ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. michimosh
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 10
    • פוסטים 24
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

michimosh

@michimosh

0
    מוניטין
    48
    צפיות בפרופיל
    24
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2685970 גיל 56

michimosh הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי michimosh

• RE: פירנאים- התלבטות

@יונית

הי יונית, ראיתי שהמליצו בפורום על מעיינות valle de voi – אני לא מוצא שום איזכור למעיינות כאלה ברשת. חיפשתי גם valle de vio, אבל לא הגעתי למעיינות. יכולה אולי לעזור? 

אולי מישהו אחר?

פורסם בפורום אירופה
      michimosh
      michimosh
    • RE: פירנאים- התלבטות

שלום יונית ושאר המגיבים…. 

תודה על התגובות הכנות (לא מבין איך קשורה שאלה על קורונה באמצע, אבל סבבה 🙂  ), ״אבל לפחות תשתמשו בימים האלו לטובת הפירנאים על אמת? ״….

למרות חוסר התגובתיות הנצפית, האמינו לי שלקחנו ברצינות את התגובות (קיימנו עוד כמובן במהלך סוף השבוע הארוך ברוך השם), והחלטנו לשנות. 

אנחנו עדיין לא נכניס את אתר החובה קרקס דה גוברניי (סילחו לי שאני לא תמיד מקבל את כל ההמלצות), כי אנחנו לא רוצים לחצות לצרפת, לפחות לא בתכנון. אם ישתנה משהו בגלל מזג אוויר וכו׳, אז אולי. 

כן, אנחנו לוקחים בחשבון מזג אוויר…. מבינים שהוא הפכפך… אבל ״זה מה יש״. הכרטיסים הוזמנו מזמן לטובת קרוז שלא יוצא לפועל, לא ברי ביטול (אלא אם כן ספרד לא תכניס ישראלים) ולכן…. מנסים לעשות לימונדה.

ולכן מסלול הטיול כמו שנראה כרגע:

18.9- נוחתים ב 17:30, רק נצא מברצלונה לכיוון cervera ללילה, כדי להתקרב שעה צפונה אבל לא להרחיק יותר מדי- להגיע כשיש אולי עוד משהו לאכול וכו׳.

19.9- מתחילים בנסיעה צפונה ל ainsa. לינה ב ainsa. ייתכן קניונינג, הנושא בבדיקה. אם לא, יש תכנון גם לקניון אנסיקלו וגם ל Puente románico de San Nicolas de Bujaruelo. כמובן שלא הכל ביום הזה…. זה יתחלק בין ה 19.9 ל 20.9. 

20.9 לינה ב ainsa. עוד יום באיזור- המשך של הפעילויות שציינתי יום קודם.

21.9- יציאה לכיוון vielha ועמק aran. מסלול של artiga de lin שקראנו שהוא מאד יפה. הגעה בערב ל sort ולינה ב sort.

22.9- ראפטינג ולינה ב sort. (la rafting company פעיל כל הזמן, בדקתי)

23.9- אגוואסטורטס ולינה ב sort. 

24.9- סיום עם הפירנאים ונסיעה לכיוון החוף המזרחי, קוסטה בראווה. בדרך עצירה לטיול קצר בנוריה. לינה בקוסטה בראווה, כנראה החלק הצפוני יותר. 

25.9- בגדול לא החלטנו, אבל באיזור של קוסטה בראווה זה יכול להיות או סתם בטן גב אם יש מז״א לים/בריכה, או הסתובבות בעיירת החוף. יום למנוחה, בגדול, אחרי 5 ימים של פעילויות בפירנאים ולפני שעוברים להליכות של ברצלונה.

26.9- נסיעה לברצלונה. נשמח להמלצות. ייתכן שנצפין עד המוזיאון של דאלי ואז נחזור חזרה. 

חשבנו להוסיף לינה בעמק אראן, אבל החלטנו לצמצם את כמות המעברים.

שאלות:

1. מישהו המליץ באחד האתרים על אטרקציית באגי באיזור איינסה- מכירים המלצה ספציפית או סתם לחפש?
      2. רכבת לנוריה- עדיף מ ribes de freser או מ Queralbs?
      3. למישהו יש המלצה על מקום טוב למשפחה באיזור הצפונה של קוסטה בראווה? חשבתי אולי על tamarilu, כי זה רק שעה מהמוזיאון של דאלי שאולי רציתי לקחת אליו את הילדים. 
      4. המלצות לעצירות מגניבות בדרך על קוסטה בראוונה לכיוון ברצלונה? (היינו במונטסארט בעצמנו ופחות ילהיב את הילדים לדעתנו).

פורסם בפורום אירופה
      michimosh
      michimosh
    • פירנאים- התלבטות

שלום לכולם

אנחנו משפחה עם 3 ילדים (15,13,10), מתכננים טיול (ספונטני למדי) מה 18/9-30/9. 

הילדים מכירים חו״ל, יודעים ללכת מצד אחד וגם כבר היו בכבר עיירות ציוריות בכל מיני מקומות… אז לא בטוח כמה נחזיק אותם.

הפירנאים- מהנחיתה (18.9 בערב) ועד ב 26.9- החזרת רכב בברצלונה.

כרגע התכנון הוא: 

18.9- לינה בדרך לסורט, ליד אגם טלארן. 

19.9- רפטינג. לינה בסורט.

20.9- אגוואסטורטס. לינה בסורט. 

21.9- נסיעה לאנדורה. קניות?. לינה באנדורה. 

22.9- נטורלנדיה או טיול טבע אחר באנדורה. לינה באנדורה.

23.9- נוריה בדרך לריפול. לינה בריפול רק כמקום מרכזי.

24.9- קאדי מוישרו. לינה בריפול- או בכל מקום אחר

25.9- טרם הוחלט. אולי לינה בקוסטה בראווה איפשהו?

26.9- נסיעה לברצלונה להחזרת רכב, עצירות בדרך.

נשמח לדעתכם.

1. האם התכנון סביר ולא עמוס?
      2. מה עדיף בחלק האחרון- החלק האחרון קצת לוטה בערפל מדי…. מצד אחד אולי היינו שמחים ליום אחד של מנוחה אחרי שבוע של נסיעות ומאמץ, ואז אולי לחפש עצירה ימית/ברכתית עם הילדים, מצד שני סוף ספטמבר גם בסיכון מהבחינה הזאת.

מיכאל

פורסם בפורום אירופה
      michimosh
      michimosh
    • RE: בין טאופו לוולינגטון

@thomas757

הי תומס

ניו פלימות' לא קצת רחוק מדי מערבה? לא ממש מקצר טווחים לוולינגטון. חשבנו על משהו באמצע הדרך. 

לגבי הטונגרירו, מניסיונך, כל המסלולים מושלגים? אז אולי משהו כמו שכתבה כבש - טאראנקי--ואז חוזרים לשאלה על המערבה? 

ועוד- מה זה forgotten highway? קראתי עליה בעוד מקום. 

רעיונות נוספים? מה יש ב wanganui או באיזור? 

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      michimosh
      michimosh
    • בין טאופו לוולינגטון

שלום אותכם 

מגיעים לניו זילנד בסוף ספטמבר. 

השאלה הספציפית היא לדרך בין טאופו לוולינגטון. 

יוצאים מטאופו בבוקר, ומתכננים נסיעה לוולינגטון כדי לחצות. עצירה לאחד המסלולים הקצרים של טונגרירו, ואחכ, בגלל שמדובר ב 4 שעות נסיעה, ומעדיפים להיות יותר באיזי (זוג ושלושה ילדים ), לא בטוח שאנחנו רוצים ישר לעלות על המעבורת ומעדיפים לעשות לילה או בוולינגטון או בדרך, כדי לקצר טווחים. 

נשמח לדעות / מקומות לעצור בדרך / מקומות לינה מומלצים בדרך. 

תודה

michimosh
      michimosh
    • RE: ויזת מעבר לילדים

@thomas757 אמר:

@michimosh

לא ניסיתי את זה אבל אם הילדים קטנים אז נשמע הגיוני. עדכן אותנו בפורום אם הנסיון צלח כדי שנדע לפעמים הבאות.

טוב. זה עבד. 

עשינו בלי authorized recipient, זאת אומרת כל אחד לבדו, ובכל הבקשות הכנסתי את כתובת המייל שלי. 

אגב, גם בהוכחת עבודה (צריך גם לילדים) הכנסתי את הדרכון שלהם עם הכיתוב A child. No employment status. 

כנ"ל, אגב בהוכחת ויזה למקום המגורים. שוב, תמונה של הדרכון עם הכיתוב- Israeli Citizen. 

קיבלנו את האישור לויזה תוך יום. יעילים פעילים שם... 

אפשר לסגור את ה thread.. 

michimosh
      michimosh

@thomas757

כן, מגישים הכל דרך אותי יוזר.

במידה ואני מסמן כן, אז אני אכן צריך למלא טופס נוסף שהוא offline... לפי השאלות אף אחד בפורום לא נתקל בסוגיה כזאת? ממש מוזר.. 

בכל מקרה אני אגיש בלי authorized recipient לילדים, עם ה email שלי, ונראה איך יעבור. אעדכן. 

@thomas757 אמר:

@michimosh

האם אתם מגישים את כל הויזות דרך אותו יוזר?

האם אתה נדרש למלא טופס נוסף מעבר לפרטים שמחקת מהצילום מסך?

michimosh
      michimosh

@michimosh

אם אני בוחר שכן (כי הילדים לא ממש יכולים להתכתב), אז אני צריך למלא טופס כלשהו, די מסובך, שדורש שזה שמעביר את הסמכות, זאת אומרץ הילד, יאשר שמותר לי, ההורה, להתכתב עם הרשויות בשמו.... 

michimosh
      michimosh

@thomas757

כן, בהחלט... 

מצרף

michimosh
      michimosh
    • ויזת מעבר לילדים

שלום

טסים בחגים עם ילדים לניו זילנד. עוברים זמן ממש קצר באוסטרליה, ככה שמספיקה ויזת מעבר. 

אנחנו מבינים שצריך למלא ויזה לכל ילד, אבל מה עושים עם ה authorized recipient הזה? האם נדרש למלא טפסים? איך, הרי הילדים לא ממש יכולים לחתום וזה קצת לא ברור... 

נשמח לעזרה, 

תודה 

michimosh
      michimosh