ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו אורלינס -ממפיס-נשוויל

פורום צפון אמריקה
    טנסי לואיזיאנה הרי הסמוקי
    4
    13
    118
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ornaadi1
      ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם
      אשמח לעזרה בתכנון טיול/מסלול בין 3 המקומות הנל בשבוע...
      22.10 נחיתה בצהריים בנ.א.
      24.9 נסיעה לכיוון ממפיס
      25.9 ממפיס
      26.9 נסיעה לכייון נשוויל
      27.9 בצהריים נסיעה לסמוקי
      28-30
      1.10 תחילת המסע הבייתה . המראה מאטלנטה
      מה עושים יום וחצי בניואורלינס?
      האם החלוקה הגיונית?
      אשמח ואודה לתובנות

dhz IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1 עברתי חלק מהמסלול שלך, אף כי לא נכנסתי ללואיזיאנה. סיכום הטיול שלי משנת 2024 מצוי בפורום פה. כוון התנועה שלי היה הפוך, מנשוויל לכוון דרום. ואחר כך עליה צפונה לממפיס ואז פניה מערבה לארקנסו.

באזור הטיול האחרון, מנשוויל ועד אטלנטה טיילתי בהזדמנויות קודמות ולא בטיול הזה.

המלצותי הן:

1. פניה צפונה מנשוויל לכוון קנטאקי ל- Bowling Green. יציאה משם לבקר ב- Mammoth Cave NP. אין דמי כניסה לפארק הלאומי הזה, אבל מהות הביקור היא לעשות סיור במערה. הסיור עולה כסף ויש להזמינו מראש. שני הסיורים העיקריים הם סיור בחלק הגדול של המערה, שהוא חלק יבש וללא תופעות נטיפים וזקיפים, וסיור באיזור במערה בו יש נטיפים וזקיפים. הכניסה למערה בכל אחד מהמקרים היא ממקום אחר, אבל היציאה לסיורים היא ממרכז המבקרים. מעבר למערה ניתן גם לעשות מסלולים רגליים בשטח הפארק, אבל ללא סיור במירה לא הייתי מגיע לפארק. בנוסף לכך, ב- Bowling Green יש מרכז של General Motors שמייצר את ה- Chevrolet Corvette. בעיר יש מוזיאון המוקדש למכונית זאת. יתכן והם גם מציעים היום סיורים במפעל. בזמן ביקורי במקום (והייתי בעיר זאת פעמיים), לא הציעו סיורים במפעל.
        2. מציע לחזור לכוון נשוויל ומשם להמשיך לכוון Knoxville. ליד Knoxville נמצאת Oak Ridge. באזור הזה מחלקת האנרגיה האמריקנית מייצרת דלק גרעיני. יש שם מוזאון המתמקד בנושא אנרגיה גרעינית. אזרחים אמריקנים יכולים גם לצאת לסיור במפעל. אני לא יכול לציין אטרקציות אחרות ב- Knoxville כי לא ביקרתי בהן. טיילתי לאורך הנהר. זה היה נחמד.
        3. מ- Knoxville מציע להמשיך ל- Gatlinburg כנקודת מוצא לפארק הלאומי Great Smokey Mountains. בצד של טנסי יש שתי ערים בהן ניתן ללון, Pigeon Forge ו- Gatlinburg. אני חושב ש- Gatlinburg עדיפה. זאת עיר תיירות מובהקת. הכל פתוח עד שעות מאוחרות (יחסית לערים קטנות בארה"ב) כולל מסעדות וחנויות. מלא אנשים ברחובות. הפתיעה אותי לטובה.
        4. רשמת 3 ימים לפארק הרי הסמוקי. זה זמן סביר אם הכוונה לעשות מסלולי הליכה. אם לא, זה יותר מדי זמן. בכל מקרה, אולי תרצו לבקר גם ב- Dollywood ב- Pigeon Forge וגם זה יקח זמן. לחליופין, אפשר לצאת בצד של צפון קרולינה ולנהוג במקטע הראשון של ה- Blue Ridge Parkway עד Ashville. בדרך אפשר להכנס לפארק המדינה הר מיטשל. זה ההר הגבוה ביותר בצפון קרולינה (אין דמי כניסה). מ- Ashville, הדרך חזרה לפארק תקח כשעה.
        5. אפשר גם ללון לילה אחד בצד של צפון קרולינה אם זה יהיה נוח יותר.
        6. מהפארק אני ממליץ להמשיך בטנסי לכוון דרום מערב לצ'אטנוגה. בעיר זאת אני בעיקר ממליץ על ביקור ב- Lookout Mountain. יש שם 3 אטרקציות: מערת נטיפים, פארק הסלעים Rock City ופארק לאומי בפסגת ההר. כל האטרקציות הללו בתשלום. הדבר היחיד שיש בפסגת ההר הוא אפשרות תצפית על האזור, לשיקולכם. מערת הנטיפים נחמדה אבל לא מדהימה. פארק הסלעים היה יותר יחודי, לדעתי.
        7. מצ'טנוגה להמשיך לאטלנטה. זה לא מרחק גדול מאד. כמה שעות נסיעה.
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ornaadi1
          ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה. על ההתייחסות המהירה. הרבה אינפרומציה. אני עדיין בתחילת התכנון. אחזור למה שכתבת. תודה רבה .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dregev03
            dregev03 נערך לאחרונה על ידי

דורון. עשית פעם רואד טריפ מטנסי (אואק רידג׳ או נאשוויל) לקולורדו?

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • IO.
              IO. @ornaadi1 נערך לאחרונה על ידי

@ornaadi1

לא הייתי באיזור אז לא יכולה לעזור מנסיון אישי. אבל נתקלתי בסרטון הישן הזה על ביקור בן יומיים ב- Great Smokey שיכול אולי עדיין לעניין אותך. יש לו גם סרטון על ממפיס וסרטון עתיק על נשוויל.

• dhz
                dhz @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 לא באותו טיול. עשיתי טיול שיצא משיקגו והגיע לנשוויל (ב- 2024) ועשיתי טיול משיקגו שהגיע עד ילוסטון וגם נגע בקולורדו בדרך חזרה (ב- 2023).

סיכומי שני הטיולים נמצאים בפורום:

טיול 2024

טיול 2023

אם אתה רוצה לעשות את הדרך הזאת יש הרבה מסלולים אפשריים. מסלול דרומי (טנסי, ארקנסו, אוקלהומה ועליה צפונה לקולוראדו מהקצה המערבי של אוקלהומה או דרך קנזס), כאן הכביש הראשי הוא I-40, אפשר מנשוויל לשבור צפונה לקנטאקי (Bowling Green ואחר כך לואיוויל) ולהמשיך משם מערבה על I-64 לסיינט לואיס, לעבור שם ל- I-70, ולחצות לרוחב את מיזורי ואת קנזס בואך לקולוראדו. כמובן שאפשר להמשיך צפונה גם ל- Iowa ולהמשיך משם מערבה על I-80 דרך Iowa ונברסקה ולעבור ל- I-76, כמדומני שנכנס לקולוראדו, או להמשיך עד שאיין ולרדת משם דרומה לדנבר.

גם I-90 אפשרי דרך דקוטה הדרומית, אם רוצים להגיע לגבעות השחורות לפני קולוראדו (ואז מצפון וויומינג נוסעים דרומה על I-25 לדנבר).

בקיצור, רבות הדרכים וצריך לבחור על פי המקומות שאתה רוצה לבקר. חלק מהאפשרויות מכוסות בשני הטיולים שקישורים אליהם הבאתי כאן. כמובן שהטיולים שלי לא הגיעו לכל נקודת עניין אפשרית במדינות האמצע. בכל זאת היתה מגבלת זמן על הטיול, וגם המדינות הללו (שלפעמים מכונות Fly over states) הן לא מגנטי התיירים הגדולים ביותר בארה"ב.

• dregev03

תודה דורון. אסתכל על שני הטיולים שלך. ג׳מיני מציע סכמטית מסלול צפוני ומסלול דרומי ונוטה להמליץ על הדרומי יותר.
                  כללית, הג׳מיני חושב שהנהיגה הזו שהיא מינימום 3 ימים אם רוצים קצת לנשום בדרך, היא דרך נפלאה לראות את ארצות הברית מהמישורים הגדולים ועד לרוקיז. אני חושב על סוף ספטמבר תחילת אוקטובר משהו כמו שבועיים.

• dhz
                    dhz @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 ראשית, לדעתי התקופה מצוינת למסע הזה. לגבי המסלולים, האם מדובר בשניים מאלו שאני הצעתי? או אחרים?

• dregev03

1. הנתיב הצפוני (עובר דרך I-64 ו-I-70 / I-80) הדרך: יוצאים מטנסי צפונה דרך קנטקי ואינדיאנה/אילינוי, וחצים את מיזורי או איווה ונברסקה. האופי הנופי: החלק המזרחי (קנטקי והגבעות של דרום אינדיאנה) ירוק וגבעוני מאוד. אבל ברגע שעוברים את סנט לואיס או נכנסים לאיווה/נברסקה, נכנסים ל"חגורת התירס". הנהיגה בנברסקה (על ה-I-80) או בקנזס (על ה-I-70) היא מהמונוטוניות ביותר בארה"ב – קו אופק ישר לחלוטין, טורבינות רוח ושדות אינסופיים במשך 8–9 שעות רצופות. היתרון בקולורדו: הנתיב הזה מביא אותך ישירות לרוקיז הצפוניים (אזור Estes Park ופארק הרוקי מאונטנז), שהם מרהיבים ועוצמתיים, עם פסגות מושלגות וקניוני גרניט.
                      • dregev03

1. הנתיב הדרומי (עובר דרך I-40 ו-I-35 / US-50) הדרך: נסיעה מערבה מטנסי דרך ממפיס, חציית ארקנסו ואוקלהומה, ועלייה לקולורדו דרך צפון טקסס או ניו מקסיקו. האופי הנופי: ארקנסו ירוקה ומיוערת (אזור הרי האוזארק יפה מאוד), אבל אוקלהומה וצפון טקסס הופכות ליבשות, צהובות ושטוחות מאוד (High Plains). זה נוף מערבונים קלאסי, פתוח וצחיח יותר מאשר הצפון הירקני, אבל עדיין שטוח מאוד בחלק התיכון שלו. היתרון בקולורדו: הנתיב הזה מכניס אותך לקולורדו מדרום-מזרח או דרום, מה שפותח בפניך את הרי הסן חואן (San Juan Mountains), אזור סילברטון, אווריי (Ouray) וכביש המיליון דולר. האזור הזה מציע נהיגה הררית, טכנית ומבודדת, שלדעת מטיילים רבים היא היפה והפראית ביותר במדינה, אפילו יותר מהצפון.
                        • dregev03

זה מה שנתן הג’מיני…

• dhz
                            dhz @dregev03 נערך לאחרונה על ידי dhz

@dregev03 מיזורי איננה שטוחה. במיוחד חלקה הדרומי. חציתי אותה על I-44 דוקא ממערב למזרח. לפחות חלק מהדרך היא בתוך או ליד הרי האוזארק. נסעתי גם במסלול הישר מקנזס סיטי מזרחה ב- 2023. הדרך באמת עוברת באיזור שטוח, עד כמה שאני זוכר. החלק ההררי הוא מדרומו. קנזס ונברסקה שטוחות. גם אייוה די שטוחה. העצירות התיירותיות שלי בקנזס היו מצומצמות. ביקרתי בספריה הנשיאותית של אייזנהאור ב- Abilene (על I-70), בטופיקה הבירה, ובמקום שהיה מכרה מלח (הסיור הוא תת קרקעי) ליד Hutchinson. כל המקומות בהם ביקרתי מצויים בסיכומי הטיולים. אזכיר רק שבנברסקה, באיזו ה- Panhandle במערב המדינה ביקרתי בטיול לפני שנים ב- Scott's Bluff ולידו ניתן לראות את ה- Chimney Rock, נקודת ציון חשובה לאורך ה- Oregon Trail. אני חושב שזה אחד מהסמלים של נברסקה.

לגבי המסלול הצפוני, ממערב נברסקה, אפשר להצפין לגבעות השחורות. אם טרם ביקרתי ויש לך זמן - ממליץ בחום לבקר שם. איזור מאד יפה. ביקרתי בו לאחרונה ב- 2023. ראה סיכום הטיול.

• dregev03

תודה דורון. אתעמק לקראת הנסיעה בספטמבר. יש לי כמה נסיעות אחרות לפני כן.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון