איסלנד - אהבה ממבט ראשון
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהיי מ. א. (מלך איסלנדי),
הקהל וגם המורה אמרו כבר את דברם- אתה כותב נפלא! גם קישון היה מתגאה בך, לו ידע...

אפשר כמה תמונות לפני השינה, כדי שיהיה לנו על מה לחלום???
נילי
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןיובל - אין כמו טורקי קטן או חצי בקבוק יין באוהל בסיומו של יום טרק. הרי לא ניתן להסביר את ההרגשה הזו למי שלא חווה אותה.התמכרות.
ובכל זאת -
כיף לדעת תמיד שאלונה תקבל את הסטיות שלי עד הסוף אפילו אם זה חוצה גבולות בדמות לינה באוהל . אלונה את נשארת פה עד הסווווףףף.הכל פה התחיל בגללך ושהאוהל שלי לא יהיה עילה לבריחה
ובכל זאת - אני ידוע ביכולת הביזרית שלי ל"התחפשות" ומצד שני נהנתן מטורף.
פריק של אוכל טוב ולינות מעניינות.גם באיסלנד הפיצול אישיות הלא ברור הזה עבד מצויין.פרטים בהמשך הסיפור .
רוית - בכל חור יש אתרי קרוואנים וניתן לעמוד איתם בכל מקום באיסלנד.
נילי - את חברה אמיתית ולכן קבלי תמונות המתאימות ליום שסופר.
ליל מנוחה וחלומות איסלנדים
מוטי.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןכמעט שכחתי
כבשה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי,
איזה כתיבה מרתקת!!! קבל
ותחזור לכאן בבקשה מהר 
נראה שאפילו הכבשים באיסלנד מיוחדות... ראיתי המון כבשים בעולם אך כזאת עדיין לא

רובי
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי - וולקאם חזרה!
כמה שבאה לי טוב עכשיו איסלנד שלך...

וללא ספק, איסלנד זו אהבה. אמיתית כזו, מהפופיק. בדיוק כמו אורה, ברור לי שעוד אחזור.
אל תחסוך במילים ובתמונות. פשוט תענוג.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןויתרתי על איסלנד השנה מהרבה סיבות. בדגש על המילה האחרונה. אבל לפחות אני נהנית מהאשכול שלך כהקדמה, אולי לשנה הבאה...
רבקה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהו, הנה גם ציירת לי כבשה. למרות שזה לא באמת כבשה, זה סוג של לברדור מעורב, נכון?
לידיעתך אני רושמת בפנקס את כל ה-"ועל כך יסופר בהמשך" שלך. אחר כך אבדוק אחד לאחד.
א"א, הקפה של הבוקר מזמן כבר לא היה נעים כל כך.
שיהיה יום נפלא!
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןרובי - תודה. האמת שאין שם כמעט דבר מאלו שאנחנו רגילים.
קטי - כדאי להקים אירגון נפגעי איסלנד. אולי מישהו יחוס עלינו ויישלח את החברים פעם בשנה להרפייה קבוצתית.
רבקה - לאור האמור לעיל תשקלי היטב אם כדאי לך להכנס לבוץ הזה.
אלונה - שלחתי גם נסיך אבל יצא לי נמוך , קירח,שמנמן ועם משקפיים. סחתיין על קפה בוקר ב 11:00.
האור ב 7:00 בבוקר והאדרנלין הגבוה מאז הגעתנו אמש גורמים לנו ליקיצה מוקדמת.
מניעים שחור "נחלה" ושמרים קינמון שקנינו בערב מרמי לוי האיסלנדי,אורזים בית ומיטות לרכב ויוצאים לכיוון אתר הפרלמנט הראשון בעולם, ת'ינגוואטליר.
על הדרך המפל הראשון אליו עולים בגיל וצהלה , יפה בטח יפה רק לא קולטים עדיין שזה קטן מיני רבים וטובים . בלגונות דייגים ששנתם נדדה ואנחנו מתארגנים לארוחת בוקר ראשונה.איזו שלווה , אי אפשר לתאר. על דשא שולחן אל מול הלגונות, ברווזים בכל פינה ,שיחרור קריאת "מה רבו"....ופתיחת הציידנית . ......השם ישמור סירחון המחץ. הגבינות ביאושים שהבאנו מפריז שיחררו לחץ. איזה פסטורליות...... ברווזים מתים בכל פינה , הכרזה על איסלד כדיקטטורה ותיכף אלינו כפרסונה נון גרטה.
בדיוק מגיעים כמה אוטובוסים עם קבוצות תיירים ואנחנו מזדרזים לארוז מטלטלינו , לסיים אשכבה לגבינותינו, מזדהים כיורדי ים יוונים ( בכדי לא להכפיש אומה שלמה שגם כך מצבה לא משהו ) וממשיכים לעבר התופעה הביזארית הבאה .....גייזרים.
האמת, יפה.ראיתי כבר כאלה בנקורו (קנייה) וציפיתי לקצת יותר מקרקע שנראית כל רגע כעומדת להתפוצץ (וגם מבצעת בתדירות גבוהה) אבל בסילון הראשון גם אני השמעתי קול משונה.
מפה הדרך למפל גולפוס קצרה. על הכביש הראשי 10 דק' עד החנייה
או......פה זה כבר שונה. מיני ניאגרה מדהים שמאלץ אותנו לשלוף פק"ל ולהוכיח לגויים שאין על הקפה בישראל.
נסיעה קצרה בדרך קיולור ( 5 שעות חוצה את איסלנד מדרום לצפון) שביל עפר בנוף שמיימי בין 2 קרחונים ונהרות אין ספור (או שאולי אותו אחד שמתפתל) ושחיית התרעננות באתר הגיאותרמי קווראווטליר מביאה אותנו מותשים ומאושרים למקום הלינה שלנו מעט מעל אקרויירי בירת הצפון. bjarnargerdi guesthouse
הוזמן מבעוד מועד מבוקינג 65 יורו לחדר מדהים. כל המבנה יפיפה עם מקלחות ושירותים משותפים ומטבח מאובזר עד הפרט הקטן ביותר. הכל נקי ומצוחצח ביותר. סיומת סוף ליום הטיול הראשון .
למראה השקיעה ולמגע שמיכת האווזים (ונחירותיי הרמות) נרדמה הנערה.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשון -
קצת קריאות בינייםמוטי,
כמה אני מזדהה עם המסורת של לשלוף פינג'אן בכל חור. ככה בדיוק טיילנו (למעט הרכב...) והקולמן שלנו היה שחקן ראשי בהצגה.
סטרוקור חביב ועצבני, לעומת עמיתו גייזר העצלן. אנחנו אהבנו אותו, ובכלל את כל האיזור המבעבע שם...
אני מתפעלת מהשמיים הכחולים שתפסתם. זוכרת את איסלנד אפרורית וגשומה רוב הזמן. דבר שהעיק עלינו לא מעט, אם כי לא הפחית מיופיה!
אורה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןתמונות מדרך קיולור ( למעט הסוס לאלונה)
תהנו
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןעוד קיולור.....עד שיימאס לכם
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןעוד מדרך קיולור (האתר הגיאוטרמי), המשך הדרך לאקרויירי (ירוק) ומבט על מקום הלינה.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןא"א
קודם כל שמחתי לקרוא שהשתדרגת מאוהל לשירותים משותפים במסדרון.
תודה על הסוסים, הג'ינג'י ממש מזכיר את הגולדן שלי.
הנופים האלה מטורפים ומשכרים לגמרי. לא מבינה בשביל מה הם צריכים אלכוהול. אבל בעיקר לא מבינה איך הצלחת לחזור משם. אני הייתי נשארת.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןברוך הבאה- גםאני פה, נחנקת עם הריר, הפסקתי לעבוד, - פשוט חלום של מקום, חלום של ביצוע, תכנון, אביזרים, אההההח.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהיי לילייה טוב שבאת, כבר חשבתי שאני לבד פה.יש חיים לפני איסלנד ויש אחרי איסלנד .בהחלט לא אותו הדבר.
אלונה - למה את חושבת שחזרתי ??? אני לגמרי שם.
איזה בוקר......
מקלחת מרעננת בריח ביצים רקובות (המים מגיעים היישר מהנביעה הקרובה)
חביתות עם בצל בטעם בצל
שיחה מרתקת עם המפעילה של המקום (שוטרת במקצועה ) שבאה לעזור לחברתה (הבעלים).
הידעתם ????
באיסלנד אחוז המתאבדים הגבוה בעולם המערבי. הסיבה היא כנראה החושך המדכא במשך כ 8 חודשים שאינו מאפשר למח להפריש את חומר השמחה.
שמות המשפחה באיסלנד זהים לשם הפרטי של האב. למשל : לבני דור יקראו באיסלנד דור מוטי.מסכן....
אין כמעט גניבות באיסלנד או מעשי אלימות אחרים. טוב לא חוכמה...גם אין אנשים.
ולידיעה הבאה להרחיק ילדים מהמסכים וכן אנשים עם בעיות לב :
המשטרה האיסלנדית מתמודדת עם בעיות קשות ביותר.ממש תיקים באפילה.פעם השוטרת חיפשה כבשה שהלכה לאיבוד. חיפשה ולא מצאה.וזה אמיתי.
לטעמי רק על ההחלטה לצאת ולחפש מגיע לה להדליק משואה ביום העצמאות האיסלנדי.
נפרדנו מהמקום בהתרגשות ובהחלטה להנחיל את מורשתה האמיצה של השוטרת לדורות הבאים.
ביציאה מתחנת הדלק הבחנו ב 4 רכבים ממודל אנו באנו נוסעים זה אחרי זה.מעקב אחריהם של כ 25 דק' הוביל אותנו למתחם עם חנות ומוסך ענק בו עשרות רבות של מכוניות עתיקות משופצות. המקום הוא שריטה של איש לא מבוגר על כסא גלגלים, הנראה קצת כאילו יצא מהסגות המקומיות. חביב ביותר לחובבי הג'אנר.
חולפים על פני העיירה הוסוויק כאשר לאורך כל הדרך, כל פינה, הנופים מדהימים .
נוחתים בקניון הפרסה (אסברג'י) תוך הליכה קצרה לאגמון מחליטים לא לעשות שם את המסלול שתכננו היות ולטעמנו המקום היפה לא מצריך גם מבט מעל וגם בגלל שהיה שם ספסל אחד מדהים בתוך הפרסה שנורא היה זקוק לריח הקפה שלנו.נשכבנו שעה על העשב והתחרדנו בשמש.
חצי שעה נסיעה משם מפל דטיפוס. הדרך אליו יפיפיה. שביל עפר עם שלוגיות משני צדדיו והמפל, או המפל, מדהים. בתוך ואדי עם סלעיי ענק שחורים, בין קרחונים , שוצף.מה רבו..........
זה מעניין איך אין באיסלנד שום דבר החוסם הגעה עד לראש המפל , עד המים . כל אחד אחראי לעצמו ולמעשיו. חומר למחשבה למדינתנו המגודרת .
מחליקים בשלג על שקיות ניילון כמו שני ירושלמים טיפוסיים ביום שלג נדיר בגן סאקר ומרוצים עד בלי סוף.
חוזרים להוסוויק ומחפשים מקום לינה לא לפני שבודקים ומאשרים יציאה להפלגת ליוויתנים ב 8:30 למחרת.
החיפוש מצדיק את עצמו בדמות גסטאהוס מעולה הקרוב מאוד למלון וגם שייך לו, 64 יורו כולל ארוחת בוקר.
שוב מקלחת בריח ביצים ישתבך שמו ויוצאים למרכז "העיר" לאכול משהו לא לפני שמסרבים בנימוס לציחקוקי הזוג הגרמני המבושם היושב בסלון המשותף.
מוסיקה רועשת מאחת המרפסות גורמת לי להראות לנערה שגם קשישים יודעים לפזז מה שלא נעלם מעיניהן של עלמות החן בלבוש המנומר ( בחיי , חבל שלא צילמתי) שמצדם מיהרו להזמיננו לסעודת השבת ערב. למזלי הנערה בתפקיד המבוגר האחראי מנעה מאיתנו את התענוג .
קצת על תפיסת המיניות האיסלנדית בהמשך.( אלונה תרשמי).
המסעדות בנמל הקטן נסגרו ב 21:30 כך שכל שנותר לנו הוא להכנס לאוהל גדול כשבתפריט סנדוויצי'ם ( שאין לי מושג ממה עשויים אבל בכל איסלנד הם משובחים) ואלכוהול.
בירות ויין טוב ושיחה עירנית ומצחיקה עם חבורת איסלנדיים נחמדים חתמו עוד יום מרתק במדינה המטריפה הזו.
מהמשך:
איפה הליוויתן ??
אגם מיווטאן.
הר הגעש הממש לא כבויי, קרפלה.
הבריכות הגיאוטרמיות והטרמפיסטים.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןומי שממש ירצה להגיע למוסך - הפרטים אצלי.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשון