בלגיה - מלכה כה ענווה
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק - קוראת ושומרת. טיול מדהים, עוד טיול שנכנס לתכניות המגירה האינסופיות...
לחשוב שלפני 100 שנה התנהל אחד הקרבות הראשונים והקשים של מלחמת העולם ה-1 במקום שעכשיו הוא כולו ירוק ושלווה נותן קצת תקווה.
ושאלה קצת היפותטית לגבי תכניות - האם בזמן התכנון, שקלתם לטוס לפאריס ולהגיע לארדנים מהצד ה'הפוך'? הבנתי שזמן הנסיעה הוא די דומה.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאנחנו הגענו לארדנים מפריז (הבטחנו לילדים אייפל
)הנסיעה מפריז אורכת לפחות 3-3.5 שעות.
מבריסל שעה ורבע בערך.
כדאי למי שרוצה לשלב את צרפת / פריז בטיול.
-
בלגיה - מלכה כה ענווההי שמוליק,
היפנו אותי היום לכאן, לקרוא את האשכול שלך.
אני שמחה לקרוא שאהבתם את "הבית שלי"
, אכן בית מפנק ומדהים.נראה שהיה לכם טיול מהנה, אמשיך לעקוב ולטייל איתכם, ולהיזכר בכייף בטיול הנהדר שהיה לנו.
ענת
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאיריס –
תודה שמצאת קצת זמן עבורי. מקנא בך על נורבגיה שבפתח – איזה כייף לכם.
ועוד תודה מיוחדת על שהפנית את תשומת ליבה של ענת מ'הבית של ענת' – מייד אנצל את ההזדמנות להודות לה באופן אישי.
רחל –
דווקא אופני הרכבת מתאימים כנראה יותר למאותגרים טכנולוגית כמונו... שם 'הבעיות' היו מסוג לגמרי אחר...ובאשר לממרח – עכשיו אני מבין שפספסנו חוויה קולינרית שוקולדית...
להגנתי אני אגיד שאני דווקא המלצתי להתנסות, אך בענייני מריחות – הילדים עם נוטלה.
אלעד –
שמח לשמוע שאני גורם לך לחייך. חייב לך עוד הרבה בתחום הזה.
רבקה –
האם ייתכן שהחמצתי סיפור טיול שלך מבלגיה?!
אם כן – הפני אותי, אני קורא תיכף ומייד ונוסע שוב!
חוץ מזה, לקבל ממך מחמאות על תמונות זה הרבה מעבר למה שמגיע לי...
מרינה –
איזה כייף ל פ.ס.ז לזכות במועדדת כמוך!
אורנה –
אני לא משוכנע שהבלגים החביבים שלנו באמת זוכרים לזכר מה הם יורים, בטח ובטח שלא אחרי גלוני הבירה שהם מערים לתוכם במהלך הארוע...
אנחנו מטיילים כעת בוואלוניה – החלק 'הצרפתי' של בלגיה, הכולל גם את הארדנים, ובאשר לשאלתך האם קיימים הבדלי אופי בין המחוזות השונים – באמצע הדרך בערך ארחיב מעט בעניין זה שכן מדובר בשאלה מצוינת שהתשובה עליה חיובית בהחלט.
פסגות –
אני חושב שאילו היו מסריטים משפחות ברגעים הראשונים במחיצת הרכב השכור, זה יכל להיות סיטקום שובר קופות (או מראות).
בכל אופן – שמח מאוד שאת כאן.
שירליץ –
תודה! (וקצת באיחור – תתחדשי על התמונה)
שרית –
בואי נסכם שאני אבוא לארוז עבורכם ובתמורה תיקחו אותי איתכם...
תעשו חיים!!
ציידת –
התובנה הזאת שלך מדוייקת להפליא.
באשר לפריז – לא, לא שקלנו אותה כאופציה. כפי שכתבה רחל – הנסיעה מפריז לאזור הארדנים נמשכת בין שלוש לארבע שעות (תלוי ביעד). מבריסל הנסיעה קצרה משמעותית ונמשכת כשעה ורבע.
הנסיכה הקטנה אכן חולמת על פריז – ונצטרך בהחלט למצוא הזדמנות להגשים לה את החלום...
כמובן שאיני פוסל את האפשרות של שילוב בין פריז – לכמה ימים - לארדנים – אבל זה לא היה רלוונטי עבורנו.
ואחורנה חביבה מאוד - ענת -
עבורנו - ועבור רבים אחרים כאן - צימר טוב יכול לשדרג את הטיול, כמו שצימר פחות מוצלח יכול מאוד לפגוע בו.
מצאת פנינה של ממש.
זה השילוב המיוחד שיש בצימר הזה שהופך אותו לחלק בלתי נפרד מהטיול - שלא נפסק גם כשמגיעים אליו - וזה בדיוק מה שאנו תמיד מחפשים.
אז שוב תודה מקרב לב!
אל תלכו לשום מקום, כבר ממשיכים....
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיום השני
אנו מתעוררים בבוקר, נזכרים היכן אנחנו ומחייכים חיוך גדול....
מזג האוויר נפלא, השמיים הבלגיים מאירים פנים והולכים ומתבהרים וצפוי לנו היום יום מעט עמוס....
שותים קפה דלהייזי מפתיע לטובה, אוכלים ארוחת בוקר נינוחה ויוצאים לפגוש את גב' זפירה בתקווה למצוא אותה במצב רוח טוב.
הכל מוכן שוב ליציאה בדרך אל האושר –
בקלות מפתיעה שני המושבים האחוריים (הבאים אחרי הפלוס ב - 5 + 2) נשלפים להם אחר כבוד מרבצם, הילדים מאושרים, הרגל על הגז - ולאחר השיעור הפרטי שקיבלתי אמש ממומחי באדג'ט – אני שולח את ידי בנונשלנטיות לתיבה המשונה המרובעת על מנת לשחרר את בלם היד שאיכשהו גלום בה – ו .... כלום לא זז.
אני חייב לשתף אותכם ולהגיד שיש משהו מטופש מאוד בחמישה אנשים שיושבים באוטו ומנסים להוריד הנדברקס – המבוגר האחראי (יחסית) שבהם מנסה במגוון דרכים אוויליות לשכנע אביזר פלסטיק לשתף איתו פעולה (מבלי לשבור אותו חלילה – מה שמצריך תעצומות נפש לא פשוטות) ומכל עבר נשמעות עצות ומופרחות בדיחות....
בשלב זה – חובבי קריאה שכמונו - קראנו גם את ספר הרכב, ומלבד עומס פרטים טכניים משעממים עד זרא שניחת עלינו שלא בטובתנו – לא החכמנו במאום בעניין היחיד לשמו התכנסנו.
ישיבת הבוקר הלא מתוכננת שלנו התארכה קמעה, ואז – משעמדתי להתייאש ולהזעיק את פייר תוך הודאה בכשלון – עלה במוחי לפתע רעיון מהפכני. האם לא יהיה נכון – על מנת להוריד את הידית למטה – למשוך אותה דווקא למעלה - בסוג של 'הפוך על הפוך' בלגי ישראלי דבילי??
אז כן – פריצת הדרך אכן הושגה ובא לזפירה העיקשת גואל.
אנו שועטים לנו איפוא עם גב' זפירה בכבישי הארדנים במהירויות שנעות בין 30 ל – 50 ל – 70 ל – 60 ל – 90 ל – 30 ל – 50 קמ"ש (וברגעי אוטוסטרדות – 70 – 90 – 120 – 100 – 60 כי בונים – 80 כי מתחשק וכן הלאה) וחוזר חלילה (והייתי יכול בהחלט להמשיך ולחזור חלילה כך לעוד אשכול או שניים, אך משהו אומר לי שרעיון זה לא יתקבל בברכה) – ומכל עבר, תחת כל עץ רענן ומעל כל עמוד חשמל ושלטי דרך, קורצות לכיווננו מצלמות מהירות – ולפני כל אחת מהן – שלט אזהרה – ולפני חלק מאלה - עדכון אופטימי על מספר הקברים שנכרו באזור זה בשל בלגים שהתנמנמו להם עוד מעבר לרגיל או תיירים שעברו את המהירות המותרת (נו טוב... אולי יש גם איזה עשרה בלגים שחטאו בכך).
למותר כמובן לציין ששעטה צבית משהו זו גם מלווה במוסיקה הערבה של ג'יפי הצווח ומזהיר בענייני מהירות – לפחות בשלבים מרדניים ראשוניים אלה שלי.
המלצתי לארגן פגישה חמה בין ג'יפי לבין איזו פרה בלגית חמודה נתקלת בסירוב נחרץ מצידה של בת הזוג שומרת החוק.
אבל – מעז יוצא מתוק – ולסיפור הדרך הזה מספר תולדות -
הנסיעה האיטית משהו מיטיבה איתנו שכן היא מאפשרת לנו ללגום מלוא הריאות את הנופים המקסימים בהם אנו חולפים. שדות תירס עצומים, פרות, עיירות מנומנמות, מרבדי ירוק – במישור ובהר - המרצד בגווניו והסתעפויותיו, והשונה מאחיו הירוקים באוסטריה וגרמניה.
בצד הפרקטי – וברגעי עייפות, גיווני הדרך האלה בהחלט שומרים על ערנות.... איזה שכלול בלגי מבריק....
בצד הפרקטי הנוסף – בכל נסיעותינו ברחבי בלגיה, ואני חוזר ואומר – בכל הנסיעות – לא חרגנו מהזמן שצפה לנו חברנו הנאמן – אדון גוגל, ואף לא מהזמן של עמיתו – מר ג'יפי. יתרה מזו – גם פקקים הוא מושג שבבלגיה שלנו לפחות היה שמור לבקבוקים בלבד. אני כבר שומע את אלונה ברקע מסבירה את העניין בדרכה החיננית, אך אני חייב להגיד שאנו מצאנו בכך רק טוב והודינו לאלוהי השינה או הנמנמת, לאלוהי התנועה או לכל אל אחר שהיתה לו יד בעניין - על הנסיעות הנינוחות שבהן חננו הם אותנו.
בצד הפרקטי השלישי – גם גב' זפירה היתה מאוד שבעת רצון מהגבלות המהירות הבלגיות ומהנטייה המשונה לאוכפן ללא הרף לפחות באמצעים טכנולוגיים (שכן ניידות ושוטרים היו מצרך נדיר מאוד). זאת מכיוון שהדבר התיישב היטב עם אופייה הנגמשי משהו שמצא ביטוי בנסיעה יציבה מאוד ונוחה – בדיוק במהירויות אלה, כאשר ניסיון לחרוג מהן מעלה סוג של המייה רועשת המפריעה להפיק את המיטב משלל הדיסקים שבאמתחתנו.
שכן זאת יש לדעת - גב' זפירה אולי גרמנית במוצאה אבל וואלונית לגמרי בנשמתה.
אז בתום קשקשת תעבורתית זו נחזור ונפנה לטיולנו המתגלגל לו ראשית למערות הנטיפים השוכנות אחר כבוד בהאן סור לס.
The Grotto of Han-sur-Lesse
Rue J. Lamotte 2, B-5580 Han-sur-Lesse
מעט פרטים טכניים וטיפים -
ניתן לחנות בחניון הנמצא ממש מול הכניסה לאתר מכירת הכרטיסים, שהוא עצמו נמצא במרכז הכפר – מול הכנסייה. כוונו את הג'יפי לכתובת שלעיל ותגיעו למקום הנכון.
המקום מציע ארבע אטרקציות.
השתיים המרכזיות שבהן - סיור במערה וסיור / טיול בסאפרי.
השתיים הנוספות עליהן אנו ויתרנו (גם בהתאם להמלצות שניתנו כאן וגם לאחר שקראנו מעט אודותיהן) הן -
PrehistoHan – תצוגה אינטראקטיבית על ההיסטוריה של המערה ועל ממצאים ארכיאולוגיים שנמצאו בה.
Yesteryear – מוזיאון המציג את היום יום של החיים החקלאיים בעיירה לפני מאות שנים.
נדמה כי אגף הנוער לא היה עומד בשני אלה ומה לנו תירוץ טוב מזה...
פרטים נוספים אודות המערות והאטרקציות תוכלו למצוא כאן.
ניתן לרכוש במקום כרטיס משולב לכל ארבע האטרקציות. אנו כאמור בחרנו רק בשתיים המרכזיות – הסיור במערה והספארי.
הן הסיור במערה והן הסיור בסאפרי יוצאים מאותו המקום בדיוק. בתום הסיור במערה, צועדים מספר דקות ברגל מנקודת סיום המסלול ועד לנקודת ההתחלה – לפי שלטים שמוצבים (רוב הזמן) בדרך. תוכלו תמיד להתייחס לצריח הכנסיה כאל נקודת ניווט נוחה.
נכון ליולי 2014 –
הסיורים למערה יוצאים בכל חצי שעה, בין 10:00 ל – 12:00 ובין 13:00 ל – 17:30, ואילו הסיורים לסאפרי יוצאים בכל חצי שעה בין 10:00 ל – 12:30 ובין 13:30 ל – 17:30
מומלץ כמובן להתעדכן בזמן אמת באתר.
הסיור המודרך במערה נמשך כשעה וחצי וההסברים ניתנים בפלמית ובצרפתית – אך לא באנגלית....
ניתן לקבל דף הסבר באנגלית – (ואם בנמצא באותו השלב - גם בעברית) – מהמדריך. אנו הצטיידנו מראש בדף בעברית ומי שיהיה מעוניין – אשמח לשלוח לו אותו.
ועל מנת שיקל עליכם לקרוא את אותו דף של הסבר בעת הסיור במערה החשוכה משהו – מומלץ גם להצטייד בפנסי כיס קטנים. אנו עשינו זאת והם היו לנו לעזר רב במספר הזדמנויות.
וזה מזכיר לי דבר חשוב – את דף ההסבר בעברית צילמתי מתוך סיכום הטיול המצויין של אחווה – לה לא הודיתי ספציפית בפתיחת האשכול הזה וזו הזדמנות מצויינת לתקן תקלה זו. אחווה – תודה ענקית. גם לטיול המקסים שלכם היה חלק גדול בהצלחת זה שלנו.
ואחרון הטיפים המשעממים בשלב זה – הטמפרטורה במערה קבועה – 13 מעלות – ולכן מומלץ בהחלט להצטייד בבגדים חמימים.
טוב... אז לאחר מילוי חובותינו לדורות הבאים – נמשיכה -
מכיוון שיום עמוס לפנינו, טרחנו והגענו לאתר הפתח כזכור בעשר - קצת אחרי 09:30 - על מנת לתפוס את היציאה הראשונה, וכך אכן ארע. בתורים של ממש לא נתקלנו. לא כאן ולמען האמת גם לא אחר כך.
התיישבנו לנו במין רכבת עתיקה ויצאנו לנסיעה קצרה לפתח המערה.
עם תחילת הנסיעה, הפציע לו בחור חביב האוחז מצלמה בידו האחת ותוכי קטן וחמוד באחרת. את המצלמה הבחור שומר לעצמו ואילו התוכי עובר בין כתפי המטיילים למטרות הצטלמנות.
כתמיד בארועים אלה – החוויה אינה זולה, ואם אתם שואלים את עצמכם האם ויתרנו על התמונות – אז התשובה היא - מה פתאום?!
היעלה על הדעת שנחזור מבלגיה מבלי שיהיו באמתחתנו תמונות תוכיות חביבות מעין אלה?
לא זו אף זו – גם מחזיקי מפתחות נושאי תמונות יורשי העצר בחברת אנשי הלוגיסטיקה של הארמון (=אנחנו) נרכשו במיטב כספנו, ומשאנו מצולמים ומונצחים כדבעי - התחלנו בסיור (הרכישות עצמן מתבצעות, אגב, מייד בתום הסיור וביציאה מהמערה).
כבר בתחילת הדרך נפעמנו להבין כי פורום המשפחות שלנו הוא חובק עולם!!
כן כן חברים.... רבות ורעות כבר נכתב כאן על אותם מדריכים תאבי בצע וחסרי נימוס שלאחר שמרביצים הם את תורתם בלעז, רחמנא ליצלן, ובבליל שפות גויים נעדרות אינגליזע – מהינים הם להתגולל על הטייל הישראלי התמים בבקשות תשר – גזל וחמס ממש.
ובכן – הדברים עשו להם כנפיים לעומקי המעמקים של המערות העתיקות, עד כדי כך שמדריכנו – לאחר שסיים את הפגנת יכולותיו באותן שפות נידחות – נפנה הוא בכל פעם רק אלינו (אולי בשל העובדה שהיינו היחידים שלא מדברים בשפות המקום) ובא והפגין שליטה לא רעה באנגלית להסברון קצר או שניים וגם שליטה משעשעת ומצומצמת הרבה יותר באי אילו אוצרות משפת הקודש - לשמחת הילדים ולחרדתנו...
נו טוב – את הטיפ שלו הוא כמובן כבר הבטיח...
מכל מקום – הביקור במערות מומלץ בחום רב מאוד. המערות יפות ומרתקות וכולנו נהננו מהן מאוד.
בנקודה זו אגיד שויכוח מעניין התגלע בין השלטים במקום שהכריזו כי אסור לצלם לבין המדריך שהודיע מפורשות את ההיפך הגמור. תמונות צולמו במקום ללא הרף, וכך גם אנו לא טמנו את מצלמתנו הרעועה משהו בצלחת, וניסינו פה ושם את כוחה המוגבל בצילומי חושך. מעט מזער מתוצאות הניסוי הזה יובאו כאן עוד מעט.
בתום הסיור נכונה לנו אכזבה קלה עת התברר שהשיט המובטח במערה עליו קראנו, פס ועבר לו מהעולם (ולעומת זאת יריית התותח נורתה גם נורתה וגם המופע האור קולי התרחש לו קודם לכן).
מששאלנו את המדריך בעניין השייט הנעלם, הוא החמיא לנו מאוד על ידיעותינו הפרה-היסטוריות בנוגע לנוהגי המקום לפני כשבע שמונה שנים, והוסיף והסביר שהשייט בוטל מטעמי בטיחות. סתם ולא פירש, ואנו אצנו רצנו לנו (רק כביטוי פולני, בפועל צעדנו די בנחת) בינות לנופים היפים בחזרה לנקודת המוצא על מנת לשוב ולהתיישב באוטובוס הפתוח היוצא לרחבי הספארי בשעה 12:00.
אגב – למיטיבי הלכת שבינכם שעיתותיהם בידם – ניתן לטייל בסאפרי גם רגלית. כאמור – לא ניסינו.
הטיול בסאפרי גם הוא היה מהנה מאוד מאוד והוא מומלץ בחום רב.
נוסעים בתוך השמורה באוטובוס הפתוח בינות לנופים מקסימים וצופים במיני חיות המסתובבות ברובן בחופשיות בתוך שטחים גדולים מאוד (המגודרים על מנת לחצוץ בינן לבין המבקרים).
הנהג מברבר להנאת דוברי הצרפתית והפלמית שלל הסברים מלומדים על החיות ואנו כרגיל זוכים בדף הסברים מתוקצר באנגלית.
מידי פעם, אטובוסנו החביב נעצר לו על מנת שנוכל לצאת ממנו ולחזות יותר מקרוב באי אילו מהחיות שנראות שמחות וטובות לב בדיוק כמונו.
הסיור מסתיים לו ואנו חוזרים לגב' זפירה על מנת שזו תסיע אותנו ליעד הבא – מבצר בויון – בנסיעה שלווה הנמשכת כ – 45 דקות, ועל עלילותנו שם בהודעה הבאה.
ובנתיים - קצת תמונות.
-
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווההבית הזה באמת מרווח וכייפי, כולל כפי שהזכרת, חדר עם מתקני כושר ואופניים שפייר אמר שהם לשימוש חופשי של האורחים.
הילדים שלי מאד אהבו לחזור מיום טיול ולרכב ברחבי הכפר הקטנצ'יק והחמוד, וגם "לנצל" את מתקני הכושר.
כשיש מקום לינה כזה, ממש לא צריך למתוח את ימי הטיול עד קצה גבול היכולת.
בהחלט יש רצון לחזור בשעה סבירה ולהנות גם מהצימר.
אגב, הקרדיט לבעל שלי

-
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווהטוב..... את מתקני הכושר אנחנו לא מצאנו שם...
אולי במקרה שלנו פייר הבין עם מי יש לו עסק ....

בענייני אופניים - הם מבקשים להודיע להם מראש אם מעוניינים. עשינו זאת ולא רק שדאגו לנו - אלא שהם הציגו בפנינו 7 זוגות בגדלים שונים שנבחר ביניהם את מה שהכי נוח (בהתחשב בגילאי הילדים) וגם טרחו בהתאמת גובה הכסאות.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק,
תענוג לקרוא ולהביט בתמונות המרהיבות.
מצפה בשקיקה להמשך!
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק - מוסיפה למען המתכננים סיור במערה - אנחנו זכינו למדריך דובר אנגלית.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק,
בלגיה אמנם לא בתכנון שלי, אבל להמשיך ולקרוא את סיפור הטיול שלך המשעשע והכתוב נפלא בהחלט כן!
אני נהנית מאוד מן הקריאה ועוד יותר מן ההנאה שלכם מן החוויה שפשוט ניכרת בכל מילה ומילה.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהוואו איזה כיף. נכנסתי במקרה לפורום (אני מתרכזת כרגע בפורום אחר לקראת נסיעה של מספר חודשים ממש השבוע, מבטיחה ללעדכן בהמשך) פשוט תענוג צרוף. קוראת בשקיקה ונזכרת במקום הקסום הזה -בלגיה. מבטיחה לקרוא עד הסווף. נשמע שהיה מדהים
-
בלגיה - מלכה כה ענווהיונה וקשת -
תודה! כייף שאת מלווה אותי.
רחל -
באמת זכיתם!
זה היה מקרי או שהתרשמת שזו אופציה קבועה?
כי אצלנו - לא נתקלנו באפשרות כזאת.
ג'ני -
את כמובן קוראת אותי היטב בין השורות.
שמח מאוד שאת כאן ושוב תודה על הסיוע הרב והאיכותי בעניין ביטול הטיסה.
מנדי -
איזו הפתעה נהדרת לפגוש אותך כאן.
השמחה והאושר שנשבו בעוז מהאשכול שלך על בלגיה תרמו תרומה משמעותית לבחירה ביעד הזה - אז שוב - תודה גדולה גם לך.
ורגע רגע.... נסיעה של מספר חודשים? וואו ואוו ושוב וואו. ספרי טיפ טיפה בכמה מילים...
ותיכף תיכף חלקו האחרון של היום השני...
בוקר נהדר שיהיה,
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווההי שמוליק
אין סיפור שלי, מסודר, על הטיול בבלגיה. הוא התקיים לפני עידן עידנים, עוד לפני פרוץ האינטרנט למחוזותינו, ודאי לפני התמונות הדיגיטליות. עוד בתקופה שכולם הרימו גבה ושאלו אותי - מה יש לך לחפש בבלגיה? אין מה לראות בה.... אז הטיול שלך הוא הוכחה גם כתובה וגם מצולמת וגם מאזכרת טיולים שקדמו לך.
כיוון שפצחתי בחורף שעבר בטיולי נוסטלגיה, נראה לי שהסיפור שלך, עם יפי הנופים בנסיעה האיטית בכבישים, מקרב את מועד החזרה לבלגיה, שאני מדברת עליה כבר זמן מה....
רבקה
-
בלגיה - מלכה כה ענווההמשך היום השני
אז כאמור – אנו בדרכנו לבויון (Bouillon) הקרובה עד מאוד לגבול הצרפתי – על מנת לבקר בטירה עליה הומלץ פה ולא רק - רבות..
Chateau de Bouillon
Rue du Château, 6830 Bouillon
וזאת יש לדעת ולקחת בחשבון – השחמטאי המתבגר שלנו לא מתברג ברשימות אוהדי הטירות, אף לא במקומות האחרונים שבהן...
למעשה – הוא די מתעב את הקונספט, ומייד בהשמע התראת טירה, עוטה הוא על עצמו את מה שאנו נוהגים לכנות 'פרצוף המצודה'...
המדובר בהעוויות המשלבות בו זמנית כעס, מרמור, רתיעה ועייפות – והגרוע מכל הוא שמתלווה להן גם מופע אור קולי ממנו נעדר רכיב חיוני – כפתור להפחתת עוצמת הקול.
נו טוב – האמת היא שאני מעט מגזים על מנת לשעשע אותכם, ובסך הכל מדובר בילד מנומס ומחונך היטב המקבל על עצמו את הדין – אבל אם כך ואם כך – טירות – הוא לא סובל!
עצבונו אך מתגבר אם מקבל הוא תשובה חיובית לשאלה האם בכוונתנו לשוב ולענוד על עצמנו את שרשראות המדריכים הקוליים – אות וסימן לכך שהביקור גם לא עומד להיות קצר.
אז having said all that – וביודענו מראש כי נכונו לנו שלוש טירות בטיולנו זה - החלטנו שמצודות בלגיה יהיו עבורו חוויה מתקנת ממנה יצא הוא אדם טוב יותר (ולפחות – אם נציב לעצמנו יעדים ריאליים – אדם שונא טירות פחות).
לשם הגשמת יעד זה החלטנו מראש לתחום באופן סביר את השהייה במקומות אלה ולהשתדל גם לתור אחר טירות אטרקטיביות במיוחד המציעות ערך מוסף על זה ההיסטורי.
טירת בויון בהחלט עמדה בציפיות.
ראשית – מתקיים במקום מופע העופות המסורתי בדומים לו כבר חזינו בעבר (שעות המופע המעודכנות לטיולנו - 11:30, 14:00, 15:30, 17:00). אגב – בשונה מהמופע באוסטריה בטירה בוורפן – מגוון הציפורים כאן רחב יותר ואולם הן לא מתעופפות להן למרחוק אלא בעיקר מצד זה לצד אחר ברחבה בה מתקיים המופע, מעל ומתחת לראשי הצופים, ומידי פעם גם נוחתות הן על מי מהם המסכים לנדב את גופו לצורך כך לקול מצהלות הקהל.
שנית – לכל הדעות, הנופים הניבטים מהמצודה מרהיבים מאין כמותם ושובי לב ונפש.
שני אלה ביחד עם העובדה שהסכמנו לדלג על אי אלו הסברים במדריך הקולי הובילו לביקור מוצלח המומלץ אף הוא.
מחקרנו המעמיק שקדם לטיול העלה כי בויון מציעה הצעות מפתות נוספות (ובהן קרטינג וגם כמובן סיור חביב בעיר עצמה), ואולם – כיוון שבענייני קרטינג ידענו שנכונות לנו עוד גדולות ונצורות, וכיוון שבענייני סיורים בעיירות היו לנו עוד תוכניות נוספות ליום זה, נפרדנו מהטירה ויצאנו לטיול נופי ממונע שהסתיים בפנינה La Roche -en-Ardenne.
לצערי כי רב איני מצליח לשחזר ברגעים אלו את שמו של עמיתנו לפורום שהמליץ בחום על מסלול נסיעה מעט ארוך יותר מבויון לעבר לה רוש אן ארדן – העובר (ללא עצירה) דרך Côrbion ו - Rochehaut – אבל אילו היה שמו עולה ממעמקי זכרוני המתערער – הייתי שולח לו צרור תודות וזרי ברכה.
המדובר בנסיעה נפלאה בנופים האומרים שירה. כייף צרוף.
בשל השעה המאוחרת – וכפי שניתן היה לצפות מראש – נאלצנו לפחות ביום זה לוותר על עצירה בסנט הוברט שבדרך ((Saint-Hubert – הידועה בכינוייה 'עיירת הבתים המצויירים' ושמנו פעמנו ישירות לעבר לה רוש אן ארדן La Roche -en-Ardenne בשעריה באנו בשעת לילה מאוחרת (17:00).
ובכן – כשאנו רעבים משהו מעמל היום יצאנו לשוטט לנו ברחובות עיירת חמד זאת ועשו לעצמכם טובה גדולה ואל תוותרו עליה.
גם היא כעוד אחיות נאמנות שלה שנגלו לנו בהמשך – מלבבת ושובת לב ועין – וחשוב לא פחות – תכונה היא מכאן ולהבא בפי עוללנו המתבגרים – 'עיירת שלושת הפטיסרי' וכל זאת על שום מה ולמה –
על שום שבעת שיצאנו מבויון מיהר בצקנו להחמיץ (וליתר דיוק – חוסל הוא עוד הרבה קודם), ומעת שבאנו ללה רוש שאת שמה לא קל כלל ועיקר להגות – נכנסנו בחפץ לב לכל פיטסרי פתוח שנקרה בדרכנו ודגמנו את מרכולתו.
מה רב המזל שעמדה לרשותנו רק שעה אחת בטרם תשקע גם לה רוש החביבה לתרדמת השעה שש – שעה שלאחריה קול ציוץ ציפורים נשמע ברמה וחנויות פתוחות – אין.
אז – שלל העוגות והמאפים שנרכשו בשלושת הפטיסרי שלא הצליחו להמלט, הצדיקו היטב את המוניטין וכך – במתיקות וביופי – הגיע גם יום עמוס חוויות זה לסיומו.
נסענו לנו לטירתנו הפרטית לעוד ערב משפחתי חמוד להפליא – הלילה ירד אט אט ואחרי שינה ערבה אנו נכונים ומוכנים ליום המחר.
-
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווה