עזבתי אתכם אחרי לילה לא פשוט של שפעת…. אבל לפני שנמשיך, אנקדוטה אחת ששכחתי להוסיף מהביקור במגבנה בבופורט.
כשדיברתי עם המדריכה במגבנה על הקבוצה והאם אפשר לארגן לנו מעכשיו לעכשיו סיור, היא אומרת לי:
אפשר לשאול אותך משהו?
וודאי אני עונה..
מאיפה אתם?
מישראל.
כן.. כך חשבתי. תגידי, האם יש לך מושג איך זה שבשנה האחרונה יש לנו כל כך הרבה מבקרים מישראל?
(נו… ברור…. אני מסבירה לה…) יש אתר, פורום של מטיילים בישראל, הרבה משפחות שמתככנות טיול לאלפים קוראים את ההמלצות באתר הזה, ויש בו המלצה גם על המגבנה שלכם….
אני באמת רואה שיש כאן המון המון קוראים (מעט תגובות…. אבל המון קוראים...), ברור שיש לזה בסופו של דבר השפעה על המסלול של המשפחות המטיילות….
אז ממשיכים.
אחרי לילה מסוייט ובו נדמה לי שלא ישנתי כלל, אני מתעוררת במעין בהלה בבוקר. מסתכלת על השעה, קרוב לשמונה. פתאום נוחת עלי – זהו, החום נגמר… אני (יחסית) בסדר… וואו, מה קרה כאן… הלכתי לישון חולה חולה חולה, עוברת לילה של סיוט… נדמה לי שלא ישנתי בכלל… ועכשיו, כאילו כלום??
מה קורה כאן??
ממש לא ברור לי. אני די בהלם. האם אלה הן האמפולות המוזרות האלה? אף פעם לא הבראתי ביום אחד משפעת. האם הנוזל החום הלא ברור הזה שהקפדתי לשתות אתמול כל כמה שעות עשה את הקסם והבריא אותי (טוב, לפחות הקים אותי על הרגליים) תוך 24 שעות???
ובכל זאת, עדיין חלשה, מאוד מאוד מצוננת.
יורדת לקומת המטבח, מתחילים להתארגן ליציאה.
כבר אתמול בלילה עשיתי את החשבון בין הזייה אחת לשנייה, שהיום תוכנן למעשה להיות יום די קליל.
נסיעה של כ 40 דקות לאנסי, יום שלישי היום ויש שוק.
מסתובבים באנסי ואחר כך, די פתוח. אפשר לצאת לשיט על האגם, אפשר לנסוע למרכז הקניות באיפגני, אפשר לשכור אופניים ולרכב לאורך האגם, ויש את הגשר המקסים Le Pont de la Caille שאנחנו אמנם ביקרנו בו בדרך לשאמוני בשבוע שעבר, אבל מי שעוד ירצה לטייל, יוכל לנסוע לגשר הזה…
נוסעים לאנסי, אני מכוונת את הוויז לחניון La Tournette שלפי גוגל מפס נמצא מאוד קרוב לעיר העתיקה ולשוק, ממש על שפת האגם. ראיתי שגם הומלץ כאן בפורום במספר סיפורי דרך.
אנחנו מגיעים מהר מאוד לעיירה, כולנו מוצאים מקום בחנייה, ממש בלי בעייה. מטיילים בשוק ונהנים מהדוכנים האסתטיים, הירקות המדהימים, גבינות, נקניקים, תבלינים. באמת מקסים. אולי בזכות (סוף) העונה, גם לא צפוף למרות שהגענו די מאוחר.
האיש הולך לרכב לשים את הקניות, כולל בצידנית עם הקרחונים שהבאנו. מיצינו את השוק.
שעת הצהריים מגיעה, והנוער אצלינו כבר רעב.. המשפחות של האח והאחות עדיין לא רעבים, הם ימשיכו לטייל. המשפחה הגרעינית שלנו – מחליטים בכל זאת לשבת לאכול, אני לא ממש במצב לעלות לטירה ומאוד רוצה לשבת לנוח.
קובעים שניפגש על הגשר מול בית הכלא לשעבר בשתיים וחצי.
מסעדה אחת שמומלצת בגוגל, ממש בכניסה לעיר העתיקה מכיוון החנייה – סגורה ומסוגרת. מחליטים לשבת במסעדה שליד, אני לא במצב להסתובב יותר מדי לחפש מסעדה אחרת… הציון של המסעדה הזו בגוגל – סביר.
הבעלים של המסעדה מאוד חביב, משרת אותנו אישית. מזהה שאנחנו מישראל, כן, הוא היה שם כמה ימים, זוכר שתל אביב עיר מאוד שוקקת חיים.
מזמינים – חלק את המניו, חלק מנות אחרות. מסעדה בהחלט סבירה, אם כי לא עד כדי המלצה בפורום הזה….
לאחר הארוחה, נפגשים עם המשפחה על הגשר. מתייעצים – לאן ממשיכים. אני מונה את האפשרויות. אנחנו ממשיכים עם המשפחה של האחות לטייל לאורך הנהר. האח ומשפחתו נפרדים – הם רוצים לעלות לבקר בטירה.
מתחילים ללכת, הנהר יפייפה, הגן מקסים, אבל אני מבינה שנגמר לי הכוח.
פיצול נוסף: אנחנו ניסע לאיפגני, למרכז הקניות.
המשפחה של האחות – ישוטו על האגם ולאחר מכן ייסעו לגשר Le Pont de la Caille. הבת עוזרת לאחות למצוא את הגשר על הוויז (נו… ברור שיש כאן סיפור…. המשך יבוא… סבלנות...), ואנחנו חוזרים לחנייה.
נוסעים כמחצית השעה, מגיעים לעיירה איפגני – לא מרכז קניות ולא נעליים…. הבן הצעיר מוצא על הגוגל מתחם שנראה כמו מתחם חנויות, ואנחנו נוסעים דרך העיירה הפברברית המנומנמת למרכז הקניות.
המרכז עצום, חנויות outlet ענקיות במרחק די גדול אחת מהשנייה. סוכם שניסע לחנויות שמעניינות את החברה, נחנה ליד בצל, אני אשן ברכב – והמשפחה תצא לחנות.
עבד מצויין. אני ישנתי באוטו, והם בחנו את הסחורה בכל חנות וחנות. בסוף בסוף הצטרפתי אליהם לסיור בסופר הענק – אושן, קנינו מצרכים – להביא כמתנות הביתה, ולארוחת הערב בשאלה.
חזרנו לקראת ערב לשאלה, התארגנו לארוחת ערב עם המצרכים שקנינו בשוק ובאושן. נקניקיות עטפות בבריוש, שעועית שחורה (שהפכה לירוקה איך שהכנסנו למים הרותחים...), סלט ירקות מושקע (האחות), סלט ביצים (הגיס) ובקיצור, מכל טוב…
דיווחים: הביקור בטירה, האח ואשתו נהנו, אצל הילדים התגובות מעורבות.
האחות – השיט היה כיפי, הגשר היה מקסים.
ושוב ערב מול הנוף המקסים, הנוער משכשך בבריכה והג’אקוזים, משחק פינג פונג סוער וקפה טוב עם שאריות העוגה מיום ההולדת של האחות….
לילה טוב...