איסלנד - אהבה ממבט ראשון
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהעניין עם השמות קצת פחות גרוע... מכיוון שבין שם הילד לבין שם האב נוסף התואר "בן" או "בת". ולצורך ההמחשה - דור בן מוטי. נכון נשמע יותר טוב?
מה שמאד בעייתי בעניין השמות באיסלנד, הוא שכל שם שניתן לילד שנולד חייב להבחר מתוך רשימת השמות המוכרים על ידי המדינה, ולא ניתן להעניק שם שאינו נמצא בה. במידה ובכל זאת הורים מתעקשים על שם שאינו נמצא ברשימה זו, הם צריכים לפנות ולקבל על כך אישור מיוחד. 99% מהמקרים לא מקבלים את האישור המיוחל.למה? ככה!
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןאורה - תודה על התוספת המעניינת הזו.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשון -
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןאחרונות להיום וסליחה מראש על ההצפה.
כל התמונות מהדרך חזרה בשעת ערב מאוחרת לכיוון הוסוויק.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי - אני מה זה אוהבת את הבוץ האיסלנדי שלך.....
תודה על שעה של נחת
רבקה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשון8 חודשי חושך בשנה? גן עדן פולני.
גם ברוסיה הסובייטית הייתה רשימת שמות ורק בעזרת שוחד אפשר היה לקרוא לילדה אלונה למשל. להורים שלי לא היה, אז קראו לי, בעצם זה לא שייך לאיסלנד בכלל.
א"א, אני לא אסלח לך בחיים אם תהיה כאן תמונה של לוויתן. כי יש גבול ליכולת הספיגה שלי.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי, תמשיך להציף בתמונות המרהיבות האלה, וכמובן, בסיפורים המדליקים שלך.
גם 8 חודשי חושך וגם שמות כל כך ארוכים וקשים? זה בדיוק פולניה, כמו שאלונה אמרה

מירה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי,
הנה הסיפור של גיא , שמתאר את ההתמודדות עם מנגנוני הבירוקרטיה האיסלנדיים. הוא מספר יפה (כהרגלו) איך בחרו הוא ובת הזוג שלו שם לבת שנולדה להם. אם תקרא את הפוסט שלו בתשומת לב, תגלה איזה שם הוא הצליח להכניס לרשימת השמות של איסלנד
...אורה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןיפה אורה!!!!!
והנה עוד סיבה לנסוע לאיסלנד - כדי להרגיש בבית....
רבקה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי,
אחרי כמה נסיונות נפל נראה לי שהפעם זה מצליח והתגובה נרשמת

במילה אחת: מדהים!!!
בשתי מילים: אין מילים......
כמה יופי בתמונות שלך, איזה כיף של יעד וטיול..... אני מוריקה מקנאה ומקללת את עצמי על כל הפעמים שחשבתי להגיע לשם מסקוטלנד (ועוד בטיסה ישירה מגלזגו!) וביטלתי.
פשוט כיף. תודה.
נעה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןוואוו!!! מוטי מדהים!!! איך רק עכשיו גיליתי את השרשור?
אני עכשיו עוקב בשקיקה.
הכתיבה שלך מרתקת וסוחפת שלא לדבר על התמונות המרהיבות. אתה בטוח שזה אמיתי? לא פוטושופ??? -
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי
תמונות מרהיבות כאלה מספיק לפרסם ללא מילים.
אתה הגדלת לעשות ושילבת תאורים כמו שרק אתה יכול לכתוב.
תודה על אשכול מענג במיוחד !
Applause

