מסלול M
-
תמונה מה- Nullabor -
יש לי רעיון-האם הוא הזוימתוך נסיון לשלב את כל ``הרצונות`` חשבתי על משהו שנראה אולי קצת הזוי. אשמח לדעתכם... פרת` - תחילת אוגוסט עד אמצע אוגוסט (רק למינהלות ולקניית ג`יפ וקרוואן). נסיעה לכיוון אליס ספרינג (שבועיים) ומשם ממשיכים באלכסון עד קיירנס. יוצא שהמסלול הזה מפרת` עד קיירנס יקח כשלושה שבועות - מה דעתכם? מקיירנס (בערך תחילת ספטמבר) ממשיכים מערבה לכיוון דרווין - שלושה שבועות (עד סוף ספטמבר). תחילת אוקטובר - ירידה דרומה דרך החוף המערבי עד פרת`, טיול בכל האזור הדרום-מערבי. כל זה כשלושה שבועות (עד סוף אוקטובר). משם ממשיכים מזרחה על קו החוף (לא דרך המדבר) עד סידני - חודש נובמבר. כמה הבהרות - הרעיון הכללי הוא בכל זאת לקנות רכבים בפרת` ולהמשיך מייד לאזור הצפון כדי להספיק את העונה היבשה. כמו כן, אנחנו אוהבים מדבר, אין לנו בעייה של נסיעה במדבר. צרפתי מפה נו, מה אתם אומרים? אפשרי (מבחינת המסלול ומזג האויר)? תודה עליזה -
לא הזוי אבל....קחי בחשבון שחלק גדול מהדרכים שאת מתכננת להשתמש בהן הן דרכי עפר. צריך לעשות בדיקה לגבי מצב הדרכים בעונה הרלוונטית. כמובן שאם אתם מתכננין לטייל עם ג`יפ לא צריכה להיות בעיה כל עוד תדאגו לקנות קארוון שמותאם לדרכים כאלו. כמו כן דרוש יותר נסיון ג`יפאי לפני שנכנסים להרפתקאה שכזו. אני חושב שצריך שלקול את ההתעקשות על ``גיחה`` לכיוון החוף המזרחי אבל בגדול הרעיון הזה הוא די מוצלח. אולי הייתי מוותר על הנסיעה מפרת` לכיוון סידני בסוף הטיול. עדיף למכור את הרכב בפרת` ולטוס לסידני. השיקול של קניית רכב במערב אוסטרליה הוא נכון אך לא צריך להנחות את אופי הטיול כולו. החוף המערבי בכלל, וטיול ``שטח`` כזה בפרט הם חוויה אדירה למי שאוהב וחי את האאוטבק, לילדים זאת יכולה להיות בעיה, או בעצם להורים של הילדים.... אני חושב שכדאי להכין עוד קצת שיעורי בית, לקרוא עוד חומר, לשמוע סיפורים ממטילים, ולבסוף להכניס את כל האינפורמציה, לסמן את האתרים שהם בעדיפות הגבוהה ביותר, ולבנות את המסלול. בהצלחה -
יש לי רעיון-האם הוא הזוי:Reלא בטוחה האם הדרכים הנ``ל בכלל מותאמות לקראוון, למשל בקימברלי, שדרכי ה-4X4 בה נחשבות קשות, ממליצים לא להיכנס עם קראוון. כדאי לקרוא ולברר יותר לגבי זה.. -
קצת בעייתיבמסלול שהצעת הנסיעה האוריכה הראשונה היא בדרך עפר ארוכה ארוכה (מפרת` לאליס), שחותכת את המדבר. זו לא דרך מומלצת ישר להתחלה. נקודה נוספת - הנסיעה בדרום, מפרת` לסידני - כתבת שזה ``דרך החוף`` ולא דרך המדבר. אז זהו, שזה כן דרך המדבר. כלומר דרך מישור הנאלארבור, פשוט מכיוון שהוא מגיע עד למצוקים שעל קו החוף, וזה הכביש שעליו נוסעים. -
יש לי רעיון-האם הוא הזוי:Reבתור אחד שכמעט חתך מאליס לקירנס, למעט הבעיה הטכנית של הדרך (הצםפות ו4X4) יש את הקטע הבטיחותי.. זה דרך של כמה מאות ק``מ נטושה לחלוטין קליטת סלולרית אפסית, ובמקרה של תקלה .... בוא נגיד שזאת סיטואציה שלא הייתי רוצה להיכנס אליה עם ילדים... אם אתם מתכננים לעשות את זה צריך ציוד טוב (גם ציוד חילוץ לרכב) אספקה ליומיים ספייר והכי כדאי פשוט רכב נוסף, די מסוכן לעשות את זה לבד ..... -
במפה הדרך מסומנת ככבישכמה ק``מ הנסיעה בדרך עפר. האם מאליס לקיירנס הנסיעה היא על כביש? ד.א. יש לנו נסיון רב בנהיגת שטח וכן בטיולי קרוואנים (מס` חודשים). האם זה עוזר? בתמונה - נסיעה עם קרוואן בדרך עפר (22 מייל) במדבריות אריזונה. -
זה רק נראה כמו כביש...כמו הרבה מאוד ``כבישים`` במערב אוסטרליה - גם זה בעצם מסומן ככביש, אבל בפועל זו דרך עפר ברובה. מצד שני, יצא לי לנסוע בכמה דרכי עפר אוסטרליות שהיו במצב יותר טוב מאשר כמה וכמה כבישים סלולים כאן בארץ... אני לא נסעתי באופן אישי בכביש המדובר, שנקרא great central road - אבל פגשתי אחרים שנסעו. זה לא בלתי אפשרי, אבל בהחלט כדאי לבדוק טוב טוב את מצב הכביש לפני שיוצאים לדרך ולהצטייד בהתאם. אנה.
הנה תיאור של הדרך -
איפה בודקים את מצב הכבישים? -
-
תודה לכולכם. אתם גדולים!!!