ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. dfl
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 5
    • פוסטים 314
    • הגבוה ביותר 23
    • קבוצות 0

dfl

@dfl

26
    מוניטין
    112
    צפיות בפרופיל
    314
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2830973 גיל 56

dfl הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי dfl

• RE: חופשת סקי עם תינוק

נסעתי לחופשת סקי ב-deux alpes, עם ילד בן שנה וחצי. לא יודע אם זה נחשב תינוק אצלכם.

גם לנסיעה שלנו הצטרפה סבתא, אבל בשעות היום, נניח 8-15, הילד היה בגן המקומי (creche בצרפתית). נוח ולא יקר. הם רגילים לילדים שלא מדברים צרפתית.

לגבי הסעות – עניין של תקציב. נוח ומהיר יותר לנהוג לשם, אבל יש הסעות עם חברות כמו ski-lifts. מכונית תאפשר לכם לרדת בקלות מההר ולעשות קניות ופעילויות אחרות בעיירות למטה או אפילו בגרנובל.

לגבי מגורים קרוב לשלג – העיירה קצת בעייתית משום שיש גונדולה מרכזית אחת שכמעט תמיד תרצו להשתמש בה. העיירה די ארוכה ומי שלא גר ברדיוס קטן סביב הגונדולה, מוצא עצמו הולך בבוקר, מדקה עד עשר דקות. או מחכה לאוטובוס.

באופן כללי, אני לא מתלהב מ-LDA, בעיני האתר לא נוח ויש לי ובעיקר לבתי זכרונות לא נעימים מגלישה בקור מקפיא. רוב המסלולים השווים שם הם מעל 2500 מטר ויש מסלולים שלמים שמוצלים רוב היום, ממש לא נעים כשהטמפ נמוכה.

אם אתם פתוחים לאתרים אחרים, אני חושב ש-Vallandry הרבה יותר מתאים. הגן ומסלולי הלימוד לילדים מאד קרובים למעליות ולרוב המגורים והסבתא יכולה לבקר בכמה כפרים סמוכים, או אפילו לחצות עם ה-vanoise express ולשוטט קצת בשלג בצד השני. עוד מקומות שעדיפים בעיני למתכונת שלכם, כפוף לתנאי השלג: Les Gets, La Rosierre , ואם איטליה באה בחשבון, Selva.

אם בכל זאת תבחרו ב-L2A, הסבתא יכולה לקחת אוטובוס לגרנובל או לרדת ברכבל לכפר הדי קסום Venosc, שעדיין בנוי כפי שהיה לפני מאות שנים.

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      dfl
      dfl
    • RE: השכרת רכב בג'נבה - צד צרפתי לעומת שוויצרי
      השכרת רכב בג'נבה - צד צרפתי לעומת שוויצרי
      הלוך - המעבר טריוויאלי. אתה יוצא מאולם איסוף הכבודה, פונה שמאלה (בפעם האחרונה שהייתי) ואיפשהו ליד איזה דוכן קפה יש שלט קטן France ומסדרון שמוביל לעמדת ביקורת דרכונים. בצד השני יש טרמינל קטן ובו, בין השאר, משרדי הסוכנויות להשכרת רכב. גם אם המבנה השתנה קצת אחרי השיפוצים האחרונים, זה מקום קטן ותמצא את דרכך לשם תוך דקה.

בחזרה, עשיתי תמיד צ'ק אין בצד הצרפתי כך שלא הייתה בעיה של מעבר לשוויץ אחרי החזרת הרכב. צריך לברר עם חברת התעופה שלך (איזיג'ט, לפי השעה?) אם זה אפשרי ואם לא - מה הם ממליצים לעשות. ההגעה לצד הצרפתי פשוטה מאד. בד"כ מגיעים מכוון האוטוסטרדות ואז עוקבים אחרי השילוט ל-Ferney, עוברים את שדה התעופה, עוברים את עמדות המכס ומיד אחרי העמדה הצרפתית יש פניה שמאלה לכביש שירות שנכנס לצד הצרפתי של שדה התעופה.
      dfl
      dfl
    • RE: ססטרייאר: באיזו עיירה להתמקם?
      ססטריאר היא עיירה

לגבי אפשרויות מגורים בסביבה: נחמד לגור ב-claviere, יותר גבוה והרבה פחות מתוייר מססטריאר (מנסיון).

הצד הצרפתי, מונטג'נבר, מאד חמוד ונראה נעים למגורים (לא ניסיתי). הבעיה היא שהמעבר לחלק האיטלקי של "שביל החלב" לא מאד נוח וכולל קצת הליכה. לפחות כך היה כשגלשתי שם.

dfl
      dfl
    • RE: העברות ממרכז ברצלונה לאנדורה
      לא מכיר ממרכז העיר

אבל שדה התעופה קרוב, 10-15 ק”מ ממרכז העיר (תלוי בהגדרת המרכז) ויש אוטובוסים ושירותי הסעה משם.

http://www.andorrabybus.com/en/time-and-rates

https://www.soldeu.com/transfers/

dfl
      dfl
    • RE: האם גלישה באנדורה משעממת?
      תשובה קצרה: כן

תשובה ארוכה: תלוי מי אתה ומה מעניין/משעמם אותך.

המגרעות של גרנד ולירה:

עיירות ללא כל חן הררי

מעט מאד מסלולים ארוכים

נוף סתמי, בטח לא מכוער אבל רחוק מהמחזות עוצרי הנשימה שאפשר לראות באתרים רבים בצרפת, שוויץ, איטליה או אוסטריה.

כמובן שבחברה טובה ועם שלג טוב, אפשר ליהנות באנדורה. זה ממש לא סיוט, גרנד ולירה הוא איזור סקי לגיטימי, אבל – אני לא אחזור לשם מבחירה (גם הפעמים הקודמות היו בגלל אילוצים חברתיים/משפחתיים).

dfl
      dfl
    • RE: Aosta והסביבה - מספר שאלות

מונטרוזה אכן איזור סקי מעולה. לא גדול אבל כל מסלול בצבע.

חפש champoluc, gressoney, alagna, אלה העיירות המרכזיות באיזור. לטעמי הכי כדאי לגור מעל Gressoney, באיזור שנקרא Staffal, אבל אם אתה מוצא מקום במלון jolanda ב-Gressoney זה גם טוב – אחלה מלון שיושב ממש על המעלית.

מבחינת זמן נהיגה, אין הבדל משמעותי בין שלושת אזורי הסקי שלדעתי הם היחידים ששווים את הנסיעה בעמק אאוסטה – צ’רוויניה, מונטרוזה ו-La Thuile. כולם כשעתיים-שעתיים וחצי ממלפנסה. הנהיגה חזרה קצת יותר קלה מלה-טוויל, שהוא המערבי מבין השלושה, כי הדרך ההררית קצרה, בשני האחרים זה כחצי שעה בפיתולים אחרי הירידה מהאוטוסטרדה. בכל אופן, אם אין בעיית שלג או קרח על הכביש, זה לא משמעותי.

dfl
      dfl
    • RE: התלבטות בין שהיה במורזין לאבוריאז'

מורזין יותר אותנטית רק במובן פורמלי, שהיא עיירה אמיתית בעוד שאבוריאה נבנתה כאוסף מלונות סקי. במציאות, מורזין שטוחה, אפורה ומשעממת. אי אפשר לגלוש ממנה, רק אליה. הנוף באבוריאה נהדר, אפשר לצאת מהמלון על סקי ולגלוש.

dfl
      dfl
    • RE: סקי אפריל - ואל טורנס
      תשובה קלה

אין (לדעתי) סיבה טובה להחליט עכשיו.

באפריל יהיו עדיין מקומות פנויים בקלאב מד של VT; ואם לא בקלאב אז במלון ליד. זה סוף העונה, האתרים חצי ריקים, המחירים ירדו ויהיו מבצעים של הרגע האחרון. אין שום סיבה להכנס להוצאה עכשיו ולקחת סיכון.

dfl
      dfl
    • RE: קסדה משולבת גוגלס
      עבורי - מעולה לגלישה כשלא יורד שלג

קניתי בחופשה האחרונה והתמוגגתי מהנוחות (מעל משקפיים). ביום סערה נאלצתי לפרוש אחרי שעה בגלל ראות חלשה. זה לא בהכרח גרוע יותר מאשר פתרונות אחרים שניסיתי, אבל קיוויתי שהסידור הזה יאפשר לי לגלוש יותר במזג אוויר סוער.

dfl
      dfl
    • RE: ססטרייאר: באיזו עיירה להתמקם?
      לגבי הצעות לינה ב-claviere

הן פשוט נמצאות ברשת - באתר של הכפר, בבוקינג.קום ועוד.

dfl
      dfl

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי dfl

• RE: סקי בפסח 2022

מנסיון של כמה וכמה (וכמה) חופשות שלג באפריל – כדאי לקבוע את היעד לפי תנאי הגלישה בזמן כמעט אמיתי.

לגרמנים יש חרוז על כך שאפריל עושה מה שבא לו וזו בדיוק החוויה שלי. לקבוע מראש יעד לסקי אביבי – מתכון למפח נפש בסבירות גבוהה.

אם אתם מתכננים לנסוע בתקופה של ביקוש עז בישראל (למשל, חופשת פסח), אפשר לקנות כרטיסי טיסה ליעד מרכזי כמו ז’נב, מילאנו או ציריך. את כל השאר הייתי מזמין רק כשבוע לפני ההמראה. במקרה הגרוע, יהיו 5-6 שעות נהיגה עד האתר, אבל שלג טוב שווה את זה. המלונות כבר לא עמוסים באפריל ותמיד מצאתי מקום.

בכל מקרה, אין טעם לבנות על קרחונים. מגלישת אביב/קיץ בארבעה קרחונים – טין, זרמט, הינטרטוקס וסאס-פי – למדתי שמדובר בפתרון רק למי שממש בקריז לגלישה. לחוויה סקי מספקת, צריך שלג טוב גם מסביב לקרחון.

dfl
      dfl
    • RE: הזמנה/תכנון חופשה שנה מראש

@שלגון

היטבת לסכם, לדעתי.

רוב התשובות כאן עוסקות באילוצים ולא בהעדפות.

נראה לי כמעט מובן מאליו, שללא אילוצים, עדיף לצאת לחופשת סקי רק כאשר יש שלג טוב ומזג האוויר מתאים.

כמעט, משום שאני מכיר גולשים – אפילו בקרב המשפחה שלי – שמפנטזים בעיקר על האוכל, הספא והשופינג. להם מצב השמיים והארץ פחות משנה.

הפסקתי עם נסיעות מתוכננות לפני כעשור, כשהגעתי למסקנה שהחסכון בהזמנה מראש מתקזז עם הסיכוי הגבוה יותר לכשלון. ראיתי שפעם ב-3-4 שנים הכסף יורד לטמיון בחופשה שנופלת על שבוע קרח/בוץ. עדיף  שאותו כסף יממן את המותרות של חופשה ספונטנית; זה יוצא בערך אותו מחיר ליום גלישה טוב, עם פחות מפחי נפש ויותר זכרונות נהדרים.

מבחינתי, זה מתלכד היטב עם ההעדפה לסקי בקצות העונה – דצמבר המוקדם או מרץ/אפריל. בתקופות האלה המדרונות פחות עמוסים, לא מסובך למצוא מקום לינה קרוב לשלג והעיקר:  כשזה טוב – ביום אביב כחול עם שלג טרי, אפס מעלות ובלי רוח – זה הכי טוב.

dfl
      dfl
    • RE: אני עסוק בלחלום (זה מה שנשאר) אפשר קצת מידע על מונטה רוזה באיטליה

@jisaacs

מנסיון של כמה חופשות במונטרוזה:

אם אין מגבלת תקציב  והשלג סביר ומעלה, חבל לפספס את sport hotel Jolanda בגרסוניי. מעלית Jolanda צמודה למלון ואיתה המסלול המקביל. אוכל נהדר, מגורים מרווחים ספוני עץ ואפילו הספא, שבד”כ לא מעניין אותי, מאד נעים.
      עוד אופציה שווה באיזור – מלונות באיזור Stafal ו-Tschaval שנמצאים בהמשך הכביש שעובר דרך גרסוניי. מאד קרוב למסלולים ולמעליות,  תלוי במלון ובתנאים.

לטעמי, אין צורך לערבב את מונטרוזה עם אתרים נוספים, ולו משום שביום סקי אידיאלי שם אתה מסיים סביב 5 בלי נשימה – לא כזה מלהיב לנהוג אחר כך.
      זה אמנם רק כ-180 ק”מ מסלולים, אבל הם ארוכים, מגוונים ויפים. אם היה חשוב לי להוסיף יעד באזור אאוסטה, הייתי מחפש דיל במונטרוזה, יש להם לא מעט “שלם על 3 ימים וקבל 4”, ואם מזג האוויר לא מתפרע – מקנח בצ’רוויניה.

שתי המלצות על הדרך –

• בדרך לגרסוניי יש עיירה בשם Lillianes ובה בית נופש בשם B&B Maison Vallomy. בילינו שם לילה בדרך להר והוכנו בסנוורים.
      • סמוך לתחילת העליה לכיוון גרסוניי יש עיירה בשם donnas ובה מסעדה בשם La Capricciosa. פיצה פלילית (וכל מה שטעמנו ליד היה מצוין), הקפדנו לחזור עוד פעמיים למרות המרחק.
      dfl
      dfl
    • RE: מדריך פרטי/בית ספר מומלץב-LES ARCS

ממליץ בחום על בית הדירות Cret de l’ours, את השכירות תווכו לי מה-office de tourism של Vallandry.

לא מפואר, אבל נוח מאד, נקי, מצויד היטב והעיקר – בתנאים סבירים ומעלה, ski in/out (לא למתחילים).

יש חניה ברחוב ליד (תלוי באיזה חלק של העונה מגיעים, כמובן) ואפשר לשכור חניה מקורה.

הדירות האלה כ”כ זולות, שכדאי לשכור מידה אחת למעלה ולהעביר את השבוע ברווחה.

בכלל, אני מעדיף מגורים ב-Vallandry על פני שני הצדדים היותר מפורסמים.  החסרון היחיד שמצאתי שם, הוא הסמיכות היחסית ל club med. אם אתה יוצא ל”מרכז העיר” לקראת הערב, קשה שלא לשמוע את אחינו (ואחיותינו!) בני ישראל מתענגים על שופינג עם הרבה דציבלים.

dfl
      dfl
    • RE: מדריך פרטי/בית ספר מומלץב-LES ARCS

@aviprs

ב-2017, בני למד אצל Jerome מבית הספר h2O. לא יודע אם הוא הכי טוב, אבל טוב, סבלני, דייקן וקשוב לצרכי התלמיד – בהחלט.

dfl
      dfl
    • RE: האם ההגעה מזנבה לשאמוני היא רק ברכב שכור והיכן ניתן לשכור רכב

אם אתם טסים בשבת או ראשון, יש 3 אוטובוסים ביום משדה”ת לשאמוני ב-28 יורו לאדם (מחיר כולל להלוך ושוב). ל-4 אנשים זה יוצא כרבע מעלות רכב שכור (כולל דלק, אגרות וחניה).

dfl
      dfl
    • RE: סקי משפחתי בלה טוויל
      ענבל, גם אני מחפש מידע על לה-טוויל. מה הנסיון שלך באתר?
      dfl
      dfl
    • RE: עצוב בחרמון 11.1

הקישור לממשלה ולבחירות באמת לא רציני, אבל זה יותר עניין של גיל מאשר תפיסת עולם. בני אדם גדלים בעולם שבו יש “אחראי” וזה מודל מאד נוח – תגיד לאחראי והוא יגן עליך, תחליף את האחראי והוא ישנה את המציאות. זה מודל טוב לילדים, הוא מאפשר לתפוס מציאות מתסכלת וכאוטית כמשהו יותר מסודר ואופטימי.

ברור שאם אדם כבר נמצא בשלב של משפחה וקריירה ועדיין מחזיק במודל האינפנטילי שבו הממשלה אחראית לתפקוד אתר החרמון, התוצאה קצת מגוחכת, אבל צריך פשוט לתת לזה זמן.

dfl
      dfl
    • RE: עצוב בחרמון 11.1

נקרא אבסורדי לגמרי, אבל – אם ההמונים צובאים על האתר בתנאים האלה, אין מה לעשות.

מי שחושב שהפתרון הוא להעביר את האתר לניהול הממשלה, שוכח איך נראים דברים אחרים בניהול ממשלתי (לא משנה מי בשלטון) – ביטוח לאומי, חינוך, משרד הבריאות וכו’. הרבה רצון טוב, הרבה תקציבים, המון פקידים ואינסוף בזבוז וסרבול.

גם רעיונות אחרים שבמהותם פונים למדינה, כמו להגיש בג”צ, מתעלמים מכך שאין פה באמת פשע או עבירה, סתם מצב חולני של ביקוש עצום והיצע קטנטן. חרם צרכנים יגרום למפעילי אתר החרמון להתעשת מאד מהר, אבל ברור שנוח יותר לקוות שהגננת תבוא ותעשה סדר.

dfl
      dfl
    • RE: סוצ'י או בנסקו

@K-M

אני שותף להעדפות שלך, אבל זה אישי. בעיני 1100 יורו לחופשה באתר קטן כמו סוצ’י, נותנים תמורה הרבה  פחות טובה לכסף מאשר, נגיד, 1300 יורו לחופשה באיטליה או צרפת.  זה אפילו יותר משמעותי בשנתיים האחרונות, כאשר שער היורו/שקל כ”כ נמוך. מוסיפים פחות מאלף שקלים לאדם ומקבלים חווית סקי מליגה אחרת לעומת סוצ’י/בולגריה/רומניה.

dfl
      dfl