בלגיה - מלכה כה ענווה
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאמה -
אני מאוד שמח שגם את באת להתארח בצל קורתינו הבלגית. בבלגיה - איטיות היא בכלל לא חסרון, ומי שמגיע מאוחר - לא מפסיד דבר...
בלגיה - כאותה מלכת לבבות מפורסמת - מאמינה שכל אלה שרצים ורצים, מגיעים בסיכומו של דבר לאותו המקום...
אלעד -
נעם לי לדעת ש'מראה כהן' דיבר אליך ונעים לי שאתה ממשיך ללוות אותי כאן.
גם אני חיפשתי ביצוע מתאים לפיוט היפהיפה הזה (שגם מדגים את עיקרון היופי התלוי גם בעצמו וגם בעיתוי ובנסיבות, לו כיוונתי מעט) וגם אני לא מצאתי אלא שלל להקות חתונות, אז ויתרתי.
ובאשר לגב' זפירה - היא היתה מלווה נאמנה והרי שרתי לה שירי הלל כה רבים, עד ששיר אחד יוטיובי עלול להראות בעיניה כמחווה קטנה מידי ...
ליאור -
אני נרגש.
אני משוכנע שאילו פיליפ היה יודע שאתה כאן - הוא בכבודו ובעצמו היה מקבל את פניך, רגע לפני שהיה מעניק לי את התואר עליו המלצת.
באשר לזמן החסר - אני כמובן מבין אותך. שנינו גילינו שבארצנו הקטנטונת, כמות הכסאות לחופי ים אמיתי או אחר או אגם כזה או אחר - כזו שתיארת בחן כה רב באשכולך המקסים באמת - קטנה בהרבה...
מוטי -
לכבוד הוא לי שגם אתה - המטייל המרתק כל כך בכל מובן - נמצא כאן ותודה רבה לך על המילים הטובות.
אני - צעיר מטיילים שכמוני - עוד נוטה חסד ליבשת הישנה והטובה (ומנהל סניף הבנק שלי מצידו - נוטה לי חסד בשל כך...).
אז קצת לפני סיום ... ובליווי כה תומך - שנמשיך?
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיום החמישה עשר – הפינאלה
מתעוררים ליום אחרון בממלכה הבלגית.
המזוודות כבר ארוזות בשעה מוקדמת יחסית, ולאחר סידורי בוקר אחרונים – אנו נפרדים מג'וליאן לשלום, מתאחדים שוב עם גב' זפירה (שדמעה כבר נקווית בזווית פנסיה, או שאולי זו רק השתקפות?) ויוצאים שוב לדרכנו.
היעד – גנט, היא בירת מחוז מזרח פלנדריה.
המטרה – עוד שיטוט אחד של אהבה, השזור ביומו האחרון של הפסטיבל של הפסטיבלים המתקיים בה.
המדובר, למעשה, בארוע בן עשרה ימים המתרחש פעם בשנה בגנט, ומושך אליו למעלה משני מיליון תיירים בכל שנה ושנה !!
נתון זה מעניין במיוחד בהתחשב בכך שמספר התושבים בעיר אינו עולה על 250,000.
על אף ששמו Gentse Feesten – היינו, הפסטיבל של גנט, מדובר למעשה במספר פסטיבלים המתרחשים בו זמנית.
כפי שנכתב כאן בטיפ מצויין באתר, הפסטיבל מחולק לארבעה חלקים: פסטיבל תיאטרון רחוב, פסטיבל ג`אז, פסטיבל מחול ופסטיבל מיוחד לתיאטרון בובות.
ומעל ומעבר לכל אלו, בזמן הפסטיבל, הרחובות ההומים ממבקרים מלאים במופעים, הטיול בחוצות העיר הוא הצגה בפני עצמה של מופעי מוסיקה ובידור המוצגים חינם אין כסף, וכמו בכל דבר בבלגיה - גם פסטיבל זה מלווה במטעמי הארץ – שוקולד ובירה הזורמת כמים.
אם תרצו לקרוא מעט אודות הפסיטבל שהתקיים השנה, על מנת ללמוד על הצפוי גם בשנים הבאות – הציצו באתר הפסטיבל כאן.
http://www.gentsefeesten.be/en
-
בלגיה - מלכה כה ענווהמכיוון שאלמלא הוארך טיולנו, כלל לא היינו באים בשערי עיר נחמדת זו, לא היו לנו תכנונים מיוחדים, ובחרנו גם לסיים את טיולינו המתוכנן מבלי לתכנן עוד, אלא פשוט לתור את העיר ולראות האכן טובה היא, ולתת לאווירת הפסטיבל לחלחל לתוכנו, רגעים ספורים לפני שאנו ממריאים לפסטיבל מסוג אחר לגמרי המתקיים בארץ הקודש, לא בפעם הראשונה (וגם לו אפקט דומה בעניין התיירים, הפוך למרבה הצער).
