בייג'ינג - איפה מתחילים?
-
יפה אמרתתודה על ההסברים. אני צריך לנסות את זה פעם בעצמי. המכבסה בקיבוץ מקצרת את החיים של כל בגד בכמה שנים...
איך מזהים עם בגד איכותי? שאלה טובה. אין לי תשובה לזה. הבגדים שאשתי קנתה לי שם שרדו בכבוד עד היום - ארבע שנים מאוחר יותר. חלק גדול מהבגדים שקניתי לעצמי כבר אינם איתנו. אז אולי אני לא האדם הנכון לשאול.

-
אני יכול רק לנחשהי,
בתור אחד שמודע למחירים - תראה את המחירים והאיכות ותחליט

בגדים לא קניתי שם בכלל.
צעצועים לילדים - יש מציאות יפות וזולות, ובינינו, הרבה דברים גם כשקונים בארץ מיוצרים בסין. מסוק עם שלט, למשל, אתה יכול למצוא ממש בזול. לפעמים זה יתקלקל מהר, ולפעמים יחזיק מעמד שנתיים. צריך לקחת את זה בחשבון.
אנחנו השתדלנו להביא מתנות שגם קשורות לסין, כמו למשל מקלות אכילה לילדים עם אנגרי בירדס...
ובעניין הכסף - הייתי לוקחת כמה שנראה לי שאצטרך, כולל המתנות. להוציא שם יהיה יותר יקר. אז נכון, אתה לא ממש יודע כמה תצטרך, אבל תשאוף לזה שתצטרך להוציא שם פעם אחת (להשלמות) ולא יותר.
-
יפה אמרתהיי 'אנשיםטובים' -
שמח שהתפתח פה שירשור מלא באינפורמציה למרות שמדובר רק בכמה שעות פה ושם בשעות הערב.
אני מתחבר למה שאתה אומר לגבי מותגים, לא בהכרח בגלל השם אלא בגלל האיכות.
לגבי הקניות בבייג'ין - מעתיק את תשובתו של חתול רובוט (כי הוא ענה לפניי ובצורה מדוייקת) -
"
בעניין הקניות - קודם כול, אנשים אוהבים לקנות. וחוויית הקניות עצמה יכולה להיות נחמדה [מיקוח קשה אבל כזה שמתבצע ברוח טובה ונעימה מאוד, ויכול להיות גם מצחיק למדי]. שנית, אמנם אין מה להשוות עם ארה"ב, אבל בהחלט יש מציאות, ופריטי לבוש יפים מאוד, או באיכות טובה מאוד. עד היום הארון שלי מכיל לא מעט חולצות פולו, חולצות מכופתרות, תחתוני בוקסר ומכנסי מטיילים שקניתי בסין. ובשביל אלה שמעוניינים במותגים - בין כל הסמרטוטים אפשר למצוא גם זיופים איכותיים מאוד, שקשה להבדיל בינם לבין המקור."
שאלת לגבי דוגמאות למחירים -
נעלי נייק, מזויפות אך באיכות טובה 80 ש"ח.
יש לי אותן שנתיים ועדיין נראות חדשות, אני מאמן כושר ומתעסק גם באומנויות לחימה, אז משתמש בהן המון.מכנסי טיולים של lowe alpine - 30 ש"ח
מעיל שלג 2 שכבות (שכבה פנימית פליס מתפרק) קולומביה - 50 ש"ח (!!)
סט של 20 זוגות גרביים - 12 ש"ח.
נעלי ריצה של סלומון (הצבעוניות שכולם הולכים איתן..) - 90 ש"ח.
ועוד ועוד..
מה שכן, צריך להתמקח. אבל זה חלק מה"קטע" שם אז תתכונן.
יש בשוק המשי חנות טיולים די גדולה, ואחת קטנה יותר שנפתחה לפני חצי שנה/שנה.
חתול רובוט - אוסיף משהו לגבי קניות בארה"ב - יש מוצרים בהנחה, ויש הנחה נוספת על כמות מוצרים או גובה מסוים של מחיר. כלומר אם אתה לוקח 5 מוצרים שעולים X מגיעה לך הנחה בלי קשר להנחה הספציפית על כל מוצר (אם יש).
כשגרתי בניו יורק הייתי יוצא לסופר וחוזר עם בגדים..
יום אחד הלכתי לקנות מים ארגז מינרליים וחזרתי עם מחשב נייד (!).
ואני לא מדבר על אאוטלטים ששם זה באמת זול, אני מדבר על מרכז מנהטן !
בקיצור אנשיםטובים, לדעתי שווה לך לנסות. גם בגלל העובדה שאתה מסיים לעבוד יחסית מאוחר ואולי חלק מהמקומות התיירותיים סגורים. שוק המשי נסגר ב-9 בערב אם אני לא טועה.
-
מחשב נייד בסופר!וואו.

כן, המחלה הסינית הידועה - כמעט כל המקומות המעניינים נפתחים בעשר בבוקר ונסגרים בארבע אחר הצהריים. זה כל כך מתסכל - הופך כל יום טיול להרבה יותר קצר, ומצריך שהות ארוכה יותר בכל מקום.
-
קניות ועודחברים קיבלתי את כל מה שאתם אומרים.
אני בהחלט מתכנן להגיע גם לשוק, ואני בטוח שאני אמצע דרך לבזבז כסף

אבל אני לא בונה על שופינג היסטרי וללא הכרה.
אגב, אני לא אופטימי לגבי הערבים, אבל יש לי כאמור סוף שבוע (שבת וראשון)
הבנתי שהכל צפוף יותר ביסוך שבוע אבל זה מה שיש.
אני מניח שיום אחד יוקדש (לפחות ברובו) לחומה, והיום השני לעיר האסורה והאיזור.
אני מניח שהשווקים פתוחים גם בסוף שבוע?
-
קניות ועודאתה קונה GAP ו OLD NAVY ואולי גם HOLLISTER , וTARGET אז לא צריך קניות בסין.

מה שכן כדאי - זה תה ! כן תה! לא שאריות הריצפה שיש בשקיות, אלא תה באיכות גבוהה- שבחלקם יקרים כמו שיין טוב יקר.
בפעמיים שהייתי קניי תה יסמין איכות בינונית ומעלה ושווה כל עלה וכל פרח!
תה ואורז יש בסין……

-
קניות ועודרגע - אז אמריקאים לא עושים קניות בסין?
-
קניות ועודלא יודעת
לא פגשתי אמריקאים שקונים. אני בכל אופן לא קניתי , אבל הסתובבתי בשווקים בשביל הכיף.
קנייות כאמור במערב. אבל איש ואישה כטוב בעיניהם יעשו.

-
קניות וגם לגבי עמידה על המקחואם אני לא מגיעה לארה"ב (אין לי שום צפי לנסיעה כזו) אלא רק לאירופה, אז שווה לקנות בסין?
לגבי המקח, אתם אומרים הרבה פעמים שהגיוני מאד להגיע ל 10% מהמחיר הראשוני. אז אני אמורה להציע 5% ממנו? אומרים לי 100 יואן אני אומרת 5 כדי להסכים על 10? זה נשמע לי מטורף..
-
קניות וגם לגבי עמידה על המקחענתנתנת... כן זה עובד בערך כך.
לפני שנתיים וחצי זה היה כך, אבל לפני חצי שנה שמתי לב (או שזה היה במקרה? לא יודע..) שהם קצת נרגעו עם ההנחות המטורפות והיו קצת יותר קשוחים. אז תלוי במיקוח לדעתי.
לא יודע אם יהיה קל לרדת ל-10% אבל את אמא עם ילד קטן = תכיני את עצמך לקניות

אנשיםטובים - ראיתי גם לא מעט אמריקאים שם.
אתה תראה שם המון תיירים מערביים.
-
קניות וגם לגבי עמידה על המקחהבהרה קלה לגבי ה-10% - זה לא בהכרח 10% ממה שהם מציעים, זה 10% בהשוואה למחיר בארץ לאותו מוצר.
כשקניתי את נעלי הריצה של סלומון לדוגמא, המחיר בארץ היה 890. שם הם עלו 90..
-
קניות וגם לגבי עמידה על המקחענת , במזרח ניתן תמיד להתמקח.
אבל יש להתווכח בצורה הוגנת מחויכת ולא אגרסיבית.
המטרה היא ששני הצדדים יהיו מרוצים בסופו של דבר מן העסקה.
-
קניות וגם לגבי עמידה על המקחאני פשוט שונאת להתמקח. אבל לא נוכל לוותר על קניות, זה בהחלט חלק מהחוויה.
יש לי שרשרת זהב שקניתי בקפריסין לפני הרבה שנים, שהיא כנראה ההצלחה הכי טובה שלי אי פעם במיקוח. באמת לא רציתי לקנות אותה, אז הלכתי כל פעם לדלת החנות בלב שלם, בסוף הורידו כל כך את המחיר שקניתי. ואני אוהבת לענוד אותה עד היום...
אבל עם ילד, הוא באמת ירצה דברים וגם לא יעמיד פנים שלא

-
עוד שאלות (לא קניות)אם אפשר לעבור לנושאים נוספים (לא קניות)

זיהום אויר וערפיח - משפיע על חיי היום יום? כלומר ברור לי שזה לא בריא, אבל אני מניח שבשבוע לא יקרה לי כלום . זה משפיע איכשהו?
רכבת תחתית - משלמים במזומן? או שצריך כרטיס כלשהו?
מוניות - יש בעיה לתפוס מונית ברחוב? ראיך מזהים אותן? איך נזהרים מחפארים / רמאים?
אוטובוסים - ריאלי לתיירים או שלא כדאי לנסות?
כביסה - במלון יש רק מכבסה יקרה (מאלה שלוקחות 3 דולר לזוג תחתונים). יש מכבסות זמינות ברחוב? מורכב למצוא משהו כזה?
אוכל - יש סופרים עם אוכל מערבי זמינים? אפשר למצוא לחם / גבינות / מעדני חלב וכו' בלי בעיה?
סוף שבוע - מה פתוח ומה לא? אתרי תיירות (החומה, העיר האסורה, מקדשים וכו') אני מניח שפתוחים. שווקים? חנויות? משהו אחר?
מופעים / אקרובטיקה - באופן כללי אני ממש לא בליין, ואין לי בעיה להכנס לחדר במלון ב-8 בערב ולא לצאת ממנו עד הבוקר. אבל בכל זאת - יש איזה הופעות או משהו מעניין? שמעתי על מופעי אקרובטיקה. איפה מוצאים דבר כזה?
גן החיות - ממש לא מחובבי הז'אנר. אבל אף פעם לא ראיתי פנדה. בזמן הקצר שיש לי, שווה לנסות או לוותר?
מוזיאונים / אטרקציות מיוחדות - ראיתי כמה רשימות של אתרי תיירות כמו מקדשים וכו'. לא הוזכרו מוזיאונים או מקומות מיוחדים כאלה. יש משהו מעניין? אני לא בקטע של אומנות אלא של דברים מיוחדים. זה יכול להיות מוזיאון מכני (מכוניות / שעונים וכו')
זה יכול להיות מוזיאון צבאי, מוזיאון צעצועים וכו'.
-
עוד שאלות (לא קניות)זיהום אויר וערפיח - משפיע על חיי היום יום? כלומר ברור לי שזה לא בריא, אבל אני מניח שבשבוע לא יקרה לי כלום . זה משפיע איכשהו?
כן, זה משפיע, וכשזה מגיע לממדים מפחידים זה לא נעים בכלל. כתייר, קודם כל תרגיש את הראות האיומה ותתבאס מזה שקשה לצלם בתנאים כאלה. מרגישים את זה גם בנשימה. אבל השפעה בריאותית בטווח קצר כל כך פחות מורגשת אלא אם כן אתה רגיש במיוחד בכלי הנשימה שלך. תחזיק אצבעות ותקווה שלא תיפול על גל של זיהום. הזיהום הכי חמור בדרך כלל מגיע בחורף
רכבת תחתית - משלמים במזומן? או שצריך כרטיס כלשהו?
כן. אפשר לקנות כרטיס במזומן.
מוניות - יש בעיה לתפוס מונית ברחוב? ראיך מזהים אותן? איך נזהרים מחפארים / רמאים?
אין שום בעיה, אלא אם כן אתה נוסע בשעות העומס ו/או בגשם. כתבתי כמה פעמים כללי ברזל ואני לא מוצא את זה כדי להעתיק, אז הנה שוב:
א. כל המוניות החוקיות הן שילוב של שני צבעים. כל לוחיות הזיהוי מתחילות ב-京B.
ב. בכל המוניות החוקיות יש תמונה של הנהג מול מושב הנוסע + מספר רישיון.
ג. נהגי מוניות חוקיות בחיים לא מדברים אנגלית.
ד. נהגי מוניות חוקיות בחיים לא משדלים נוסעים לעלות על המונית שלהם, בטח אם הם עושים את זה באנגלית. נהגים שמחכים לך ביציאה מאתרי תיירות וצועקים Hello, Taxi, Meter! הם רמאים. תתרחק מהם. כנ"ל לגבי נהגים שפונים אליך באולם היוצאים בשדה התעופה. תתעלם מהם ולך לתור המסודר של המוניות.
ה. למוניות בלתי חוקיות יש מין נורית שמרחוק נראית כמו הנורית של המונה, אבל מקרוב רואים שזו סתם נורית אדומה ולא מונה מסודר.
ו. והכי חשוב - עם נהגי מוניות חוקיות לא צריך להתמקח או לסכם על המחיר מראש או לשכנע להפעיל מונה (זה לא ישראל). הם יפעילו מונה אוטומטית, בלי שתבקש, איך שתיכנס לרכב ואחרי שתאמר את היעד.
אוטובוסים - ריאלי לתיירים או שלא כדאי לנסות?
השילוט רובו רק בסינית. חלקו הקטן בפיניין. אם אתה יודע את הקו ואת שם התחנה זה אפשרי.
כביסה - במלון יש רק מכבסה יקרה (מאלה שלוקחות 3 דולר לזוג תחתונים). יש מכבסות זמינות ברחוב? מורכב למצוא משהו כזה?
גם הן יקרות יחסית. נסה בחוטונגים - אלה לא מחירי מלון אבל זה יקר יותר משירותי כביסה של אכסניות וגסטהאוסים. גם הם גובים על פי מספר פריטים.
אוכל - יש סופרים עם אוכל מערבי זמינים? אפשר למצוא לחם / גבינות / מעדני חלב וכו' בלי בעיה?
כן. בסופרים הבינ"ל כמו קארפור, וולמארט ועוד המוצרים האלה זמינים. בשביל מוצרים איכותיים יותר (ולאו דווקא הרבה יותר יקרים), לך על רשתות כמו Jenny Lou ו-April Gourmet. תמצא סניפים זמינים באזור סאנליטון (חפש בגוגל מאפס).
סוף שבוע - מה פתוח ומה לא? אתרי תיירות (החומה, העיר האסורה, מקדשים וכו') אני מניח שפתוחים. שווקים? חנויות? משהו אחר?
הכל. מלבד משרדי ממשלה וסניפי בנקים מסוימים.
מופעים / אקרובטיקה - באופן כללי אני ממש לא בליין, ואין לי בעיה להכנס לחדר במלון ב-8 בערב ולא לצאת ממנו עד הבוקר. אבל בכל זאת - יש איזה הופעות או משהו מעניין? שמעתי על מופעי אקרובטיקה. איפה מוצאים דבר כזה?
לא מעודכן בנושא הזה. אבל בקלות תמצא באינטרנט או בעזרת המלון שלך.
גן החיות - ממש לא מחובבי הז'אנר. אבל אף פעם לא ראיתי פנדה. בזמן הקצר שיש לי, שווה לנסות או לוותר?
הצלחתי לגור 3 שנים בבייג'ינג בלי לבקר שם פעם אחת. אבל מספרים שזה גן חיות סביר יחסית לסטנדרטים סינים.
מוזיאונים / אטרקציות מיוחדות - ראיתי כמה רשימות של אתרי תיירות כמו מקדשים וכו'. לא הוזכרו מוזיאונים או מקומות מיוחדים כאלה. יש משהו מעניין? אני לא בקטע של אומנות אלא של דברים מיוחדים. זה יכול להיות מוזיאון מכני (מכוניות / שעונים וכו')
זה יכול להיות מוזיאון צבאי, מוזיאון צעצועים וכו'.
המוזיאון הצבאי (תחנת רכבת באותו שם על קו מס' 1) מעניין.
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?טוב אז בוא נתחיל.
מציע לך בחום לעבור על האתר פה יש מלא טיפים וכתבות מאנשים שטיילו שם,בנוסף לונלי פלנט הוא מאוד מומלץ גם אם תטייל רק בבייג'ין שמור לך את הספר אולי תחזור בשנית להמשך טיול..
אין בעיה עם אשראי בכל המלונות הגדולים והמסעדות הגדולות מקבלים אשראי בינלאומי,אני חא יודע לגבי העמלות זה משהו שצריך לבדוק עם חברת האשראי.
כמו לכל מטבע גם ליואן יש שער שמתחלף בהתאם לתנודות,בגדול שקל אחד שווה בערך 1.6 יואן פעם אחרונה שבדקתי,בסין אין צ'יינג' פרטי הכל ממשלתי לכן בכל הבנקים העמלה זהה,במידה ומישהו ניגש אליך ומציע להחליף כסף לא ללכת על זה יכול להיות שזה מזוייף להחליף רק בבנקים.
סניפים של בנק אוף צ'יינה מאוד יעילים ולרוב יש שם גם דוברי אנגלית שעוזרים לתיירים בפעולה.
לגבי תקציב זה הכל תלוי בך,סין יכולה להציע מלון ב100 שקל וגם ב2000 שקל אתה יכול לאכול בשוק אוכל ב3 שקלים או להכנס למסעדת גורמה במאות שקלים לארוחה.
מקדונלס פיצה האט (הפיצה קירה יחסית) KFC נמצאים בכל פינה אם בזה חפצה נפשך לא תהיה בעיה
כמו בכל מדינה אי אפשר להכניס כל מוצר מזון שרוצים בהחלט יכולים לפתוח לך את המזוודה ולדרוש שתזרוק חלק מהאוכל,ככל הידוע לי זה תקנות בינלאומיות אבל אני לא מבין בזה כלכך.
אין שום בעיה לטייל בסין,אני משאר שאתה לא בא ברצתון לבצע הפגנות ואי סדר,כך בחשבון שיש דברים שחסומים מבחינת אתרי אינטרנט וזה חלק מהשגרה.
ני האו זה שלום בסינית
קח שיחון (זה של הלונלי פלנט מאוד מוצלח) שיהי בו גם סמניות סיניות מעבר לזה בבייג'ין לא קשה למצוא דוברי אנגלית.בערבים אפשר לצאת למסעדות בארים פאבים מעדונים או סתם לאיזה שייט על נהר או טיול בקניונים בוייפוג'ינג ובשידאן,או לראות את כיכר טיאנאנמן כשכל המונומנטים מוארים.
יש שווקים רבים המפורסמים בינהם זה שוק המשי ושוק הפנינים בהם ניתן למצוא כל דבר,כך בחשבון הרבה זיופים וכמובן להתמקח.
בקניונים מסודרים עם רשתות בינלאומיות אין מה להתמקח זה המחיר והוא די דומה לזה בארץ במחינת מותגים בהבד של 50-100 שקל במקרה הטוב.
לגבי ביגוד יש כמה רשתות סיניות מומלצות:ME AND CITY
BOS SINI
ו JACO JENS
סוג של קסטרו שלנו.
רכבת תחתית אתה קונה כרטיס במזומן אפשר להטעין כרטיס במספר נסיעות בדומה לרב קו.
אוכל מערבי חפש בסופר קרפור הצרפתי יקר אבל מסופרים סינים.
סוף שוע הכל פתוח כל אתרי התיירות התחבורה הכל,בנקים ומשרדי ממשלה עובדים חצי יום.
גן החיות בבייג'ין הוא עניק!!!כולל חיות מכלל היבשות החל מפינגווינים עד ג'ירפות וכמובן פאנדות,אני אישית אהבתי קל להגיע אליו יש תחנת רכבת תחתיתת אם אני זוכר זה בקו 4.
המוזיאון הלאומי של סין נימצא בכיכר טיאנאנמן אם זה יעניין אותך בעיקר היסטוריה ארכיאולוגיה וגם אומנות אבל בקטנה
-
עוד שאלות (לא קניות)רק מוסיפה קצת..
זיהום אוויר - זה נראה דומה לאובך שהיה אצלנו השבוע... קצת לא נעים אבל לא נורא.
מוניות - אחרי פעם פעמיים שתיסע, ותדע מחיר נורמלי, לדעתי לא יהיה נורא אם תעלה על מונית של מתחזים, במידה ותסכם איתם על מחיר הוגן. אנחנו כנראה עלינו לא פעם על מתחזים (לפי הכללים של shaoya
) ולא סבלנו מזה בכלל.... בסה"כ ברגע שסגרת מחיר הם הוגנים ולא מנסים לרמות. וגם מחזירים עודף....אוטובוסים - נסענו כשהיה צריך. למשל חומה, ובערים אחרות. בתוך בייג'ין הסתובבנו בעיקר במטרו + רגלית. בדקנו את עצמנו קצת עם GPS (זה החינמי בסלולרי) וקצת מדי פעם שאלנו את מי שהיה לידנו באוטובוס... כלומר זה אפשרי. צריך לשים לב מתי יורדים ושעולים על האוטובוס לכיוון הנכון.
גן חיות - הייתי מוותרת (במסגרת הזמן הקצוב...) למען האמת - גם אם היה שבוע רק לטיול העיר, והייתי ללא ילדים, כנראה שלא הייתי הולכת...
-
עוד שאלות (לא קניות)זה נכון רק אם כבר עשית את אותה נסיעה בדיוק באותו מסלול.
למי שלא מכיר את העיר על בוריה, אני באמת ממליץ לא לקחת מוניות לא חוקיות.
החוקיות זמינות לגמרי (מלבד בשעות העומס/גשם, ואז הלא-חוקיות ממילא יחגגו עליכם במחיר).
ונכון, זה כמעט תמיד לא מסוכן ונגמר בטוב - מקסימום עקצו מכם עוד כמה עשרות יואנים. אבל היו מקרים.
-
עוד שאלות (לא קניות)תודה על התובנות
נמשיך ללמוד...
-
עוד שאלות (לא קניות)בתוך העיר העסורה יש אוסף שעונים - קראתי שהוא מרשים מאד (כנראה אוסף שהקיסרים אספו / קיבלו מתנות). עדיין לא יכולה להעיד עדות אישית.