בלגיה - מלכה כה ענווה
-
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווהטוב..... את מתקני הכושר אנחנו לא מצאנו שם...
אולי במקרה שלנו פייר הבין עם מי יש לו עסק ....

בענייני אופניים - הם מבקשים להודיע להם מראש אם מעוניינים. עשינו זאת ולא רק שדאגו לנו - אלא שהם הציגו בפנינו 7 זוגות בגדלים שונים שנבחר ביניהם את מה שהכי נוח (בהתחשב בגילאי הילדים) וגם טרחו בהתאמת גובה הכסאות.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק,
תענוג לקרוא ולהביט בתמונות המרהיבות.
מצפה בשקיקה להמשך!
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק - מוסיפה למען המתכננים סיור במערה - אנחנו זכינו למדריך דובר אנגלית.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק,
בלגיה אמנם לא בתכנון שלי, אבל להמשיך ולקרוא את סיפור הטיול שלך המשעשע והכתוב נפלא בהחלט כן!
אני נהנית מאוד מן הקריאה ועוד יותר מן ההנאה שלכם מן החוויה שפשוט ניכרת בכל מילה ומילה.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהוואו איזה כיף. נכנסתי במקרה לפורום (אני מתרכזת כרגע בפורום אחר לקראת נסיעה של מספר חודשים ממש השבוע, מבטיחה ללעדכן בהמשך) פשוט תענוג צרוף. קוראת בשקיקה ונזכרת במקום הקסום הזה -בלגיה. מבטיחה לקרוא עד הסווף. נשמע שהיה מדהים
-
בלגיה - מלכה כה ענווהיונה וקשת -
תודה! כייף שאת מלווה אותי.
רחל -
באמת זכיתם!
זה היה מקרי או שהתרשמת שזו אופציה קבועה?
כי אצלנו - לא נתקלנו באפשרות כזאת.
ג'ני -
את כמובן קוראת אותי היטב בין השורות.
שמח מאוד שאת כאן ושוב תודה על הסיוע הרב והאיכותי בעניין ביטול הטיסה.
מנדי -
איזו הפתעה נהדרת לפגוש אותך כאן.
השמחה והאושר שנשבו בעוז מהאשכול שלך על בלגיה תרמו תרומה משמעותית לבחירה ביעד הזה - אז שוב - תודה גדולה גם לך.
ורגע רגע.... נסיעה של מספר חודשים? וואו ואוו ושוב וואו. ספרי טיפ טיפה בכמה מילים...
ותיכף תיכף חלקו האחרון של היום השני...
בוקר נהדר שיהיה,
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווההי שמוליק
אין סיפור שלי, מסודר, על הטיול בבלגיה. הוא התקיים לפני עידן עידנים, עוד לפני פרוץ האינטרנט למחוזותינו, ודאי לפני התמונות הדיגיטליות. עוד בתקופה שכולם הרימו גבה ושאלו אותי - מה יש לך לחפש בבלגיה? אין מה לראות בה.... אז הטיול שלך הוא הוכחה גם כתובה וגם מצולמת וגם מאזכרת טיולים שקדמו לך.
כיוון שפצחתי בחורף שעבר בטיולי נוסטלגיה, נראה לי שהסיפור שלך, עם יפי הנופים בנסיעה האיטית בכבישים, מקרב את מועד החזרה לבלגיה, שאני מדברת עליה כבר זמן מה....
רבקה
-
בלגיה - מלכה כה ענווההמשך היום השני
אז כאמור – אנו בדרכנו לבויון (Bouillon) הקרובה עד מאוד לגבול הצרפתי – על מנת לבקר בטירה עליה הומלץ פה ולא רק - רבות..
Chateau de Bouillon
Rue du Château, 6830 Bouillon
וזאת יש לדעת ולקחת בחשבון – השחמטאי המתבגר שלנו לא מתברג ברשימות אוהדי הטירות, אף לא במקומות האחרונים שבהן...
למעשה – הוא די מתעב את הקונספט, ומייד בהשמע התראת טירה, עוטה הוא על עצמו את מה שאנו נוהגים לכנות 'פרצוף המצודה'...
המדובר בהעוויות המשלבות בו זמנית כעס, מרמור, רתיעה ועייפות – והגרוע מכל הוא שמתלווה להן גם מופע אור קולי ממנו נעדר רכיב חיוני – כפתור להפחתת עוצמת הקול.
נו טוב – האמת היא שאני מעט מגזים על מנת לשעשע אותכם, ובסך הכל מדובר בילד מנומס ומחונך היטב המקבל על עצמו את הדין – אבל אם כך ואם כך – טירות – הוא לא סובל!
עצבונו אך מתגבר אם מקבל הוא תשובה חיובית לשאלה האם בכוונתנו לשוב ולענוד על עצמנו את שרשראות המדריכים הקוליים – אות וסימן לכך שהביקור גם לא עומד להיות קצר.
אז having said all that – וביודענו מראש כי נכונו לנו שלוש טירות בטיולנו זה - החלטנו שמצודות בלגיה יהיו עבורו חוויה מתקנת ממנה יצא הוא אדם טוב יותר (ולפחות – אם נציב לעצמנו יעדים ריאליים – אדם שונא טירות פחות).
לשם הגשמת יעד זה החלטנו מראש לתחום באופן סביר את השהייה במקומות אלה ולהשתדל גם לתור אחר טירות אטרקטיביות במיוחד המציעות ערך מוסף על זה ההיסטורי.
טירת בויון בהחלט עמדה בציפיות.
ראשית – מתקיים במקום מופע העופות המסורתי בדומים לו כבר חזינו בעבר (שעות המופע המעודכנות לטיולנו - 11:30, 14:00, 15:30, 17:00). אגב – בשונה מהמופע באוסטריה בטירה בוורפן – מגוון הציפורים כאן רחב יותר ואולם הן לא מתעופפות להן למרחוק אלא בעיקר מצד זה לצד אחר ברחבה בה מתקיים המופע, מעל ומתחת לראשי הצופים, ומידי פעם גם נוחתות הן על מי מהם המסכים לנדב את גופו לצורך כך לקול מצהלות הקהל.
שנית – לכל הדעות, הנופים הניבטים מהמצודה מרהיבים מאין כמותם ושובי לב ונפש.
שני אלה ביחד עם העובדה שהסכמנו לדלג על אי אלו הסברים במדריך הקולי הובילו לביקור מוצלח המומלץ אף הוא.
מחקרנו המעמיק שקדם לטיול העלה כי בויון מציעה הצעות מפתות נוספות (ובהן קרטינג וגם כמובן סיור חביב בעיר עצמה), ואולם – כיוון שבענייני קרטינג ידענו שנכונות לנו עוד גדולות ונצורות, וכיוון שבענייני סיורים בעיירות היו לנו עוד תוכניות נוספות ליום זה, נפרדנו מהטירה ויצאנו לטיול נופי ממונע שהסתיים בפנינה La Roche -en-Ardenne.
לצערי כי רב איני מצליח לשחזר ברגעים אלו את שמו של עמיתנו לפורום שהמליץ בחום על מסלול נסיעה מעט ארוך יותר מבויון לעבר לה רוש אן ארדן – העובר (ללא עצירה) דרך Côrbion ו - Rochehaut – אבל אילו היה שמו עולה ממעמקי זכרוני המתערער – הייתי שולח לו צרור תודות וזרי ברכה.
המדובר בנסיעה נפלאה בנופים האומרים שירה. כייף צרוף.
בשל השעה המאוחרת – וכפי שניתן היה לצפות מראש – נאלצנו לפחות ביום זה לוותר על עצירה בסנט הוברט שבדרך ((Saint-Hubert – הידועה בכינוייה 'עיירת הבתים המצויירים' ושמנו פעמנו ישירות לעבר לה רוש אן ארדן La Roche -en-Ardenne בשעריה באנו בשעת לילה מאוחרת (17:00).
ובכן – כשאנו רעבים משהו מעמל היום יצאנו לשוטט לנו ברחובות עיירת חמד זאת ועשו לעצמכם טובה גדולה ואל תוותרו עליה.
גם היא כעוד אחיות נאמנות שלה שנגלו לנו בהמשך – מלבבת ושובת לב ועין – וחשוב לא פחות – תכונה היא מכאן ולהבא בפי עוללנו המתבגרים – 'עיירת שלושת הפטיסרי' וכל זאת על שום מה ולמה –
על שום שבעת שיצאנו מבויון מיהר בצקנו להחמיץ (וליתר דיוק – חוסל הוא עוד הרבה קודם), ומעת שבאנו ללה רוש שאת שמה לא קל כלל ועיקר להגות – נכנסנו בחפץ לב לכל פיטסרי פתוח שנקרה בדרכנו ודגמנו את מרכולתו.
מה רב המזל שעמדה לרשותנו רק שעה אחת בטרם תשקע גם לה רוש החביבה לתרדמת השעה שש – שעה שלאחריה קול ציוץ ציפורים נשמע ברמה וחנויות פתוחות – אין.
אז – שלל העוגות והמאפים שנרכשו בשלושת הפטיסרי שלא הצליחו להמלט, הצדיקו היטב את המוניטין וכך – במתיקות וביופי – הגיע גם יום עמוס חוויות זה לסיומו.
נסענו לנו לטירתנו הפרטית לעוד ערב משפחתי חמוד להפליא – הלילה ירד אט אט ואחרי שינה ערבה אנו נכונים ומוכנים ליום המחר.
-
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווהבאמת גנים יפיפיים.
אני קוראת בהנאה את הדיווח המקסים שלך.
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי שמוליק,
את מלאכת האריזה כמעט סיימתי - למעט פינישים אחרונים.
אבל דע לך - שאתה ולי תוזכרו בכל הטיול שלנו כאילו שאתם מטיילים איתנו
עם שלל המידע, העצות והטיפים.
מחכה להמשך לפני שאני נוסעת - לא יפה לקרוא על בלגיה ביער השחור.....
שרית
-
בלגיה - מלכה כה ענווהרבקה -
יהיה כייף גדול לקרוא סיפור שלך על בלגיה, כשהוא מלווה בתמונות הנפלאות שלך.
nmz -
תודה רבה. שמח מאוד שאת נהנית.
שרית -
איזה כייף לכם שאתם נוסעים.
אני באמת משתדל אבל לצערי, וכפי שידעתי מראש, לא יכול להאיץ את קצב הסיפור...
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק, מרוב סקרנות עשיתי חיפוש על בלגיה בגוגל-תמונות ו... נדהמתי מהיופי של ברוז'. הייתם שם?
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי אורנה,
אני הייתי בברוז' ביחד עם הבכורה שלי בטיול בת מצווה לפני מספר שנים.
בזכות ביטול הטיסה חזרה - הימים שנוספו לנו לטיול - והמעבר לצימר נוסף - ביקרנו שוב בברוז' גם הפעם.
זו עיר מדהימה בעיני, אחת היפות והכייפיות שיש, וכל כך שמחתי לבקר בה שוב בהרכב משפחתי מלא ותוך שהקדשנו לה יום שלם הפעם.
עוד ארחיב לגביה בהמשך.
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק
מה אני אגיד לך, למרות שהייתי בכל המקומות (כמעט) עליהם סופר עד כה, בלגיה נראית אחרת לגמרי דרך עיניים מאוהבות. אני עדיין מתלבטת אם לאכול את הכובע או להשאיר אותו שלם. ולמען הסר ספק גם בעיניי ברוז' היא אחת מערי פנינה האלה שאתה נכבש בקסם שלה מייד ורוצה לחזור אליה שוב ושוב ושוב. איזה מזל שבוטלה הטיסה. רק שאלה - בדרך חזרה מבויון לא עברת דרך קברו של הענק?
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי אלונה,
אני מתעתד עוד לנסות ולהתעמק מעט בעניין הזה של האהבה אחרי שקצת נתקדם.
אני חושב שיש כמה נסיבות אובייקטיביות שבהחלט ייתכן שהשפיעו ותרמו.
בכל מקרה, כפי שאת יודעת, הטיול המקסים שלכם היה מאבני היסוד של הטיול שלנו (וזה עוד יורגש היטב בהמשך) , ואני גם זוכר היטב את היום הזה שלכם בבויון.
אולי המולים המקולקלים שלך (וכל הדברים שבאו בעקבותיהם) שלחו קרניים אולטרא בלגיות גם לכיווננו, ומנעו מאיתנו לבקר את קברו של הענק - אללה ירחמו.
לצערי, את זה לא הספקנו.
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווההי שמוליק
נהנית עם כולם ובהחלט בלגיה היא בין הפיבורטיות לשנה הבאה (בעיקר בשל טיסות הלאו קוסט...)
גם אנחנו קיבלנו אופל צפירה (בוינה) וגם אנחנו לא מצאנו את בלם היד. ראינו את הידית ליד הכוסות אך כל מה שעישנו לא הזיז אותה וחשבנו שעוד דחיםה אחת היא תשבר.
שאלנו אוסטרי שקיבל רכב סמוך והוא אמר בבטחון שלרכב הזה אין בלם יד ידני אלא אוטומטי.
התפלאנו אבל האמנו לברנש. הרכב סרב לזוז. בחניון (שאינו סמוך לתחנת שרות) יש טלפון לעזרה. מלאי בושה התקשרנו שבאוטו חסר בלם היד. הפקידה צחקה ואמרה שעוד חצי שעה ירד מישהו לעזור לנו ! בסוף עבר עוד אוסטרי שבננושלנטיות הוריד את הבלם יד.
בקיצור שמחה לשמוע שלא רק אנחנו התעכבנו חצי שעה בלהוריד את הבלם!
-
בלגיה - מלכה כה ענווההי שמוליק ,
אני ממשיכה לקרוא בהנאה מרובה!
הכתיבה והתמונות תענוג תענוג תענוג!
כפי שאתה יודע את היעד לקיץ הבא כבר בחרתי.... אבל מנקודת מבטך וסיפורך אכן בלגיה עושה לי חשק!
אנא המשך.....
לידר
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות