נסעתי לחופשת סקי ב-deux alpes, עם ילד בן שנה וחצי. לא יודע אם זה נחשב תינוק אצלכם.
גם לנסיעה שלנו הצטרפה סבתא, אבל בשעות היום, נניח 8-15, הילד היה בגן המקומי (creche בצרפתית). נוח ולא יקר. הם רגילים לילדים שלא מדברים צרפתית.
לגבי הסעות – עניין של תקציב. נוח ומהיר יותר לנהוג לשם, אבל יש הסעות עם חברות כמו ski-lifts. מכונית תאפשר לכם לרדת בקלות מההר ולעשות קניות ופעילויות אחרות בעיירות למטה או אפילו בגרנובל.
לגבי מגורים קרוב לשלג – העיירה קצת בעייתית משום שיש גונדולה מרכזית אחת שכמעט תמיד תרצו להשתמש בה. העיירה די ארוכה ומי שלא גר ברדיוס קטן סביב הגונדולה, מוצא עצמו הולך בבוקר, מדקה עד עשר דקות. או מחכה לאוטובוס.
באופן כללי, אני לא מתלהב מ-LDA, בעיני האתר לא נוח ויש לי ובעיקר לבתי זכרונות לא נעימים מגלישה בקור מקפיא. רוב המסלולים השווים שם הם מעל 2500 מטר ויש מסלולים שלמים שמוצלים רוב היום, ממש לא נעים כשהטמפ נמוכה.
אם אתם פתוחים לאתרים אחרים, אני חושב ש-Vallandry הרבה יותר מתאים. הגן ומסלולי הלימוד לילדים מאד קרובים למעליות ולרוב המגורים והסבתא יכולה לבקר בכמה כפרים סמוכים, או אפילו לחצות עם ה-vanoise express ולשוטט קצת בשלג בצד השני. עוד מקומות שעדיפים בעיני למתכונת שלכם, כפוף לתנאי השלג: Les Gets, La Rosierre , ואם איטליה באה בחשבון, Selva.
אם בכל זאת תבחרו ב-L2A, הסבתא יכולה לקחת אוטובוס לגרנובל או לרדת ברכבל לכפר הדי קסום Venosc, שעדיין בנוי כפי שהיה לפני מאות שנים.