יעל
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמירה , רבקה ויעל - שמח מאוד שאתן איתי. אשתדל ליהיות ראויי למחמאות שלכן.
אלון - לונג טיים..... כמו בתמונות,גם שם, כשעומדים מול הנופים ,יש תחושה של לא אמיתי.
נעה - תודה שבאת. דווקא את שכל כך קרובה לשם ????? לא תתאכזבי.
אורה - לא יאומן!!! ילדה על שמך באיסלנד. נצר למשפחה ויקינגית ידועה.
אלונה - אז מה ???? לא מתאים ליוויתנים ? טוב נוותר.
ארוחת בוקר נחמדה במסעדת המלון ורצים לנמל.
קונים כרטיס לשייט (56 יורו לאחד ל 3 שעות) ורצים לספינה אך הספינה כבר הרימה עוגן והתרחקה כמה מטרים ממשטח הכניסה. אחד מאנשי הצוות מצליח לקלוט את פרצופינו המתחננים ומחזיר את הספינה בכדי שנעלה.כמובן שהספינה לא הוצמדה היטב למשטח ונאלצנו לבצע פלייה ושפגט עם נחיתה בבורג בכדי לעלות לסיפון.מזל שהנערה עודנה נערה ואני קשיש חלוד במצב סביר אחרת היינו הופכים חיש קל טרף לדגים.
הים שקט יחסית ושמש נפלאה זורחת.אפילו החרמוניות המחולקות בספינה אינן נחוצות.
מה נשאר ??? קצת ליוויתנים למצברוח ונסגור סיפור.
לא יכול לתאר את ההתרגשות למראה הייצור הענק הזה מבצע פעלולים ליד הספינה. יכולת הצילום הייתה קצת קשה היות והליוויתן מגיח כל פעם מצד אחר של הספינה לזמן קצר .
המון דולפינים שוחים סביב הספינה ומבצעים פעלולים , אח..... איזה עולם נפלא.
שיכוריי ניצחון ירדנו מהספינה, ארזנו מטלטלינו ושמנו פעמינו לכיוון אגם מאיווטן.
פותחים את דלת הרכב ומקבלים לפנים מכת יבחושים דוחה ביותר. אם לא היה לי זיכרון של יבחוש והייתי זוכר את שקראתי לא הייתי מופתע כלכך שכן שמו של האגם תואם את המצב. אגם היבחושים. אלא מגיעים מיד עם קרן שמש ראשונה ועוזבים לעולם לא.
לא שמחים לידיעה כי הכביש לאסקייה סגור לתנועת כל סוגי הרכב כולל סופרגי'פ והתוכניות למחר משתנות אך יחד עם זאת ידענו כי נאלץ לוותר על דברים מסויימים בשל המהפכה הצרפתית שגזלה מאיתנו יומיים באיסלנד ושמחנו שזה מונע מאיתנו את ההתלבטות הקשה . כל הזמן אמרנו לעצמנו שנזרום ונראה העיקר שבסוף נשאיר 4 ימים לטרק והנה עזרה ממקום בלתי צפויי, כאמור, "צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים"...
מאתרים מהר מאוד את המסעדה לערב והאכסנייה בה נלון ( שניהם קרובים מאוד לצומת הראשית ליד הסופר) ועולים כמה דקות ברכב. מדלגים על אתר הביצים הסרוחות התורן קוורארונד אותו הבטחנו לעצמנו להתעללות עצמית בבוקר המחרת.מחנים בקרפלה ומשביעים קיבתנו בלחמניה עם נקנקיה מקומית די דוחה אבל לא משהו שקפה נחלה טוב לא יכול להעביר..... מיד עם רתיחתו מזהים ישראלים ראשונים לטיול זה שנמשכים לפינג'אן בכוח מאגי ממש.
גם הם קורצים זה לזו לשמע הידיעה המרעישה כי הנערה לצידי היא בת אחותי או במילים אחרות אני הדוד שלה.
בטח ברח מהבית עם מוצי'לה והשאיר שתחייה אומללה על גוזליה.
הקרפלה הוא שמם של הר געש ואיזור מכתש. עד היום התפרץ ההר 29 פעמים ואני מזרז את הנערה לתחילת המסלול בכדי להספיק ולסיימו טרם ההתפרצות הבאה.
אין דברים כאלה חברים. חלק מהמקום עדיין קבור בשלג כולל משטחי ההליכה אבל סלעיי פחם רותחים כאלה לא ראיתי מימי , מראה של כוכב אחר.
לא זוכר בדיוק את מחיר הכניסה למרחצאות מיוואטן אבל העלות היא שולית והמקום מתוקתק ברמות כולל אפילו מכשיר ייבוש לבגד הים במקלחות , לוקרים , תענוג.
כשאנחנו מזהים 2 פרצופים שובבים עושים תעלולים במים ברור לנו כבר שאיננו הישראלים היחידים במקום.
2 חברה חמודים אחרי צבא שעושים טיול טרמפים של חודש באיסלנד. השיחה הסתיימה בהבטחה שנאסוף את שני הליצנים בבוקר מהצומת ליעד הבא שלנו .
אנחנו ממהרים למסעדה המעולה בה יושבים ורואים כיצד חולבים את הפרות מה שלא מוריד כהוא זה מהטעם השמימי של צלעות הטלה שהוגשו לנו.סה"כ ארוחה מצויינת כולל בירה 250 ש"ח לזוג.
שמחים ושבעים מניחים ראשינו על מיטה בגסטאוס בתוך השק"ש (ככה זה אצל קמצנים בכדי לא לשלם 30 יורו נוספים על מצעים) ולא מניחים לשמש הקופחת ב 12:00 בלילה להפריע למנוחתינו.
בפרק הבא:
צילומים לחתונה
יום העצמאות האיסלנדי
פיורד מזרחי סוף הדרך (וגם סוף הדלק)
עיירה הזוייה
בעל גסטהאוס שיצא מן הקבר
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהיי מלך איסלנדי,
אתה הגדול מכולם! (אבל לא מכולן-עדיין יש לנו את אלונה...)
כול פרק- תענוג צרוף!
את השאר אקרא כבר באוסטריה, ותודה לאלוהי האינטרנט!
גם רחל תשוב בקרוב, ואיסלנד לא תרד מן הכותרות של הפורום.
מה יהיה ברומניה? לא נראה לי שיש כעת מדינה אירופאית, שיכולה להעניק לך חוויות ברמה של איסלנד.
נילי
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןלהנשים את אלונה......
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהיי נילי,
למה מלח על הפצעים ??? נראה לי שאשוב פגוע נפש מהטיול הקרוב ברומניה.
איך את עוד לא הגעת לאיסלנד אחרי בתך זה ממש לא ברור.
להכניס את המלכה הבלתי מעורערת באותה נשימה ...... בטח רגע של חולשה.
בריאות ואושר ונסיעה טובה.
מוטי.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןוואוו מוטי, מה זה היופי הזה?
קשה לי לתאר במילים את התחושות למראית התמונות הנהדרות. אני נפעמת כאן ונהנית לקרוא את סיפור הטיול.
אז אמנם תפסתי את המקום האחרון שנשאר בשורה האחרונה, אבל אני כאן ולא זזה עד שתסיים.

-
איסלנד - אהבה ממבט ראשון