Via di Francesco - איטליה
-
בשבילים ארוכים ״ממש״, המושג של ״יום אפס״ - מכוון יותר ליום בו נשארים לנוח במקום הלינה יום שלם (כלומר: 2 לילות באותו מקום), ופחות לדילוג בעקבות גשם. אף כי זה רק מינוח כמובן.
בגדול השביל מתחלק לאלו שמתכננים מראש ומזמינים מראש את הלינות - והקפצות הציוד במידה והשתמשו בשרות, ולאלו שלא מזמינים מראש (אלא יום-יומיים-שלושה קדימה כל פעם).
אנשים שמתכננים את הלינות מראש מייצרים ״ימי אפס״ מראש. כלומר: מזמינים 2 לינות מראש באותה נקודה. לרוב - זה יהיה במקום רב עניין (לדוגמה גוביו או אסיסי) או אחרי יום יחסית קשה.
אם אתה שייך לקבוצה הראשונה - יהיה קשה מאוד לשנות את התוכנית בעקבות יום של גשם. האופציה הריאלית היחידה תהיה : למצוא דרך לדלג למקום הלינה הבא בעזרת תחבורה ציבורית/מונית/הקפצה אחרת בתשלום. לפעמים זה קל - לפעמים ממש לא...
אם אתה שייך לקבוצה השנייה שמתכננת ברגע האחרון, קל יותר לעצור בגלל גשם. אבל גם זה - רק בתנאי שהתחזית דייקה או שלא הזמנתם מראש דווקא ליום הזה (למשל, מי שמזמין רק יום קדימה). צריך לקחת בחשבון, שתחזיות לא מדייקות כמה ימים קדימה! אפשר לסמוך על יום-יומיים קדימה.
3 טיפים שלי:
- במידה של יום של גשם משמעותי - אפשר לבדוק אפשרות של דילוג חלקי או מלא, אם אתם מחוייבים ״להתקדם״ למקום הלינה הבא. יש סיכוי טוב ב- VdF שזה יהיה אפשרי - אבל זה לא מובטח. גם דילוג חלקי ביום גשום - יקל על מי שקשה לו להתמודד עם גשם.
- לעקוב תמיד אחרי התחזיות ולהתעדכן כל הזמן - לרוב באביב לא מדובר ביום שלם של גשם. אם התחזית מורה גשם אחהצ - כדאי מאוד לצאת מוקדם ויתכן שתצליחו להגיע למקום הלינה לפני. לחלופין, אם גשום בבוקר אבל הגשם צפוי להחלש או להפסק מאוחר יותר, יתכן שיציאה מאוחרת תועיל. אבל אלו כאמור דיוקים של הרגע האחרון, לרוב תחזית של יומיים לפני לא תדייק ברמה כזו.
- לבחור עונה פחות גשומה. גם זה לא מבטיח כלום ... אבל יעזור לצמצם את ״הסיכון״ להרטב. (תפסלו למשל את נובמבר...).
וכמובן: תמיד לדאוג שהציוד יהיה יבש! זה יותר חשוב מאשר אתם עצמכם. כיסוי תרמיל נגד גשם הוא חובה. לשקול לשמור ציוד קריטי בזיפ-לוק בתוך התרמיל בנוסף (חוץ מדרכון וכו׳ - גם שיהיה סט בגדים יבש כולל גרביים כדי שתוכלו להחליף מיד במקום הלינה אם מגיעים רטובים). * מי שמקפיץ ציוד זה פחות רלוונטי אצלו.
סיכום שלי: מי שרוצה ללכת מסלולים ארוכים (רב יומיים) באירופה חייב לקחת בחשבון שיירטב!
-
אני לא מחפש ביטוח טוטאלי נגד כל אופציה של גשם, אבל כן להתחשב בתנאים. אם צפוי יום של ממטרים סוחפים - אז אני לא מתעקש באותו יום להיות בחוץ.
מבין שאני כנראה אירטב, אבל יש להירטב ויש להירטב.
אני לא רוצה לדלג על מקטעים כי אני אפסיד אותם, הרי מראש בחרתי לטייל בהם, לכן חשבתי להישאר במקום הלינה (שהוא לא אוהל) עוד יום,
לוקח בחשבון שאם נשארתי עוד יום משך הטיול יהיה בהתאם, גם כן עוד יום.
אני מבין שרלוונטי למי שמתכנן את מקומות הלינה מעט ימים קדימה, או שהזמנת מקום הלינה גמישה.
לא יודע אם המונח הנכון הוא יום אפס.
-
יום אפס הוא המונח המקובל , שוב בעיקר בצפון אמריקה. לא מכירה מונח מקביל באירופה.
לדעתי מה שאתה מתאר יהיה קשה מאוד למי שתיאם הקפצת תיקים. אבל צריך כמובן לבדוק איתם... אין לי נסיון עם הקפצת תיקים בכלל, אף כי פגשתי אנשים שהשתמשו בכל מיני שבילים שהלכתי.
מה שאתה מתאר - עצירה ליום במקום כלשהו באמצע השביל, בלי תכנון מוקדם, מסתדר לי רק עם מי שלא הזמין הכל מראש.
מנסיוני - זו אופציה שלא צריך לפסול. אני הסתדרתי מצויין מבלי להזמין מראש.
שוב, לא בטוחה עד כמה זה אפשרי עם הקפצת תיקים. כדאי לבדוק איתם.
אני חושבת שהטיפים שנתתי מצמצמים את הסיכון לזמן בחוץ בגשם משמעותי (אני מניחה שאינך מתכוון לטיפטוף). אבל כן, כמו שאמרת - אין ביטוח טוטאלי.