השמיים שוב חייכו אלינו והנסיעה לגנט עברה עלינו בנעימים.
יום ראשון היום, ובאשמורת שלישית (בבלגית – רבע לעשר לערך) נגלתה לנו גנט ופתחה בפנינו את שעריה.
מצאנו לנו חנייה חינמית של יום א' בחניון קטן הסמוך למוקד ההתרחשויות בעיר העתיקה ויצאנו לנו לדרך.
אלמלא זרחה השמש בשמיים, היינו עלולים להשתכנע כי הגענו דקות ספורות לאחר שהכל כבר נגמר.
בלגי שיכור ומצחיק נתקע לו בעמוד;
עוד מספר בלגים ששתו כדבעי מסתובבים להם כה וכה;
ברחובות המובילים לתעלות העיר ולמרכזה העתיק פזורים מחסומי יום עצמאות והמוני קונפטי -
אך פרט לכך – אין תקיעות ואין תרועות, אין שופרות ואין הצגות, אין כלום ואין דבר.
למודי ניסיון שכמונו הבנו מייד כי שוב שכחנו את הכל ובאנו למסיבה עוד לפני שהיא חישבה לה להתחיל.
לכן – לא אמרנו נואש, היטבנו את בגדינו, ייצבנו את עמידתנו והמשכנו לצעוד נחושים וגאים (נו טוב - ומאוד חוששים...) לעבר היעד..
בשלב זה, נחזה לנגד עינינו נווה מדבר.
כוונתי למספר יצורים חיים (ואפילו ערים, אם כי מנומנמים חלקית) לבושים בדמות שוטרים בלגיים, מחזה נדיר כשלעצמו, הרבוצים להם על המרבציים בספסלי הניידת.
לא היססתי ומייד פניתי בתחינה לא אילמת לשוטרת שנראתה ערה מכולם, למען תאשר לי שאכן פסטיבל הוא היום והוא מתרחש כאן ועכשיו (גם אם בשקט יחסי).
השוטרת הנהנה בהסכמה מוחלטת, אישרה את דברי ואנחת רווחה נמלטה מפי.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאז עכשיו, כשאישור רשמי של רשויות אכיפת החוק באמתחתנו, המשכנו ללכת, ואט אט נגלו לעינינו רחובות וסמטאות המרכז העתיק, והיו אלה מראות מלבבים באמת, האמינו לי.
ככל שנקפו הדקות, החלו עוברים ושבים לצוץ, זה מכאן וזה משם, ביחידים, בקבוצות, במשפחות, מקומיים ותיירים, והרחובות נמלאו בחיים חדשים.
הפסטיבל קם משנתו, פיהק פיהוק קטן של שביעות רצון, צחצח את שיניו, שתה קפה של בוקר והציג עצמו לראווה כטווס – ומה יפות היו נוצותיו.
בתוך פחות משעה, חיים פועמים שקקו מכל עבר ולא ניתן היה כמעט להבין ולהאמין הכיצד בהרף עין שינתה העיר את פניה ללא הכר.
כרזות המבשרות ומודיעות על תזמורת שתופיע לה כאן, ולהקה שתשיר לה שם, על הצגה שתוצג ועל מחול שעוד יחולל – צצו כפטריות לאחר הגשם, ובעודנו מנסים למקד את המבט ולבחור, מצאנו עצמנו בפתח של בית קפה עם חצר, ושוער חביב המהנהן לכיווננו ומזמין אותנו להכנס.
אז נכנסנו.
החצר כבר הומה.
במרכזה, תזמורת כלי נשיפה מרשימה מבצעת כיוון כלים אחרון והקקופוניה כלל לא מטרידה.
המאזינים לעתיד יושבים בשלווה, משל נולדו לפני שנים ארוכות לתוך כסאות אלה ממש, והם לוגמים יין אדום או לבן, שותים בירות טובות ואוכלים איזה מיני מתיקה - וממתינים.
איתרנו לנו שולחן פנוי והצטרפנו לחגיגה, וזו אכן החלה זמן קצר אחר כך.
התזמורת ניגנה לנו מנגינות מוכרות, והיו אלה מאותם רגעים של חסד בהם הכל מיושב, הכל הרמוני וזורם, הכל מונח במקום הנכון.
עקצוץ קטן צבט לו בלב עת נזכרנו שטיולנו לא מתחיל היום אלא דווקא מסתיים, כמו הפסטיבל, אז קמנו לנו והמשכנו ללכת.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהצעדנו עוד מעט שבמעט ואז נגלו לנו המראות המהפנטים כמעט של תעלות העיר.
אם ברוז' היא ממתק העטוף בצלופן מרשרש, גנט היא שושנה בין החוחים.
המראה מלוטש פחות, מהוקצע פחות, מושלם פחות – אבל זהו אחד המקרים הבודדים בהם פחות ופחות ופחות נותנים את אותו הדבר, ואולי אפילו, במובנים מסויימים, קצת יותר.
לגנט ולתעלותיה קסם משלהם ואנו נשבנו בו מייד. לו הדבר היה תלוי בי, הייתי נשאר לעמוד שם עד אין קץ אבל .....חייבים להמשיך לנגן.....
כמובן שלא העלינו על דעתנו שלא לשוט לנו בינות למראות וכך עשינו.
קברניטנו הצעיר חילק לכל 'המלחים לרגע' ארטיקים טעימים ושמשיות צבעוניות וליווה את השייט בהסברים תורמים ומחכימים.
באמצע השייט, צפינו במופע ריקודים מאולתר ועולז שהתקיים באחד החלונות, וגם השקפנו לנו על המצודה המרשימה של העיר.
-
בלגיה - מלכה כה ענווההנה קצת תמונות מהמצודה כפי שנגלתה לנו תוך כדי השייט
-
בלגיה - מלכה כה ענווהועוד קצת שייט ותעלות וממשיכים...
-
בלגיה - מלכה כה ענווהמשתם לו גם מסע זה במים, ירדנו לנו לעבר אחד הירידים המוזרים בו ביקרנו.
היה זה – תאמינו או לא – מין יריד פסיכודלי שהוקדש בעיקר לשלל מוצרים, המצאות ואביזרים מתחום הניקוי וההיגיינה....
בעודנו צועדים בתמהון הולך וגובר בינות לדוכנים, תפסה את עינינו עוד תמונה הזוייה ממנה למדנו כיצד קברניטי העיר מבקשים לפנק את אורחיהם בעיתות של מצוקה, וכשגריר של רצון טוב מטעם פורום מכובד זה, לא היתה לי כל ברירה אלא לספק הוכחה מצולמת שאחרת – מי היה מאמין?
מי מכם מתנדב לנסות ולהנות?
(אגב, ערכות פומביות נוספות כאלה מוצבות בעוד אי אילו מיקומים ברחבי המרכז העתיק והן גלויות לעין כל...)
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק,
אני עדיין מלאת התפעלות משירת ההלל הצרופה לבלגיה הענווה.
כתרים רבים קשרת לה, אך התמונות מברוז' וגם אלו מגנט- יפיפיות אמיתיות!
מזלנו הקוראים, שהגעת אליהן, גם אם הנסיבות לא היו כלל נעימות.
אין ספק שהכתר מגיע לך, המספר הרגיש, חד האבחנה והאוהב, שהעלה בדרגה את המדינה האפורה (רק בשל מזג האוויר...)והקפיצה לדרגה כול כך גבוהה, שהיא מככבת אצלנו כבר ימים רבים!
תודה רבה רבה !
אהבתי!
נילי
-
בלגיה - מלכה כה ענווהנילי,
לא רק שאני מודה לך שוב תודה גדולה, אלא שאני רוצה להוסיף ולהגיד שאני מצידי אוהב מאוד לקרוא את תגובותייך שכן נושאות הן חן רב גם בזכות מה שכתוב בהן וגם בזכות מה שלעיתים נחבא לו בין השורות.
אני מתעתד לסיים בשעה טובה ומצערת כאחד את סיפורנו בסוף השבוע הזה.
אולי איזה אפילוג בלתי נמנע יגלוש לו מעט לתחילת השבוע ואולי לא.
סוף שבוע מקסים,
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי שמוליק,
אני גם כן איתך לכל אורך הטיול. אני נהנה מהסיפור ומרגיש שחווה את הטיול בבלגיה מחדש
אהבתי מאוד את גנט, עיר מאוד יפה ומחכה ולשמוע עליה עוד.מאוד חשוב שלקחתם את עניין הדחייה של הטיסה לכיוון הנכון - הרווחתם בסופו של דבר עוד כמה ימי טיול שבהם הספקתם להגיע למקומות מדהימים. ברוז' הייתה אחד משיאי הטיול שלנו.
נחנקתי מצחוק ששמעתי על היתקלותכם עם השמירה ההדוקה באקווליבי.. תנחש או לא, אך גם אנחנו נתקלנו במעצור כשרצינו להיכנס עם בגדי הים שלנו.
חייב לציין שלאחר דיון לא קצר בכלל עם האחראית באיזור, קיבלנו 3 בגדי ים חדשים, לשלושת הבנים במשפחה.
מחכה לשמוע על סוף הטיול המדהים שהיה לכם.
מאור
-
בלגיה - מלכה כה ענווהמאור,
אני מאוד שמח שגם אתה ממשיך ללוות אותי, ולמעשה, במקרה שלך זו שמחה כפולה - שכן גם אתה היית שם...
נמשיך קמעה לקראת סיום ....
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווהכשגם דוכני יריד ההיגיינה וההמצאות היו מאחורינו, צעדנו לעבר כיכר קורן מרקט (Koornmarkt) - וגם זו התגלתה כיפהיפיה לא קטנה.
אכלנו לנו צ'יפסים וופלים בלגיים אחרונים, והרווינו את צמאוננו בביקור בסטארבקס המקומית – ומשם יצאנו לחזות בשלל מופעי רחוב – זמרים וזמרות, נגנים ומנגנות, רקדנים ורקדניות – שהנעימו לנו את הזמן המתקתק באכזריות לכיוון אחד בלבד....
-
בלגיה - מלכה כה ענווהחלפנו בדרכנו על פני אותו סוג של יריד לונה פארקי נודד בו נתקלנו גם בנאמור, אך לא נותר לנו זמן לאפשר עוד איזה הפיכות בטן וראש – ובמקום זאת – נפרדנו בגאון גם מקמעונאות השוקולד הבלגית לאחר ביקור מוצלח במיוחד בחנות ליאונדס שהניבה תוצאות מתוקות, לשמחת רבים, עוד זמן רב לאחר שחזרנו.
המוכר בחנות שאל אותנו למוצאנו, ומשהשבנו – סיפר הוא לנו כי הוא תורכי העובד בעיר. השיחה היתה חביבה והוא איחל לנו שהשקט ישוב לשרור במעוננו. הודינו לו, ואקורד טורקי – בלגי – ישראלי זה היה אקורד הסיום של טיולנו בגנט.
עיר זו, מסיבה שאינה לגמרי מובנית לי, לא זוכה לכבוד המגיע לה (כמעין מיקרוקוסמוס של בלגיה), והוא מגיע לה. כל כך כל כך מגיע לה.
אם תוכלו – בקרו בה ומיסרו דרישת שלום חמה ואוהבת.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהזהו זה... לפעמים החגיגה נגמרת ....
הגיעה העת לנסיעת פרידה מגב' זפירה.
הדרך עברה בקלות ובמהירות רבה מידי, האכלנו את גב' זפירה ארוחה משובחת והפקדנו אותה למשמרת נאמנה, כך אנו מקווים, למען תוביל היא בבטחה את כל מי שיזכה לסייר בארץ טובה זו.
גב' זפירה הבטיחה לשמור על קשר ולא למכור בקלות רבה מידי את סוד הורדת ההנדברקס על מנת שתוכל היא עוד קצת להרהר בנו, כפי שאנו נחשוב עוד עליה רבות וטובות.
מכאן – נפלטנו לתוך הטרמינל והדמעה השקופה, ועל כך יסופר מחר, עת ינעל לו אשכול זה ובמחר של המחר, נתחיל מבראשית...
לילה טוב בנתיים ושבת שלום
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק, שמרתי לי את הקריאה הזו כממתק מיוחד לסוף השבוע, ומה אני רואה, הוא הולך להיגמר...?
רבות הרהרתי במה שכתבתם אתה ואלונה. נזכרתי גם בתחושה שהיתה לי בבאזל, של "עיר לזקנות שאוהבות לאכול עוגות בבית קפה" (ולא חלילה שיש לי משהו נגד עוגות. נהפוך הוא). וחשבתי אם זה דומה...
אבל ברוז' כל כך כל כך יפה, והשילוב בין ורוד לירוק בהודעה 50 כל כך מקסים... שלא לדבר על כל השוקולד...
והנה, עד שהתפעלתי מאופניי הרכבת של ליאור בצרפת ופתאום אני מגלה אותם גם בבלגיה.
צירוף המלים "יציבות מעודנת" נראה לי משקף במדויק את ההרגשה הכללית מהטיול. הוא גם זה שמשאיר את הצביטה הקטנה הזו, של למה אצלנו זה לא ככה.
והכתיבה שלך, ללא ספק, היא זו שנוסכת חיים בכל העניין כולו.
הכל מתחיל בלב...
מחכה ליום האחרון.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהמקסים.
צריך לראות איך מתגייסים לשלוח אותך לחו״ל מידי פעם ולו רק בשביל שתכתוב.
( בחירת היעדים עליי
)תודה ושבת שלום
מוטי.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאורנה -
איזה כייף זה שבלגיה ואנגליה אינן כה רחוקות כך שאת יכולה לקפוץ ולבקר אותי כאן (וחשוב עוד יותר - אני יכול לעשות את אותו הדבר בנופים הקסומים שלך).
מסכים איתך לגמרי שהכל מתחיל בלב, אבל גם ממש ממש לא נגמר שם... אפטפט אודות כך עוד מעט ובשאיפה - עוד היום...
מוטי -
שקלתי בדבר ואני מוצא את הצעתך טובה ומועילה. לא יודע אם לכל החברים כאן, אבל אני וודאי אמצא דרך להנות ממנה....
סומך לחלוטין על בחירת היעדים שלך.
שבת נהדרת,
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאודה באמת, וודאי הדבר לא יבוא לכם בהפתעה גמורה –
בדרך חזור, הטרמינל – באשר יהיה – מאבד מזוהרו, וגם זאת בלשון המעטה של המעטה.
אני עומד ותוהה מה לי ולמקום הומה זה, ששינה את פניו באחת, הפנה לי את גבו וכל רצונו כעת הוא לשגרני בחזרה אל המקום ממנו באתי?
נו טוב, אישתי העירה אותי משרעפי היות שצד את עינה איזה משקל גדול ממדים המוצב בשדה עוד לפני עמדות הבידוק, לרווחת הנוסעים הישראלים – בכלל, ויתר העוברים במקום שבשל נסיבה לא ידועה וודאי התערבב גן יהודי בדמם והוביל גם אותם לשוות שלל צורות גיאומטריות למזוודותיהם, שבמקור יועדו להיות מלבניות או מרובעות (תוך בחינה מאתגרת של גמישות הריפוד)...
אז השקענו מעט מעות על מנת לגלות שמן הראוי לנקוט בנוהל 'חילופי משלחות' בין איזה מהמזוודות שלנו (וגם על מנת לגלות מאוחר יותר שסתם טרחנו, וליתר דיוק, טרחתי, ועוד ליתר דיוק - גבי מבקש לציין שהוא שנשא בעיקר העול. אז ציינתי).
בסך הכל משקלנו היה משביע רצון תעופתי, וכעת הבטנו אנה ואנה על מנת לאתר את הנחיל הנחשי המאפיין תור ישראלי גם כשזה נאלץ להתנחשל לו בחו"ל.
לא נאלצנו לאמץ את עינינו יתר על המידה.... שכן התור הלזה כמעט נחבט בפרצופנו....
בשלב זה החלטנו לדחות מעט את הפגישה עם שאר הצדיקים העושים דרכם לארץ הקודש, ובמקום זאת פצחנו בעוד משחק שדה תעופה מוכר – מצא את עמדת החזר המע"מ.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאומנם, ביניכם לביני, המשחק שוחק כמעט 'לשמו' בלבד, שכן הפרס שהיה צפוי למנצחים לא הצדיק את הטרחה, אבל אנו הרי שליחים של מע"מ טוב לבני פורום מוצלח זה ולא יכלנו ככה סתם להתנער מאחריות.
למי מכם שנוהג אף הוא לשחק במשחק זה, אתן עצה – תורו אחר ריכוז מעניין של בני המזרח הרחוק ובני המזרח הקרוב אשר בצוותא חדא ממשמשים ברוכסני מזוודותיהם - ודעו כי הגעתם אל היעד.
מכיוון שעצה טובה זו נשתכחה ממני בזמן אמת, נאלצנו להעזר באי אילו פקידים בלגיים והגענו אל חדרי המכס שמשום מה נראים אותו הדבר בדיוק, בכל מקום.
אז ביקרנו, פתחנו, הוצאנו, הראנו, מילאנו (טפסים), החתמנו, החזרנו, ארזנו, נעלנו – וסוף סוף התפוגגנו לדרכנו משם – לעמדת החזרת הכסף הלא רחוקה, על מנת שהבנקאי המוטרף משהו ישאל אותנו האם באמת כל זה היה כדאי... בשביל אותן מעות שנטלנו.
השבנו שלא והמשכנו לדרכנו.