידה לא הייתי מוותרת. מסלול ממש יפה ומומלץ שעשינו הוא ירידה מהכפר ויקוס למעיינות הוידומאטיס בזגוריה, ירידה תלולה אבל מסלול לא ארוך ויפה של שעתיים וחצי הלוך חזור. ואם היסטוריה יהודית מעניינת אתכם, אל תוותרו על סיור קצר עם אלגרה שגרה ביואנינה, אישה אנרגטית שמספרת את סיפורה המרתק של יהדות יואנינה שנמחקה כמעט כליל. מה שכן, באמת ממש הסתבכנו בתכנון הטיול מבחינת נסיעות, רצינו להספיק לראות הרבה בשבעה ימים, ואכן היו לנו יותר קצת נסיעות ממה שאני אוהבת בדרך כלל, כי המרחקים לא קטנים. אבל היה טיול מקסים, לא הייתי מוותרת כמעט על שום דבר .

• יונה וקשת
                                יונה וקשת @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234 תודה רבה פנינית!

• יונה וקשת
                                  יונה וקשת @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים הערה חשובה, תודה שמחת.

שום דבר עוד לא סגור, אני רק בתחילת התהליך, אפילו עוד לא קוראת לזה "תכנון" הטיול אלא רק השלב שבין חלום ללימוד...

אז הכל פתוח.

תחילת ספטמבר נוח לנו מכיוון שמצד אחד זה עוד קיץ ואפשר להנות מהחוף, ומצד שני לא חם מדי כך שאפשר גם לעשות קצת מסלולים בטבע.

יולי-אוגוסט בעייתיים לי מבחינת עבודה וגם צפופים חמים ויקרים יותר.

מאי-יוני זו העונה המועדפת עלי לטיולים, אבל מאי 2024 כבר תפוס בטראק לקוטסוולדס😊

אז חשבתי על יוון בתחילת ספטמבר, אבל יכול להיות גם כל דבר אחר...

imeshy2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • imeshy2

@יונה-וקשת

איזה יופי...את הולכת לעשות את ה cotswalds way ?

הלכתי מקטעונים קצרצרים שלו פה ושם... והוא חמוד מאוד

ספרי קצת פרטים...

הזמנת?

כמה ימים?

למה בחרת אותו?

• יונה וקשת

@imeshy2 בשמחה איימשי! אך כדי לא לערבב שמחה בשמחה, אפתח פוסט נפרד לקוטסוולדס.

imeshy2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • imeshy2

@יונה-וקשת

ולגבי יוון והאולימפוס - שלחי לי את המייל שלך ואשלח אם הקבצים מהטיולים שלי (האולימפוס מתוכנן לקיץ הקרוב, בזגוריה הייתי לפני שנתיים)

• הצועד בנעליו
                                          הצועד בנעליו @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@יונה-וקשת

שני היורוסנט שלי מעבר למה שכבר המליצו.

קרוב לסלוניקי אני אהבתי את החופים של חלקידיקי הרבה יותר מאשר פיליון.

אנחנו התיישבנו במלון 3 כוכבים על חוף ים + טיילנו לחופים נוספים. יש גם מלונות הרבה יותר מפוארים.

מצד שני העדר הישראלי נוהר לפיליון.

תחליטו מה נראה לכם יותר.

בפיליון יש רכבת נופית משגעת, אם אתם בעניין של נוף הייתי במקומכם לוקח.

בזאגורי:

אנחנו עשינו ראפטינג עם החברה הזו

Rafting Voidomatis – Zagori | Trekking Hellas

היה מעולה.

לא מאתגר מידי, די משפחתי, הנופים מדהימים הציוד נקי חדש ותקין ואחלה מדריכים.

תכנסו לאתר שלהם, אתם יכולים לקבל שם עוד רעיונות לטראקים וגם לקחת כאלה מודרכים (+העברות)

לא ניסיתי אבל רשמתי לעצמי בחלקידיקי

2 Days Sea Kayak in Diaporos islands | Trekking Hellas

*אין לי שום זיקה או הנאה לחברה הזו, אני סתם לקוח מרוצה.

7-9 ימים הם לא הרבה זמן, נראה שטיסה לסלוניקי תחסוך לכם זמן ניכר ומרחקי נסיעה (כמו שביקשתם).

אם רוצים לשבת כמה ימים על חוף יפה, נניח להקדיש איזה יום לסלוניקי עצמה, עוד איזה טראק באולימפוס, עוד אתרים קרובים כמו אדסה, ואולי למשוך גם למטאורה לא נראה לי שנותר לכם זמן למשוך לזאגורי ויואנינה, תשארו מזרח/מרכז של צפון יוון.

היא מערב יוון ואז לטייל זאגורי יואנינה וחווית תאילנד בקורפו (עוברים במעבורת בין האי ליבשת, לא סיפור גדול) או לפקדה, בלפקדה אפילו מסתובבות סיניות לפוט מסאג'.

כדי לקצר (מאוד) בנסיעות ארוכות וטיסות ממליץ טיסות למערב יוון, הטוב ביותר open jaw, נניח לנחות בקורפו ולחזור מיואנינה (או ההיפך). אם אין ישירות ויש קונקשן סביר באתונה לטעמי גם עדיף על נסיעה ארוכה (מאוד) ויקרה, הטרמינל של אתונה נוח יחסית לקונקשנים.

הערה: הניסיון שלי באזור כבר בן כמה שנים אז כדאי מאוד לבדוק מה המצב נכון להיום

• עודד
                                            עודד @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי עודד

@יונה-וקשת

עשיתי 3 טיולים ביוון. באחד הדגש היה צפון מזרח בשני צפון מערב והשלישי הפלופונז. את הפלופונז הייתי מוריד

מבחינתכם כי לעשות טיול מקיף ללא טרקים ארוכים לקח לנו 11 יום ואין לכם את הזמן. מבין שתי האפשרויות האחרות

הייתי בוחר כמו קודמי את אזור הרי הזגוריה לטיולי הליכות. אפשר לשלב עם זה בהחלט את מטאורה ואולי מבחינת חוף ים

תיבחרו באזור הפיליון. לתייר אותו נטו ללא הליכות מרובות לקח לנו יום וחצי.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון