שאלות קונקשן בבוסטון
-
היות ונראה שאמריקן איירלינס מבטלים את הטיסה, בודקים טיסות חדשות באלעל. מדובר על טיסה מישראל לוושינגטון DC. אלעל מציעים טיסה שנראית טובה עם קונקשן בבוסטון.
הנחיתה בבוסטון בטרמינל E בשעה 5:45 ויש שתי טיסות אפשרויות מבוסטון לוושינגטון, ושתיהן דורשות מעבר טרמינל:
- דלתא, ממריאה מטרמינל A בשעה 7:30 (זמן קונקשן של 1:45)
- ג'טבלו, ממריאה מטרמינל C בשעה 8:00 (זמן קונקשן של 2:15)
במקרה של פספוס, שתי החברות מציעות הרבה טיסות נוספות לאורך היום (ג'טבלו כל שעה בערך, ודלתא כל שעה וחצי).
הנטייה שלי להעדיף את הטיסה של ג'טבלו (8 בבוקר) משתי סיבות – האחת – קונקשן פחות לחוץ (אבל עדיין לא גדול מאד) והשניה – הטרמינלים קרובים יותר למקרה שהולכים ברגל.
שאלות:
האם בכל מקרה את המזוודות מוסרים מיד לאחר המכס, כלומר בטרמינל הנחיתה ולא בטרמינל ההמראה?
האם זמני הקונקשן סבירים? או שגם הטיסה של 8 לחוצה מדי?
האם הטיסה המוקדמת יותר מספיק בטוחה? כי מרגיש לי לחוץ מדי.
למעט השיקול של זמן הקונקשן – יש סיבה מיוחדת להעדיף אחת משתי החברות (דלתא וג'טבלו)?
איך עוברים טרמינלים? ממה שהבנתי מטרמיל E ל-C יש 3 אפשרויות – ללכת ברגל בפנים, בחוץ, או באוטובוסים.
ברגל בפנים כלומר אחרי בטחון. זו הדרך המועדפת להליכה ברגל (מוגן ממזג אויר, רצפה חלקה לטרולי, הכי קצר). אבל אחרי טיסה בינלאומית ומעבר מכס נמצאים מחוץ לביטחון. האם אפשר לעבור בדיקות בטחון שוב בטרמינל E כדי ללכת בפנים לטרמינל C?
ללכת בחוץ –להבנתי מדובר על 100-200 מטר של הליכה בחוץ בין שתי הדלתות הכי קרובות של הטרמינלים, ומעט יותר אם יוצאים מהטרמינל הראשון ביציאה הלא נכונה (יכול לקרות בעייפות של אחרי טיסה). כמובן שמעבר לזה יש עוד כמה מאות מטרים של הליכה בתוך הטרמינלים. משהו מעניין?
אוטובוסים – להבנתי זה נגד כיוון השאטל. כלומר צריך לעשות עם השאטל סיבוב שכולל כמעט את כל השדה. גם עם התדירות גבוהה יחסית זה נראה די מיותר לא? אני מעריך את הסיבוב כולו (כולל המתנה לאוטבוס ב 20-30 דקות.
אם מדובר על טרמינל E (דלתא) זה כבר בוודאות אוטובוס (אין קישור פנימי והמרחק כבר רציני יותר)
-
אני לא הייתי מנסה את הקונקשן הקצר, גם 2:15 דורש לא מעט זריזות.
מציע שתבדוק מתי הקונקשן המאוחר יותר של דלתא ואם סביר להתמקד בו.
לטעמי הטרמינל של בוסטון שייך לפחות גרועים כשנמצאים בהמתנה.
אגב מה לגבי טיסה ל EWR והמשך ל DC ברכבת במקום לטוס לבוסטון?
-
מהניסיונות שלי עם ג'טבלו בשנתיים האחרונות, שהיו על הפנים, לא מתקרב יותר לחברה הזאת, פעם הייתה חברה טובה, בשנים האחרונות ממש ממש הידרדרה. אם חלילה מבטלת טיסה, אין לה למעשה אפשרויות אחרות, אתה עלול להיתקע בבוסטון
דלתא אחת הטובות בארה"ב ובמקרה של פספוס ימצאו לך פתרון, סביר להניח, בכל זאת אם אתה אומר שיש עוד טיסות אחרי כשעה וחצי, הייתי הולך על קונקשן של 3 שעות ולא של שעה וחצי
אני אישית לא הייתי חושב פעמיים, רק דלתא
-
מצטרף.
לאחרונה טסתי עם דלתא פעמיים טיסה פנימית בארה"ב ואכן השרות טוב מאד.
3:15 שעות קונקשין (לטיסה השניה של דלתא) בלוגן זה די והותר במעבר בין הטרמינלים. בסופו של דבר זה שדה קומפקטי
ויש מעבר ישיר מ E ל A (דרך בנין החניה) שלוקח כרבע שעה הליכה ואולי תספיק אפילו לטיסה המוקדמת יותר.
לטרמינל C זה אפילו יותר קרוב.
עכשיו הכל תלוי בניידות שלך מבחינת מזוודות. אבל גם בשאטל תצליח לעמוד בזמנים.
-
תודה לכם.
אומנם יש שפע טיסות של דלתא (וג'טבלו), אבל האתר של אלעל לא מציע אותן למכירה, ולהזמין דרך המוקד אצלם זה יקר יותר. אז בסוף הם הזמינו את הטיסה של ג'טבלו ב 8. מקווה שיהיה בסדר.
אני לא מוטרד מאיחורים בטיסה של אלעל. לרוב הטיסה הזו נוחתת הרבה לפני הזמן. ובגלל הסגירה הלילית של נתב"ג היא לא ממש יכולה לאחר. כך שאחור יהיה רק אם קרה משהו דרמטי, ואז זה לרוב לא אחור של שעה אלא כמה שעות טובות, ושום תוכנית לא מוכנה לזה.
היות וזה קונקשין (כלומר לא צריך צ'ק אין)זה רק שאלה של זמן עם הגירה מכס מחד ובדיקות בטחון מאידך. אני מקווה שמעל שעתיים יספיק. בסבירות גבוהה - יהיה גם זמן לארוחת בוקר קלה בשדה. בסבירות נמוכה - מספיקים עדיין.
הבעיה היא כמו שהוזכר שג'טבלו פחות אמינים. אם הם יאחרו בחצי שעה זה לא דרמטי (אל מול להזמין טיסה שמראש מאוחרת יותר). מבאס (בייחוד עם ממהרים להספיק אותה) אבל לא דרמטי. אם הם יבטלו את הטיסה זה לא נעים כמובן. אבל אפילו עם כמות הביטולים של ג'טבלו, סבירות של 98% שהטיסה לא תבוטל.
המטרה להספיק לטייל בוושינגטון עוד באותו יום. לדחות את הטיסה בעוד שעה אומר עוד קצת פחות זמן בעיר (שנסגרת מוקדם).
מקווה שיהיה בסדר.
יש לכם מידע על המעבר מטרמינל E ל-C?