מזרחה מכאן , טאג'יקיסטאן ...
-
מזרחה מכאן , טאג'יקיסטאן ...ינינה הטיול שלך שופע מקומות מקסימים והתאורים שלך מוסיפים חשק ללכת בעקבותיך. אשמח לקבל ממך את המסלול.
-
מזרחה מכאן , טאג'יקיסטאן ...לצביההי צביה, תודה . אני מרגישה כך לגבי הטיול בפאמיר.
התיאור של הטיול לפי יום ביומו אפשר למצוא בלוג שלי :
-
אנשים טובים באמצע הדרך - לרחללרחל
אני מקווה שב"פרטי " את מתכוונת לטייל עם נהג\מדריך . הדרכים כרגע הן ממש חתחתים ולא מומלץ לנהוג לבד. עוד דבר שיש לקחת בחשבון זה שמדי פעם יש נקודות בדיקה של שוטרים , והם כפי שתיארה צביה מצפים לשוחד . אם את נוסעת עם נהג - הוא בתור מקומי כבר יודע איך לטפל בעניין : יוצא מהאוטו , הולך לשוטר לוחץ את ידו , כשבתוכה מגוגלים שטרות ... גם תמורת בדיקת דרכון יבקשו שוחד ..בקיצור כדאי להתנהל עם מקומי .
נראה שאפשר להגיע ולמצוא מקומות לינה תוך כדי תנועה , אף מקום לא היה מלא כשהיינו , וגם לנו הוחלף תוך כדי מקום לינה . בכל מקרה ממליצה להתיעץ עם הנהג .
לגבי האגמים :
האגמים ב "שבעת האגמים " הם הנגישים ביותר ברכב ובהחלט אפשר לבלות שם כמה ימים .
אגאמי אלאודין - נגישים אחרי מסלול הליכה של כשעתיים (היוצא מאכסנית מטפסי הרים ) - לא קשה מאוד , ובהחלט אפשר ללכת לאט לאט . אי אפשר להגיע אליהם ברכב. שאר האגמים מחייבים טרק של ממש , ומעברי הרים .
באיזור ישנו אגם גדול , המכונה "אגם אלכסנדר " או איסקנדר , לא בקרנו שם כי אצה לנו הדרך למרות שזה היה בתוכנית המקורית .
יש בודאי עוד אפשרויות , המקומיים ידעו לספר . התרשמתי מאוד מסינו , בעל החברה שספקה לנו את שירותי הלוגיסטיקה . הוא איש נעים הליכות , מקפיד מאוד על רמת השירות , נדיב עם עובדיו , ובכלל נשמה טובה ( ראי סיפור הנעליים הנשכחות שלי ..) אפשר ליצור איתו קשר באימייל
צביה תיארה טיול באיזור הפאמיר - מרוחק יותר וגבוה יותר . ראיתי כמה וכמה תיאורים של טיולי ג'יפים שמגיעים לאגמים מרהיבים לא פחות . דברי עם סינו - הוא מדבר טוב רוסית וצרפתית - הוא ידע ליעץ או להפנות למי כדאי .
-
כמה מילים על האיסלאם בטאג'יקיסטאןטאג'יקיסטאן היא מדינה מוסלמית (אפ כי לפי החוק יש הפרדת דת מהמדינה ) , אבל שוב ושוב הייתי צריכה להזכיר לעצמי שהתושבים הם מוסלמים .
מרבית הטאג'יקים הם מוסלמים ח'נפים - כלומר שייכים לזרם איסלאם ליברלי , שלדעתי בארץ (ובחדשות ) אנחנו לא פוגשים אותו .
ראיה לכך הוא חג הנאברוז - חאג פאגני שהתרש ונחוג כמו שהוא - לציין את השתוות היום עם הלילה .
הזרם הזה משאיר הרבה מקום לפרשנות פרטית , ומקל . הנשים אינן מחויבות ללבוש רעלה - מבחינה מסורתית רק כיסוי ראש מספיק . גם האלכוהול מותר - תחת סייגים הגיוניים : לא להשתכר , לא לשתות לבד , לא יין - ולכן מקובל בארוחות לשתות לחיים .
הימים הם ימי ראמאדאן - אבל כל הצוות אוכל - הם עוסקים בעבודה פיזית , ולכן למען בריאותם ותפקודם התקין הן אוכלים ושותים (אבל נמנעים מאלכוהול ) .
לא בכל כפר יש מסגד, ואפילו בדושנבה , אין מואזין הקורא חמש פעמים ביום לתפילה . כל אחד מתפלל בזמנו .
לפי החוק , אין לשאת יותר מאשה אחת .
לא חששנו לדבר עברית , לא חששנו לומר שאנחנו מישראל - איש ממילא אינו יודע איפה זה ..
-
מזרחה מכאן , טאג'יקיסטאן ...לצביהתודה רבה לך. שומרת את הבלוג המצויין שלך במועדפים.
-
כמה מילים על האיסלאם בטאג'יקיסטאןמקום מרתק, נופים קסומים, תודה על השיתוף.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות