בייג'ינג - איפה מתחילים?
-
שאלות חומהתודה. לא חשבתי בכלל על סוגיית הצנזורה על האינטרנט. נקודה מעניינת.
התוכנית שלי לחומה היא שיטוט קל ולהתרשם. קודם כל אני לא בכושר לטיול ארוך. ושנית - לטייל לבד זה לא ממש כיף בעיניי. אז כמו שאמרו לי לוותר עליה לגמרי זה לא לעניין. אבל שיטוט קל יחסית במסלול שמתאים לילדים - זה בדיוק אני

אגב - בהחלט יתכן שבכל זאת המארחים שלי ידאגו לי למשהו, ואז כל התוכניות ישתנו כמובן.
-
שאלות חומההי,
אין לי כרגע זמן לפרט, אבל לגבי מוטיניו תתחיל בלקרוא באתר הזה...
-
שאלות חומהתודה. ראיתי את האתר הזה עוד קודם
אני מבין שהביקור עצמו בחומה כולל כניסה + רכב + מגלשה זה סביבות ה-100 יואן
מונית הלוך ושוב כולל המתנה ראיתי זה איזור ה-600 יואן (400 ש"ח) לא זול, אבל עשוי להיות נוח.
אוטובוס אני מבין שאני צריך בעצם 3 מקטעים - מהמלון לתחנת האוטובוסDongzhimen Long Distance Bus Station זה כמובן יכול להיות גם רכבת תחתית או מונית, או אפילו ברגל במקרה שלי
אוטובוס 916 - לא ברור לי המחיר
מונית לחומה - הבנתי שמדובר על סביבות ה-40 יואן לכיוון
ותהליך הפוך בחזרה
כמה עולה האוטובוס?
כלומר תחבורה ציבורית זה עניין של 100 יואן בערך ליחיד, כולל 3 מקטעים, ומן הסתם בזבוז זמן לא קטן.
ראיתי גם את ההסעות של ה Schoolhouse שהוזכר בלינק. הרבה יותר זול (120 יואן הלוך ושוב), אבל שוב צריך להגיע אליהם בביגינג (הפעם יותר רחוק מהמלון). והרבה יותר חשוב - הם יוצאים מאוחר (9 בבוקר) וחוזרים מאד מאוחר (יוצאים מהחומב ב-16:30) מה שנראה לי יותר מדי בשבילי.
אז אני ממש לא עשיר, אבל 400 ש"ח למונית הלוך ושוב אני מניח שאני יכול להרשות לעצמי. אז לא עדיף? זה גם יותר נוח וגם חוסך זמן.
אני מפספס משהו בהבנה? אם כל מה שכתבתי למעלה נכון, אז מן הסתם לזוגות משפחות או קבוצות מונית עוד יותר אטרקטיבית. אז איך זה שאני רואה הרבה סיפורים על אוטובוס ומעט על מוניות?
-
שאלות חומהלדעתי זה תלוי איפה אתה מסתכל.. בפורום יש הרבה מטיילים באופי תרמילאי והם לא יוציאו 400 שח. גם אני לא מתכננת מונית כי יש לי טיול של 3 שבועות ואני צריכה לבחור איפה להקל על עצמנו (טיסות במקום נסיעות ארוכות וכו') ואיפה לחסוך.
אם הייתי בבייג'ין לסופ"ש באמצע עבודה, כנראה שהייתי מוציאה 400 שח כדי להספיק לראות יותר (לחזור יותר מהר ואז נשאר זמן לראות עוד דברים).
-
שאלות חומהאני לא יודעת לומר אם הסכום למונית הלוך ושוב הוא נכון (כדאי לך לכתוב למלון שלך ולשאול) אם כי נדמה לי שלנו מאזור הwanfujing הציעו סכום גבוה בהרבה, סביב ה1000+ אולי כי היינו ארבעה.
אנחנו נסענו באוטובוס בעיקר בגלל הזולות אך גם בגלל הרצון להיבלע קצת בתוך האוכלוסיה. לא הצטערנו בכלל למרות שהיה לנו יום מאד לא שיגרתי והרפתקני במיוחד.
זה התחיל בתור מאד-מאד-מאד-מאד ארוך לאוטובוס, המשיך בסערה ענקית במימדיה ונגמר בכך שנשארנו כמעט לבד בחומה בגשם זלעפות טורבו!! בגלל שהמונית לא חיכתה לנו.
היום שעברנו היה אכן יותר "סיני" הן בהמתנה לתור ושיחות עם מי שמזדמן לך בדרך(לנו הזדמן לשוחח עם הרבה אנשים הן בתור והן באוטובוס לרוב באנגלית עילגת או בפנטומימה כי כל אחד מאיתנו ישב ליד סיני אחר באוטובוס) והן בחשיפה לצד הלא נחמד של סינים מסוימים.
כשתגיע באוטובוס לתחנה המסוימת שמשם תצטרך לקחת מונית לחומה, הנהג יצפה ממך לתשלום עבור הדרך לחומה אפילו אם תקבע איתו שיחכה לך אחר כך…מה שאומר, שיש סיכוי שהנהג לא יחכה לך כשתסיים בחומה. נסה לא לשלם לו עבור ההלוך ואם יצליח לך הוא בטח יחכה לך.
זה לא יהיה נורא אם יברח לך ביום יפה כי יהיו שם המון מוניות.לנו היה יום ממש לא יפה, ולכן מצאנו את עצמינו כמעט לבד בחומה ובסוף הגענו לתחנת האוטובוס עם בעלת בסטה שעשקה אותנו בכפול מהסכום ששילמנו בהלוך בגלל חוסר הבררה.
-
שאלות חומהתודה לכולם
ברור לי ש400 ש"ח לא הולך ברגל (למעשה נוסע במונית
)וברור שלתרמילאים זה המון כסף.
למשפחה זה נראה לי פחות, אבל זה כמובן עניין אישי.
אז רשמתי בפני את האפשרויות, ונתייעץ במלון כמובן גם לגבי מחירי מונית, וגם לגבי אפשרות לארגון קבוצה וכו'.
אני לא מחפש הרפתקאות, וגם פחות שיחות עם מקומיים. אני יודע שיש אנשים שמאד מתלהבים מהכרת המקומיים. אני הרבה פחות.
אז תודה
-
ענתנת,כדאי לך לקחת בחשבון היטב את אופציית העלמות הנהג ולעשות כל שביכולתך להימנע מכך .אם היו מזהירים אותי על כך מראש הייתי חושבת אחרת ! אחרי שמתרשמים מחווית החומה מבאס שיש משהו שעלול לקלקל.
על המוניות הרבות שמחכות בימים יפים קראתי באי אלו מקומות, ולא ראיתי במו עיני. ייתכן ולאנשים נראה שהן פנויות בעוד שהן בעצם מחכות לאנשים שירדו.
בקיצור, כדאי לך לתת על זה את הדעת.
-
ענתנת,למעשה בכלל לא חשבתי לקחת נהג שיחכה לנו ליד החומה. בסיפורים שאני קראתי אנשים מצאו בקלות מונית מהחומה לאוטובוס. הסיפור שלך זה הראשון שמטריד.. נקווה שיהיה לנו יום יפה.
-
הדרך לחומההי,
אם אני זוכרת נכון, האוטובוס עולה 12 יואן.
מטרו עולה 1-2 יואן והנסיעה במונית פרטית עולה יותר ממה שכתבת (לפחות מה שהבנתי, מניחה שזה משתנה וגם תלוי במיקוח). לא בדקתי את זה.
ככה שהפער בין נסיעה לבד למונית הוא לא קטן.
יש גם טיולים חצי מאורגנים מההוסטלים (בעלות 280 יואן אם אני זוכרת) בל כאן מחליטים עבורך מתי יוצאים ומתי חוזרים. בתכל'ס, די סביר שתצא ואולי גם תחזור בשעה שכולם חוזרים.
אבל כמובן שכל אחד והשיקולים שלו
ושיקול הזמן גם משמעותי.לגבי הזמן - דווקא לא כ"כ מחכים בין תחנה לתחנה. מטרו יש כל הזמן. אוטובוס - לפי מה שהבנתי מתמלא ויוצא. אנחנו לא חיכינו יותר מ-5 דקות (עד שכולם עלו...) וה"מונית" של ה-40 יואן מחכה לך איפה שאתה יורד, ו"תופסת" אותך.
כנ"ל בדרך חזרה - המונית נסעה עד שראתה את האוטובוס שלנו והנהג (נראה ילד בן 15) ממש הסתכל שאנחנו עולים לאן שהוא התכוון. ככה שלא מבזבזים זמן בלחכות, והזמן שלוקח זה בערך כמה שלוקח לנסוע.
לגבי זה שהנהג לא יברח -
נתחיל בזה שצילמנו אותו, והסברנו לו גם (או לפחות ניסינו להסביר) שרק ככה נזהה אותו (כל הנהגים היו די דומים מבחינתנו).
בנוסף - צילמנו את המונית - שוב כדי למצוא - אם לא אותו אז את המונית.
וגם - שילמנו לו בדרך חזרה.
בפועל - הוא זיהה אותנו (הרבה לפני שאנחנו זיהינו אותו), ורץ אלינו שלא ניקח נהג אחר...
ככה ששני הצדדים כנראה חוששים מ"בריחה"....
בכלל - טיפ טוב זה לצלם... מפות, שלטים, נהגי מוניות... אנחנו לפעמים הראנו תמונה (עם כיתוב) במצלמה וככה הסבירו לנו איך להגיע.
וגם - מזג אוויר טוב זה תמיד מומלץ

האם אפשר להמשיך לטייל אח"כ או צריך לחזור למלון?
ברור שאפשר, תלוי כמה תהיה עייף... תשתדל לקחת נעלי ספורט, זה גם יכול לעזור...
-
הדרך לחומהיש לך הערכה כלשהי על 'בזבוז' הזמן הנובע מתחבורה ציבורית?
המתנה לאוטובוס של 5 דקות הבנתי.
אני מבין שמדובר על אוטובוס אקספרס. מה זה אומר מבחינת תחנות? הרבה או מעט?
כי מנסיון שלי באוטובוסים בארץ - לאוטובוס יש הרבה תחנות, שכולן גם דורשות ירידה מהכביש המהיר
-
הדרך לחומהקראתי שוב את התגובה שלך ובנתי שבעצם ענית לי.
אז תודה
-
הדרך לחומהכן, אין לי מושג כמה זמן מתבזבז על עצירות....
אני גם לא יודעת כמה ישיר היה האוטובוס.
הזמנים היו דומים למה שהיה ידוע לי מהתכנון של הטיול, אבל מעבר לזה - ממש לא יודעת דרך איפה הוא נסע