עזרה בתכנון טיול ביפן
-
שלום לכולם
אנחנו זוג פנסיונרים אשר טסו לא מעט לחופשות קצרות באירופה והשנה לאחר שיצאנו לפנסיה, החלטנו לעשות טיול משמעותי להכרת המזרח, סוג של טיול "לאחר צבא".
מכל המזרח, נבחרה יפן שעניינה אותנו יותר תרבותית.
אנחנו חשבנו על טיול לתקופה בין 14-16 יום.
אנו מבינים שזו אולי לא תקופה ארוכה ומבינים שלא נוכל להיות בכל המקומות האטרקטיביים במדינה.
אנו מרגישים שיהיה לנו קצת קשה להתרגל לקצב המקומי, למידת הדרכים להשתלב "בתנועה", אולי גם קשיי שפה ותרבות ומתכוונים לקחת הכל באיזי ולנסות להינות מהמסע.
אנו מבקשים עזרה בתכנון הטיול, אם אפשר להמליץ גם על מקומות.
בעיקרון אנו מעוניינים לפגוש את התרבות, הנופים, קניונים זה יהיה בסדר אבל לא כאתר מרכזי . ( אלא אם יש שם משהו מיוחד ).
אנחנו מתכוונים לנסוע אחרי החגים, החל מאמצע אוקטובר....אין תאריך סגור. נחיר הטיסה יכול גם לקבוע לנו.
בגלל משך הטיסה, איני יודע איך המושבים נראים במטוס כזה והאם יהיה לנו מספיק נוח במתלקת התיירים. אם מישהו יוכל לתת את הדעת גם בנושא זה,
תודה מראש לכל המגיבים/ות.
מקווה שלא חפרתי
מוטי לוי -
משך זמן של שבועיים וקצת יכול להספיק להתרשמות ראשונית מטוקיו, קיוטו, אולי גיחה להאקונה ואולי גם הירושימה ואוסקה. ממליצה בשלב ראשון לקרוא כאן באתר את מגוון הבלוגים כדי לקבל רעיונות ולהתרשם מה מעניין אתכם. בערים המרכזיות שציינתי ניתן להסתדר באופן סביר באנגלית, הן מאוד תיירותיות, אני מצאתי את יפן כמדינה מאוד נוחה לטיול. לגבי הקושי בטיסה ארוכה- זה מאוד אישי וגם תלוי נסיון. מה הטיסה הארוכה ביותר שטסתם? כמה קשה זה היה?
-
זה טיול "אחרי צבא"? פנסיונרים, קחו לכם יותר זמן, פרופוציונית למשך הטיסה ועלותה.
לגבי המסלול, מה שקרני אמרה. תקראו והרבה.
אם מחיר הטיסה הוא גורם, סביר שלא תטוסו אל על. ואז הטיסה נחתכת לשניים. מקטין את הבעיה, מאריך את הזמן ה"מבוזבז".
עוד סיבה להאריץ את הטיול
-
תודה לכם. לצערי, הבעיה העיקרית שלנו זה התקציב. מצד אחד, יודעים שזו תהיה הפעם היחידה שנבקר שם ומצד שני זה היה חלום רב השנים של שנינו לבקר במדינה המיוחדת הזו. האם המושבים במחלקת התיירים היא סבירה או שאצטרך לשדרג למחלקה יקרה יותר? טין לנו ניסיון בטיסה של יותר מ- 5 שעות. תודה
-
לגבי תנאי הטיסה:
החברה היחידה שטסה מבן גוריון ישירות ליפן (טוקיו נריטה) זו אל על.
אתה שואל על אל על או שאתם מתכוונים לטוס עם חברה אחרת ועם חניות ביניים?
לגבי העניין הכלכלי:
בטיול כזה יש הוצאה קבועה, גם בזמן וגם בכסף, שהיא מאוד משמעותית ולא תלויה בזמן הטיול והיא הטיסה.
מה שאומר שאתם תשלמו הרבה מאוד כסף על טיסה מאוד יקרה (במיוחד אם תשדרגו הושבה) לטיול קצר יחסית.
אני במקומכם (ואני לא במקומכם) הייתי כנראה דוחה קצת את הטיול (למשל לסאקורה של שנה הבאה), מוסיף את התקציב של איזשהו טיול של אירופה לטיול של יפן ומאריך את טיול יפן בהתאם
אתם תעשו כמובן מה שטוב ונכון לכם, אני פשוט רציתי להדגיש שיקול, במיוחד אם אתה מציין שלהערכתך תגיעו רק פעם אחת ליפן ואתם מעדיפים בקצב נינוח.
מחיר טיסה:
מחיר טיסה מאוד דינמי.
לפני שבועיים כרטיסי בייסיק באל על (הזולים ביותר שמצאתי) עלו 900$, תוספת מזוודה עוד 300$. רושם בנפרד כי זוגות רבים מסתפקים במזוודה אחת + טרולי + 2 תיקי גב (קטנים).
לפני חודש אותו כרטיס (בייסיק) עלה 1200$, היום עולה 1240$.
הפרש מאוד משמעותי, אם המגבלה היא כסף את מעקב ורכישת כרטיסים במועד הנכון (כשזול) ההפרש יכול לממן עוד כמה ימי טיול.
אם באות בחשבון טיסות עם חניות ביניים בכלל מדובר בפרויקט, כי אז לא חייבים לנחות ולהמריא באותה עיר ביפן ולקצרים בזמן זה יכול להיות יתרון משמעותי.
בקיצור מדובר בפרויקט לא קטן שאתם או סוכן טוב (אם תמצאו אחד כזה, נראה לי שנדיר יותר מחד קרן) תצטרכו להשקיע לא מעט עבודה כדי להשיג את העסקה המתאימה ביותר.
מה לראות ומה לוותר:
אתם כנראה תחוו הרגשה של קיצוץ בבשר החי ולכן נכון שאתם תחליטו על מה לותר לפי ההעדפות שלכם, הרבה פחות טוב שמישהו אחר יחליט בשבילכם לפי ההעדפות שלו.
אז תבדקו טיולים ארוכים יותר, גם של חודש, ותחליטו מה חייבים לראות ועל מה מוותרים
-
וואוו....תודה רבה
ממש לבטן
חחחחח
נראה שאצטרך להשקיע יותר חשיבה ותכנון ביחד עם אישתי ונקבל החלטות
ההוצאות באמת גדולות ביחד למשך הטיול
תודה לך
-
אם זה היה פורום תמיכה הייתי מגיב אחרת, אבל זהו פורום יעוץ.
מסכים שכדאי שתשקיעו מחשבה ותכנון, מחשבה ותכנון יוצרים טיול מוצלח יותר בהוצאות פחותות.
-
אני רוצה להקל במקצת מהחששות(מסגרת פורום ייעוץ ולא פורום תמיכה).
באופן מפתיע לנוכח הדעה הרווחת, ההוצאות ביפן גופא הן לא כמו שחושבים.
מלונות, למשל, אפשר למצוא בסכומים הפחותים ממאה דולר ללילה.
אוכל יכול להיות מאד זול בסדר גודל של עשרות דולרים בודדים ליום לזוג.
בשני סעיפים אלה אני לא מציע תנאי תרמילאים. כשתגיעו לשלב הזה אשמח ליעץ בפרטים.
לכן הטיסה תהייה המרכיב העיקרי בהוצאה.
אם תתמקדו במקומות הקלאסיים - טוקיו, קיוטו, הירושימה ותשתמשו ברכבות תוכלו לטייל בתקציב הוגן למדי.
לגבי הקושי בטיסה ארוכה - טסתי רבות (למזרח ולמערב) טיסות ארוכות, ישירות ולא ישירות, באלעל ולא באלעל.
היום אלעל מפעילה צי של 787 שהמושבים, גם המחלקת התיירים, נוחים למדי. לחלוטין לא צריך לשדרג למחלקת פרימיום או ביזנס.
אם אין בעיה גופנית מיוחדת, אני לא מוצא סיבה אובייקטיבית לחשוש מטיסות כאלה. אפשר לקום ולהתמתח, ללכת קצת ולעשות מתיחות
בירכתי המטוס. למרות השם אלעל מספקת שירות הוגן למדי. אפשר לטוס גם אמירייטס או קוריאן.
-
מכיוון שהתגובה אלי אז רק כמה נקודות:
אפשר לחסוך במחירי הטיסות.
מחירי הטיסות דינמיים ולכן טיימינג ההזמנה חשוב מאוד. הטיימינג קובע מאות דולרים (בשקלים זה יותר, אלפים
).ליפן בניגוד להרבה יעדים אחרים לדעתי לאל על יש יתרון גדול. טיסה ישירה, בשעות טובות, ובמטוסים סבירים. לדעתי שיקולים מאוד חשובים.
אז אם בוחרים על אל על יש עוד אופציות הוזלה, למשל:
אם זוג יכולים להסתדר עם שני טרולים, שני תיקי גב (קטנים) ומזוודה אחת (ולא חייבים שתיים), אפשר לפצל את הזמנת כרטיס הטיסה לשניים
להזמין כרטיס אחד lite וכרטיס שני classic, בטיסה ליפן זהו הפרש של עוד 200$, זו עלות הזמנת שני כרטיסים ללא מחשבה וצורך.
או למשל:
רוב האנשים בישראל משתמשים קבוע בכרטיסי אשראי לקניות שלהם, הכרטיסים צוברים נקודות,
ניתן להמיר את נקודות כרטיס האשראי לנקודות נוסע מתמיד באל על ואז לשלם איתן חלק מעלות כרטיסי הטיסה.
אצל כל אחד מדובר כמובן בסכום אחר אבל רבים יכולים לחסוך מאות דולרים.
אבל אין טעם להזמין כרטיסי טיסה כל עוד לא יודעים להעריך לפחות כללית את תוכנית הנסיעה ביפן, משך זמן הטיול, עונה וכו'.
עוד עלות גבוהה היא מחירי התחבורה, הזמנת כרטיס JR ושימוש נכון בו יכול לחסוך המון כסף.
אבל גם כאן, צריך לדעת מהי תוכנית הנסיעה.
לינה גם כן, במיוחד במקומות וזמנים מבוקשים כמו בסאקורה יהיה הבדל עצום בעלות ובאיכות בהזמנה מראש.
בקיצור לדעתי במיוחד ביפן ההבדל בין טיול לא מתוכנן לאותו טיול מתוכנן הוא הרבה אלפים של שקלים ולכן שווה להשקיע הרבה מאוד בתכנון.
ובתכנון פורום יעוץ יכול לתמוך - המון
-
אין טיול טוב בלי תכנון טוב ומוקדם.
ברור שטיסה ארוכת טווח יקרה, ועכשיו, כשאלעל שולטים בשמי הארץ ואין הרבה אלטרנטיבות המחירים נוסקים.
טסתי עכשיו לארה"ב במחיר הקרוב ל 50% יותר יקר (לפני שימוש בנקודות למיניהן) מפעמים קודמות כשיכולתי לברור אלטרנטיבות.
ולכן, מול ההוצאה עצמה ביםן, מחירי הטיסה הם חלק מאד גדול מההוצאה.